• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bende diyecektim benim bildiğim tek sümen sümen altı etmek lafından ki diye :KK70:
Benim aldığım baya büyük e bebekten aldım 120cm filan olması lazım.

Sen iyiki eşinle değilmişsin hamile hamile o olayı yaşaman iyi olmazdı. Bende sen niye gelmiyor Ankaraya diyecektim ama isabet olmuş.

Hiç e-bebek'e bakmak aklıma gelmemişti bak onun için. Ben de bakayım oraya.

Bizimki 24 saatte beş il gezdi resmen. Iş için. Aslında normalde orada olmayacaktı direkt Ankara'ya gidecektik buradan ama onun işleri çıkınca, ben gitmedim. O tempoda perişan olurdum zaten. :/

maşallah kız.sende benim gibi gece olunca sütyenler fora diyenlerden misin?:halay::halay:ben valla bu yaz hiç gelemiyorum sütyene elimden gelse gündüzleri evde de takmıycam da sonra iyice yer çekimine yenik düşerler diye korkuyorum
Okullar kapandığında beri No sutyen!!! Bi dışarı cikarken ve biri gelirse takiorum. Yerçekimi mi kaldı canım yaaa :))) 38 yas zaten bi de oğlan emcek. 41 42 gibi elden geciririz artık belki :))))

Kızlar Günaydın gobuslere baktım maşallah size. ben daha dümdüzum suan bakıyorum saDece bi tepe var karnımda Sivrice diğer yerleri resmen çukur gibi görünüyor karnimin. azcık yemek yiyince hafif çıkıyor ama gobusum. Gebelikten oncede basenim vardi şimdi azcık belim kalınlasmis .azcık göbek çok tatlı oluyo yaaa ama geçen gebeliğimde son 2 ay bile göbek çok olmayınca gebelik almamistim Tunik tarzı seylerle doğuma kadar idare etmistim. zaten simdide hala yüksek bel dar pacalarimi giyiyorum bu defa alaçam bi kaç kıyafet Karnım küçük olsa giyecem lsw den tişört aldım 2 tane it`s a boy diye ama göbek olmayınca giymeye utaniyorum.
Yaw giy gitsin kime ne. Ben öğrendiğimde beri giyiyorum hamile kıyafeti. 9ayi bi daha geri getiremicez her anın tadını çıkarmak gerek. Kardeşlerim bile dedi bi sen varsın hamile diye :))) evet şu an ben varım tek hamile :)))))) gorgusuzluk mu evet!!!

Hiç e-bebek'e bakmak aklıma gelmemişti bak onun için. Ben de bakayım oraya.

Bizimki 24 saatte beş il gezdi resmen. Iş için. Aslında normalde orada olmayacaktı direkt Ankara'ya gidecektik buradan ama onun işleri çıkınca, ben gitmedim. O tempoda perişan olurdum zaten. :/
Gelseydin takılırdık :KK66: bir ara buluşmalar konuşuluyordu vazmı geçildi ne. Benim eşimde iş için gidiyor bazen ama bayadır gitmiyor şükür istemiyorum çokta gitmesini şehir dışına.
E bebekte bir ara tekstil ürünlerinde indirim vardı o zaman baya birşey aldım bu Müslin bezide o zaman aldım. Orada bir örnek koymuşlar resim olarak ama deseni aynı gelmiyor şansa ne çıkarsa o geliyor orada bir yorumda okumuşum kadın benim şansıma güzel çıktı yengeçli yazmıştı bende bana ne çıkacak acep dedim kedili geldi çok beğendim.

Canım vallaha her konusmada Catliyorummmmm için için, bir kere sürpriz dedim öyle kaldi:KK34::olamaz:
Neyse az kaldı inşaAllah :KK43: ailelerden kimse bilmeyince insan ne alacağımıda bilmiyor yonlendirende yok, salla pati ne gördüysem saldiriyorum eksiği kalacak diye korkuyorum sonra diyecekler söylemedin ohhh olsun diye
:KK48:
Annen ben olsaydım çok bozulurdum. Belki sana diyecekleri var. Belki hevesleri var kızım hamile olunca şunu şunu yaparım diye. Nasıl telafi edeceksin 7ayi??

Selam anneler :D tatildeydim yeni döndüm..

cordeliac cordeliac B bugza napiyorsunuz:-)

Biz dun kizimla restoran cikisi sert bir sekilde düştük. Allahtan birsey olmadi hemen kontrole gittim hersey yolunda.
Ama kalca ve bacak iptal :-/

Kız ayniyiz senle tarihlerde. 17+0da gittim ben 200gr 15cm di. Bu kadar büyümüş mu 9gunde sipalar :)))))
Benimki de 13 ağustosta gittiğimde 15 cm olmuştu doktor ağırlığınıda demişti de ben 275 gr dedi diye hatırlıyorum eşim 175 gr dedi diyor. Ultrason kağıdına baktım yazmıyor galiba göremedim.
Maşallah büyümüş topişler:KK46:

Gelseydin takılırdık :KK66: bir ara buluşmalar konuşuluyordu vazmı geçildi ne. Benim eşimde iş için gidiyor bazen ama bayadır gitmiyor şükür istemiyorum çokta gitmesini şehir dışına.
E bebekte bir ara tekstil ürünlerinde indirim vardı o zaman baya birşey aldım bu Müslin bezide o zaman aldım. Orada bir örnek koymuşlar resim olarak ama deseni aynı gelmiyor şansa ne çıkarsa o geliyor orada bir yorumda okumuşum kadın benim şansıma güzel çıktı yengeçli yazmıştı bende bana ne çıkacak acep dedim kedili geldi çok beğendim.

