2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
kizlar yesil kaka ile ilgili cocuk gastroljisine gittik bugun
sansa bizimki dr a girerken kaka yapti
doktor gordu
kaka ile ilgili bilgiler;
zorlanmadigi surece 10 gune kadar sorun yok
kati degilse sorun yok
camur gibiyse yada icinde partiküller varsa sorun yok
hardal renginden kina yesiline kadar olan renkler normal
kaka rengi kahverengi ve beyaz olursa problem
kakanin yesil oldugu durumlarda sorun olabilmesi icin baska bulgularda gerekiyo
kusma ishal ve ciltte kizariklik dokuntu gibi
multivitamin onermiyo doktor
icerigindeki a vit kusmayi arttir dedi
sadece gereksiz yuklemeymis
demiri 6. aydan once onermiyo kabizligi arttirir dedi
ama demir icin sunu ilave etti
annede hamilelikte duzenli kontrol varsa ve demir eksikligi yoksa ve bebekte dogumdan sonra bilinen bi kan eksigi yoksa gerek yokmuş
d vitamininde dvit markayi onermedi baska bi d vitamini kullanin dedi
ondaki yag agir oldugu icin kusma yada alerjen etki yaparmis
kizlar bu arada siz hangi marka d vitamini kullaniyosunuz?

Normaldir canim bence de kafana takma.
Pamukcuk bizde de varmis. Cok hafif dedi dr ama ben acaba benim yaralari da pamukcuk mu etkiliyor diye tedirgin oldum biraz.
Karbonatli suyla ilgili de cok celiski var.
Buyuk kizimi goturdugum dr karbonat daha cok yara yapar dedi ama bircok dr da onu oneriyor.
Damla da midesini bulandiriyor Baris zaten cok kusuyor. Les gibi bir kokusu var ben de simdi veriyorum hatta :)
esracim bu mastit ve pamukcuk surekli birbirini tetikliyip duruyo maalesef

esracim bu mastit ve pamukcuk surekli birbirini tetikliyip duruyo maalesef
Malsef kisir bir döngünün içindeyim dedigin gibi.
Ne sebebi tam olarak bilebiliyorum ne del çözümü.
Dun tesadüfen yine ayni mememin sismeye basladigini fark ettim. Neyse ki acima asamasina gelmemisti. 2 saat ugrastim acabilmek icin.
Artik hayatimin bir parcasi haline geldiğinden bir yandan yiyip icip bir yandan da tikanmis memeyi acabiliyorum:)))))

bende travel almadım travel olanlar çok küçük bi piknikte çocuk içinde uyusa küçücük rahat edemez diye düşündüm ve joie marka aldım ve çok memnunum hem içi geniş hemde sürüşü mükemmel kesinlikle tavsiye ediyorum
Hangi modeli canim joie nin?

doktor gordu
kati degilse sorun yok
annede hamilelikte duzenli kontrol varsa ve demir eksikligi yoksa ve bebekte dogumdan sonra bilinen bi kan eksigi yoksa gerek yokmuş
Wellcare kullaniyorum 27tl. Bitkisel iceriginde paraben yok. 400 ui olanı aldim gunluk bir fis. Zaten ihtiyaci olanda o.

doktor gordu
kati degilse sorun yok
Süperr oldu bu bilgilrrr :)

Canım bu ham maddelerin üçünün de toksik, karsinojenik bir etkisi yok. Silikon silisyum dioksit içerir, adını burdan alır ki bu bileşik aynı zamanda camın da ham maddesi. Isıya çooooook dayanıklı olduğu için içerisindeki herhangi bir bileşen kolayca yiyeceğe içeceğe gecmez. Burda önemli olan malzemenin plastik karışımlı bir silikon olmaması. Kaucuk tropik iklimlerde yetisen bir agacin salgisindan elde ediliyor. Sıcağa çok dayanıklı bir malzeme değil, bizde zaten çok sıcak birşey vermeyeceğiz bebelere :KK66: ikisi icinde N nitrosamin denilen bir kimyasal varlığı kontrol ediliyor. Kendini ispatlamış markalar zaten bu testlerden geçiyor. Ama bu daha çok tükürükle açığa çıkan birşey . Mat için çok riskli bir durum yok. Yine de sağlık bakanlığı vb kurumlarca onaylanmış güvenilir markaları alarak emin olabiliriz. Silika jel nem tutucu özelliğe sahip bir madde. Çanta, ayakkabı, ilaç kutularında falan oluyor hani. Hatta sanki dankek miydi neydi onun paketine de koymuşlardı gıda katkı maddesi kullanmamak için. Yanı masum zararsız olarak bilinen bir madde. Buharı, gazı, suyu hapseder nemli kalmaz küflenme, mantar oluşumu vs olmaz. Ama o kadar dikkat etmeyecek bir anne çok yoktur herhalde. Benim fikrim en doğalı kaucuk. Fakat urun son halini alana kadar zaten çeşitli işlemler görüyor. Renk verici vs. Marka güvenilirse ulkemizce istenen standartlara uygunsa sıkıntı yok hiç birinde deniliyor zira hiçbirinin ham maddesinin ciddi bir zararı yok. Yine de silikon son yillarda kullanimi yayginlasti ve etkilerine dair sonuclar henuz net degil. Ve pazarlamasi iyi yapiliyor. Yenisi cikana kadar kotuye kotu demezler . Daha ayrıntılı bilgi ya da duyumu olan arkadaşlar da yazarsa iyice emin oluruz. Cok uzun oldu affola.

