2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Elleri soğuk gelince ölçüyorum mesela ateşini 36 civarı oluyo üşüyo gibi geldiğinde öyle yapabilirsin o zaman eklersin bide artık nisan da bitiyo havalar iyice ısınacak isilik olmasın çocuk

Doğru . ateş ölçmek hiç aklıma gelmemişti. Denerim İnşaAllah uyansın tek kata dusureyim

Üst aynı benim ki gibi. Kolsuz sıfır citcitli üstünede uzun kollu citcitli. Yalnız altı da ben ben çift kat giydiriyordum. Uyansın altı tek kata düşüreyim.

Deneyeyim inşaAllah başara bilirim çünkü tek emzirmekten birinde süt çok olduğundan şekilde kaydı. :KK43:
Muhakkak dene birkac gun ısrarcı ol. Mirayda sag gogsumu almiyordu asli yada esra soyledi banada bunu ve 3 gunun sonunda duz pozisyondada sorunsuz almaya baslamisti sukur. Bebekler bazen bir gogusu sevmezmia bizede onlar denk geldi iste :)

.Bunu ogrendigim iyi oldu ellerine dokunuyordum burnuna ve kulağına bakıyordum soğuk hobaaaa sıcaklığı arttırıp minigi bastırıyordum:))
Bebeklerin dolaşım sistemleri tam gelişmiş olmadigi için el ayak ve burun soğuk olabilir. Arkadaşların dediği gibi ölçü aslında ense ve göbek. Biz türkler de nedense çocuk üşüyecek korkusu var.

Çok sık neredeyse saat başı emiyor. Vermeyince de kendini yırtıyor kız çocukları gibi çığlık atmayı öğrenmiş zil gibi bağırıyor birisi duysa işkence ediyorum sanacak. Ayakları tek kat şirin donlarindan çıldırıyorum üstüne bir katta patiksizlerden giydirıyorum partiklilere şirin donu diyorum ben :) çorap giydirmelimiyim ki terliyor sürekli. Üstüde bi kat kolsuz citcitli üstünede uzun kollu citcitli giydiriyorum her yerinden ter akıyor tek kat giydirsem Daha çok üşüyecek çifte de terliyor arasını bulamadım :KK43:
Kalın giydiğinde sıcaktan bunalıyor bebekler

Muhakkak dene birkac gun ısrarcı ol. Mirayda sag gogsumu almiyordu asli yada esra soyledi banada bunu ve 3 gunun sonunda duz pozisyondada sorunsuz almaya baslamisti sukur. Bebekler bazen bir gogusu sevmezmia bizede onlar denk geldi iste :)
ben ben ben söylemiştim sana :KK25: benim ablam yaşamıştı oradan biliyorum sende işe yaramasına da ayrıca çok sevinmiştim

ya kızlar kerem bugün çok huysuz.ateşide 37.9 a çıktı doktoru aradım aşıdan kaynaklanabilir dedi yarım fitil ver takip et yarında devam ederse görmem gerekir dedi.ben fitil vermedim takip ediyim dedim sonra 37.6 ya düştü.banyosunu yaptırdım 37.0 a düştü.ama aşı yerinde sertlik olmuş acaba normal mi yoksa aşı yerinde bir sıkıntı varda onun için mi huysuz bilemedim.aranızda en tecrübeli benim ama inanın hiçbir şey hatırlamıyorum

Bendensin bende takıntılı oldum iyice pimpiriklilikte zirveye oynuyorum. Doğum lekesi olmasın o kırmızı nokta daha önce gormemismiydin canım. Bizde çocuğu yıkarken fark ettik iki omzunun arasinda acik gri renkte ben
, avuç ici kadar kocaman . Kafamdan aşağı kaynar sular dökülmüştü eyvah ne oldu çocuğa sıkıntısı mı var vs vs diye doktora götürdük doğum lekesi dedi 6. Ayina kadar geçer dedi.
Ben de farketmemistim ama dogumdan sonra gorurdum sanirim yeni olmus perşembe kontrol var sorayim doktora

Kalin.giydirmemek lazim cidden aşı bahanesiyle yün yelek ve şapkayı cikarttik giydirmicem.artik uykudan kalkinca yelej giydrcem tamam,dun asiya ragmen neşesi iyiydi agular artti belki de bunaldgndan mizliyormus bizim kiz

kızlar doktorla görüştüm bu ay yapılan aşılardan biri ağrı yapabilirmiş.o yüzden yarım fitil verdim rahatladı sakinleşti.bilginiz olsun 4. aydaki aşılardan biri ağrı yapıyor.zaten dünde yazmıştım ya aşının birinde çok ağladı diye
Bilgi için sağol çok geçmiş olsun. Bu aşilarda ne zor iş şeytan diyor hiçbirini yaptırma adamın biri yaptırmadıya mahkeme açtı kazandı. Faydası var ama zararlarıda var diye.

