2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Deniz de nesne tutmuyor. Emerken kucuk parmagimi tutuyor bi tek. Bazen de muslin bezi tutuyor gibi yapiyor. Gelisimleri farkli farkli birbirinden.
Deniz bizimkinden küçük sanırım bizimki 21 aralık doğumlu.Geçen ay dediğin gibi parmak tutmalar yaka tutmalar vardı onlar devam ediyor bi de eline verdiğim nesneyi şu an daha uzun süre tutuyor ama tuttuğunun farkında degil. oyuncaklarına olan ilgisi arttı onları uzanıp almak istiyor heyecanlanıyor ama nasıl alacağını çözemedi henüz :)

Eyvah bizim aşı Pazartesi'ye kaldı bide aşılı halini hiç düşünemiyorum ya bu hafta benimkinin gece uykuları saat başı uyanmaya dönüştü resmen 2 saat diye söylenirken daha beter oldu

Çok zor ya sen şimdi bakıcı alsan biriyle ilgilensen aklın digerinde kalcak ikiz anneleri her şeyi aynı yapmak istiyor çünkü haksızlık yaptım mı diye düşünüp duruyor

Ben anneme bırakıp 1 saatliğine çıksam aklım kalıyor mesela yada evde benden çok ilgilense haksızlık mı yapıyorum şu an kendimi düşünüyorum uyumak için anneme bırakıyorum ama onun bana ihtiyacı var falan moduna giriyorum çok tuhaf avm de gezerken yiyip içerken bile acaba kendi keyfim içn onu yoruyor muyum diye düşünüyorum :))

Ama şöyle de düşünüyorum çok yorulup çok stresli gergin olacağımıza başka birinden yardım alınmalı, kendimize de vakit ayırmalıyız. Bebeklerin mutlu annelere ihtiyacı oluyor çünkü.
Aysel benim kizim 6 yasinda ve cok sever gezmeyi.
Cok nadir ondan ayri disari cikariz. Babannesigilde falandir bir de is cikisi bir yere ugrariz vs . o zamanlarda ben her dk ahh simdi olsaydi şundan isterdi, bak buna bayilirdi, yemek yesek ayy kizim ne cok severdi gibi esimin burnundan getirirdim. Goren de gurbete gelin ettik sanacak :))
Anneler olarak icimize sindirmemek icin elimizden gelen her seyi yapıyoruz gercekten ama buna da ihtiyaç var .

40+5'te sezaryenle dogdu. Hala yukardaydi ve hic dogum belirtisi yoktu. 4.5 kiloydu. Doktor suni sanci istemedi bebek strese girer diye.
Sen de normal doğumu istiyordun degil mi
Ben de çok istemiştim ama nasip olmadı suyumuz bitti diye doktor suni sancıyı önermemişti erken dogdu o yüzden birazcık

Aysel benim kizim 6 yasinda ve cok sever gezmeyi.
Cok nadir ondan ayri disari cikariz. Babannesigilde falandir bir de is cikisi bir yere ugrariz vs . o zamanlarda ben her dk ahh simdi olsaydi şundan isterdi, bak buna bayilirdi, yemek yesek ayy kizim ne cok severdi gibi esimin burnundan getirirdim. Goren de gurbete gelin ettik sanacak :))
Anneler olarak icimize sindirmemek icin elimizden gelen her seyi yapıyoruz gercekten ama buna da ihtiyaç var .
Babası da senin gibi düşünüyor mu bunları çok merak ettim babalar farklı oluyor çünkü :))
eşinle başbaşa yemek yemek sinemaya gitmek yada tek başına. arkadaşlarınla kızkıza gezip alışveriş yapmak bunlar da yapılması gereken şeyler. Arada bi şarj olmak gerekiyor :)) Çocukları özleyip dönünce sevgiye boğmak lazım :))

Merhaba güzel anneler nasılsınız? Uzun zamandır takip edemiyordum. Son birkaç günü okuyabildim sadece. Alıntı yapamadım kimseye bende okuduklarımla ilgili fikirlerimi ve sorularımı belirtmek istiyorum :KK49: Benim kızda 2 aylıktan beri aşırı salyalı,iki elde yumruk şeklinde ağzında şap şup bi hırsla kemirip emiyor arada da kızıyor bağırıyor. Bugün diş kaşıyıcı aldım eczaneden. Henüz birşeyleri tutup ağzına götüremiyor ama olsun ben dişletirim olmadı:KK46:prima benimde bir paketim öyle çıktı ben kullandım bitirdim bir sorun yaşamadım. Sadece uzun kalınca poposu ıslak oluyordu erken erken aldım oyüsden. Gündüzleri 3 4 saatte bir alıyorum. Gece kaka yapmadığı sürece almıyorum uykusu kaçmasın diye emmeden açtırmıyor kesinlikle çünkü. Benimde minnakımında saçlarımız baya dökülüyor. Burda okumasam herkeste olduğunu doktora gidicektim. Her banyoda avuç avuç korkuyorum kel kalıcam diyee ;-) bizim sıpa okadar hareketliki maşallah sürekli koşuyor,emerken bile hareket halinde bide konuşma çabaları sesler alıp içime sokasım geliyor. Yalnız gündüz uykumuz hiç yok. Bir iki kez 20 dakika filan uyuyor. Oyusden 1 saat emmenin ardından akşam 8 gibi gece uykusuna dalıyor. Gece 12 1 de uyanıyor sonra sabaha kadar 1 1,5 saatte bir uyanıyor. Sabah 7 7:30 gibi kalkıyor. Sonra yine akşam 8e kadar ayakta. Az değilmi sizce. Gündüz uyumadığı için akşamda erken uyuyor mecburen. Gece 2 3 kez uyanıyor oyusden. Doktor sorun yok her bebeğin yapısı farklı dedi ama sizin bebişlerin gündüz uykusu nasıl, nasıl uyutuyorsunuz. Acaba benmi uyutamıyorum diye düşünüyorum bazen. Bizimki memede uyuyor çünkü gündüzde gecede. Çok uzun oldu sabırla okuyanada cevap verenede şimdiden teşekkürler :KK200:
Ben gündüz uykusunu oluşturmak için ilk zamanlar 45 dk ya yakin besiginde hafif hafif salliyodum ona ramen bazen uyumadan kalkiyordu. Ama sabirla her gun ayni saatte bekledim. Sonra süre 20 dk ya düştü şimdi 5 dk sonra uyuyor. Bu şekilde gunduz uykusu olustu tavsiye ederim.

