2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Vasfiyeteyzeniz benimde ara ara halen kahverengi akıntılarım oluyor. iki kez doktora sordum ikisinde de akıntı çok değilse ve rengi kırmızıya dönmüyorsa korkulacak bişey yok, bazı gebeliklerde bu şekilde akıntılar doğuma kadar görülebiliyor dedi. bende progestan kullanıyorum, ve progestanı fitil olarak kullanıyorsan vajina kılcal damarları çatlatabiliyormuş ondan da olabiliyormuş, öyle dedi doktorum. ama sen yinede doktorunu bilgilendir, benim ki her seferinde rahmin içine kanama bölgesi var mı diye bakıyor, ama bişey bulamıyor çok şükür :)

moryastik xkardelenx kızlar çok teşekkür ederim. Doktor arkadaşım var gece ona da yzdım oda sabah cevaplamış. 3 gün kadar sürede rengi da kırmızıya dönmezse sıkıntı olmaz dedi. Sizden de okuduğum kadarıyla ciddi bişey yok gibi inşallah kırmızıya dönmez çok teşekkür ederim

Günaydın hamişler :)

Bende dün kontrole gittim.. 11 haftalık olmuşuz.. Daha önceden ultrasonda nokta şeklinde görürken bu sefer kollu bacaklı bişeyin içimde durmadan döndüğünü görünce ekrana kitlenip kaldım bir süre inanamadım şok yaşadım kısa süreli o kadar hareketli ki maşallah yaramaz mı olacak diye takılmadan edemedik :)

Herşey yolunda gidiyor çok şükür.. Hatta biraz daha önden gittiği için 2'li testi de yapabildik.. Sonuçlar 5 gün sonra çıkıyormuş..

Bu arada 3 ay sonra saçlarımı organik boya ile boyatabilir miyim diye sorduğumda çok net hayır boyatmıyoruz cevabını aldım. Saç boyatmaya çok karşı kesinlikle istemiyor.

Benim kabızlık problemim vardı.. Bol bol su iç kayısı ve kiraz ye dedi..

Tiroid değerlerime yeniden bakıldı 25mg. ilaç kullanıyordum devam edelim bu şekilde dedi. Yüksekti şimdi istenilen değerlere inmiş.

Cinsiyeti için meraklanıyorum

ayy ne güzel darısı başımıza daha bizimki nokta kadar :)

tiroid sıkıntısı bendede var canım ya cumartesi dahiliye doktoruna gidicem kontrol altına alalım dedi kadın doğum dr'um. öff başa bela ya muhtemelen bana da ilaç verilecek kullanmıştım daha önce inmişti değerim ama yine çıkmış

kızlar bulantılarımdan dolayı peynir ekmek çorba dışında bir şey yiyemiyorum. hergün de dramamine kullanıyorum 2 yada 3 kez. bebek için kötü dimi bu durum

kızlar bulantılarımdan dolayı peynir ekmek çorba dışında bir şey yiyemiyorum. hergün de dramamine kullanıyorum 2 yada 3 kez. bebek için kötü dimi bu durum
Can'ım ben folik asiti gece içmeye başladığımdan beri baya azaldı bulanım bi dene istersen. Bide nane limon,zencefil cayı Baya işe yarıyor dene bence.

Can'ım ben folik asiti gece içmeye başladığımdan beri baya azaldı bulanım bi dene istersen. Bide nane limon,zencefil cayı Baya işe yarıyor dene bence.

bende gece içiyorum canım. bide dediklerini içeyim bakalım. çok sağol. çalışıyorum çok zorlanıyorum ya

Amin canım gerçekten o şekilli halini görünce insan bi garip oluyor eminim sende yaşıcaksın o an :)

Bana kullanmaya devam et dedi valla ilacı. yine aynı dozda. 3 küsürlerden 1 küsürlere inmiş. ben çok düzenli içiyorum ama dün doktor da dedi hep hastalarım düzensiz kullanıyorlar dedi dedim ben öyle değil kalkar kalkmaz içiyorum kahvaltımı yarım saat sonra yapıyorum dedim. belki taş çatlasın 4 kere içmeyi unutmuş olabilirim bu bir ay içinde..

