2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Aynı benim kız ilk doğduğunda da deniyordum kollarını örtünce deli oluyordu çıkarana kadar uğrasiyordu olan uykusuda kaçıyor böyle olunca. O kadarda kundak filan dikmiştim hiç kullanılmadı. Emzikte tutmuyor ama o biraz benim hatam ilk dogduģu hafta versim cuk cuk emiyordu 5. Gün kontrolünde doktorumuz 40 cikana kadar verme seni emmeyebilir ona alısip dedi dinledik bi dahada emdiremedim emziģi. Geçen göz muayenesinde göz doktoruda ilk 3 gün vermezseniz emziği sonra almaz dedi.

Distendir emin ol yanlis yaptigin ne olabilir mirayin sutler agzindan burnundan geliyor hala emmeye calisiyor o derece abandi birde eziyor damaklariyla dogum sonrasi yasamadigim meme yarasini yakindir yasatacak bana bu gidisle :)
Kızlar kesinlikle dişlerden kaynaklaniyor bizimkide bu aralar deli gibi salyalar akıtıp herseyi aģzına almaya uģtasiyor daha tutamiyor ama bi sekilde sokuyor ağzına battaniyesini filan olmadi elini kolunu emiyor hemde nasıl şapur şupur. Benim omzumu elimi emmeye çalısiyor bazende. Ve süt emerken öyle bir bastıriyorki göģsüm yara olmaya basladi ve acayip acıyor bir iki defa biberonla süt verdim acıyor diye biberonu damagiyla ezip oynamaktan sütü emmiyor baya tuttum emiyor sandim bi baktim hic icmemiş.

Demistimya bizim kızada olmuştu çokfena agladı biz o gece herseyi denedik susmadı soyup heryerine baktık kesin bisey oldu dedik suya bile soktuk sakinlesir diye ama yok sesi gitti aglamaktan. Acile gittik sonunda doktor gazı var demez mi gaz hep vardı ama o şekilde ağlama ilk kez oldu cok korktuk esimle birbirimize giriyorduk neredeyse anın stresinden.

Bizim de bi tanıdığın oğlu var o kadar zeki ve algıları açık bi çocuk ki 5 yaşında ama her şeyi anlayıp çözümleyebiliyor duygularını da iyi biliyor
Bebeklikten beri annesiyle dizi izliyorlar ama :)))

Öyle oluyor aynen işte
Ben okuyup gülüyorum bazı yorumlara
Şekerden kim ölmüş ya ne zehiri diyor. çocuk tatsız tuzsuz mu yesin bir yemek kaşığı şeker çok degil ki diyorlar :)))

İnş canım yaa :-( Annesisin sana farklı gülüyodur tabiki,biraz daha büyüsün o zaman bak daha neler yapıyor ;-)

Bizimki korkmuştu, babası sonra dediki ben hapşırdım ondan korktu galiba diyee. Yavrum benim ya hiç unutmuycam o günü. Aynen canım bende ilk kez 20 gün sonra filan denedim. Memeyle ilgili sıkıntı yaşamamak için. Disleri bi patlatsalarda rahatlasalar. Yalama,emmeyi gectik kemiriyoruz resmenn

Arkadaslar merhaba göz muayenesinden bahsedilmiş 6. Ayda götürmeyecek miyiz? Bu arada göz için tam teşekküllü bir göz hastahanesine gitmek gerekiyor. Normal göz doktoru bazen bazi şeyleri farkedemiyor. Bizim komşunun çocuğu farkedilmedigi için bir gözü su an yüzde 5 görüyor. Ayrıca hangi masal kitaplarını okuyorsunuz? Ben iki ayliktan itibaren 365 masal diye bir masal kitabi var onu okuyorum keyifle dinliyor. Tavsiye ederim.

