2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ben artik bunlari bosvermeye calisiyorum.
Ama kiloyu da dedigin sebeplerden +- 100 gibi düşünüyorum.
Dogum kilosunu da 2 ye katladi cok şükür .
6 aydan sonra kilo alimi cok onemli değil bence. Yani 200-300 ne alirlarsa artik.

Bu kadar iyiyse ben de alayim evde bulunsun en iyisi.
Yalnız bana bunu meme yarasi icin onerdi, yara tedavisinde de etkili mi acaba cunku ben hep egzemayla baglantili duydum coresatin adini.
Canım o konuda işe yarar mı bilmem ama evde bulunması gereken bişey bence

gunde 6 kerede 6 gunde 1 yapması da normal dr lar için

Bugün 8. Gün fitil verdigim halde hala yapmadi. Biz de şu normal skalasına bir girsek. Bir doktor idrar yolu enfeksiyonu var mı bakılmalı diyor diğeri duphalac yeterli diyor. Duphalac da içemiyor, kusuyor. Internette bazı doktorlar zeytinyağı verebilirsiniz demiş. Hepsi farklı.. siz duphalac kaç olcek kullanmistiniz ? Ve sorun nasıl düzeldi?

Canım fitili iyice içine itiyosun dimi görünmeyene kadar bide doktor makatına bakmıştır herhalde ama dar olabilir mi ne bileyim delik küçüktür mesela

Ne kadar olmus kerem kac gramcik almis meram ettim.
canım yazmak istememiştim burada kıyaslama oluyor bazı cici annelerimiz kendilerini gereksiz yere üzüyor diye.ama yazayım sen sordun madem.kerem 4 cm daha ızamış 70 cm olmuş bu ay 610 gr almış 8.260 gr olmuş teyzesi bir günde kereme 150-180 cc civarı mamaveyırdum doktorumuz mama vermemeye çalış dedi

kız aslında iyi fıkır kaplara doldurup doldurup orda burda yedırıcen
oteller gercekten her konuda cok ılgılenıyolar bebekle ılgılı
her turlu mama yapmak yatak hıjyen konusunda anlatıp teklıf edıyolar

Her gün sürmüyordum zeytin yağını derisi tahriş olmasın diye çünki tarakla temizlerken kızarıyor derisi ama bayaa temizleniyo sonra yenileri çıkıyo. Demek ki tam temizlenmediyi için çıkıyo yenileri

yarim cay kasigi verıyoduk ama aslına bakarsan ilkinden sonra bı faydasını gormedık ve ben kendı kendıme bıraktım
zyag ıda denedım bıkaç kez
hem mamaya hem popodan
kefır ıçıp kendı halıne bıraktıgımda daha ıyıye gıttı
ıstersen bı cocuk gastroluguna gorun canım benım
normal derse enazından ıçın rahat eder

yanı ben artık kaka sorunu duzeldı dıye bakıyorum 2 gunde bır fılan yapıyo
bu bıle benım ıçın duzeldı demek
suan 4.5 ayı gectık anca duzelme sağladı
mete nın dogum tarıhını hatırlamıyorum ama daha sonra doğmuştu umuttan
ılerleyen gunlerde ıyıye gıder dıye dusunuyorum
bu arada karında sıslık ya da kaka da katılık yok dımı?

Kızlar acilen bir şey danışacağım. Az önce farkettim kızımın boynunun altı kıpkırmızı olmuş. Ne sürsem iyi gelir saat geçmeseydi bir sağlık ocağına giderdik ama kapanmıştır.
Benimkininde boynu kat kat ve ne kadar özen göstersemde oluyor. Evdeyken güzelce silip kurulayıp biraz pudra sürüyordum geciyordu. İki haftalığına tatilde pudra evde kalmıs pişik kremi süreyim dedim. Ama 1saat kadar sonra temizlerken pamuk sert geldi galiba kanadı. Nasıl içim gitti kayınvalidem kantoron sürelim dedi. İnanmazsın bi saat sonra yara kabuk baglamıs o tahrişlerde baya baya azalmıstı. Kantoron sürebilirsin yani
kızlar bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor benimki doğdu doğalı günde 3-4 kez yapıyor..bu pek normalmiş gibi gelmiyor bana sizinkiler nasıl?
Bizimki bazen 5 kez yapıyor normal diyor doktorlar ishal değilse sorun yok

Kızlar iki haftalığına tatile memlekete gidelim dedik. Yasadığımız yerde hava 15derecelerdeydi. İzmire gittik hava 30 dereceydi kısa kollu ile terledik vee aile boyu hasta olduk Duru munda burnu tıkalı. Gecen hafta daha yeniyken götürmüştük bitkisel bi öksürük şurubu verdi doktor gecer dedi. Eve geri donduk. Şimdi ise baya baya hırıltılı. Bugun götürdüm doktora iki güne sadece ac gecmezse akciğer filmi isticem dedi. Yarın özele götürcez. Akciger filmi için cok küçük değiller mi ya

Masallah boylu cocuk. Kiyaslamalik birsey yok aslinda onemli olan dogum kilosu sonucta. Evet mamayi kes bakalim ne yapacak Kerem efendi :)

Canım fitili iyice içine itiyosun dimi görünmeyene kadar bide doktor makatına bakmıştır herhalde ama dar olabilir mi ne bileyim delik küçüktür mesela

Özellikle sormak aklıma gelmedi açıkcası ama bugün doktora gittik popoya baktı birşey demedi. Bir sıkıntı yok sanırım o konuda. Bir de 2.ay dan sonra böyle oldu. Darlık olsa doğumdan itibaren olurdu kaka sorunu zannımca. Ayy evde de yatılı misafir var. Biz de muhabbet kaka aşağı kaka yukarı çaktırmasalar da tuhaf geliyordur

Umut yanılmıyorsam 26 aralikti. Mete de 27 aralık doğumlu. Yanı büyüdü artık, şu malum kasları kullanmayı öğrenmiş olmasi lazımdı :)) gaz çıkarırken poposunda gördüm katı değil kakasi. Önceden geç yaptığında da normaldi hep çok şükür. Bugün çocuk doktoruna gittik idrar ve kültür tahlili istedi. Perşembe sonucu alacagiz. Duphalac az veriyormuşsunuz :) bize öneren doktor günde 3 kez 1.5 tatli kaşığı dedi. Kuzum da içemedi haliyle çok yoğun tadı. Olmadi gastrologa da gotururum. Sağol canım

Kuzum kıyamam çok geçmiş olsun. Bir an evvel iyileşir inşallah. Sıcak sonrasında rüzgar kabusumuz olacak anlasilan.

Ben blw hedeflediğim için düşünmüyorum Ama olmaz ve kaşıkla beslemeye geçmek zorunda kalırsam düşünürüm
ben de BLW niyetindeyim. Kitabı aldım, çok güzel, çok umut verici, gazlayıcı : )
ama, bi konuya cvp bulamadım henüz. Havuç, kabak, haşlayıp eline vercez, kemircek, atıcak vs. ok. Peki yoğurt? Onu elle yiyemez ki. Pislik olcak diye değil yani, olmaz, sıvı o.
Fikrin var mı? fillingtheblanks

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…