Henüz daha tam randımanlı olmasa da kullanıyorum yavrucum ben. Stok bezim var daha arada ondan da takıyorum. Bizim küçük bey de tuvalet konusunda zor bi' çocuk değil. Geceleri çişini tutma eğilimi var, altı açıkken daha rahat yapıyor vs. O yüzden beni zorlamıyor. Gerçi yıkanabilir bez eski annelerimizin zamanındaki gibi zor bi' şey değil. Hazır bez ritüelinden pek farkı yok bana göre. Mavişko'm senin dikişin var bi' de, internette kalıpları var bi' tane örnek edinip dikebilirsin. Kendi bezini diken çok anne var öyle. Hatta yollayabilirim bi' tane kalıp çıkarman için. Türkiye'de üç marka var zaten babyneo, meg, pamucco. Bi' de instagram'da @nmelam var elde dikiyor. Hepsinin memnun olanı da var, olmayanı da. Pamucco dümdüz alez bana göre mesela. Yok dikişle uğraşamam dersen aliexpress'te yellow bloom ile alva baby mağazaları iyi. İç bezini de hemp almanı tavsiye ederim ya da bambu ya da organik pamuklu havludan dört kat pedler dikebilirsin aynı biçimde. Hemp insertleri de en uygun ananbaby satıyor ae'de ama en sağlıklısı yün bezler. Disana ya da knitted cloth diaper system diye arayabilirsin google'da. Yaklaşık 150 euro'ya çocuğun ömürlük bezleri çıkıyor. Çişli bezleri filan sadece havalandırmak yetebiliyor, yünün yapısı gereği. Getirtebileceğin biri varsa hiç düşünme bile. Ben de birini kıstırsam diye bakıyorum. Aha bu da bizim veledin bezli hali. :)