2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Epiduralde alabiliyormuş doktorlar ama onun harici çoğu hastane almıyor anladığım kadarıyla. Baya bakındım da eşi doğuma girenler olmuş mu diye.

Sezeryan anca Epiduralde alırlar büyük ihtimalle normalde bile almak istemeyen hastaneler var.Sormak gerek aslında.
Ben de ilk ikimiz görelim yavrumuzu diyorum hayali bile güzel :KK200:
Çok giren var epiduralli sezeryanda yanında olması da önemli. bizde belki ameliyat korkusu olur .o an herkes karnınla ilgilenirken eşin senle ilgilenmesi ve beraber heyecanla beklemek de çok güzel olur
Balgat koruda girdiriyorlar arkadaşımın eşi girdi foto video bile çekmiş

Kızlar birşey soracağım balık yağı hapı ve demir olarak ne kullanıyorsunuz ve sizce iştahınıza etkisi ne oranda ? ben 1 haftadır omega3 e başladım ve demir hapımı değiştirdim gece vakti kendimi tutamaz oldum habire yiyorum ,böyle giderse bu saatten sonra yandım vallahi ya :KK61:
Ben de balık yağı için imom kullanıyordum bıraktım Demir için de oligefor fol kullanıyorum. Demir hapı iştah acar dedi bana eczacım ama 20gündür kullanıyorum ben pek fark görmedim açıkcası

Can'ım omega 3 kullanmıyorsun yani öylemi?

Evet kullanmıyorum.
Balık zaten tüketiyorum.

Onun harici sadece demir ilacı ve vitamin verdi doktorum,besinlerden almak gerek dedi.

Gyneferon ve elevit pronatal adları.
Gece acıkmam olmuyor pek benim.

Ben de ilk ikimiz görelim yavrumuzu diyorum hayali bile güzel :KK200:
Çok giren var epiduralli sezeryanda yanında olması da önemli. bizde belki ameliyat korkusu olur .o an herkes karnınla ilgilenirken eşin senle ilgilenmesi ve beraber heyecanla beklemek de çok güzel olur
Balgat koruda girdiriyorlar arkadaşımın eşi girdi foto video bile çekmiş

Bende koruya gidiyorum sorun olmuyormuş normal doğumda. Sezeryan sormadım ama inşallah normal dünyaya getiririm çok istiyorum.

Eşlerin aynı anda tanık olması çok güzel :KK68:

sarra13 sarra13 ben de defacto.diyecektim ki.bulmussunuz,benim.gobegim hep vardi zaten.erken gectim hamile pantolonlarına dugunlerde bayramda defactonun pantolonlarinu giydim.dar paca cok.hos.duruyor,gebe markasinin.da.urunleri.guzel zevkli,ben lcw ya da defactodan siyah ve beyaz uzun kollu alip.salas hirkalarimla giymeyo.düşünüyorum
İyiymiş fiyatıda =)) bütçesi uygun olanlar alsın bence baya kullanıslı bişeymiş benim bütceye pahalı geldi ama =)
Aynen insan.neye butce ayiracagini şaşırıyor, ben ikinci.elini.de takipteyim.sonucta en.fazla 8ay kullanilan.urunler.bunlar ne.kadar kirlenebilir ki,istanbuldaysaniz letgo bu konuda cok.iyi gidip gorup alirsiniz,ya da.benzerleri de var daha uyguna,bebek konusunda ust limitin sınırı yok bi citcitli badi 3 tlye de 30tl ye de satılıyor

@Facelessman doktorum haftada bir balik yiyorsan omegaya baslama demisti
Yarin kontrol ve gebe sinifi egitimi var bakalim.neler öğreneceğiz =)

Evet kullanmıyorum.
Balık zaten tüketiyorum.

Onun harici sadece demir ilacı ve vitamin verdi doktorum,besinlerden almak gerek dedi.

Gyneferon ve elevit pronatal adları.
Gece acıkmam olmuyor pek benim.
Anladım Can'ım teşekkür ederim cevap verdiğin için :KK15:

sarra13 sarra13

austin austin doktorum haftada bir balik yiyorsan omegaya baslama demisti
Yarin kontrol ve gebe sinifi egitimi var bakalim.neler öğreneceğiz =)
Can'ım benim doktorda düşük mg uygun fiyat bir balık omega 3 yazmıştı bende yetersiz gelir diye yüksek mg daha yüksek fiyatlı abartı bir marka aldım sanırım o iştah açtı birde şimdi geçtiğim Demir ilacı iştah açmasıyla ünlüymüş ferro sanol diye geçiyor , en iyisi omega 3 bitene kadar 2-3 gün ara ile alıp demiride eski kullandığıma geçeyim, iştahta tavan yaptım resmen öyle böyle değil

Can'ım benim doktorda düşük mg uygun fiyat bir balık omega 3 yazmıştı bende yetersiz gelir diye yüksek mg daha yüksek fiyatlı abartı bir marka aldım sanırım o iştah açtı birde şimdi geçtiğim Demir ilacı iştah açmasıyla ünlüymüş ferro sanol diye geçiyor , en iyisi omega 3 bitene kadar 2-3 gün ara ile alıp demiride eski kullandığıma geçeyim, iştahta tavan yaptım resmen öyle böyle değil
Ben solgar kullaniyorum 1 yildir cok memnunum istahimdada bir degisiklik yapmadi epey pahali ama iclerinde en iyisi oldugunu dusunuyorum arastirmalarimiz ve tavsiyeler uzerine.

