• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Benimki de 13 ağustosta gittiğimde 15 cm olmuştu doktor ağırlığınıda demişti de ben 275 gr dedi diye hatırlıyorum eşim 175 gr dedi diyor. Ultrason kağıdına baktım yazmıyor galiba göremedim.
Maşallah büyümüş topişler:KK46:
175tir bence çünkü senden 3 gün önce 200dedi bana ve 6gun buyukuz sizden. Gerçi bir hafta çok fark etmiyor bi de olcen kişinin el ayarında bağlı %10 +-olabiliyor. 8eylulde detaylı ya giricem ben inşallah o zamana kadar tekmeleri duzene girer. Bi hissedip bi kaybedilen çünkü.

Bi de bu hafta birden sistim ben. Odem mi oluyorum acaba? Yediklerim aynı ama kilo aldım ve elim ayağım sis gelio. Sizde durum nasıl? Ara ara ani kilo alımı normal diye okudum bebekler de birden buyucekmis beşinci ayda toplam 730gr olacak yazıldı alt takvimde dün mu ne..

Bebeğimin Beslenme Kitabı-Sibel Güngör Kızıltan bak canım bunda bebek için püreler vs tarifleri var bende almayı düşünüyorum.

anneyemektenevar.com dan bir incele az çok beslenme tariflerini hoşuna giderse bence al.Cidden güzel,bebekler için çok tarif var ve sağlıklı şeyler :)
İlk sayfaya daha önce hazırladığım kitap listesini aticam senin bu yazdıklarında ekliyeyim. Okuyo musun su an nasillar?

bende iki çocuk emzirdim bide şimdi üçüncüyü emzircem zaten hayatı kaymıştı Memiş'lerin şimdi iyice elden çıkacak.bu arada kızlar size tavsiyem emzirirken işiniz kolay olsun diye penye sütyen takmayın sonuç içler acısı oluyor.:confused:
Niye noluo ki?

Ben uzun zamandır sadece dışarı çıkarken ve biri gelirse takıyorum sütyeni. Acayip alıştım böyle rahat gezmeye. Yer çekimi kısmı hiç aklıma bile gelmemişti pek takmıyorum öyle şeylere. Buğzanın da dediği gibi er yada geç olacak gerçekler onlar nasılsa.
Bende en baştan beri hamile kıyafetleri giyiyorum özellikle pantolonlar normal giysilerim oluyordu ama rahat edemiyordum hemen geçiş yaptım bende. Bence de tadını çıkartmak lazım sonuçta geçici bir süreç. Bizimde arkadaşlarla aramızda bir espri vardı bende onu yapıp duruyorum bir dizi de diyordu en hamile benim, çekilin anayım ben ana, benden hamilesi yoktur filan bir dizide diyordu bir arkadaşta mayısta doğum yaptı o diyordu bende öğrenince bebeği onlara ilk bunları dedim :KK70::KK70::KK70:
Ahahaha iyimis anayim ben anaaaaaa!!!!
En hamile benim!!!!

Kirkinda çocuk doğurunca b.kunu çıkarttı derler bana da artık. Gormemisin oğlu olmuş :)))))

Kızlar ya doktor randevuma 8-9 gün var daha haliyle ben merak ediyorum sanki bir sorun var gibi evham basıyor beni :(

Aslında iştahım arttı.
Kilo artışım olmasa da halen,göbeği çıktı birazcık bilmiyorum acaba iyi besleniyor mu gelişimi nasıl diye tereddüte düşüyorum:(

1471607001881-1301711038.webp

Alın size 18+2 73.3 kiloluk bi ana :))))) dana ya da buzağı da denilebilir ;)))) cordeliac cordeliac buzağı da olmam kızım ben artık bildiğin inek inek :))))))

İlk sayfaya daha önce hazırladığım kitap listesini aticam senin bu yazdıklarında ekliyeyim. Okuyo musun su an nasillar?

Bir iki tanesini okudum güzel gittiler anneyi sıkmadan bilgi veriyolar.Bende baya araştırarak aldım bunları.

