Bizim subat 28 cektiginden asilar 3 unde:)) carsamba verecektir. Demir icin tahlil yapilmadan kullanmak istemiyorum aslinda ama kendi cocuk dr umuz sadece anne sutu aliyor o yuzden 4.ayda basla ama asm dekini kullanma dedi parabenden dolayi , ki zaten kullanmayacaktim. Sonrasinda 6. Ayda pekmezle devam et diyor hele bi o zaman gelsin bakacagiz artik :)
Canım ilk oğlumda hiç demir damlası kullanmadım 1 yaşına kadar. Pekmezi de sevmediği için vermedim. Ayrıca 5 yaşına kadar da ay da 1-2 köfte dışında et yemezdi.
Bunlara rağmen oğlumun demir'i hiç düşük çıkmazdı. Ayrıca öyle güzel beslenen bir bebekte değildi. Yediğini kusar ,saatlerce aç gezerdş. Düzenli olarak sadece günlük 1 yumurta tüketirdi o kadar.
Gereksiz demir kullanımı vucuda fazladan yükleme yapıyor..
Son olarak pekmezin hiç bir kan yapıcı özelliği yok. Sadece glukoz...
Bizim doktor onun yerine yumurta verin daha iyi der hep.
Şuan küçük oğlan 3 aylık ve ben yine aynı şekilde 1 yaşına kadar demir vermeyeceğim. 1 yaşında kan değerlerine bakıp ona göre değerlendireceğim.
Değişik görüşleri var bu konuda doktorların işte 3. Ayını dolduranlara öneriyor bazı doktorlar her zamanki gibi görüş ayrılıkları :) ve biz garibanlar da her gittiği doktordan farklı bi şey duyup hangisini yapsak daha dogru olur diye düşünüp duralım sonra :) biraz da bebekten bebeğe fark oluyor diye düşünüyorum ben 4. Ayda ayağını yere düz basıp dimdik duran bebekler var saniyelik olanı kasdetmiyorum baya bildigin büyük adam gibi :)bi de yurt dışında 1.ayda destekli oturtmaya başlıyorlar; bizde iyesi batar aman ha deniliyor :)
Aman kafam karışık yazdım öyle her şeyden :)
Canım iye batma olayı eskilerden kalan bir inanış. Eski zamanlarda bebekler d vitamibi kullanmadığı için raşitizm hastalığı çok sık görülürmüş. Raşitizmin sebebi olarak da ayağa bastırmayı veya erken oturtmadan dolayı olduğunu düşünürlermiş. Halbu ki raşitizm tamamen d vitamin eksikliğinden kaynaklanan bir hastalık.
Ben yurtdışında yetiştim ve orda hiç böyle şeyler duyulmaz.
Bizim bebeklerimiz düzenli d vit kullandıkları için ayağa bastırma da ,oturabildiği kadar destekli oturtma da bir şey olmaz..
Evet biizmkinin de omzunda öyle oldu aşı yeri kabarık gibi sivilce gibi
Ben de soracaktım bunu
Aramızda aşı yaptırmayan var mıııı ?
Ben de dayanamadım yaptırıyorum ama aklımda hep acabalar
Evet bizim de aşı yeri mercimek gibi olfu ama normali bu. Zamanla geçiyor..
Aşıyı mutlaka yaptırın derim çünkü bir hastalığa karşı bağışıklık kazanabilmek için ya o hastalığı geçirmeli ya da aşı ile bağışıklık kazandırılmalı.
Onları ömür boyu koruyor bu aşılar. O yüzden ihmal edilmemeli..