I ikizcan2016 kitap listesi sana :)
İlk sayfaya da ekledim
HypnoBirthing...Marie F. Mongan (mongan yöntemi diye ekol yapmış)
Active Birth...Janet Balaskas
The thinking woman's guide to a better Birth.. Henci Goer
Birth Book...Sears
Birth and breastfeeding...Michael odent
Ona may's guide to childbirth... ina May gaskin (bu da ekol)
Birthing from within...england horowitz
Ayşe oner'in kitabı.hamilelik doğum ve bebek bakımı
What to expect when you are expecting...heidi e. M. +Sharon mazel (Türkçesi de var)
Girlfriend's guide to pregnancy(geyik bi kitap)
Your best Birth
The happiest Baby on the block..harvey karp (Türkçesi var)
The happiest toddler on the block. H k
Secream free parenting
Raising chain (erkek annelerine özel)
İçgüdüsel doğum...kuraldışı yayınları
Doğal ebeveynlik..William martha Sears (bunlar da ekol)
Doğal doğuma doğru
Yavaş ebeveynlik...pınar mermer
Cömert mutlu güzel hamileler için yoga ve meditasyon
Anne ve bebek bakımı...Elizabeth fenwick
Beşikte durduğu gibi durmuyor...dicle keskinoğlu
Hamilelik doğum ve bebek...penny simkin

masallahhh :))
ben de 1-2 tane flndir diyordum :)))
siradan basliym o zmn, insallah cok sikici degildir,
tez yazilir bu kadar kitapla :)

Kızlar ben eski hamile kıyafetlerimi giyiyorum da , yeni alacak sizlere tavsiyem alırken denediğinizden daha büyük beden alın son aylarda iyice şişiyor insan, birde doğum sonrası için bol tişört çok kullanılıyor ev içinde emzirirken 7-24 sırtı terliyor insanın yaz kış farketmez benim ilk doğum kışa denk gelmişti,çok hayıflanmıştım niye almadım diye evdekiler yetmiyordu ,şimdi tişört stokladım büyük erkek tişörtleridexxl falan, akşama kadar her emzirmede su içinde kalıyor insan , lohusa halde çarşıya Pazar'da çıkılmıyor

Ben de balık yağı için imom kullanıyordum bıraktım Demir için de oligefor fol kullanıyorum. Demir hapı iştah acar dedi bana eczacım ama 20gündür kullanıyorum ben pek fark görmedim açıkcası
Can'ım kendinmi bıraktın omega 3ü dr mu gerek yok dedi?

Kızlar ben eski hamile kıyafetlerimi giyiyorum da , yeni alacak sizlere tavsiyem alırken denediğinizden daha büyük beden alın son aylarda iyice şişiyor insan, birde doğum sonrası için bol tişört çok kullanılıyor ev içinde emzirirken 7-24 sırtı terliyor insanın yaz kış farketmez benim ilk doğum kışa denk gelmişti,çok hayıflanmıştım niye almadım diye evdekiler yetmiyordu ,şimdi tişört stokladım büyük erkek tişörtleridexxl falan, akşama kadar her emzirmede su içinde kalıyor insan , lohusa halde çarşıya Pazar'da çıkılmıyor
Ben esimin tisortlerini giy cikart yaparim biseycik olmaz :))

Mantıklı gelir mi bu şekil bilemedim ama BLV yöntemi ile beslenme ile ilgili bi kitap okuyorum şimdik. İnternette araştırabilirsin. Mantıklı gelirse " o tabak bitecek (mi)?" adlı kitabı önerebilirim.

Bi tane set aldım ; çocuk gelişimini anlamak, çocuğun mutlu gelişimi ve çocuğun zeka gelişimi diye. Güzel şeyler anlatıyor ama çok sıkıldım okurken yarıda kaldı. 20 asyfa yeni doğan için anlatıyorsa geri kalanı 4 yaşa kadar. bi yerden sonra bayıyar. Ansiklopedi gibi aklına birseyler takıldıkça bakabilirsin.

