Yok canım suyu bırak gozunu kapatıp 1 dk kestırmek bıle yokKızlar şeker yüklemesini yaptıran oldu mu? Benim randevum haftaya da acaba en az kaç saat aç kalmak gerekiyor? Bir de su bile mi yassak? Öyleyse beni götürmek için ambulans gelmesi lazım da
kızlar şimdi çıktım detaylı ultrasondan çok şükür herşey yolunda.çok rahatladım.bu arada benim minnakım 526 gr olmuş.fazlası var eksiği yok dedi doktor.oh çok mutluyum
Aynen bende şok oluyorum bende yaptırdım detaylıyı 80 lira verdim muayenede 40 lira =)
Yükleme yapıldıktan sonra değil, öncesindeYok canım suyu bırak gozunu kapatıp 1 dk kestırmek bıle yok
64 tüm 69 .... Kusur 5 kilo61 kilo çıktım tam 5 kilo almışım ya nolacak bu halim sizde durumlar nasıl
Tebrik ediyorum doktorunu çok iyi bir iş yapmış ya bu arada bu kordon kanı olayı benim de kafamı karıştırdı ben de babamı 3 yıl önce kanserden kaybettim ancak yaşayan bilir 1 gün bile o kadar kıymetli kiBen de kendim bildiğim için almadim erkenden. Doktorum kalp atisini duyduğumuz gün perinatolojiye in hem ikili test hem anomali taraması randevusu al dedi. Yoksa belki ben de şu an randevu almaya çalışıyor ve bulamayıp ozelde para bayılıyor olacaktim. Sağolsun yönlendirmesi oldukça iyi her konuda.
Canım paylaştığın resim doğru ama başaşağı kısmı yanlış sanki. Normalde bebeğin başı 32.haftaya kadar yukarıdadır, maksimum 36.haftadan sonra da aşağı dönmüş olur. Zaten senin eklediğin resimdeki çizgilerde bebeğin başının anne karnındaki konumunu gösteriyor. Bebeğin başı 36.haftaya kadar aşağı dönmezde yukarı da kalırsa yüksek ihtimal sezaryen oluyor. Ama erken haftalarda daha başaşağı duruyorsa erken doğum riski oluyor. Sizin doktorlarda o yüzden başı aşağıda yukarı çıkması lazım diyorlar. Link atıyorum bi incele istersen canımAnana zulmün doğumda başlamış yavrum.
Kardeşlerimden biri de tersmiş yavrum benim. O zaman anamlarda sayfiye yerinde yaşıyormuş, hastane uzak. Ebe gelirmiş sağlık ocağından eve son haftalarda dönmesi için annemin karnına masaj yaparmış. Öyle öyle dönmüş oğlan. Şimdi o ebeler nerdeee.
Şu da bebeğin anne karnındaki konum sıralaması. Bebek zaten normal şartlarda hep başaşağı. Bizim hergele bu çizelgeye göre halen 12-14'ler seviyesinde. Paso yatıyorum. Hâlâ değişim yok. :/
Bende sağlık sigortası yaptırdım muayeneler tahliller doğum 1800 lira olacak sadece 4500 lira doğum olan hastanede :)Yukarda da yazdım bu zaten benim kendiliğinden erken aldığım bi randevu değildi. Doktorun yönlendirmesiyle haftalar öncesinden alındı sağolsun.
İstanbul zaten keşmekeş iki yıl anca dayanabildim ben.
Özel sağlık sigortası ile ilgili merak ettiklerim var. Sen biliyosan yakalamışken sorayim. Bn de yaptırmak istiyorum. Bebeği kapsaması amacım. Şimdi yaptirsam yarın doğurduktan sonra bebeğin sağlık giderlerini de karşılıyor mu? Bebeği ayrıca sigortalamazlar heralde. Anne veya babadan mi faydalanıyor ki?
Seninkinde varr mı bu tip şeyler?
Anana zulmün doğumda başlamış yavrum.
Kardeşlerimden biri de tersmiş yavrum benim. O zaman anamlarda sayfiye yerinde yaşıyormuş, hastane uzak. Ebe gelirmiş sağlık ocağından eve son haftalarda dönmesi için annemin karnına masaj yaparmış. Öyle öyle dönmüş oğlan. Şimdi o ebeler nerdeee.
Şu da bebeğin anne karnındaki konum sıralaması. Bebek zaten normal şartlarda hep başaşağı. Bizim hergele bu çizelgeye göre halen 12-14'ler seviyesinde. Paso yatıyorum. Hâlâ değişim yok. :/
kızlar merhaba 21 +5 oldum 1 haftadır diş etlerim acıyor , kontrolüme 2 hafta var
acaba kalsiyum yetersiz mi geliyor , hergun peynir kaşar 1 kutu laktozsuz süt 200 gr , 2 defa da ayran ya da yogurt yiyorum
arada da badem yemeye çalışyıorum , roka sık sık yemekye calışıyorum
sizlerde durum nasıl ? ne kadar süt içebiliyorsunuz , laktoz dokundugu için sütü az yogurdu fazla tüketiyorum
acaba ilac mi gerekecek
sarra13 nerelerdesin? Doktora gidecektin en son sonucu yazdin mi ben goremedim. Sayfalar hizli ilerleyince arada kaynayan cok mesaj oluyor.
