2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar 2 gündür göbek deliğimle göğüs altım arasındaki tam orta karın kısmımda ara ara giren sancı var. Dün hafifti ama bugün daha sıklaştı. Ağrıya eşlik eden kanama, kusma, tansiyon, kabızlık gibi başka hiçbir şikayetim yok. Gazdan mıdır diycem ama ben zaten oldum olası gazlıyımdır buda yeni bir durum değil benim için. İlk önceleri pozisyonum yüzünden gibiydi, hafif eğilsem ya da otururken dik oturmasam da hafif kambur dursam o Zaman ağrı giriyordu. Şimdi ise hiç hareket etmediğim bir anda da durup dururken ağrı gelir oldu.

Bebek ve rahim büyüdüğü için midir acaba? İç organlar bu haftalarda yer değiştiriyor diyor internet. Ama aynı internetten plesantanın erken ayrılma durumu da olabilir diyor :KK17: yarın saat 16:00 da doktor randevum var ama bu gece gözüme uyku girmeyecek, bu tarz ağrınız olmuş muydu hiç? Plesanta mı ayrılıyor acaba?

Kızlar 2 gündür göbek deliğimle göğüs altım arasındaki tam orta karın kısmımda ara ara giren sancı var. Dün hafifti ama bugün daha sıklaştı. Ağrıya eşlik eden kanama, kusma, tansiyon, kabızlık gibi başka hiçbir şikayetim yok. Gazdan mıdır diycem ama ben zaten oldum olası gazlıyımdır buda yeni bir durum değil benim için. İlk önceleri pozisyonum yüzünden gibiydi, hafif eğilsem ya da otururken dik oturmasam da hafif kambur dursam o Zaman ağrı giriyordu. Şimdi ise hiç hareket etmediğim bir anda da durup dururken ağrı gelir oldu.

Bebek ve rahim büyüdüğü için midir acaba? İç organlar bu haftalarda yer değiştiriyor diyor internet. Ama aynı internetten plesantanın erken ayrılma durumu da olabilir diyor :KK17: yarın saat 16:00 da doktor randevum var ama bu gece gözüme uyku girmeyecek, bu tarz ağrınız olmuş muydu hiç? Plesanta mı ayrılıyor acaba?
Tarıf ettıgın yer mıden degıl mı canım.gecen hafta ben mıdemdekı gaz sancısından kıvranıp duruyodum
Mıdenın olduğun yere elını bastırsana acıyomu
Okadar yüksekte Göğüs Altında hamılelıkle ılgılı bışey degıldır bence
Organlar sıkıştıkça oluyo bence

Kanaviçe yapıyorum baya rahatlattı beni. İki kırmızı bi sarı derken düşüncelerimi toparlayamıyorum iyi oluyor :)) herkese tavsiye ederim :)
Benım hobılerımdekı malzemeler suan kullanamıycagım cınsten sılıkon vernık vs ıgne Şiş örgü gıbı malzemelerle olan hobılerı de ben asla beceremıyorum
O yüzdende Internet başındayım :)))
Çok güzel ellerıne saglık

Benım hobılerımdekı malzemeler suan kullanamıycagım cınsten sılıkon vernık vs ıgne Şiş örgü gıbı malzemelerle olan hobılerı de ben asla beceremıyorum
O yüzdende Internet başındayım :)))
Çok güzel ellerıne saglık
Teşekkürler :) Aslında ben de normalde boya ve vernikle çalışıyorum da bırakmak zorunda kaldım senin gibi :) örgü ben de bilmiyorum ya öğrenmeye çalıştım beceremedim. Başarabilseydim deroşuma amigurumi uyku arkadaşı örecktim

Tarıf ettıgın yer mıden degıl mı canım.gecen hafta ben mıdemdekı gaz sancısından kıvranıp duruyodum
Mıdenın olduğun yere elını bastırsana acıyomu
Okadar yüksekte Göğüs Altında hamılelıkle ılgılı bışey degıldır bence
Organlar sıkıştıkça oluyo bence
Mide azcık daha solumda kalıyor sanırım ve o kısımda ağrım yok canım. Bu ağrının olduğu yer tam göbek deliğimin hizasında yukarı doğru 5 parmaklık kısmı kaplıyor.

Normalde rahmim o kadar büyümemiştir diyordum bende ama dün bebeğin tekmeleri sağ üst boşluğumdaydı nerden baksan göbek deliğimin 4 parmak falan yukarısında sağda. Tekme attığında karnımın zıpladığı falan net gözüküyor artık zaten. Bacakları o kadar yukarıda durabiliyorsa plesanta da üst karın kısmımda olabilir diye korkmaya başladım. Ay inşallah organlar sıkışıyor diyedir canım yaa.

