2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Aynen öyle araştırıyorum bende normalde gitsem iyi ama , hani oldu ki Rabbim korusun sıkıntı çıktı ne gelebilir ki elimden 5. Aydan sonra ...
Arkaşlarimda 4 boyutlu da çoğu sey zaten belli diyor , o kadar para vermeye de boşu boşuna gerek yok diyorlar. İki arada bi derede kaldım ne yapacağım gerçekten bilmiyorum

Canım ayrıntılıda nelere baktı biliyo Musun. Kalbin odacıklarına,kapaklarına,kalbe giren çıkan damaralsra,bu damarlardaki kanın miktarına,plasenta dan gelen damar sayısına,ordan geçen kanın oksijen miktarına,beyninin kıvrımlarına,simetrik olup olmadığına,beyinciğine,göğüs kafesine göğüs kafesinin uzunluğuna,simetrikliğine,idrar torbası,safra kesesi,pankreas,mide dizilimine,böbreklere böbreklerin büyüklüğüne ve oranına,sırtına omurgalarına,el ve ayak parmaklarına,kemik uzunluklarına,kulaklarına,gözlerine,dudağına,çenesine,dalağına,ensesine.... Ve su an benim aklıma gelen seylere baktı. Bunu normal bi muayenede yapma sansı varmıymış sorsana arkadaşına canım. İnsan kafasını karıştırıyorlar

Can'ım ben onu doktora sordum bunu. Dedi ki anormal bi durum olduğunda mesela böbreğin büyimesi fazla olduysa,kafası fazla büyüdüyse,ciğerlerde vesaire ona göre doğumun seklini ve Zaman'ını belirliyoruz. Bazende doğumsan hemen sonra bebeği ameliyata alıp müdahele edebiliyoruz dedi

Doğru canım normal muayenede imkanı yok bunlara bakılmaz, ayrintiliya girmek en iyisiymiş yazdıklarından bunu anladım çok sağol gerçekten bu kadarını bende bilmiyordum açıkçası

Anladım canım gerçekten çok sagol, bu konu hakkında gerçekten hic bilgim yoktu nette de baktim biraz kafam iyice karışmıştı şimdi iyice netleşti bazı şeyler. Gerçekten tekrardan çok sagol

Anladım canım gerçekten çok sagol, bu konu hakkında gerçekten hic bilgim yoktu nette de baktim biraz kafam iyice karışmıştı şimdi iyice netleşti bazı şeyler. Gerçekten tekrardan çok sagol
Rica ederim Canım. Bende zaten doktorda öğrendim kadın herşeyi tek tek anlattı nereye baktığını neden baktığını bi sıkıntı görürse ne gibi önlem alma şansımız olduğunu vesaire. Yani isteyen gitmez tabi ayrıntılıya ama bazı anne adaylarının "muayenede hepsine bakılıyo yeaaa bence sen doktor istediyse bişey vardır" tarzı yaklaşımları dünden ber daha komik geliyor

Gerçekten çok doğru su an anladım bilinçsizce yönlendirmeler. Çok oluyormuş şimdi düşününce gerçekten olaylar komik hem yazıp hem gülümsüyorum şuan, :)))

slm kızlar..bebiş mobilyası bakıyorum da..alt açmalı beşikler yada dolaplar oluyor ya..benim alcağım takımında dolabının bi alt açmalı modeli var bide sade..sizce kullanışlı olur mu alt açma olması..bana çok gerek yok gibi geldi..sizce hangisi daha mantıklı?

Ben kızımda hep kanepede açtım altını :))

Ya dedıgınız gıbı amerıkada mağazaya gıdıyosun bebek arabandan emzıgıne kadar secıyosun
Mağaza senın lıstenı oluşturuyor
Hedıye alacaklara x mağazaya gıdın dıyosun
Onlar arkadaşımız .... .... Nın lıstesı dıye sorunca neye almaya durumları yeterse adlarını o parçanın yanına yazdırıyorlar,büyük kalemlerı de bıkac Kışı bırleşip alıyo
Aynı mantık Düğünlerde yahudılerde de var
Bızde ki borcam furyasını düşününce
Benım eşimin arkadaşları düğün sonrası eve ılk geldıklerınde ne alacağımızı bılemedık dıyıp sen eksıgını al dıye altın getırmışlerdi

merhaba, hayırlı ugurlu olsun mınos :=) ocak anasıyım ama 28 aralık da geldı cadı :=)
en çok işe yarayan şeyler; çıt çıtlı badiler. kısa uzun kollu fark etmez. her türlüsü işe yarıyor çünkü :=) helekı kışın uzun kollu gıydırıp uzerıne de sweat ya da tulum gıydırdım. tayt ve yün patik olmazsa olmaz
elimde kalanlar ise; ana kucagı ve beşik! dogduktan sonra otomatık sallanan aldık 7. ayımıza kadar işimizi gördü. elim ayagım oldu resmen. insan heves edıp alıyor ama bebegın durumunu düşünmüyor
her seyı bebek belırlıyor. en sonunda da cıngene beşiğine kaldık
şahane bişi çingene beşiği. 8. ay bittiği için artık zapdetmek zor :=)
her şeyi almayın elinizde patlar :=)
ve en kullanıslı bebek arabası bastonlar :=) arkadasım agırlardan almıstı ve pişman oldu. onlardan alıp pişman olmayan yok, çünkü bastonlar acayip kullanıslı ve hafıf.

Ben çocuk konusunda biraz korkağım, mobilyadaki alt açma kısımları bana sanki biraz yüksekteymiş gibi geliyor. Allah korusun bi an ıslak mendile döneyim derken falan ya Bebek döner düşerse diye nefes almadan bebeğe bakar kalırım herhalde :) hele şimdiki zamane folik asit çocukları pek bi hareketli erkenden dönmelere başlıyorlar. ama tabi kullanan tecrübeli annelerin fikirleri daha önemli. Bende merak ediyorum kullanan varsa fikir verebilirse güzel olur.

bide kızlar 3-6 ay dışında yeni doğan için aldıklarım şunlar

5 tane iç zıbın
10 tane uzun kısa kol karışık çıtçıtlı zıbın
3 tane tulum
3 tane alt üst takım
1 tane kalın dışarda giydirmelik tulum
4 tane alt pijama ve çorap
4 tane de önlük
bunlar dışında 2 tane de hastane çıkışı alıcam..sizce bunlar yeterli mi? başka almam gereken bir şey var mı?

boşver canım o risklere hiç değmez benim aklıma gelmediydi bile onlar..annelerimiz nasıl değiştirmiş bizim altları bizde değiştiririz elbet bir yerlerde:) alt açma minderi aldım zaten..bide tek kullanımlık bezlerden alırız yeter:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…