Şermin Çarkacı'nın başlarım şimdi anneliğğe diye bir kitabı var. Arkadaşım hediye etti. Okuması çok kolay ama , bir günde bitirdim ama fazla geyik geldi.
Bir de Leyla Navaro'nun gerçekten beni duyuyor musun? diye bir kitabı var. o tabak bitecekten sonra buna başlayacağım. İlk bunu denedim ama erteledim okumayı. Bunu tavsiye ediyorum mutlaka , arka yazıyı kopyalayayım

"Acı deneyimlere yol açan pek çok sorunun kökeninde, insanların birbirini gerçekten duymaması, duyamaması yatmaktadır. Çünkü sadece söylenen 'sözcükleri' duymak, sözcüklerin ardındaki duygu dolu mesajları alamamak, yanıtların da yüzeyde kalmasına yol açar; bu durum ise iletişimin engellenmesi anlamına gelir.
Önem verdiğimiz insanlarla ilişkilerimizin onarılmaz yaralar almasını engellemenin tek yolu, doğru iletişim kurmayı bilmektir. Doğru iletişim kurmanın yolları öğrenilebilir.""

Yine bir arkadasımdan Yavaş ebeveynlik 1 ve 2 kitapları hediye edildi. Sayınca farkettim ki pokunu çıkarmışım :KK70:

ben takik bi insanim, sikiciysa da bitirmem lazim, yarida kitap birakamam, o yuzden soruyorum, referans aliyorum :))
çarkaci gibi geyik olmasin ama teorik bilgiyle de baymasin..
cocuk gece tamamen uyanmasin diye sakin kucaginiza alip emzirmeyin, sagarak verin gece sutunu diyen bi kitap varmis mesela, arkadasim onu okumus cocugu gece emzirmiyor.. boyle yapmak ne kadar dogru bilemiyorum tabi ama en azindan burda tartisip fikir alisverisi fln yapabiliriz :)
bunlari not aliyorum, bugza da bi liste verdi, zaten ben bunlari bitirene kadar bizimkile okula baslar :))) diger kitabi da ogreneyim neymis..

Can'ım kendinmi bıraktın omega 3ü dr mu gerek yok dedi?
Doktorumu değiştirdim aslında o doktor da imom için çok yüksek omega içermiyor gerek yok ddi yerine de bi şey vermedi Demir ilacımda folik asit varmış zaten o yüzden mi vermedi bilmiyorum.imom büyük biraz onu yutmak işkence gibi geliyordu işime geldi bıraktım ama içim rahat etmiyor iki hafta sonra kendi eski doktoruma gidecegim eğer devam et derse ederim gene

ben takik bi insanim, sikiciysa da bitirmem lazim, yarida kitap birakamam, o yuzden soruyorum, referans aliyorum :))
çarkaci gibi geyik olmasin ama teorik bilgiyle de baymasin..
cocuk gece tamamen uyanmasin diye sakin kucaginiza alip emzirmeyin, sagarak verin gece sutunu diyen bi kitap varmis mesela, arkadasim onu okumus cocugu gece emzirmiyor.. boyle yapmak ne kadar dogru bilemiyorum tabi ama en azindan burda tartisip fikir alisverisi fln yapabiliriz :)
bunlari not aliyorum, bugza da bi liste verdi, zaten ben bunlari bitirene kadar bizimkile okula baslar :))) diger kitabi da ogreneyim neymis..
Cikssss ben sutum oldugu surece kendi emsin isterim anne ile bebek arasindaki bagi guclendiriyor ayrica en huzurlu olup en guzel uyuduklari yer orasi biraz kolayciliga kacmak gibi sag ver uyusun genelde gozlemledigim eger gazi yoksa gece uyanan emen cocuk uykusuna devam ediyor bilemedim: )

Bende 950 :) cok memnunum acligin demir ilacindan kaynaklaniyordur dr um istah acar demistir cunku bilinenin aksine omega 3 zayiflamayi destekliyor kilo aldirmiyor
Canım aslında doğru söylüyorsun insan balık yiyince acayip tok tutuyor uzun süre , be demiri değiştireyim en iyisi :)

Cikssss ben sutum oldugu surece kendi emsin isterim anne ile bebek arasindaki bagi guclendiriyor ayrica en huzurlu olup en guzel uyuduklari yer orasi biraz kolayciliga kacmak gibi sag ver uyusun genelde gozlemledigim eger gazi yoksa gece uyanan emen cocuk uykusuna devam ediyor bilemedim: )
Katılıyorum sana hem bebekler sadece acıktıgında emmek istemezlermiş onların güven sevgi ilgi istedikleri zamanlarda emmek istediklerini okudum bir yerde.
Bi arkadaşımın çocuğu büyümüştü emmiyordu ama emziren anne gördüğünde kıskanıyorum ben de tekrar o duyguyu yaşamak istiyorum diyordu yani anneler de emzirmek istiyor sevgi bagı kuvvetleniyor sanırım

Back
X