Teşekkürler :) Aslında ben de normalde boya ve vernikle çalışıyorum da bırakmak zorunda kaldım senin gibi :) örgü ben de bilmiyorum ya öğrenmeye çalıştım beceremedim. Başarabilseydim deroşuma amigurumi uyku arkadaşı örecktim
Maalesef bende ınstegram da sadece almayı becerıyorum.keske bende mınıgıme bışey orebılsem becerıpte,sadece gelenlere hedıye etmek için tesbıh vs yapıyorum

Mide azcık daha solumda kalıyor sanırım ve o kısımda ağrım yok canım. Bu ağrının olduğu yer tam göbek deliğimin hizasında yukarı doğru 5 parmaklık kısmı kaplıyor.

Normalde rahmim o kadar büyümemiştir diyordum bende ama dün bebeğin tekmeleri sağ üst boşluğumdaydı nerden baksan göbek deliğimin 4 parmak falan yukarısında sağda. Tekme attığında karnımın zıpladığı falan net gözüküyor artık zaten. Bacakları o kadar yukarıda durabiliyorsa plesanta da üst karın kısmımda olabilir diye korkmaya başladım. Ay inşallah organlar sıkışıyor diyedir canım yaa.
Rahat ol yukarı çıktıkça gaz sıkısıyo,gunlerce kıvrandım ben.yarında ıyı haberler alacaksın ınsallah

canim plasenta niye ayrilsin, bi kotu dusunme..
o dedigin yer benim kac haftadir agriyor, oturamiyorum, ayakta duramiyorum, yan yatinca biraz geciyor..
doktora sordum, rahim buyudugu ve plasenta yukari ciktigi icin yukari dogru organlari sikistiriyormus, kaburga kemigim resmen aciyor..
araba kullanamiyorum agridan..
normalde daha gec baslarmis ama ikiz diye galiba ben 5-6 haftadir cekiyorum..
surekli degil ara ara vuruyor, mide yanmasi gibi degil farkli bi agri..

canim plasenta niye ayrilsin, bi kotu dusunme..
o dedigin yer benim kac haftadir agriyor, oturamiyorum, ayakta duramiyorum, yan yatinca biraz geciyor..
doktora sordum, rahim buyudugu ve plasenta yukari ciktigi icin yukari dogru organlari sikistiriyormus, kaburga kemigim resmen aciyor..
araba kullanamiyorum agridan..
normalde daha gec baslarmis ama ikiz diye galiba ben 5-6 haftadir cekiyorum..
surekli degil ara ara vuruyor, mide yanmasi gibi degil farkli bi agri..
Hemen aklıma herşeyin en kötüsü geliyor sinir oluyorum şuan kendime yaa. İnternetten iç organlarımızı hatim ettim şimdi :) Ağrının olduğu yer diyafram denilen yer canım, senin de aynı yer galiba. Sizlerde de olmuş ya biraz içim rahatladı şimdi sağolun canlarım yaa iyiki varsınız :KK68: Allahtan bebişte alttan tekmeleyip duruyor, anladı tabi annesinin yine piskopata bağladığını.

Hemen aklıma herşeyin en kötüsü geliyor sinir oluyorum şuan kendime yaa. İnternetten iç organlarımızı hatim ettim şimdi :) Ağrının olduğu yer diyafram denilen yer canım, senin de aynı yer galiba. Sizlerde de olmuş ya biraz içim rahatladı şimdi sağolun canlarım yaa iyiki varsınız :KK68: Allahtan bebişte alttan tekmeleyip duruyor, anladı tabi annesinin yine piskopata bağladığını.
Bende de var ondan, doktorum hamilelikten dedi :) benim karın kaslarım da ağrıyor, pek spor yapan bi tip değildim büyük ihtimalle o yüzden. "Yaşasııın hamileyim!" de geç o ağrıyı :)

hep oyleyiz, hemen kotu seyler geliyo aklimiza :))
evet aynen orasi.. nefes alirken de aciyo bazen..
22. haftada boyleyiz, 30 larda nolcaz acaba :)))
nerelerimiz agricak, belki nefesi bile zar zor alcaz.. benim icin oyle en azindan :)
sen rahat rahat uyu, hepimiz benzer seyleri yasiyoruz emin ol..