Canım detaylariyla anlatmışsın tesekkür ederim. Ben cok takılmamıştım aslında sadece yemek yiyecek üstünde diye ama. Çevremdeki kisiler şüphe düşürdü sağlıklımıdır filan diyerek. Aklıma takildı o yüzden.

Arkadaşlar merhaba. Kızım bugün itibariyle 3 ayını doldurdu. Uykusunda sürekli kafasını sağa sola hızlı hızlı çevirdiğini farkettim. Böyle birşey gözlemleyen oldu mu? Neden olabilir? Normal bir bebek hareketi midir yoksa evhamlanmalı mıyım? Genel olarak huysuzluğu olmayan uyumlu bir bebek. Bir sıkıntısı olduğunu düşündüren davranışları yok. Ama gece sürekli kafasını sağa sola çevirmesi eşimin de dikkatini çekmiş. Bir araştıralım dedi. Normalde 3 ay kontrolü için doktora götürmeyecektim. Boy kilo ölçümü ve rota virüsü aşısını aile hekimi yapacak diye. Şimdi sırf bunu sormak için doktor randevusu mu alsam diyorum.

Benimkide 3ay 6günlük. az önce baya salladı durdu. Bunu ara ara yapıyor gece uykularında sorun olduğunu sanmıyorum. Hepimiz uyurken yön değiştiriyoruz bizimkiler biraz hırcın donuyor sadece bence :)

Bizimkide yapıyo canım normal bence genelde gazını çıkaramadıgında oluyo kucagıma alıyorum gazını çıkarıyo geri yatırıyorum seninkide belki gazdan olabilir

Aynen rabbiyinde deiģ gibi gaz sıkıştırinca yapiyorlar onu bizim gazlı kızda yapiyor emzirip yatırıca kucağina al bıraz sòrtına vur biraz sıvazla gazı çikar rahatlayinca geri koy yataga yapmayı kesiyor.

Rahatladim o zaman demekki bublar aglayinca sıkıyorlar kendilerini zilliler. Tekrar gormedim carsamba asimiz var zaten cikocaz doktora o zaman asm de tatmin edici aciklama olmazsa kendi cocuk dr umuza gidecegiz ama sen yazinca biraz rahatladim. Kapi gibi pamukcugumuz olmus vatana millete hayirli olsun. 4 aylik oldu ilk kez geldi basimiza. Karbonatli su deniliyor ama tekrarliyormus yine babamiz damla alacak eczaneden.
Canim bende kızımı lavaboya çise tutuyorum bi o zaman hafif morarma gördüm büyük ihtimal o an kan dolasimı etkileniyor anlık birsey yani.

Wellcare kullaniyorum 27tl. Bitkisel iceriginde paraben yok. 400 ui olanı aldim gunluk bir fis. Zaten ihtiyaci olanda o.
Aynen bizde.

