Evet biz başladık bebeğim patatesi çok sever sanıyordum ağzını kitliyorHerkese iyi bayramlar. Alıntı yapamadım. Özet geçeyimben su vermeye başladım. Arada da yavaştan yavaştan birkaç dakika oturtuyorum. Ek gıdaya başlayanlar varmı, nasıl gidiyor ?
Oh ohh masallahEvet biz başladık bebeğim patatesi çok sever sanıyordum ağzını kitliyor
Sebzeleri degil de meyveleri seviyor :/
Eğlenceli aslında ama extra enerji gerektiriyor :)
Sebzeleri haşlayıp eline veriyorum ilk günler agzına götürmedi ama şimdi fena degil gibi :)
Ama cidden bebeklerin de bi damak tadı varmış onu anladım
Evet öyle sayılır ama şimdiye kadar püre yapıp kaşık kaşık yedirmedim hiçOh ohh masallahvar tabi olmazmı. Bizim de az kaldı. Blw klasik birliktemi ilerliyorsun cnm
Herkese iyi bayramlar. Alıntı yapamadım. Özet geçeyimben su vermeye başladım. Arada da yavaştan yavaştan birkaç dakika oturtuyorum. Ek gıdaya başlayanlar varmı, nasıl gidiyor ?
Püreyi tavsiye etmiyorlar zaten. Çatalla ezilip pütürlü vermek gerekiyor klasiktede.Aynı gün sadece tek bir sebzeyi tattırıyorsun dimi. Ben daha ek gıdaya geçmedim ama su verdiğimde kaşığa yapışıyor benim kızımdaEvet öyle sayılır ama şimdiye kadar püre yapıp kaşık kaşık yedirmedim hiç
Genelde elinde oynuyor yerlere atıyor agzına götürüyor sertse çok güzel ağzında tutuyor damaklarını kaşıyor :)
Günde iki kez tadım yapıyorsak birinde sadece eline veriyorum diğerinde hem eline verip hem ezip bir kaşık ona uzatıyorum yada 2.tadımda fileyle veriyorum
Aynen canım benim kızımda su verirken kaşığa yapışıyor. Blw düşünmesen bile arada elinede vermelisin bence.Ben blw yapmayı düşünmesem de benim bebiş öyle yemek isterdi sanırm Bebekler kendi seçimini yapabiliyor
çünkü kaşıkla uzatırken bile kaşığı kendisi tutmak istiyor elimden alıp agzına sokuyor tüm oyuncaklarına yaptığı gibi :)
Biz ek gıdaya geçmedik henüz. Kaşıkla veriyorum ben suyu. Severek içiyor kızım. Kaşığa yapışıyor. Ağzına götürmek istiyor. Ek gıdaya başladığımda da alıştırma bardağı ile vereceğimSu vermeye ben de başladım. Kaynatıp soğuttuğum suyu biberona koydum arada teklif ediyorum bazen emiyor bazen emmiyor. Ek gıda olarak da sadece meyvelerden veriyorum eline kendi kendine yalayıp emiyor, çok hoşuna gidiyor. Kaşıkla beslemeyi düşünmüyorum zaten kızım da çatalla uzattığım meyveyi çataldan çıkarıp kendi tutmak istiyor :)))
Püreyi tavsiye etmiyorlar zaten. Çatalla ezilip pütürlü vermek gerekiyor klasiktede.Aynı gün sadece tek bir sebzeyi tattırıyorsun dimi. Ben daha ek gıdaya geçmedim ama su verdiğimde kaşığa yapışıyor benim kızımdaBLW için destekli veya desteksiz dik oturması gerekiyormuş. Oturuyormu senin kuzu
Aynen canım benim kızımda su verirken kaşığa yapışıyor. Blw düşünmesen bile arada elinede vermelisin bence.
Biz ek gıdaya geçmedik henüz. Kaşıkla veriyorum ben suyu. Severek içiyor kızım. Kaşığa yapışıyor. Ağzına götürmek istiyor. Ek gıdaya başladığımda da alıştırma bardağı ile vereceğim
O kimyasal koku ilk eşim farketti sonra benMerhaba.
Aktif bebeğin hem emiciliği hem inceliği çok güzel ama şu kimyasal gibi olan kokusu çok rahatsız ediyor ya. Bazı bezlerde de çiş kokusu direkt geliyor.
Kalite olarak çok memnunum ama kokusu yüzünden değişmeme az kaldı.
Siz de var mı bu bahsettiğim koku?
Bir de yediklerimize çok iştahlı bakıyorBir de mama konusunda benimki de altı aylık oldu ben de ek mamaya başlıysam inşallah
Önce kabak haşlayıp vericek doktorum püre yapma çatalla ezerek ver dedi.iki gün kuralına uyarak ..sonra içine patates havuç ekleyerek devam edeceğim ndev yoğurdu yapmam gerekiyor.dün biraz karpuz emdi çok hoşuna gitti.inşallah sıkıntı olmaz hayırlısıyla
Birde ben ilkbaşlarda Türk kahvesi içmiyordum ama şimdi sık sık içiyorum sizde içiyor mısınız
Türk kahvesi hep ictim ben gunde bir fincan sorun olmuyot diye biliyorum,bir sorun yasamadim,mama sandalyesi ikea aldikBir de mama konusunda benimki de altı aylık oldu ben de ek mamaya başlıysam inşallah
Önce kabak haşlayıp vericek doktorum püre yapma çatalla ezerek ver dedi.iki gün kuralına uyarak ..sonra içine patates havuç ekleyerek devam edeceğim ndev yoğurdu yapmam gerekiyor.dün biraz karpuz emdi çok hoşuna gitti.inşallah sıkıntı olmaz hayırlısıyla
Birde ben ilkbaşlarda Türk kahvesi içmiyordum ama şimdi sık sık içiyorum sizde içiyor mısınız
Blw videolari,bebeklerin fotolarini gordukce imreniyorum ama ben de dediğin gibi kaygılardan once eline vermecegim muhtemeln puturlu ezip kasikla vercem ya da ezip onune koycam mincirsin=)Gecmis bayraminizi kutluyorum arkadaslar.