Selam herkese
Bir süredir sütümü azalmış hissediyordum zaten hiç çok çok olmadı. Sagıp bakmaya da cesaret edemiyordum.Az onve yaptım sonuç bunca stresten sonra korktuğum başıma geldi. Sütüm yetiyor mu diye bebeğim 3 haftalikken 24 saat sagıp bakmıştım. 590 cc çıkmıştı. O zaman için yeterli demişti doktor. Belki de yetmiyordu bilmiyorum. Şimdi 3.5 saat sonra sagdim 70 cc çıktı. Çok canım sıkkın. Oğlum 15 haftalık. Bu yetiyor olamaz. Sadece aç kalması değil mesele ihtiyacı olan besinleri alamıyor. Zaten 3 ay kontrolünde kilosu 6250 boyu 60 cm idi.Bana bir dett bir sıkıntı daha. Yok ben beceremedim bu anneliği

Bunca yıl bekle hayal et ,doktor doktor gez.Sonra en güzel zamanlarını karanlıklar içinde geçir. Zaten bir sürü önemli şeyi atlamışım geriye dönüp baktığımda nasıl nefret ediyorum kendimden. Hamileyken doğduktan sonra...

beni mazur gör ama ben niye böyle düşündüğünü anlayamadım.3. ay için 6.250 kilo ve 60 boy çok normal.bebeğin kaç kilo doğduki?eğer 5 kilo doğdu ise evet gelişimde sıkıntı olabilir.ama benim oğlum 3.150 ge doğdu şimdi karnesinden baktım 3. ayında 6.450 kilo ve 62 boyu varmış.ve ben oğlumun gelişiminin çok iyi olduğunu düşünüyorum.ayrıca sadece anne sütüyle aldıysa bu kiloyu çok iyi bence.niye sıkıntı yapıyorsun.canını sıkarsan gerçekten sütün azalır.birde makinanın sağdığı bebeğin emdiğinden az çıkarıyor

Öyle oluyor aynen işte
Ben okuyup gülüyorum bazı yorumlara
Şekerden kim ölmüş ya ne zehiri diyor. çocuk tatsız tuzsuz mu yesin bir yemek kaşığı şeker çok degil ki diyorlar :)))
Bir yemek kasigi mi
Ben daha fazla gerilmeden bir günlük ek gida gruplari macerami bitireyim en iyisi.
BLW sayfasi son derece seviyeli, orasi yeterli

Cok yanlis dusuncelere kapilmissin. Eger suphen varsa persentil tablosundan bak gelisimine ama gayet iyi gidiyorsun. Dogumun ilk gununden beri sutumu sagiyorum aktif olarakta emziriyorum kizim biberon almadigi icin sadece emiyor. Sagip isim bitrr bitmez emzirdigim cok oldu makine cekmezken kizim tek gogusten doyuyor oyle izah edeyim. Birincisi makinayla sagilan sutu asla baz alamazsin. Ikincisi makinadan makinayada cook farkediyor. Kendini suclayacagina once sor kendine sutum artsin diye yapilmasi gereken herseyi yaptimmi? Yapiyor muyum? Cisli bezleri nasil? Nicin ac oldugunu ve sutumun yetmedigini dusunuyorum? Bunlarin cevabi var mi ? Benimde ilk cocugum hicbirimiz bunun okuluna gitmedik zamanla ogreniyoruz kendimizi gelistiriyoruz daha 15 haftada ben anneligi beceremedim demek cok cabuk havlu atmak olmuyor mu? Anneligin emekliligi yok hayatin boyunca o yavrunun annesi olacaksin bu kadar zayif mi olmayi planliyorsun?

kızlar kerem artık ayağındaki çorabı elleriyle çıkarabiliyor fotosunu çektim size atacaktım ama yüklenemiyor
Soyle ona cikartmasin usur o minnak ayaklari :) ee abi olmak kolay degil iste o onden onden yapsin bizimkilerde ardindan gelecek. Miray 2 gundur elleriyle ayaklarini tutup kaldiriyor bizimde yakindir corap cikartmamiz ayaklarimizi yalamamiz emmemiz:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…