- 22 Kasım 2016
- 913
- 1.279
- 33
Sadece anne sütü ile Benim bebekte 3 4 kez falan kaka yapıyor. Çişli bezi sadece sabahları ya da 5saatte almadıysam falan ancak dolu oluyor. Çünkü kakayla çişle sık değiştiriyoruz normal bence. doymayan bebek uyumaz huzursuz olur anlardın aç kalsa :) gece daha uzun uyuyor ama gündüz bizimkide yarımsar saat civarı uyuyor. Yani bence gayet iyi senin bebişin :) veee kilosunu merak ediyorsan eve bi tartı al önce sen cık sonra bebişin. Kıyafetin kalınlığına göre 100gr falan düş. Bebişin kilosu buuu :))Kızlar oğluma 3 aydır günlük 3 biberon kadar mama veriyordum. İlk ay yoğun doktor kontrolleri ve ameliyat stresinden dolayı sütüm doyurmuyordu.3 hafta önce dr kilo alımını fazla bulduğu için mamayı artık bırakın dedi ve biz 1 haftadır mamayı bıraktık artık ama bazen aç mı tok mu diye endişeleniyorum.
Kilo alımı için hem geçen hafta hem bu hafta sağlık ocağına götürdük ama tartı bozukmuş
Kendi doktorumuza da 3 hafta sonra gideceğiz. Yer yakın olsa gidip tarttırırım ama merkeze inmek zor oluyor.
Emzirme konusunda tecrübeliler belki yardımcı olur bana.
Şöyle ki benim oğlan 1.5 saatte bir tek meme emiyor ve uyuya kalıyor. Uyumadığı zaman ise diğer memeyi verince diliyle geri itiyor. Sırıtıp oyun oynuyor memeyle
Uyuyunca 45 dk - 1 saat uyuyor.
Uyanık olunca keyfi yerinde oluyor. Gülücükler agular...
Buraya kadar her şey yolunda ama bezde ki çiş miktarı çok az geliyor bana .
Yani 3 saatte bi değiştiğimde çok hafif.
Sanki sadece 2-3 kere çiş yapmış gibi.
Kaka sayısı günlük 4 kere filan.
Yani beni düşündüren konu bezin hafifliği.
Genel olarak keyifli bir bebek olduğu için sesi de çıkmıyor..
Aç kalmıyordur umarım
Aynen ya bi bakıyorum battaniyeyi agzına sokmaya çalışıyor bide güçlü tutuyorlar :))Uykusu geldigi saatleri not et az cok ayni saatlerde huysuzlaniyordur canim o huysuzlanmadan sen uyutmanin yoluna bakarsan isin daha kolay olur. Huysuzlugu distendir artik normal bu zamanlarda bizimki ellerimizi bile agzina sokmaya calisiyor battaniyesi yakalaigi herseyi agzinda :)
Gündüz çok karışmıyorum ben. 3saatte bir emiyor. Bu üç saat içinde bi kez belki yarım saat belki 45dakka belki 1saat uyuyor. Ya da uyumuyor. Karısmıyorum bızdığa. Ama uyku uykuyu ceker der büyükler doğru gerçektende. Uyursa daha da cok uyumak istiyor. Uyuyamazsada cok zor dalıyorKızlar bu arada sizin bebekler genelde kaç saatte bir uyuyor. Gündüzleri bazen bizimki 1 saat uyuyup uyaniyor 1 saat sonra tekrar emip tekrar uyuyor bazen 2 saat uyanık kalıyor normal mi yada uyutmamam mi gerekli bilemedim anlayamadım ben bu duzeni
Evet bende burda okudum vermeyin demişler. Ama işte kendi doktorumuz ve akraba doktora sorduk. Birbirlerinden habersiz acd 3 vitaminini önerdiker cok kararsız kaldımAcd3 vitaminini bilmiyorm ama ismindeki gibi içinde a, c ve d vitamini varsa bizim doktor karışık vintaminleri önermemişti hatta a vitaminini şimdi vermek fazlalık olur alerji yapabilir demişti
22 sinde bizim de aşımız var korkusu şimdiden sardı benim kız fena ağlıyo kriz geçiriyo sankiEyvah eyvah 2. Ay aşısında öldürdü beni. Bu aşıyı düşünemiyorum Allah yardımcın olsun canım benim. Hemşire söyledi zaten ağır diye ayin 22sinin telaşı şimdiden sardi beni
Canım ben çıtçıtlı body üstüne tulum yada alt üst giydiriyorum bide çorap o kadar gündüz uyurken sadece bir penye battaniye örtüyorum gece penyenin üzerine pamuklu battaniye de örtüyorum kombimiz de yaklaşık 1 haftadır kapalı ama cumartesi soğuyacakmış hava açarız belki az bişeyÖncelikle İstanbul daki anneler olmak üzere bir sorum var. Bebişleri nasıl giydiriyorsunuz. Gece uyurken üzerine ne örtüyorsunuz. Kombiler hala yanıyormu kapattınızmı.