Zor oluyor ya. Bizimki ayın 5-10 günü muhakkak dışarıda hep. Kışın yavaşlıyor biraz. Önceden çanta gibi peşinden ben de geziyordum. Hamileliğin başında kestim. Ona kalsa yine götürecek, etraftan hamile kadını nereye gezdiriyorsun tepkilerine maruz kaldığı için dizginlendi biraz.

Vallahi ben de çok bunaldım aslında. :KK70:Normalde sürekli gezip birden sabit kalınca kötü oluyor. Gelsem süper olurdu. Hakikaten toplaşma yapsanıza öyle. Güzel olur.

Dün e-bebek'in Elazığ mağazasında bazı araçlarda ciddi indirimler varmış. Bugün de Ankara'dakine bakacak.

Bu e-bebek'in bi' markası var, Baby&Me diye. Onun tanışma paketleri var. 12 paket yenidogan mendil, biberon temizleyiciler, alt değiştirme pedi paket, çamaşır deterjanı, yumuşatıcı falan epey daha bi'seyler var içinde 69.90 olması lazım. Internet mağazasında stoğu yoktu. Herkes biberon temizleyicinden çok memnun onun.
Bulabilirsen Ankara'dan bir bak. Bayağı avantajlı gözüküyor.

Aa başladın mı okumaya ben de hemen kitapçıya gitmeliyimmm yaz mutlaka :)))

Canım benim şuan okumaya başladığım kitap
"Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler"- Sharon Mazel, Heidi E. Murkoff
Bence güzel aylara göre bebeğin gelişimi,annelerin sorularına resmen cevap veren bir kitap,geç kalmadan ilk bundan başla mutlaka.

2.okuduğum kitap Dicle Keskinoğlu-Beşikte Durduğu Gibi Durmuyor =Ben çokta beğenmedim anlatımı sıkmıyor az çok ilk gebelikse böyle mi olacak ya diye düşündürüyor ama annem de okuduğun da 2 çocuk bizde büyüttük ama bu çok abartmış dedi bence de öyle zaman geçirmek için okunabilir.Çok bir şey katmıyor.

Diğer aldıklarımı da yazayım .

Mahallenin En Mutlu Bebeği-Harvey Karp
Doğmamış çocuğun gizli yaşamı-Dr.Thomas Verny
Düşe Kalka Büyümek-Yankı Yazgan
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler-Melinda Blau,Tracy Hogg
Hamilelik Doğum ve Bebek Bakım Kitabı-Ayşe Öner

Canım benim şuan okumaya başladığım kitap
"Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler"- Sharon Mazel, Heidi E. Murkoff
Bence güzel aylara göre bebeğin gelişimi,annelerin sorularına resmen cevap veren bir kitap,geç kalmadan ilk bundan başla mutlaka.

2.okuduğum kitap Dicle Keskinoğlu-Beşikte Durduğu Gibi Durmuyor =Ben çokta beğenmedim anlatımı sıkmıyor az çok ilk gebelikse böyle mi olacak ya diye düşündürüyor ama annem de okuduğun da 2 çocuk bizde büyüttük ama bu çok abartmış dedi bence de öyle zaman geçirmek için okunabilir.Çok bir şey katmıyor.

Diğer aldıklarımı da yazayım .

Mahallenin En Mutlu Bebeği-Harvey Karp
Doğmamış çocuğun gizli yaşamı-Dr.Thomas Verny
Düşe Kalka Büyümek-Yankı Yazgan
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler-Melinda Blau,Tracy Hogg
Hamilelik Doğum ve Bebek Bakım Kitabı-Ayşe Öner
Tşkr ederim canım kaydediyorum hepsine bakarım gidince her şey bebişler için :anneadayı:
Ben hep kendime güveniyorum yaparım diyordum ama şimdilerde korku sardı ek gıdaya geçince ne yedircem ne içircem diye bile düşnüyorum şimdiden

Tşkr ederim canım kaydediyorum hepsine bakarım gidince her şey bebişler için :anneadayı:
Ben hep kendime güveniyorum yaparım diyordum ama şimdilerde korku sardı ek gıdaya geçince ne yedircem ne içircem diye bile düşnüyorum şimdiden

Bebeğimin Beslenme Kitabı-Sibel Güngör Kızıltan bak canım bunda bebek için püreler vs tarifleri var bende almayı düşünüyorum.

