Aynı babadan bende de var hiç yabancı gelmediAz önce cocuumu içerde uyuturken babam komşumuza benim psikolojik sorunlarım olduğunu söyledi :)) şaka gibi. Sebep ise 6. Aydan itibaren ek gıdaya geçmek isteyisim. Uykusuz bebek olduğu ve geceleri on kere uyanıp ağladığı için uyku ilacı vermeyisim . Kısacası onlarin dediği şeyleri yapmayisim. Kv kp olsa neyse. Herkes uzsyliymisim gaddar anneymisim gibi davranıyor. Büyüklerin yakınında çocuk büyütmek ne zormus. Insanların genel olarak yaptıklarını yapmıyormuşum. Benim çocuğum ya ... her mesakkatini ben cekiyorum akıl veren bitmiyor .. sen komşuya böyle dersen geldiğinde bana söylemeden çileği ağzına dayar tabi. Sonra ben anormal .. çocuk değil insanlar yoruyormuş..
Emdikten sonra uyursa eger uyandıktan sonra biraz oyun oynayıp sonrasında yiyeceklere geçiyoruz biz öyle olunca daha iyi oldu sanki 2 saat geçsin diyorlar ama bizimki iki saat beklersem tekrar meme istiyor önüne koyduklarıma mızmız bi şekilde yaklaşıyor çok ilgilenmiyor 2 saat olsa bile tadımlarımız ağlamayla bitiyor hiç güzel olmuyor 1 saat sonrası bize ideal oldu sanki uykusu da gelmemiş oluyorBugun oglum 6.ayni doldurdu cok şükür .
Ek gidaya gecmeyi henuz dusunmuyordum ama benim memesel sorunlar malumunuz, yavas yavas alisip alternetif beslenme sekilleri olsun istiyorum artik.
Zamanlamam biraz yanlis oldu sanirim, cocugun uykusu gelmisti biraz huzursuzdu. Ama hazirlamisken denemek istedim.
Kabak haslayip koydum onune, eliyle mincikladi sadece. Eline vermek icin ben aldigimda atildi uzerine. Pek fena degildi emdi biraz. Hatta cektigimde tekrar istedigini gosteren hareketler yapti. Tadini almistir sanirim bir miktar. Bir kac emme denemesinden sonra kendini geri cekince ben de uzatmadim yeniden.
Yarin uykusu gelmeden deneyecegim, kendi eline alip agzina goturur belki :)
Bizimkinin uyku duzeni de bir garip. Sabah 7 de kalkip 11 gibi tekrar uyuyor. Ama aslinda 9dan sonra uykusu geliyor huysuzluk yapıyor. Ben ogleden sonra denesem daha iyi olacak galiba.Emdikten sonra uyursa eger uyandıktan sonra biraz oyun oynayıp sonrasında yiyeceklere geçiyoruz biz öyle olunca daha iyi oldu sanki 2 saat geçsin diyorlar ama bizimki iki saat beklersem tekrar meme istiyor önüne koyduklarıma mızmız bi şekilde yaklaşıyor çok ilgilenmiyor 2 saat olsa bile tadımlarımız ağlamayla bitiyor hiç güzel olmuyor 1 saat sonrası bize ideal oldu sanki uykusu da gelmemiş oluyor
Allah saglikla kavustursun insallah :)herkese merhabaaa.. ben de İnşallah aralık sonu ocak başı bebişimi bekliyorum... :)
edit:
sonradan farkettim, yanlış yere yazmışım :)
Joie mama sandalyesi aldım memnunumBir de yediklerimize çok iştahlı bakıyor
Kızlar birde mama sandalyesi aldınız mı ben bir türlü karar veremiyorum alanlar oldu mu hangi marka
Sağol canim. Görmüyorum duymuyorum:))Bazi seyleri gormeyeceksin duymayacaksin basarabilirsen en guzeli o.
Benim de ayni senin gibi tsh dusuk t3 t4 yuksek cikiyordu.
3.ayda ogrendim ben, ilac kullanmadim ama surekli kontrole gittim. Haftalik, 10 günlük, 15 günlük seklinde.
En son 10 gun kadar once gittim duzelmeye baslamis. Hala normal degil ama normal sinirlars dogru gidiyor. 2 ay sonra cagirdi simdi beni tekrar. Umarim sonrasında gerek kalmaz bir daha. Sen de ihmal etme gorun endokrine mutlaka.