Bu arada kızim hasta oldu bugün dünde biraz hırıltısı vardı ama arada oluyor geciyordu bu sefer burnu baya tıkalı ve fena ağlıyor sürekli mızlanıyor şimdi uyuttum inşallah uyur. Burnu tıkandıkça boğuluyor ve uyuyamıyor gündüz öyle oldu dün gecede uyumadık inşallah bu gece uyur. İlk hastalığımız bu baya zormuş Allah beterinden korusun. Bazen terliyordu ondan oldu sanırım havalar ısınınca evin ısısı arttı.

Bu arada kızim hasta oldu bugün dünde biraz hırıltısı vardı ama arada oluyor geciyordu bu sefer burnu baya tıkalı ve fena ağlıyor sürekli mızlanıyor şimdi uyuttum inşallah uyur. Burnu tıkandıkça boğuluyor ve uyuyamıyor gündüz öyle oldu dün gecede uyumadık inşallah bu gece uyur. İlk hastalığımız bu baya zormuş Allah beterinden korusun. Bazen terliyordu ondan oldu sanırım havalar ısınınca evin ısısı arttı.
Çok geçmiş olsun canım hastalık havaları tam
Zaten siz de ankaradaydınız degil mi ?
Tam ısındı diyorm bir saat sonra kış geliyor gibi rüzgar yağmur fırtına çıkıyor :)

Ben de farketmemistim ama dogumdan sonra gorurdum sanirim yeni olmus perşembe kontrol var sorayim doktora

Kalin.giydirmemek lazim cidden aşı bahanesiyle yün yelek ve şapkayı cikarttik giydirmicem.artik uykudan kalkinca yelej giydrcem tamam,dun asiya ragmen neşesi iyiydi agular artti belki de bunaldgndan mizliyormus bizim kiz

MaşaAllah neşesi hep daim olsun. geçmiş olsun canım bugün bende alttan bir katı çıkarttım rahatladı çocuğum meğerse üşüyecek diye diye çocuğu resmen yakmışım :(

Aynen bizdede sağ taraf. Bugün normal senin dediğin gibi israrla denedim ve aldı ilk defa şükürler olsun Allah senden razı olsun:)

Bebeklerin dolaşım sistemleri tam gelişmiş olmadigi için el ayak ve burun soğuk olabilir. Arkadaşların dediği gibi ölçü aslında ense ve göbek. Biz türkler de nedense çocuk üşüyecek korkusu var.
Kalın giydiğinde sıcaktan bunalıyor bebekler

Aynen üşüyecek hasta olacak korkusu annelik işte hasta olsun istemiyoruz ama böyle düşünürken yaptiklarmizla Aslında hasta ediyoruz.

Bugün itibariyle tek katı attım şükür çocuk dahada rahatladı.

Çok geçmiş olsun canım hastalık havaları tam
Zaten siz de ankaradaydınız degil mi ?
Tam ısındı diyorm bir saat sonra kış geliyor gibi rüzgar yağmur fırtına çıkıyor :)
Teşekkürler canım. Evet ankaradayız havalar gerćekten dengesiz. Şimdi evlerde ısındı kombiyi iyice kıstım kapatmak istemedim erken diye ama dereceye bakıyorum 24 25 oluyor öncesind 22 23te tutuyorduk sıcaklığı ama şmdi ayarlayamıyorum. Çok kalında giydirmiyorum ama bazen kafası terliyor sanırim o yüzden oldu.

Aynen bizdede sağ taraf. Bugün normal senin dediğin gibi israrla denedim ve aldı ilk defa şükürler olsun Allah senden razı olsun:)
asli2434 asli2434 duyuyorsun degil mi :) aslidan Allah razi olsun bende ona cok dua etmistim. Bu sekilde devam et bir kac gun sonra sorunsuzca normal pozisyonda almaya basladigimi goreceksin iyice alissin ama once.

Teşekkürler canım. Evet ankaradayız havalar gerćekten dengesiz. Şimdi evlerde ısındı kombiyi iyice kıstım kapatmak istemedim erken diye ama dereceye bakıyorum 24 25 oluyor öncesind 22 23te tutuyorduk sıcaklığı ama şmdi ayarlayamıyorum. Çok kalında giydirmiyorum ama bazen kafası terliyor sanırim o yüzden oldu.
Burnu tikaliysa uyuyamazda serum fizyolojik sık ama burnunda bakinca görünen de pislik yoksa cekme genzinden akip gitsin rahatlar kuzucuk. Miray dogdu dogali burnu tikali bunda evimizin cok sicak olmasida etkili malesef merkezi sistem olmasinin zararini bu anlamda yasadik ama 15 gundur yakmiyorlar sabahlari burnu tikali diye aglamasi kesildi sukur nefes alamiyordu nerdeyse.

Back
X