anneyemektenevar.com dan bir incele az çok beslenme tariflerini hoşuna giderse bence al.Cidden güzel,bebekler için çok tarif var ve sağlıklı şeyler :)

Cok tatlılar gule gule kullansin kuzucuk.
Bence birkac takim daha alinabilir cunku 2 kat giydirmek gerekiyor malum soguk zamanda dogacaklar.
Ben ayarlayabilirsem icine giydireceklerimi 0-3 ay alacagim ama dis giyim icin 3-6 ay. Hem daha uzun kullanilsin diye hembde ikinci kat olacagi icin biraz daha buyuk olabilir diye dusundum.
Her bebek bir olmuyor insan bilemiyor ne yapacagini
Kizim iri bir bebekti aklim hep ona gidiyor ama bilmiyorum mesela bu nasil olur. Yenidogan olarak degil de cogunlugu 3-6 ay olarak almayi dusunuyorum eskiye bakarak.

Bende bebek tombul olur diye düşünüyorum bende kardeşimde kilolu doğmuşuz ama belli de olmaz tabi. Dün bir takım daha yeni doğan sipariş ettim :KK48:
Benim 6 ve 9 aylıkta aldığım baya bişileri var ama malum yazın çok kalın şeyler bulunmuyor kışlıklar çıkıncada bir iki alırım zaten kendimi kolay kolay durduramayacak gibi görünüyorum.

maşallah kız.sende benim gibi gece olunca sütyenler fora diyenlerden misin?:halay::halay:ben valla bu yaz hiç gelemiyorum sütyene elimden gelse gündüzleri evde de takmıycam da sonra iyice yer çekimine yenik düşerler diye korkuyorum

Aynen canım çok sıkıyor sütyen evde hiç takmıyorum ben de hem süt kanallarının gelişimi için de iyi olur diye düşünüyorum

Okullar kapandığında beri No sutyen!!! Bi dışarı cikarken ve biri gelirse takiorum. Yerçekimi mi kaldı canım yaaa :))) 38 yas zaten bi de oğlan emcek. 41 42 gibi elden geciririz artık belki :))))

Ben uzun zamandır sadece dışarı çıkarken ve biri gelirse takıyorum sütyeni. Acayip alıştım böyle rahat gezmeye. Yer çekimi kısmı hiç aklıma bile gelmemişti pek takmıyorum öyle şeylere. Buğzanın da dediği gibi er yada geç olacak gerçekler onlar nasılsa.

Yaw giy gitsin kime ne. Ben öğrendiğimde beri giyiyorum hamile kıyafeti. 9ayi bi daha geri getiremicez her anın tadını çıkarmak gerek. Kardeşlerim bile dedi bi sen varsın hamile diye :))) evet şu an ben varım tek hamile :)))))) gorgusuzluk mu evet!!!

Bende en baştan beri hamile kıyafetleri giyiyorum özellikle pantolonlar normal giysilerim oluyordu ama rahat edemiyordum hemen geçiş yaptım bende. Bence de tadını çıkartmak lazım sonuçta geçici bir süreç. Bizimde arkadaşlarla aramızda bir espri vardı bende onu yapıp duruyorum bir dizi de diyordu en hamile benim, çekilin anayım ben ana, benden hamilesi yoktur filan bir dizide diyordu bir arkadaşta mayısta doğum yaptı o diyordu bende öğrenince bebeği onlara ilk bunları dedim :KK70::KK70::KK70:

Günaydın kızlar ben de bebişimi gördüm, kesin erkek dedi doktorum, mutluyuz Kuzucuğuma birşeyler örmeye bile başladım bitince paylaşırım, :) biraz bende dua istiyorum , kadrom Şanlıurfa'da eş durumu istedim Tekirdağ Çorlu'ya gelmek için onaylandı fakat okul belli değil daha , dua edin iyi bir okul olsun, bu arada zumosol ananas suyu , konsantreden değil meyveden diyor dimesi beğenememiştim ama bunu çok beğendim tavsiye ederim ❤️❤️

Günaydın kızlar ben de bebişimi gördüm, kesin erkek dedi doktorum, mutluyuz Kuzucuğuma birşeyler örmeye bile başladım bitince paylaşırım, :) biraz bende dua istiyorum , kadrom Şanlıurfa'da eş durumu istedim Tekirdağ Çorlu'ya gelmek için onaylandı fakat okul belli değil daha , dua edin iyi bir okul olsun, bu arada zumosol ananas suyu , konsantreden değil meyveden diyor dimesi beğenememiştim ama bunu çok beğendim tavsiye ederim ❤️❤️

Canım ben Tekirdağ-Çorluluyum :)
Çok güzeldir küçük İstanbul :))
Okulları çok güzel öyle sıkıntılı değildir merak etme.Lise mi İlköğretim mi?

Ah canım memleketim:KK36::KK36:

Ay bu arada hayırlı olsun canım oğlan :)

Back
X