Aynı babadan bende de var hiç yabancı gelmedi
Erkekler karışmaz genelde ama bizimkiler istisnaEsra :)) torun söz konusu olunca hep bi karışma modunda. Benimki de çok gezdiğime takmış kafayı. çoçuğa yazık sen git gez onu bize bırak diyor :))
"Bu çocuk kilo alamadı bu ay işte ek gıda vermezsen böyle olur" diyorlar e versem sanki tabak tabak yemek yiyecekti de löp löp et olacaktı :)
Çocuğu kanguruya koyup uyutsam kucakta uyumaya alışacak diyor, of çok yoruldum hep kucak istedi bugün desem e bi daha ne zaman kucağa alacaksın şimdi bol bol al diyor yani ne yapsam yaranamıyorm :)
Tek başına Bebek büyütmek de zor , büyüklerle -özellikle- çok karışan büyüklerimizle büyütmek de zor malesef
Dogum yapali 20 gun oldu. 40 gunum dolduğunda dr kontrolum var. Kontrolde spiral taktirmayi düşünüyorum. Benim icin en uygun yontem olarak tercihim bu yonde.
Sorum ise, spiral taktırma sureci hakkinda. Sanirim cesitleri ve markalareli var. Ozel hastaneye doktoruma gidecegim.
Doktor orada kendisi kafasina gore mi takiyor? Yoksa ben satin alip mi taktiracagim? Spiral kullanan ya da konu hakkinda bilgisi olan arkadaslarim yardimci olabilir mi? En iyi marka/model hangisidir? Onerileriniz var mi?
Tesekkur ederim
Valla mantikli soyediklerin ama hic bir fikrim yoklilipit Hayırlı olsun bebeğin.
Benim dr um, regl olduğunda gel, rahim ağzı açık olur, kolay takılır, dedi. Henüz gitmedim. Ama araştırdım. Bi bakırlı olan, bi de hormon salgılayan var.
Bakırlı olan yaygın kullanımda. Ama takınca bazı bünyelerde kanama yapıp, vücut kabul etmiyomuş. O zmn hormonlu takıyorlar.
Dr a gidip konuşacaksın, hangisi olacağını o söyleyecek, alıp geleceksin, dr takacak.
Aslında bende de soru işareti olan bi kısım var. Bakır, 10 yıl boyunca rahime salınıyormuş. Evet mikron düzeyindedir ama, metal salınıyo vücuda yani.. Ağır metal var diye balık yemiyoduk hamileyken..
Acaba dozu çok çok mu düşük de, hiçbişey olmuyo mu?
Tiroid kendimde karsilasana kadar pek bilgi sahibi olduğum bir konu degildi.Sağol canim. Görmüyorum duymuyorum:))
Daha ileri seviye birseye donusmuyordur umarim bu degerler. Beslenmede dikkst etmek gereken birşey varsa atlamayalım onu da
kaka sayısı elbette değişti . 2 güne bir yapması çok normal bebeğin bide ek gıdaya geçtiyseniz artık sadece anne sütü verirkenki kakayı hiç beklemeyin hepsi gayet normal.Merhabalar heskese, uzun zamandır hem takip edemedim hem de yazamadım, tek başına çocuk büyütmek gerçekten zor. Hem de ilk annelik olunca herşeyi on kere düşünüp 10 kere araştırmaya çalışıyorsun.
Benim sizlere bir kaç sorum olacak;
Doğduğundan beri bebeklerinizn kaka düzenlerinde bir değişiklik oldu mu?
Benim oğlum 1 ay öncesine kadar her gün günde 1 ya da 2 kez kaka yaparken şimdi kakası 2 günde bire indi.
Sorum çok saçma olabilir, diğer bebekleri bilmediğim için ama bebeğiniz kaka yaparken kaka yapmaya konsantre oluyor mu? Yani şunu sormak istiyorum benim bebeğim özellikle emzirirken kaka yapmaya çalışıyor ve ben onun kaka yapmaya çalıştığını yüz ifadesinden anlıyorum. Zorlanıyor demiyim ama ittiğini görebiliyorum.
Başka bir sorum da bugün oğlum ilk kez diğer zamanlara istinaden katı gibi kaka yaptı. Yani kıvamı o tüm beze yayılanlar şeklinde değildi. Bu ek gıda ile olabilir mi? Benim bebeğim ek gıdaya tadım düzeyinde başladı ve dün 2 dilim kadar elma püresi yedi.
Başka bir sorum da, ateşle ilgli, bugün bebeğim biraz huysuzdu, ateşini ölçtüğümde 37.5 çıktı 1 saat sonra kendiliğinden 36.9 a düştü. Yalnız hiçbir neden göremiyorum bunun için. Soğuk almış olamaz ya da aşırı bir terleme olmadı. Bebeğim huysuzdu dedim ama sadece biraz daha kucak istedi, ağlaması filan yoktu. Yani bir ağrısı olduğunu düşünmüyorum. Başınıza böyle bir şey geldi mi?
