• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
erkek anaları şöyle beri gelin bakem.. bayramda ne giydirmeyi düşünüyorsunuz küçük adamlara? ben pantolon gmlek ve pantolon askısı düşünüyorum ama sizce bunları giymesi için çok mu küçük olur?bayramda 6 ayını bitirmiş olacak kerem
Ben pantolon giydirmeye başladım çok tatlı oluyorlar gömlek giymedik daha ama pantolon swet çok yakışıyor zaten emeklemeye başlayınca rahat kıyafetler giydireceğiz

Erkek bebek anneleri bir toplasin bakalim.
Bugun sabah Baris in altini temizlerken pipisinde killanma oldugunu gordum.
Oyle boyle degil baya var. Iki gun once olmadigina adim gibi eminim nasil bu kadar olmus anlamadim.
Sari renkli neyse ki ama yine de olmamasi gereken bir durum bu.
Siz boyle bir seyle karşılaştınız ki?
Internetten baktim hormonlu gidayla beslenen bebeklerde oluyormus vs vs de biz daha ek gidaya gecmedik.
Yine kafam corba oldu.

Bizimkinde de var. Geçenler de fark ettim bende sarı sarı tuycukler

ninocin ninocin ne durumdasınız canım aşıdan sonra. Asinin birine ağır dedi bana hemşire ama inşaAllah bir sıkıntınız yoktur.

Kızlar son 2 gündür bizimki sürekli agliyo r geceleri , dün 2.5 saat aralıklı aralıklı ağladı. Ne emiyor ne susuyor mamayı birakmistik 2 aydır bıraktırdim:) onu bile verdim yok kesinlikle aç ama almıyor hiç birşey. Red desek onu bir ara yaşadık geçti bitti.

Bu red dönemi tekrarlıyor mu ara ara ?

Bebek arabasi sorulmuştu. Ne alacaginiz diil ama ne almayacaginizi soyleyeyim. Sunny baby millenium. Hatta pierre cardin ve kraft twist. Bu ucu de ayni sistem. Gobekten donmeli. Bebegi pusetle kaldir dondür yapmayayim diye millenium almistik. Aslinda cok mantikli gelmisti o zaman. Elimdd poset vs olursa bi de carsida pazarda zor olur demistim. Ama neyi atlamisiz biz. Burasi turkiye. Ve manisada kaldirimlarin rampa kisimlarina park eden bi milyon gerizekali var.kac arabayı cizdim bilerek.koymasalarmis rampaya.Ve kaldirimlar 50cm e yakın yukseklikte bazen. Bu da arabayi rampa olmayan yerde indir kaldıri imkansız yapiyor nerdeyse. Ergonomiyi düşünemedik o zaman. Guc bi noktaya biniyo ve daha cok guc gerekio. Sayisali iyi olankar fizikte görmüşlerdir ama ben dilciyim dusunemedim bunu.
Ne alirsaniz alin yere 4 yerden temas eden bisey olsun. Guc 4e bolunur ve daha kolay olur.
Hatta hic araba da olurmus. Ben 90% slingle cikiyorum dışarı. Cok da rahat.heyere gir cik. Arabayla insanlar bi yandan kaldırımlar bi yandan cok zor gelio.. Bi de ergonomik kanguru alicam tmm.
Araba degil de kanguru konusuna yorum yapayım.
Ben aldim kanguru ama sadece hic oturmadan döneceksin bir yerden O zaman kullanabiliyorum. Mesela markete giderken.
Ama biraz dolasalim oturup bir seyler icelim dersek kanguruyla olmuyor. Cocugu nereye koyacagiz? Ya da bebek uyuyor mesela yatiramiyoruz.
Bana bebek arabasi o anlamda daha konforlu geldi. Kanguru sanirim oturabilen ya da yuruyebilen bebekler icin daha kullanisli.

Araba degil de kanguru konusuna yorum yapayım.
Ben aldim kanguru ama sadece hic oturmadan döneceksin bir yerden O zaman kullanabiliyorum. Mesela markete giderken.
Ama biraz dolasalim oturup bir seyler icelim dersek kanguruyla olmuyor. Cocugu nereye koyacagiz? Ya da bebek uyuyor mesela yatiramiyoruz.
Bana bebek arabasi o anlamda daha konforlu geldi. Kanguru sanirim oturabilen ya da yuruyebilen bebekler icin daha kullanisli.
Orasi oyle. Yürürken dolasirken iyi ama bi yerde oturup kalincaksa o zaman sorun. Bugune kadar bikac krz oturmam gerekti onda da uyuyodu ve uyaninca cok az oturup kalktim hemen.

