2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Aynı babadan bende de var hiç yabancı gelmedi
Erkekler karışmaz genelde ama bizimkiler istisna Esra :)) torun söz konusu olunca hep bi karışma modunda. Benimki de çok gezdiğime takmış kafayı. çoçuğa yazık sen git gez onu bize bırak diyor :))
"Bu çocuk kilo alamadı bu ay işte ek gıda vermezsen böyle olur" diyorlar e versem sanki tabak tabak yemek yiyecekti de löp löp et olacaktı :)
Çocuğu kanguruya koyup uyutsam kucakta uyumaya alışacak diyor, of çok yoruldum hep kucak istedi bugün desem e bi daha ne zaman kucağa alacaksın şimdi bol bol al diyor yani ne yapsam yaranamıyorm :)
Tek başına Bebek büyütmek de zor , büyüklerle -özellikle- çok karışan büyüklerimizle büyütmek de zor malesef

Emdikten sonra uyursa eger uyandıktan sonra biraz oyun oynayıp sonrasında yiyeceklere geçiyoruz biz öyle olunca daha iyi oldu sanki 2 saat geçsin diyorlar ama bizimki iki saat beklersem tekrar meme istiyor önüne koyduklarıma mızmız bi şekilde yaklaşıyor çok ilgilenmiyor 2 saat olsa bile tadımlarımız ağlamayla bitiyor hiç güzel olmuyor 1 saat sonrası bize ideal oldu sanki uykusu da gelmemiş oluyor

Bizimkinin uyku duzeni de bir garip. Sabah 7 de kalkip 11 gibi tekrar uyuyor. Ama aslinda 9dan sonra uykusu geliyor huysuzluk yapıyor. Ben ogleden sonra denesem daha iyi olacak galiba.
Su buharda pisirme aparatini da alamadim hala suzgecte hasladim:) ikea nin sitesine baktim 14 lira kargosu var . gitti gidiyorda falsn uygun bir hayli unutmazsam bugun sipariş vereyim artik.

Dogum yapali 20 gun oldu. 40 gunum dolduğunda dr kontrolum var. Kontrolde spiral taktirmayi düşünüyorum. Benim icin en uygun yontem olarak tercihim bu yonde.
Sorum ise, spiral taktırma sureci hakkinda. Sanirim cesitleri ve markalareli var. Ozel hastaneye doktoruma gidecegim.
Doktor orada kendisi kafasina gore mi takiyor? Yoksa ben satin alip mi taktiracagim? Spiral kullanan ya da konu hakkinda bilgisi olan arkadaslarim yardimci olabilir mi? En iyi marka/model hangisidir? Onerileriniz var mi?
Tesekkur ederim

Merhaba kızlar aranızda düzcede yaşayıp doğum yapan var mı? doktoru kim?

Sağol canim. Görmüyorum duymuyorum:))
Daha ileri seviye birseye donusmuyordur umarim bu degerler. Beslenmede dikkst etmek gereken birşey varsa atlamayalım onu da

Sanırım sen de benim gi i çok vakit geçirebildin ailenle bu süreçte. Öyle olunca daha çok dahil olabiliyorlar. Bazen açıklama bazen espri bazen tatlı sert tavırla gecistiriyorum ama bizim büyüyüp anne olduğumuzu, bile isteye bir sorumluluk aldığımızı unutuyorlar. Kuzucuk seni zorlamıyor ve düzeni çok bozulmuyorsa gez ne güzel. Ben de surdan imrenerek bakiyim :)) bu arada karadenizin iyi sıcak olduğu bir dönemdir temmuz. Nem hele. Çok çok kıyafet al bebise.

lilipit Hayırlı olsun bebeğin.
Benim dr um, regl olduğunda gel, rahim ağzı açık olur, kolay takılır, dedi. Henüz gitmedim. Ama araştırdım. Bi bakırlı olan, bi de hormon salgılayan var.
Bakırlı olan yaygın kullanımda. Ama takınca bazı bünyelerde kanama yapıp, vücut kabul etmiyomuş. O zmn hormonlu takıyorlar.
Dr a gidip konuşacaksın, hangisi olacağını o söyleyecek, alıp geleceksin, dr takacak.
Aslında bende de soru işareti olan bi kısım var. Bakır, 10 yıl boyunca rahime salınıyormuş. Evet mikron düzeyindedir ama, metal salınıyo vücuda yani.. Ağır metal var diye balık yemiyoduk hamileyken..
Acaba dozu çok çok mu düşük de, hiçbişey olmuyo mu?