Yasak mı bilmiyorum ama (yasaksa söylemeyin lütfen) kullandığınız ve memnun olduğunuz appler var mı? Ben “the wonder weeks” diye bir app kullanıyorum. Türkçesi yok ama çocuğun gelişimini çok ayrıntılı ve güzel anlatan bir app tavsiye ederim. Aslında başka sorularım da vardı ama unuttum :)
Ah Esra uyku deme hele düzen hiç deme :))Bizimkinin uyku duzeni de bir garip. Sabah 7 de kalkip 11 gibi tekrar uyuyor. Ama aslinda 9dan sonra uykusu geliyor huysuzluk yapıyor. Ben ogleden sonra denesem daha iyi olacak galiba.
Su buharda pisirme aparatini da alamadim hala suzgecte hasladim:) ikea nin sitesine baktim 14 lira kargosu var . gitti gidiyorda falsn uygun bir hayli unutmazsam bugun sipariş vereyim artik.
Çok vakit evet nerdeyse onlarla büyüttüm diyebilirimSanırım sen de benim gi i çok vakit geçirebildin ailenle bu süreçte. Öyle olunca daha çok dahil olabiliyorlar. Bazen açıklama bazen espri bazen tatlı sert tavırla gecistiriyorum ama bizim büyüyüp anne olduğumuzu, bile isteye bir sorumluluk aldığımızı unutuyorlar. Kuzucuk seni zorlamıyor ve düzeni çok bozulmuyorsa gez ne güzel. Ben de surdan imrenerek bakiyim :)) bu arada karadenizin iyi sıcak olduğu bir dönemdir temmuz. Nem hele. Çok çok kıyafet al bebise.
Merhaba canımMerhabalar heskese, uzun zamandır hem takip edemedim hem de yazamadım, tek başına çocuk büyütmek gerçekten zor. Hem de ilk annelik olunca herşeyi on kere düşünüp 10 kere araştırmaya çalışıyorsun.
Benim sizlere bir kaç sorum olacak;
Doğduğundan beri bebeklerinizn kaka düzenlerinde bir değişiklik oldu mu?
Benim oğlum 1 ay öncesine kadar her gün günde 1 ya da 2 kez kaka yaparken şimdi kakası 2 günde bire indi.
Sorum çok saçma olabilir, diğer bebekleri bilmediğim için ama bebeğiniz kaka yaparken kaka yapmaya konsantre oluyor mu? Yani şunu sormak istiyorum benim bebeğim özellikle emzirirken kaka yapmaya çalışıyor ve ben onun kaka yapmaya çalıştığını yüz ifadesinden anlıyorum. Zorlanıyor demiyim ama ittiğini görebiliyorum.
Başka bir sorum da bugün oğlum ilk kez diğer zamanlara istinaden katı gibi kaka yaptı. Yani kıvamı o tüm beze yayılanlar şeklinde değildi. Bu ek gıda ile olabilir mi? Benim bebeğim ek gıdaya tadım düzeyinde başladı ve dün 2 dilim kadar elma püresi yedi.
Başka bir sorum da, ateşle ilgli, bugün bebeğim biraz huysuzdu, ateşini ölçtüğümde 37.5 çıktı 1 saat sonra kendiliğinden 36.9 a düştü. Yalnız hiçbir neden göremiyorum bunun için. Soğuk almış olamaz ya da aşırı bir terleme olmadı. Bebeğim huysuzdu dedim ama sadece biraz daha kucak istedi, ağlaması filan yoktu. Yani bir ağrısı olduğunu düşünmüyorum. Başınıza böyle bir şey geldi mi?
Yasak mı bilmiyorum ama (yasaksa söylemeyin lütfen) kullandığınız ve memnun olduğunuz appler var mı? Ben “the wonder weeks” diye bir app kullanıyorum. Türkçesi yok ama çocuğun gelişimini çok ayrıntılı ve güzel anlatan bir app tavsiye ederim. Aslında başka sorularım da vardı ama unuttum :)
Onun kitabı var bende baya detaylı gerçektenMerhaba canım
Tek tek cvplamaya çalışayım
Kaka sayısı azaldı bizimkinin de aynen sizinki gibi hatta
Kaka yaparken anlıyorum yapacagını. Genelde sessizleşiyor aklı başka yerde bi şey düşnüyor gibi :))
Bizimki de tadım yapıyor ama kakası eskiye nazaran çok değişmedi biraz daha kıvamlı sayılabilir ama çok ciddi bi fark Yok
Bizimkinin vücut ısısı genelde yüksek 36.5 37 arasında oluyor bazı günler daha yüksek oluyor evet kendiliğinden düşüyor
Türkçesi var bu arada Harika haftalar
atak haftalarını baya detaylı anlatıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?