Birde kızlar şu destekli oturma konusu olmuş bizim geçen perşembe 3. Ay kontrolümüz vardı doktorumuz muayene ederken oturttular hemsireyle ikisi bizim kızı baktılar sonra bize dedi artık bu şekilde destekli oturmaya yavas yavaş başlayabilirsiniz gelisimi içinde cok faydalı dedi. Bizde arada deniyoruz çok kısa süreler ve biz hem yastikla destekleyip hem kendimiz tuttuk tabi. Bize erken daha zararli şeklinde yorumlar geliyor doktorumuza da güveniyoruz ama bilemedim. Siz oturtuyor musunuz?

doktor gordu
kati degilse sorun yok
Çok iyi oldu bunlara okumak
Teşekkür ederiz canım :)
Wellcare kullanmaya başladım ben d vitamini. sprey şeklinde oldugu içn çok iyi oldu diğer türlü benimki kusuyordu yada tükürüyordu boşa gidiyordu
Karışık vitaminler için ben de öyle duydum şu an kullanmak gereksiz. a vitamini alerji yapabiliyormuş.

Birde kızlar şu destekli oturma konusu olmuş bizim geçen perşembe 3. Ay kontrolümüz vardı doktorumuz muayene ederken oturttular hemsireyle ikisi bizim kızı baktılar sonra bize dedi artık bu şekilde destekli oturmaya yavas yavaş başlayabilirsiniz gelisimi içinde cok faydalı dedi. Bizde arada deniyoruz çok kısa süreler ve biz hem yastikla destekleyip hem kendimiz tuttuk tabi. Bize erken daha zararli şeklinde yorumlar geliyor doktorumuza da güveniyoruz ama bilemedim. Siz oturtuyor musunuz?
Bizimki 4.ayı geçti
3 aylıkken oturtmuyordum ama artık uzun süreli olmasa da destekli oturtuyorum yine de korkuyorum açıkcası :) doktorun öyle dediyse vardır bi bildiği. Kulaktan dolma 'iyesi batar 'dedikleri gibi düşünüp rahatsız oluyorum ama aşmak lazım sanırım büyüdü kuzular artık :)

Bide benim bebeğim kendini öne doğru atıyor gövdesiyle poposuyla kalkma hareketleri yapıyor o yüzden artık destekli oturtabilirsin diyor doktorlar
Seviyor hem de öyle bakmayı çok komik oluyor şaşkın :))

doktor gordu
kati degilse sorun yok
Ocean 400 IU kullanıyoruz biz Dr tavsiyesiyle, sprey şeklinde

Kızlar destekli oturtma derken neyi kastediyoruz ben tam olarak bilmiyorum mesela bir kolumla belden karından destek verirken diğer kolumla popoya hafif destek veriyorum ne dimdik oluyo be ne de oturuyo bu mudur, yoksa kucakta değil de yastıkla falan desteklemek mi

Bide benim bebeğim kendini öne doğru atıyor gövdesiyle poposuyla kalkma hareketleri yapıyor o yüzden artık destekli oturtabilirsin diyor doktorlar
Seviyor hem de öyle bakmayı çok komik oluyor şaşkın :))
4 ayi dolduranlarda tamam az az otursunlar zaten bizimkide nerdeyse ana kucaginda bagdas kurup oturacak kaldiriyor kendini ama masmaviyim masmaviyim daha 3 aylik olmus kizi bence dr oturtun dese bile cok erken sanki cok ufak henuz bilemedim ben bile baslamadim henuz bugun 4 aylik oldu tam. Kucagimda yari oturur yapiyorum govdeme yaslayip ama hic yere birakmadim minderle falan destekleyerek. aslinaz aslinaz destekli oturtmaktan kasit popo duz bariz oturacak ama kucaktaysa bizim destegimiz koltukta yada yerdeysede mimderlerle yada onlarin oturagi var onlarda oturmalari oluyor. Senin bahsettigin ana kucaginin tam ana kucagi versiyonu oluyor onda birsey yok :)

Rıca ederım ;)
Evımın buradaki Acıbadem unıversıte hastanesi
Doktorda derslere gıren bı Prof tu
Sankı ders anlatır gıbı tane tane Anlattı bız sormadan
Aslında Sabirsiz61 Sabirsiz61 mıray ın durumu da sormak aklımdaydı
Hatta geceden kağıda yazdım herseyı
Ama doktora geç kaldık
Uzerıne bıde bızımkı haftalık kakasını orda yapıp,kadının Odasında temızlerken eşimin üstü dahıl kaka olunca :deli: kanter içinde anca anlattıklarını dınledık
Bu arada 1 aydır sol bacak üst kısımda 2 cm kadar bı alanda derıde degısık bı kabarıklık hıssedıyodum
Bu da 2. Ayda bacaktan olunan aşıdan kaynaklıymış
Bıkac gun bepantol Tarzı krem yeterli dedı
Sızde bu kabarcığı hıssedersenız aklınızda olsun

Back
X