Ne hakla ya ! Çok sinir oluyorum densizlere. Hastanin bilgisini nasil verirsin belki ben gebeligimi söylemedim henüz senden mi ogrenecekler. Kesin şikayet et canim bunlari
Gideceğim diye bahsetmiştin ama 12 saat olduğunu bilmiyordum.
Annenin tarafına da gidebilirsin pekâlâ. O nasıl doğurduğu çocuğun yanında olmasını istiyorsa, senin annen de onun yanında olmanı isteyebilir. Bir daha istemediğini dile getirdiğin hâlde ısrar edilirse lütfen bunu söyle. Ne kadar mesafe, o kadar huzur böylesiyle. Empati sıfır.
Ikincisi sırf biri ya da birileri istiyor diye, hamile bir kadının kalkıp 12 saatlik yolu araçla gitmesi hele ki otobüsle kısıtlı bir pozisyon ve az molayla gitmesi doğru değil.
Kaynının arabasıyla da ne kadar rahat gidebilirsin ki?
En basiti şöyle örnek vereyim. Eşimin aracıyla kaynım, görümcem, eşim, ben 1 saatlik iller arası yolculuk yaptık. Çekindiğim için yolda altıma yapacaktım neredeyse. Benzinlik de yok doğru dürüst. Eşim anladı da bulduğu ilk yere soktu.
Üçüncüsü bayram zamanı kalabalık olur.
Yol masrafı idi. Çocukların harçlığı, gezilecek yerler derken durumunuzun şu an buna müsait olup olmadığını düşünmemeleri çok acımasızca. Ufak ufak gidiyor gibi gözüküyor ama toplama vurunca cidden azımsanmıyor.
Gebelik halidir, çocuğun masrafları olur düşüncesi yok. Çocuk bereketiyle gelir ne de olsa?
Oyle bir Kayinvalide de bende var cani sagolasica. Gecenlerde gittik, eltimler var sehir disindan. Eltim salata yapiyor ben oturuyorum.Nerede?
Eşimin yeğeni yenge sen otur diyor iş yaptırmıyor kayın validem '' hareket etsin ''
Evet canım gittim çok şükür çok iyi bebişte Bende :)
Kızlar merhabalar uzun zamandır giremiyorum bulantı baş ağrısı yeni yeni kendime geliyorum. Bizimde pazartesi kontrolümüz vardı drumuz cinsiyet hakkında bir şey demedi ama kızımda bulantım yoktu dediğimde belki farklıdır dedi
Ayy canım benım çok sevindim. Senın kızınmı vardı.Hayırlı olsun canım. Ben hamılelığımın basından beri hiç tatlı yemedım hala yıyemıyorum. Çok fena tıksındım. Bende çok heyecanlıyım. Daha çok var kontrolume. İnşallah benımde gönlüme göre versin Rabbim.
Oyle bir Kayinvalide de bende var cani sagolasica. Gecenlerde gittik, eltimler var sehir disindan. Eltim salata yapiyor ben oturuyorum.
Dusuk riskim var malum, bir de cok bulantim.
Geldi kv, napiyosun dedi, napıyım bunaliyorum dedim ben de. Icim sikiliyor onu kastettim. Bos oturdugundandir, sana yapacak is bulalim bunaltin gecer dedi.
Sinir oldum, normalde hic adetim degil cevap vermek ama duramadim.
Su an en son derdim is yapmak, bunaltim da ondan degil daha bir suru derdim var deyip oturdum geri yerime ( su almak icin kalkmistim) oyle deyince susup kaldi.
Annemi 4 sene önce kaybettim.
Babacığım ve 2 kardeşim var.
Ha bir de anne yarısı teyzelerim..
Hiç bir şeyi düşünmüyorlar ki.
Diğer çocuklarına ev verirken, bunlar kira veriyor demiyorlar.
Benim çalışamadığım zaman nasıl geçiniyorlar diye merak etmiyorlar.
Çalışamadığım zaman bildiğin sıfırız ki çocuğum olunca çalışamayacağım, bakacak kimse yok.
Gene bunlar ne yapacak demiyorlar.
Onlara torun olsun yeter.
Kızlar ben napayım kilolu şekilde hamile kaldım kilo almaya da devam ediyorum, 74le hamile kaldım 77 olmuşum :-( düşük riskim vardı yürüyüş bile yapamadım yarın doktorla konuşacam bakalım ne diyecek. Olmadı evde egzersiz ve yürüyüş yapayım diyorum, yoksa halim harap.
Internetsızlığın zor oldugunu dışarda dahada ıyı anlıyosun. Şu ıkı satırı bıle bır saatte zor yazıyorum okadar agırkı ınternet. Neyseki zorda olsa sızlere bakıp çıkıyorum. İnşallah şu ıkılı testlerden hepımız guzel sonuçlar alırız. Benımkıde kontrol gunumde yapılacak. Allahım korktuklarımıza uğratmasıntatlım ben gittim 2li testi yaptırdım arife gunune kadar çıkacak inşallah cinsiyet soylemedi 15 temmuzda soyleyecek sen tatilinin tadını çıkar bizler iyiyiz
Amin canim , Allah gonlune gore versin.Ayy canım benım çok sevindim. Senın kızınmı vardı.Hayırlı olsun canım. Ben hamılelığımın basından beri hiç tatlı yemedım hala yıyemıyorum. Çok fena tıksındım. Bende çok heyecanlıyım. Daha çok var kontrolume. İnşallah benımde gönlüme göre versin Rabbim.