zıbın üzerine uzun kollu alt üst takım.üzerine pamuklu battaniye örtüyorum.geceleri kombi yakıyorum sabah erken saatlerde kpatıhorum yoksa evin sıcaklığı 27 dereceyi buluyorÖncelikle İstanbul daki anneler olmak üzere bir sorum var. Bebişleri nasıl giydiriyorsunuz. Gece uyurken üzerine ne örtüyorsunuz. Kombiler hala yanıyormu kapattınızmı.
Canım ben çıtçıtlı body üstüne tulum yada alt üst giydiriyorum bide çorap o kadar gündüz uyurken sadece bir penye battaniye örtüyorum gece penyenin üzerine pamuklu battaniye de örtüyorum kombimiz de yaklaşık 1 haftadır kapalı ama cumartesi soğuyacakmış hava açarız belki az bişey
zıbın üzerine uzun kollu alt üst takım.üzerine pamuklu battaniye örtüyorum.geceleri kombi yakıyorum sabah erken saatlerde kpatıhorum yoksa evin sıcaklığı 27 dereceyi buluyor
Ben düne kadar hala,iki alt yarım kollu çıtçıtlı üzerine uzun kollu üst, 2 çorap giydiriyordum. Kombiyi 1 haftadır gündüz kapatıp gece açıyordum. Dün kombiyi hiç açmadım. Üst aynı altı tek alta düşürdüm. Üzerinede 1 orta kalınlıkta battaniye örtüyorum. Giydirsem sıcakmı diyorum,çıkarsam az geliyor. Bilemedim yani. Evin ısısı kombisiz minumum 22 derece oluyor.Bir de dün tam bu değişiklikleri yapmışken her uyandığında üstü tamamen açıktı atmış battaniyeyi tepine tepine. Umarım üşütmemişimdir :-(adoniss34 kombi bir aydir kapalk nerdeyse. Gunduz askili citcitli body ve ince bir corap (balkona cikarirsam corapsiz penye alt)
Gece penye alt uzerine uzun kollu penge tshirt.
Penye battaniye var incecik. Diğerlerini kaldirdim. Yaza da muslin ortulur sadece. Tek bezle kalir.
Manisa
Dun alt komsum seviyordu havaya kaldirdi salyasini birakiverdi agzinaAynen ya bi bakıyorum battaniyeyi agzına sokmaya çalışıyor bide güçlü tutuyorlar :))
Ne bulsa agzına götürme peşinde bu aralar :))
Severken Yanağım değse ağzını açıyor hemen burnuma elime her yerime salyalı öpücükler :)))
Kesinlikle disten bizimki memeye cok duskundu ama simdi bilhassa gece dahada duskunlesti dus kasiyici olarak kullaniyor dogumdan beri ilk defa dun gece sol gogsum sizim sizim sizladi parmagimi aradan sokup aldim agzindan karanlikta goz kapali yavru kus gibi araniyordu agzini acip kapatip digerini verdim. Birde cikinca disler napicaz bilmiyorum.Kızlar
Artık bu aydan sonra emme sıklığı azalır diyor aylık gelişiminde.yani daha çok emip doyup daha geç acıkırmış ama benimki bu hafta resmen meme manyagı oldu sürekli agzında kalsın istiyor
Azalmadı arttı yani gece uykusunda da saat başı oldu gene
Yani kocakarıları dinlesem aç bu çocuk aç moduna girsem mi :))
Yok yok diş huysuzlugu benimki kesinlikle ne zaman damakları kaşınsa memeyle kaşımaya çalışıyor ona da çekiştirip sinirleniyor Zaten
Ama anne için çok yorucu bi şey bu ya çabuk geçsin inşallah ben de 3 saatte bir emzireyim artık lütfen :)
Edirne cevap verebilir mi :))Öncelikle İstanbul daki anneler olmak üzere bir sorum var. Bebişleri nasıl giydiriyorsunuz. Gece uyurken üzerine ne örtüyorsunuz. Kombiler hala yanıyormu kapattınızmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?