Bende de var ondan, doktorum hamilelikten dedi :) benim karın kaslarım da ağrıyor, pek spor yapan bi tip değildim büyük ihtimalle o yüzden. "Yaşasııın hamileyim!" de geç o ağrıyı :)
Benim de hareketsizlik sorunum var, bebeğe birşey olucak diye korkudan sporun s sine bile yanaşamıyorum. Aslında kan pıhtılaşmasından gen testlerine kadar ne tahlil varsa yaptırdım, bebeğin tüm testlerini de yaptırdım, zaten gebeliğimin başından beri tüm takibimi perinataloga yaptırıyorum kötü birşey başıma gelmesi için hiçbir sebep yok gibi. Son zamanlarda psikolojimde biraz rahatlamıştı korkularımı yenmiştim şimdi bi anda depreşti. Sizlerden duymasam bunları hüngür şakır ağlıyordum şimdi herhalde :) yarın hayırlı haberlerle gelicem inş.

hep oyleyiz, hemen kotu seyler geliyo aklimiza :))
evet aynen orasi.. nefes alirken de aciyo bazen..
22. haftada boyleyiz, 30 larda nolcaz acaba :)))
nerelerimiz agricak, belki nefesi bile zar zor alcaz.. benim icin oyle en azindan :)
sen rahat rahat uyu, hepimiz benzer seyleri yasiyoruz emin ol..
Allah yardımcımız olsun canım bu gidişle dokuz doğurucaz :) rahatladım ama şimdi biraz. sanki birtek bende oldu gibi geldi hemen yazdım senaryoları tabi. Yarın güzel haberlerle dönücem inş.

Benim de hareketsizlik sorunum var, bebeğe birşey olucak diye korkudan sporun s sine bile yanaşamıyorum. Aslında kan pıhtılaşmasından gen testlerine kadar ne tahlil varsa yaptırdım, bebeğin tüm testlerini de yaptırdım, zaten gebeliğimin başından beri tüm takibimi perinataloga yaptırıyorum kötü birşey başıma gelmesi için hiçbir sebep yok gibi. Son zamanlarda psikolojimde biraz rahatlamıştı korkularımı yenmiştim şimdi bi anda depreşti. Sizlerden duymasam bunları hüngür şakır ağlıyordum şimdi herhalde :) yarın hayırlı haberlerle gelicem inş.
Spor mu??? Ihtıyaç olmasa evden cıkmıycam:))gıtgıde nefret ettıgım pimpirikli manyak anne tipine dönüşüyorum , yarın güzel haberlerını beklıyoruz canım

Ara ara bana da oluyor öyle durduk yere panikliyorum. Böyle böyle geçiyor günler :) seneye ne deliymişiz der güleriz. Yarın iyi haberlerini bekliyoruz ❤️

Hayırlı uğurlu olsun inşallah saglıkla gelsin kızınız , sağ salim kucaklayın bebişinizi :)
Merhaba :)
Fazla çalışmaktan yazamamıştım hiç, yatmadan önce biraz okuyup uyuyakalıyordum genelde :)) işlerim biraz hafiflediği için artık tam anlamıyla aranıza katılabileceğimi düşünüyorum.

Bilgilerimi vereyim: İstanbul, tasarımcı, yaş 28, 4 nisan son adet tarihi, bebişkoyu 9 ocakta bekliyoruz (umarım yılbaşında gelmeye kalkmaz :)), cinsiyeti kız, adı Deren, başlangıç kilom 60,5 şu an 64,5.
Kaçıncı çocuk sorusuna ne cevap vereceğimi bilemedim... Sağlıkla doğup büyüyecek olan ilk çocuğum umarım :)) (bu benim beşinci hamileliğim diyerek bütün acılarımı detay vermeden ve can sıkmadan özetlemiş olayım.)
@LaMadre delaLuna hoş geldiniz. satlarimiz aynı benim de kızım olucak çok sevindim. Sağlıcakla alırız bebişlerimizi inş.

kızlaaaarrr size bi sorum olacak cevaplarınızı bekliyorum.şeker yüklemesi yaptıracak mısınız? ben az önce doktorumla konuştum.ben de cihaz var dedim ki yüklemeyi yapmasak olur mu? doktor da o Zaman 26. haftaya kadar her hafta bir gün sabah açlık ve kahvaltıdan 1 saat sonra ölçüm yap birde akşam yemeğinden bir saat önce ve bir saat sonra ölçüm yap sonuçlarla bana gel dedi.yükleme yapmayalım dedi.ben öyle yapmayı düşünüyorum.sizler ne düşünüyorsunuz?
asli2434 asli2434 canım ben yaptiracagim benim dr'um perinatolog ve yaptirmam gerektiğini söyledi.Aslında hiç yaptırmak istemiyorum. Ama endokrin uzmanimda kesinlikle yaptıracasın dedi. Tiroid hastasıyım ben daha önce insulin direncim çıkmıştı. O yüzden yaptırma kararı aldım. İnş. kötü bir şey olmaz.

hepinize Günaydınlar kızlar :KK49:
Bir kaç gün tam anlamıyla giremedim okuyamadim baya bi 50 safya fln olmuş. İçimizi rahat tutalım boşverin gami kederi panik olmayalım bu güzel günleri keyifle geçirelim:anneadayı: bir bedende iki caniz ne güzel:21:

Back
X