Valla mantikli soyediklerin ama hic bir fikrim yok
Kullanan bi annemi bilirim 23 yasinda kardesimi dogurunxa taktirmis, rutin kontrolleri ve degisimleri ile beraber 45 yasinda komple cikardi
Sorun yasamadi
Bende artisini eksisini dusundugumde risk aliyrm
Ne bileyim
Iki cocugum var bida hamile kalmayi dusunmuyrm
Emziiryrm da
Hormonlu olan sut uretimini etkiler sanirim

Sağol canim. Görmüyorum duymuyorum:))
Daha ileri seviye birseye donusmuyordur umarim bu degerler. Beslenmede dikkst etmek gereken birşey varsa atlamayalım onu da
Tiroid kendimde karsilasana kadar pek bilgi sahibi olduğum bir konu degildi.
En kotu ihtimal ilacla kontrol altinda tutuluyor merak etme sen kontrollerini ihmal etme sadece.
Dereotu onerildi bana surekli ama ben yemedim. Aklimda da kalmadi hipotiroid icin mi hipertiroid icin mi bilmiyorum. Sen once dr kontrollerini yaptir endokrine görün, sonra alternatif cozumler ararsin.

kaka sayısı elbette değişti . 2 güne bir yapması çok normal bebeğin bide ek gıdaya geçtiyseniz artık sadece anne sütü verirkenki kakayı hiç beklemeyin hepsi gayet normal.
ateş olayına gelince 38 ve üzeri ateş sayılıo ama herhangi bi rahatsızlıgı yoksa bana diş ateşi gibi geldi . Benimkide öleydi dişleri çıkmadan önce kafasında sıcaklıgı hissetip ölçtüğümde o civarlar oluodu ama önemsemedim zaten normale dönüodu .Diş çıkardıktan sonra normale döndük . Ama siz yinede arada ara kontrol edin
diğeri hakkında fikrim yok . yani yaşadıklarınızı bende yaşadım korkmanıza gerek yok ama yinede doktorunuzada sorabilirsiniz.

Ah Esra uyku deme hele düzen hiç deme :))

Çok vakit evet nerdeyse onlarla büyüttüm diyebilirim
Pişman değilim çok faydalı oldular aslında hem bana hem bebeğime
Ama dediğin gibi bazen tatlı sert bazen esprili bazen anlaşamayarak bazen de her şeyi onlara danışarak geçirdik
Kuzucuğun düzeni zaten pek olmadığından düzeni bozulur diyemiyorum :))
Canım Karadeniz turu nazara geldi :) gideceğimiz arkadaşlar çocukları dahil ailecek hasta oldular ishal kusma salgın gibi biz de korktuk bize de bulaşırsa diye e bide onlara da siz hastasınız kalın biz gideceğiz demek istemedik erteledik şimdilik ama bu sene nasip olmaz sanıyorum deniz-kum-güneş tatili en güzeli olacak bebekle yaylalara tırmanmak zor olacaktı :)

Merhaba canım
Tek tek cvplamaya çalışayım
Kaka sayısı azaldı bizimkinin de aynen sizinki gibi hatta
Kaka yaparken anlıyorum yapacagını. Genelde sessizleşiyor aklı başka yerde bi şey düşnüyor gibi :))
Bizimki de tadım yapıyor ama kakası eskiye nazaran çok değişmedi biraz daha kıvamlı sayılabilir ama çok ciddi bi fark Yok
Bizimkinin vücut ısısı genelde yüksek 36.5 37 arasında oluyor bazı günler daha yüksek oluyor evet kendiliğinden düşüyor
Türkçesi var bu arada Harika haftalar
atak haftalarını baya detaylı anlatıyor

Onun kitabı var bende baya detaylı gerçekten

Kızlar mama sandalyesi ne aldınız Esra portatif kullanışlıi diyordun bende ona yoneldim.
Sizler ne aldınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…