4.ay asisini yaptirdik biz de. 550 gr almis bu ay. Boyu da 3-4 cm kadar uzamis sanirim tam olcemedi ebe. O ara baska bir bebek asi oluyordu. Aglayinca bizimki korkup kipirdandi olcturmedi boyunu :)
4.ayda kime sorsam 200 300gr almis bebekleri cevremde ve ekli oldugum gruplarda. Iyi almis masallah mastite gogus yaralarina hastalıklara ragmen. bizim danada 900gr almis ama bu ay 1 cm cik uzamis bunada sukur :)

Sabirsiz61 Sabirsiz61 yazını yeni fark ettim canım geçmiş olsun bir sıkıntınız yoktur inşaAllah. Doktora gittiniz mi morarma için ?
Asm de sormak aklima gelmedi ya 15 gun sonra cocuk dr una gidince sorarım artik aglarken bakmakta aklima gelmedi bu asi durumlarinda aklim bi taraflarima kaciveriyor sanki :)

Kızlar son 2 gündür bizimki sürekli agliyo r geceleri , dün 2.5 saat aralıklı aralıklı ağladı. Ne emiyor ne susuyor mamayı birakmistik 2 aydır bıraktırdim:) onu bile verdim yok kesinlikle aç ama almıyor hiç birşey. Red desek onu bir ara yaşadık geçti bitti.

Bu red dönemi tekrarlıyor mu ara ara ?
Tabiki tekrarliyor. Gazi vardir belkide karni agriyordur. Gun icinde tekrarladimi ayni seyi?

Kızlar rota aşısını olduk bugun bizde. Doktorlaa sordum d vitamini olarak iki doktorda acd 3 vitaminini önerdi farklı şehirlerdeki. Kullanan var mı

Bir sey yapmayi düşünüyor musun peki?

Hiç bir fikrim yok . aslında ilk önemsemedim eşime dedim normaldir normal dedi geçti. Şimdi hormonlu vs diye görünce aklıma takıldı .ne yapılmalı sence fikrim var mi canim

Asm de sormak aklima gelmedi ya 15 gun sonra cocuk dr una gidince sorarım artik aglarken bakmakta aklima gelmedi bu asi durumlarinda aklim bi taraflarima kaciveriyor sanki :)

Bendensin insan asi olayına girince aklı gidiyor resmen
inşaAllah kötü birşey yoktur iyi düşünelim iyi olsun devam e den birşey olsaydı dikkatini cekerdi muhakkak

Arkadaslar merhaba 9 mayista 4. Ayimizi bitiriyoruz ve ilgaz da artik cok fazla emiyor bu durum bende yorgunluk, halsizlik ve bacak agrilari yapiyordu. Bugun tahlil yaptirdim d vitaminim cok dusuk cikti haftada 1 ampul icecegim 4 hafta devam edilecek. Sizde de boyle şikayetler varsa d vitamini olabilir bilgilendirmek istedim.

Merhaba ocak anneleri şubat annelerinden kaçamak yapayım Esra Esra siz çok çekmiştiniz göğüs yaralarından kahverengi kısımda ki kabarcıklardan birisi sivilce gibi şişmiş uç vermiş enfeksiyon yada mastit mi acaba iki aydır emziriyorum bugün oldu çokda acıyor oğlumda hiç olmayan şeyler bilginiz var mı ?

Merhaba ocak anneleri şubat annelerinden kaçamak yapayım Esra Esra siz çok çekmiştiniz göğüs yaralarından kahverengi kısımda ki kabarcıklardan birisi sivilce gibi şişmiş uç vermiş enfeksiyon yada mastit mi acaba iki aydır emziriyorum bugün oldu çokda acıyor oğlumda hiç olmayan şeyler bilginiz var mı ?
Meme ucunda mi kabarcik var yoksa kahverengi halkada mi? Meme ucundaysa benim de surekli oluyor
Gonderecegim linki bir incele olur mu

Back
X