Canım paylaştığın resim doğru ama başaşağı kısmı yanlış sanki. Normalde bebeğin başı 32.haftaya kadar yukarıdadır, maksimum 36.haftadan sonra da aşağı dönmüş olur. Zaten senin eklediğin resimdeki çizgilerde bebeğin başının anne karnındaki konumunu gösteriyor. Bebeğin başı 36.haftaya kadar aşağı dönmezde yukarı da kalırsa yüksek ihtimal sezaryen oluyor. Ama erken haftalarda daha başaşağı duruyorsa erken doğum riski oluyor. Sizin doktorlarda o yüzden başı aşağıda yukarı çıkması lazım diyorlar. Link atıyorum bi incele istersen canım
https://dogumfotografevi.com/kosem/bebeklerin-anne-karnindaki-haftalara-gore-pozisyonlari/
Valla gelecek bu sıpalarda bizide bizden alacak sanki
Doğumdan sonra bebeğin muayeneleri kapsıyor mu peki? Benim asıl amacım oglanin tedavilerini ozelde falan yaptırırsak ordan yırtmak. Burda bi çocuk doktoru var muayenesi 150 lira herkes çok memnun ama ben geniş tanışmadan gıcık oldum kadına. Çocuk hastanesine hiç gitmesin. Kosullari nasıl bilmiyorum. Önlem olsun diye meraklandim.Bende sağlık sigortası yaptırdım muayeneler tahliller doğum 1800 lira olacak sadece 4500 lira doğum olan hastanede :)
10 ağustostaki randevuda doktor bize de aynısını söyledi. Aaa kafası bu tarafa mi geçmiş dediydim. 10 dk sonra baksak yine değişmiştir yeri çok şimdi rahat rahat dolaşıyor içerde demişti.Biraz önce nette araştırırken Kağan Kocatepenin bir videosunu buldum sakın telaş yapmayın döndükleri için yarım saat sonra o pozisyondan dönmüş olabilir diyor. Ben yinede önlem olarak yatayımda
32 haftadan sonra çalışmak gerek o videoları eğer ters dururlarsa.insallah normal olur da.Ben de tersmişim son iki haftaya kadar sonra dönmüşüm. annem son aylarda hep ayaklarını yukarı kaldırıp yatıyormuş duvara yada kanepeye yaslayıp yani onla alakası var mı tıbbi olarak bilmiyorum ama internette ters bebeklerin dönmesi için yapılan hareketlerin videoları var
Yok yok şimdi doğumla gebelikle ilgili yapmazlar zaten. Benim derdim oğlanın ozeldeki tedavilerini sigortaya yıkmak. Bi araştıralım bu konuyu.Doğum poliçesi gebe kalmadan önce yaptırılıyor canım ve poliçe başlangıç tarihinden itibaren en az 5 ay hamile kalmaman gerekiyor. Sen şuan hamile olduğun için doğum poliçesi yaptıramazsın. Gebelik ve doğumla ilgili giderleri de sadece doğum poliçesi karşılıyor, sağlık sigortası yaptırsan da şuan bu hususlarda işe yaramaz. Ama Bebek doğunca 15 günlük olduktan sonra ona sağlık sigortası yaptırabiliyorsun. Benim sağlık sigortamda olduğu için bebeğime kesin sigorta yaptırabiliyorum ama olmasaydı yaptıramaz mıydım onu sormak lazım. Sanki bende bi ara bebeği sigortalayabilmek için aileden birisinin daha sigortalı olma şartı var diye duymuştum ama nasılsa ben sigortalıyım diye üzerinde durmadım.
İlk 15 gün ki muayeneleri zaten dahil onun dışında cüzzi miktarda Bebek sigortası da yapıyorlar. Onu çocuk doğunca belirleyecekler fiyatını. Ama yaptırır mıyım bilmiyorum çok memnun olduğum bi çocuk doktoru var çünkü özel muayenesi var onun sigorta kapsamında değil amaDoğumdan sonra bebeğin muayeneleri kapsıyor mu peki? Benim asıl amacım oglanin tedavilerini ozelde falan yaptırırsak ordan yırtmak. Burda bi çocuk doktoru var muayenesi 150 lira herkes çok memnun ama ben geniş tanışmadan gıcık oldum kadına. Çocuk hastanesine hiç gitmesin. Kosullari nasıl bilmiyorum. Önlem olsun diye meraklandim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?