Sadece Beşikte durduğu gibi durmuyor,biraz abartı geldi.
Kadın aşırı zor ve herkes sırtını dönecek gibi anlatmış sanki onu da bir günde bitirdim akıcı ama hiçbirşey katmadı.Alınmasa da olur.Diğerlerini tavsiye ediyorum

Maşallah göbüşlerinize bizim o kadar çıkmadı daha ben kiloda almadım belkide ondan küçüğüz daha:KK76:

Arkadaşlar sütü gelen var mı? Soracağım ne zamandır unutuyorum. Benim 3 haftadır falan ne zaman sütyen takmadan gezsem geliyor. İlk başlarda toplu iğne ucu gibi tişörtüm islaniyordu. Şimdi 1 lira büyüklüğünü buluyor o ıslaklık. :/ Dr'a söyledim, çamaşırsız gezme. Yercekimi süt kanallarını uyarıyor, sağma etkisi yapıyor dedi. Dün emin olmak için elimle sıktım, bayağı sarimtrak bir sıvı geldi.

İyiyiz biz de sen nasıl düştün öyle :))) geçmiş olsun düşene çok gulerim ben. Kendim düşünce daha çok gulerim :)))) bebek iyi olsun da sen toparlarsin çanağı bi şekilde :))))

Kislik domates biber salça kurutmaliklarla uğraşıyorum ben bugün bitiyor ve kışın bol bol süt yapıyorlar inşallah.

cordeliac cordeliac elma kurusu falan diosun bahçelerde yerlere yıkılıo diye. Gelirken getirsene biraz şekerim. Ne zaman gelceksin bi de? Lotus'un Eylül kurslarından birine yer ayırt tüm bentam tarihi belli diil aricaz dediler. 20haftaen idealiymis. Fb gözde çavuş var daha önde de yazmıştım. İlgilenenler eklesin çok tatlı bi doula ebe. Lotus da İstanbul Doğum Akademisi gibi eğitim veriyor. Doğal ,anne ve bebek dostu. Ucreti600 lira. Esli de katiliniyor.

Eylül olmazsaEkime beraber gideriz

Kimler vardı İzmir'de baska? Bizim bu topik karılarının bilgileri ne top secret yaaa deliricem. Hala eksikler var. Kim kime yakın kim kaç yaşında kiminle meslektaşız belli diil!!!!

Merak etme kilo konusunda peşinden geliyorum. Yalnız değilsin. :KK70: Popo da hamile yalnız.

Iyi ki söyledin. Eşim dönerken anasına uğrayacak. Getirsin, söyleyeyim. Mandalina çıktı mı oralarda? Anam yollamış bana geçen epey bahçeden. Yoksa ondan da göndereyim seversen.

Eylülde gelmem mümkün değil kuzu. Tiflis'e gidiyoruz 15'inden sonra. Eşimin de ayriyeten yurtdışı işi var. Ekimin ortasını bulur bizim gelmemiz.

Ben de buzluğa fasulye, barbunya, kızılcık, haşlanmış mısır falan attım epey. Buranın yerli domatesleri daha yeni başlıyor. Daha atamadık onları. :/

Arkadaşlar sütü gelen var mı? Soracağım ne zamandır unutuyorum. Benim 3 haftadır falan ne zaman sütyen takmadan gezsem geliyor. İlk başlarda toplu iğne ucu gibi tişörtüm islaniyordu. Şimdi 1 lira büyüklüğünü buluyor o ıslaklık. :/ Dr'a söyledim, çamaşırsız gezme. Yercekimi süt kanallarını uyarıyor, sağma etkisi yapıyor dedi. Dün emin olmak için elimle sıktım, bayağı sarimtrak bir sıvı geldi.

valla benim gelmedi sütüm ama yakın bir arkadaşımın 5. ayda sütü gelmişti. doğum sonrası da sütü öyle boldu ki, gögsünden süt fışkırtma videoları gönderiyordu :) çocuğuda maşallah çok sağlıklı büyüdü. can sıkacak hiç bir şey yok. maşallah maşallah.

Oops bende süt falan yok. Sol meme çok kasinio ama ucunu kopariversem rahatlicak gibi oluyorum bazen.

Ben normalde de çok sutyen takmm o yuzden yerçekimi etkisi hep olduğundan değişiklik olmamıştır muhtemelen. Sen sutyen takiomuydun hep? Şimdi takmadiginda değişik gelmiş olabilir memislere..

insan domates sosunu kıskanır mı? kıskandım ben ya işte bu gurbet ellerde sanırım en özlediğim sebze domates. biz burda hep içi boş ot tatlı şeyler yiyoruz ya! elleirne sağlık anacık! hamilelerin piri ;p
Neredeydin sen yavrum yakında ysan yollayim birkaç kavanoz

Back
X