Saolasin canım :) hayirlisi olsun bakalim birkaç haftaya ogreniriz hepimiz inşallah o zaman karsilastirirz.bakalim.tahminler tutmusmu:))Can'ım bence erkek:)
Allah rahmet eylesin canım. Mekanı cennet olsun tüm kayıplarımızın.
Annenin yokluğunda onların sana daha fazla ihtiyacı var.
Ama bizim toplumumuzda anne ölünce yetim, baba ölünce öksüz mantığı var. Anne kaybı olunca sahipsiz belliyorlar insanı.
Onlardaki mantık biz ölünce bizim oturduğumuz yerde küçüğün olur yüzünden yapmıyorlardır.
Eşimin babası ölürken kardeşler çok küçük olduğu için baba tüm mal varlığını en büyük kaynımın üzerine yapmış ileride paylaştırılmak üzere. Kayınvalidem biraz iyi niyetlidir bu konularda.
Kardeşler evlendikçe de abimiz tapuları devretmiş sahiplerine.
Abi al artık diye ısrar ettiği hâlde eşim hakkı olanı almaz mesela hâlen her şeyini kendi dişiyle tırnağıyla yapmıştır hep çalışarak. Ben de öyleydim bekarken, biz de babasız büyüdük diyebilirim. Birimiz çalışıp ötekini okuttu gibi bir durum oldu sırayla. Allah rahmet eylesin babam ölmeden önce kavgalıydık. Mirasını reddedip her şeyi kardeşlerime devrettim.
Işin kısası gördüklerimden yaşadıklarımdan diyeceğim odur ki, yeri gelir ana baba da olsa elin malında lafla yaşayacağına, kuru ekmek ye huzurlu yaşa bin kere evladır.
Gözunaydın canım. İnşallah cinsiyeti senın ıstedığın gıbı olur. Sen çokmu bulantı kusma yasamıştın. Hastanede serum vermişlerdı değilmi.hello tatlım bana kız dedi doktorama açık kapıda bıraktı bakalım birdahaki randevu 14 temmuz. tatlı çok yiyemedim biliyosun genelde tuzluya ve ete düştüm:)
geçen hafta doktorun cenazeainden dolayı ertelenmişti randevum yeni bir doktora gittik bizde oda 13. haftaya girince ikili için artık geç dedi. 19. hafta ayrıntılı yapılacak. ama için rahat olsun ense kalınlığı olması gerektiği gibi görünüyor dedi. Allahım bilir tabiiki ben güveniyorum yeni doktorumuda çok sevdim bu atakulenin karşısında olan
Evliligin yeni sayilir degil mi? Oyle hatirliyorum. Koyabildigin kadar mesafe koy araya. Ilk dönemlerde insan bilemiyor pek ama oyle yapmak lazim.Benim de görümcem gelmişti. Börek yapıyorlar ama inanın 3 kişilik iş yok.
Ki elimden geleni her zaman yaptım. Daha sabah tek başıma kahvaltı hazırlayıp bulaşıkları makineden çıkardım, yıkanacakları koydum. Hava da sıcaktı, sırtımdan ter aktı resmen.
Neyse işte kayın validem hazır yufkayı tepsiye döşüyor, kepçeyle içi koyuyor görümcem etrafa dağıtıyor.
Bana da kaşık almış (kıymetli prensesi gelinler varken oturmuşsa iş başına bizim oturmama lüksümüz yok)
Bana dedi ki; hadi geç, geç otur! Eltime diyemedi ama..
Şok oldum..
Oturdum ama, ayıp olmasın dedim.
Kaynım, eltim falan var.
Bir de diyor ki sonra yaptırdı deme.
Derim! dedim.
Dersen de '' yapacaksın '' dedi.
Ben 2. şok.
Yapacaksın ne demek ya?
Bana kendi anneciğim emretmedi hiç?
Sen kimsin?
Ama bunu desem kesin fenalaşır, bayılır falan..
Al başına belayı sonra..
Aaaa olur mu canim. Evlatlik vazifesi!Ben o zaman benden de bir şey beklemesinler istiyorum.
Aynen
vallahi öyle canım. Aklım sızlerde. Internetsızlıkde ne zormuş yaa. Fırsatını bulduğum an dırek buraya bakıyorum. Çok agır gırsede ınternete yınede sabırla beklıyorum sızlerı okuyup çıkıyorum. Bebegımıde çok merak edıyorum.
Evliligin yeni sayilir degil mi? Oyle hatirliyorum. Koyabildigin kadar mesafe koy araya. Ilk dönemlerde insan bilemiyor pek ama oyle yapmak lazim.
Ben kayinvalidemi kendi keyfine biraksaydim eger tepemize cokerdi.
Ki ayni sehirdeyiz, evlerimiz de 10 dk surer arabayla.
Zor zamanlar gecti ama bazi seylere alisti.
Tabi huylu huyundan vazgecmez o ayri.
Sen de mumkun mertebe uzak dur.
Aaaa olur mu canim. Evlatlik vazifesi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?