Ek gidaya biz de haftaya gececegiz artik yavaştan. Ben de BLW yapmak istiyorum ama kafam cok karisik. Bu sebzeleri haslama miktarını nasil ayarlayacagim bilemiyorum. Oglumun 2 disi var ust 2 dis de gorunuyor fazla surmez gelmesi. Nasil yiyecek eline verilen seyi aklim kesmiyor. Ya az haslarsam da hatir hutur koparirsa diye korkuyorum.
Aysel bizi bu konuda biraz aydinlatsa iyi olur:) ne kadar haslanmali kismini pek kestiremiyorum. Hem eline alacak kadar sert, hem agzina aldiginda ezilecek kadar yumusak...havuz problemi gibi :)))Türk kahvesi hep ictim ben gunde bir fincan sorun olmuyot diye biliyorum,bir sorun yasamadim,mama sandalyesi ikea aldik
Blw videolari,bebeklerin fotolarini gordukce imreniyorum ama ben de dediğin gibi kaygılardan once eline vermecegim muhtemeln puturlu ezip kasikla vercem ya da ezip onune koycam mincirsin=)
5 aylık kontrölünde doktorumuz destekli dik oturt artık demişti Zaten benimki aylardır kendini öne doğru atıyordu
Eger bebegin yatarken doğrulmaya çalışıyorsa göğsünü kaldırıyorsa oturmak istiyordur
Kucağında destekli oturtabilirsin bence artık
Her gün yüzüstü biraz yatırmaya çalış debelensin öyle oturma becerileri gelişiyor
Evet canım 3 gün boyunca tek sebze tattırıyorumPüreyi tavsiye etmiyorlar zaten. Çatalla ezilip pütürlü vermek gerekiyor klasiktede.Aynı gün sadece tek bir sebzeyi tattırıyorsun dimi. Ben daha ek gıdaya geçmedim ama su verdiğimde kaşığa yapışıyor benim kızımdaBLW için destekli veya desteksiz dik oturması gerekiyormuş. Oturuyormu senin kuzu
Aynen canım benim kızımda su verirken kaşığa yapışıyor. Blw düşünmesen bile arada elinede vermelisin bence.
Biz ek gıdaya geçmedik henüz. Kaşıkla veriyorum ben suyu. Severek içiyor kızım. Kaşığa yapışıyor. Ağzına götürmek istiyor. Ek gıdaya başladığımda da alıştırma bardağı ile vereceğim
İkea antilop modeli aldık çok pratikBir de yediklerimize çok iştahlı bakıyor
Kızlar birde mama sandalyesi aldınız mı ben bir türlü karar veremiyorum alanlar oldu mu hangi marka
Ek gıdaya geçerken ilk yardım videolarını izlemek lazım zaten sen öncekinden de tecrübelisindir Esra püre bile versek yutma yetenekleri daha gelişmediği için illa öğüreceklerGecmis bayraminizi kutluyorum arkadaslar.
Ek gidaya biz de haftaya gececegiz artik yavaştan. Ben de BLW yapmak istiyorum ama kafam cok karisik. Bu sebzeleri haslama miktarını nasil ayarlayacagim bilemiyorum. Oglumun 2 disi var ust 2 dis de gorunuyor fazla surmez gelmesi. Nasil yiyecek eline verilen seyi aklim kesmiyor. Ya az haslarsam da hatir hutur koparirsa diye korkuyorum.
:)))Aysel bizi bu konuda biraz aydinlatsa iyi olur:) ne kadar haslanmali kismini pek kestiremiyorum. Hem eline alacak kadar sert, hem agzina aldiginda ezilecek kadar yumusak...havuz problemi gibi :)))
Benim buharda pişirme aparatim, cam rendem vs hicbir seyim yok henuz. Bugunlerde cikip ufak bir alisveris yapsam iyi olacakmrs_aysel
Kucağında oturtmayı denesene bak tepkilerine nasıl tepki verecek. bence seninki artık oturmak istiyormuş doktorlar da bebegi takip etmek gerektiğini 3 aylıkken bile oturmak istediklerini söylüyorYüz üstü debelenmek yerine benimki 2 dk kafa kalkık etrafa bakıyor sonra yerleri yaliyor
Göğsünü geçen ay kaldırmaya çalışıyordu. Şuan bıraktı tembel tembel takılıyor beyfendi elinden tutup kaldırmaya çalışıyorum kendini kaldırmaya tenezzül dahi etmiyor. Zerre umurunda değil çok isterse binde bir kaldırıyor kendini ama ayaklarının üstünde tutunca MaşaAllah zımba gibi dimdik duruyor. Kucağımda otururken kendini öne atıyor oturmak istiyor gibi,oturtmuyorum kafam allak bullak oldu
Ilkinde klasik usul gecmistik ek gidaya, meyve suyu, yogurt vs gibi. Ogurme kisminda paniklemem de diş olunca sert verirsem ve koparirsa korkusu var uzerimde. Ama yapacak bir sey yok dedigin gibi deneye deneye alisacagiz mecburen.Ek gıdaya geçerken ilk yardım videolarını izlemek lazım zaten sen öncekinden de tecrübelisindir Esra püre bile versek yutma yetenekleri daha gelişmediği için illa öğürecekler
İnsan bi heyecan yapıyor diliyle döndürüp öğürünce ama beceriyor onlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?