2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
BEBEK kesenin ne tarafında canim
8 hafta 4 günlük ultrasyon görüntüsünde sol elimde kalıo ama resmi karnıma göre cevirip koyunca sag tarafımda doktor bakarken hep sag tarafımdan bakıyor ve sürekli orda çekiştirmeler oluyor.

Iki eline tut hangi elinin tarafında canım o taraf olur sol elinin altindaysa erkek oluyor sağlıkla gelsinler insalllah
8 hafta 4 günlük ultrasyon görüntüsünde sol elimde kalıo ama resmi karnıma göre cevirip koyunca sag tarafımda doktor bakarken hep sag tarafımdan bakıyor ve sürekli orda çekiştirmeler oluyor.

Miktar ne kadar olacak canım

Bugün 4 kere istiğfar ettim, içim dışımda sanki ölüyorum kızlar Günlerdir yarım insan gibiyim, şu ilk trimesteri hayırlısıyla bir tamamlasaydık...

Bugün doktoruyla sorun yaşayanlara ben de eklendim.

Üniversite'ye gittim ikili randevusu için. Hoca ameliyata gitmiş. Bekleyin 1 saate gelir denince. Geri döndüm.

Hazır boşken aile hekimine gideyim kayıt yaptırayım dedim. Bu konuda size sorularım var kızlar.

Sağlık ocağına girdiğim andan itibaren hangi doktora gittiysem, biz kayıt almıyoruz, kotamiz dolu diyerek ötekine yönlendirdi. 4. Doktorda yaptırdım kaydımı. O da yeni gelmiş, sistemi açılmamış diye kağıda yazdı. Sonra sisteme geçiririm dedi. Açıkçası ben doktoru pek beğenmedim.

Hemen yan odasındaki bir doktor bebeğe bakıyordu. 10 dakika falan izledim. Çok güzel ilgilendi. Ebesi de çok şirin bir hanımdı. Sağlık ocağı işlerinden pek anlamam. Aile hekimliklerinde de doktor seçme hakkımız var mı ya da farklı bir sağlık ocağı?

Arkadaşım toplum sağlığı merkezinde bakılıyor. Orada usg'de var. Ücretsiz. Ebeler rutin kontrol haricinde usg kullanmayı da biliyorlar. Arkadaşım da pimpirik biri neredeyse her hafta gitmiş, hiçbir şey dememişler ama orası da oturduğumuz bölge dışında diye kabul etmediler.

Kafam çok karıştı bu konuda. Bana yardımcı olur musunuz?

Kizlar günaydın az önce doktordan geldim bebegim ultrasonda ters duruyor malesef ense ölcümü yapamadi,birseyler atistir gel dedi ama bu bir sorunmu korktumm
ters durması sorun değil korkmana gerek yok çocuk pozisyon değiştirsin diye birşeyler atıştır demiştir doktorun

ilk onu denedim canım ya.çünkü hamilelikten önce çok iyi gelirdi.ama nane inanılmaz reflü yaptı.sonrasında yine yanma kusma
benim bi arkadaşımda hamileliğinde çok kustu.premisis kullandı.gayet rahat etti kullandıktan sonra. mide bulantısı bi vitaminin eksikliğinden artıyormuş premisis te de bu vitamin varmış.hiç bi zararı yokmuş yani

premisis kullanın

Bende saglık ocagından hiç memnun kalmadım. Bır tane bayan hemşire yada ebe yoktu. Kimse ilgilenmedı bıle. Bır adam vardı sözde benı kayıt ettı aynen bılgısayara değil kagıda yazdı. Adam bana kurtaj oldunuzmu düşük varmı dedıkce yerın dıbıne gırdım. Çok utandım. Zaten sadece dış gebeliğimi söyleyebıldım. Kürtajımı soyleyemedım. Güya benı arayacaklardı ne arayan var ne soran. Ben baska bır sağlık ocagına gıdecegım. Burdan hiç memnun kalmadım.

D dorti bildiğim kadarıyla dilekçe verilerek değişiklik isteniyor. Hekim veya ASM seçme hakki var. Ben kendi bolgem dişinda gidiyorum kendi bolgemdeki ile anlasamadik ilk gebelik takibinde. Esim halletmişti ama dilekçe ile sanirim.

Normalde sağlık bakanlığından su tahlil sayınız düşük, performansiniz söyle diye olumsuz uyarı gelince yana yakıla arıyorlar. Eve durmadan kağıt geliyor. Normalde Ketem bize durmadan ihbar yollluyordu, arıyordu gelin smear verin diye. Gittim yasin 30'undan küçük almıyoruz git dediler. Aynı şeyi mamografi için yapıyorlar şimdi de.

Aynen aynı soruları sordular bi dünya. Degisebiliyorsa ben de değiştireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…