Anne listemiz :)
[td][td][tr][td][td][tr][/tr][/td][/td][/tr][/td]
Beslenme listesi:
Kahvaltı: yumurta,peynir,domates,salatalik,biber,yesillik,bir dilim kepek/tam buğday/tam tahıl ekmegi
. Çay,meyve suyu vs yok(illa çay isteyen,yemekten yarım saat geçince iceebilir) (meyve suyu zaten
. Şekerli ve zararlı sayılabilir)
Arada ceviz/sut/yogurt/ayran
Öğle: sebze,salata,yogurt
Öğle etmiyorum kahvaltıyı geç yaptığım için. Meyve hakkımı iki uc gibi seftaliyle kullanıyorum (Uzum,incir,kavun,karpuz çok şekerli olduğundan yasak. Çok isterseniz tatmak serbest ama azcik)
Akşam en geç 7:30
Sebze,et veya balık. Yanında salata veya yoğurt. Ama pirinç pilavı asla(pilav sadece bulgura izin var). Ve makarna (sadece ev makarnası çok az serbest)
8den sonra sadece su ve ayran soda serbest
Paketli ve işlenmiş gıda girmez bize. Dışarda da çok nadir yeriz. Çikolata sadece bitter ve haftada bir.
Gün içinde 2.5lt en az su içiyorum (akşam 9dan sonra azaltiyorum suyu yoksa sabaha kadar tuvalet bekliyorum,uykudan geri kalinio bu sefer)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kitap listesi:
HypnoBirthing...Marie F. Mongan (mongan yöntemi diye ekol yapmış)
Active Birth...Janet Balaskas
The thinking woman's guide to a better Birth.. Henci Goer
Birth Book...Sears
Birth and breastfeeding...Michael odent
Ona may's guide to childbirth... ina May gaskin (bu da ekol)
Birthing from within...england horowitz
Ayşe oner'in kitabı.hamilelik doğum ve bebek bakımı
What to expect when you are expecting...heidi e. M. +Sharon mazel (Türkçesi de var)
Girlfriend's guide to pregnancy(geyik bi kitap)
Your best Birth
The happiest Baby on the block..harvey karp (Türkçesi var)
The happiest toddler on the block. H k
Secream free parenting
Raising chain (erkek annelerine özel)
İçgüdüsel doğum...kuraldışı yayınları
Doğal ebeveynlik..William martha Sears (bunlar da ekol)
Doğal doğuma doğru
Yavaş ebeveynlik...pınar mermer
Cömert mutlu... güzel hamileler için yoga ve meditasyon
Anne ve bebek bakımı...Elizabeth fenwick
Beşikte durduğu gibi durmuyor...dicle keskinoğlu
Hamilelik doğum ve bebek...penny simkin
Emzirme Sanati...D&R
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gün gün hamilelik, gebelik sayfasında
(tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebilceğiniz bir uygulama var.
İmza eklemek için: Profil sayfanıza
(tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 10-01-2017
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebilceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından
(tıklayın) da kendiniz hesaplayabilirsiniz.[/td]