Sende git bi baktır canım tiroid için çok önemli diyorlar.. Anneme sorsan bizim zamanımızda böyle şeyler mi vardı diyor :) bak maşallahın var diyor bana :) ama yine de işte doktorlar ne derse ona inanmak zorundayız..

İlk 3 ve 4üncü aylarda bulantılar halsizlikler olabiliyormuş bu aylarda genelde anneler hep kilo kaybına uğruyorlarmış.
Fakat bu süreçler hep geçici 4 üncü aydan sonra herşey normale girmeye başlayacak endişelenme. sonraları kilo almaya başlayacaksın

Mesela benim de çok iştahım yok ne alırsam tabağıma yarım kalıyor fakat dünkü dr. kontrolünde normalden önde gittiğimizi gördük.. Dr. diyor ki bak sen az yesen de o bir şekilde büyümeyi bırakmıyor :) yani herşey normal.

çok geçmiş olsunn .
ay hadi gözün aydın maşallah. Bende hep vardı troid ben 125 mg kullanıyorum bayagı fazla. Ayda bir mutlak kan verilmesi gerekio.

Yok. Canım bi sorun yok bebek hala 7 hafta görünüyor bende arastiriyordum birde misafiri vardı kizcelerim giremedim net e .cuma tekrar kendi Dr gidecem belki USG farkıdir

Canım benim moralini bozma. Usg farkındandır o. Tam olarak 7+0 mı çıktı senin bebiş? Şu an Crl ölçümüne göre hafta söylüyorlar. Yani baş ve popo arasındaki mesafeyi baz alıyorlar. Boyu ne kadarsa ona göre haftayı hesapliyorlar. Örneğin 3 cm ise 10 haftalıktır gibi. Standart bir ölçü. E biz insanların da boyu hep aynı mı değil elbette. Haliyle bunda bebeğin durduğu pozisyon ve doktorun ölçüm kabiliyeti de önemli. Fl ölçümüne başladıktan sonra haftasını yakalar muhtemelen.
Şu an kalbi atıyor mu, beyin gelişimi, uzuv oluşumu daha önemli. Onlar varsa sıkıntı yok. Üzme kendini.

Bir de daima aynı yerde ölçüm yaptır.

Kesin dayanamaz gideriz biz. Ben kese teorisine atmıştım usg'sini burada erkek demişti konu sahibi. Dün de genital nub'a attım aynı kişi kız gibi dedi. Çocuğun en sevdiği sanatçı kuşum aydın olacak galiba.

O değil de kızı geç söylüyor doktorlar diye umutlandım ben de. Erkek denilen değişiyor, kız denilen pek yanılmıyor.

ben 3 ay önce ilk bebek çalışmamıza başladığımda hormon testi yaptırmıştım o zamanki doktorum yüksek olduğundan verdi ilaç çok düzenli içtim. ilaç bitince tekrar bakıldı değer düşmüş ama o sıra doktorumu değiştirdim o da değerim o zaman iyi diye ilaca gerek yok demişti. şimdi 3 ay sonra tekrar yükseldi işte maalesef( kafam hep orda benimde. bizimkilerde diyor eskiden bunlar mı vardı şimdi herşeye pimpirikleniyorsunuz diyorlar ama öyle değil nesil olarak çok çürük bir nesiliz yediğimiz yemekten soluduğumuz havaya kadar herşey aslında bizi etkiliyor

Çok merak ettık seni canım. Bende ıyıyım hamdolsun. Geçti isal. Birdaha gelmesın aman. Sen Cuma doktora gıdeceğim demişsin bugunmu gıdıyosun haftaya Cumamı canım
Canımın Dr orayadaysa yarin giderim değilse salı gidiyim diyorum hala 7+0 mi yoksa buyuyormu yarin yine 7 +1 çıkar kafayı bozarim diyorum geri ya yarın ya salı gideceğim, bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…