Babası da senin gibi düşünüyor mu bunları çok merak ettim babalar farklı oluyor çünkü :))
eşinle başbaşa yemek yemek sinemaya gitmek yada tek başına. arkadaşlarınla kızkıza gezip alışveriş yapmak bunlar da yapılması gereken şeyler. Arada bi şarj olmak gerekiyor :)) Çocukları özleyip dönünce sevgiye boğmak lazım :))
Esim surekli 'bi abartmasan ' modunda :)
Ben arkadaslarimla disari 4 yasindan sonra falan çıkmaya basladim cocuksuz. Zaten is icin ayri kalinca bir de keyfi birakamadim acikcasi. Ama sonrasinda cok rahat tabiki.
Barış in bir duzeni olsa birkac saatligine birakmak isterim simdi ama hala beslenme olayi duzensiz. Meme reddi ne kadar surecek bilmiyorum. Memeye cok istekli geliyor da devami cok sancili. 1 dk bile emmeden birakiyor bazen , yarim saat sonra bir daha emiyor. Böyle olunca birakamiyorum. Ama dun kizimi birakip Barisla arkadaslarima gittim :)

Kızlar
dün kına gecesine gittik yakın arkadaşımdı başından sonuna kadar yanında olmak istedim ama bizim oğlan sağolsun hiç sevmedi
Müzik başladığı andan itibaren bi ürktü bi korktu ağlamaya başladı hemen salondan çıkarmak zorunda kaldık normalde de ürküyor Zaten kalın ve ani seslerden. bir anda aniden yapılan hareketlerden falan. Çok mu ürkek bu çocuk diyorm ama Bebek daha sonuçta normaldir heralde :)
Allah tan annem vardı onlar başka bi odada takıldı. ben de azıcık göbek attım :))

Esim surekli 'bi abartmasan ' modunda :)
Ben arkadaslarimla disari 4 yasindan sonra falan çıkmaya basladim cocuksuz. Zaten is icin ayri kalinca bir de keyfi birakamadim acikcasi. Ama sonrasinda cok rahat tabiki.
Barış in bir duzeni olsa birkac saatligine birakmak isterim simdi ama hala beslenme olayi duzensiz. Meme reddi ne kadar surecek bilmiyorum. Memeye cok istekli geliyor da devami cok sancili. 1 dk bile emmeden birakiyor bazen , yarim saat sonra bir daha emiyor. Böyle olunca birakamiyorum. Ama dun kizimi birakip Barisla arkadaslarima gittim :)
Yok ben de benimkinin emme huyu farklılık gösterdiği için her gittiğim yere götürüyorum daha minikler Zaten dediğin gibi çalışmaya başlayınca mecburi bi ayrılık yaşayacağız
Ama işte 3-4 yaşları bi kaç saat gezmek için baya müsait bence Zaten o zamanlar kreşe de giderler :)
Ben de eşim geldiğinde bebeksiz yemeğe gidiyoruz o da en fazla 1 saatliğine onda bile acaba uyandı mı ağladı mı naptı annemi arıyorum yakındayız bak ağlarsa hemen ara diyorm sanki ağlasa annem ilgilenmicek :)))

Yok ben de benimkinin emme huyu farklılık gösterdiği için her gittiğim yere götürüyorum daha minikler Zaten dediğin gibi çalışmaya başlayınca mecburi bi ayrılık yaşayacağız
Ama işte 3-4 yaşları bi kaç saat gezmek için baya müsait bence Zaten o zamanlar kreşe de giderler :)
Ben de eşim geldiğinde bebeksiz yemeğe gidiyoruz o da en fazla 1 saatliğine onda bile acaba uyandı mı ağladı mı naptı annemi arıyorum yakındayız bak ağlarsa hemen ara diyorm sanki ağlasa annem ilgilenmicek :)))
Biz surekli hastanelerdeyiz bu ara. Taniyacaklar beni artik. Surekli , 'emzirip geleyim siram gelir mi, emzirirken siram gecerse gelince girebilir miyim' diye darliyorum insanlari :))
Annen yakinda oldugu icin cok sanslisin. Benim kayinvalidem yakin ama anneye daha rahat guveniliyor:) biraktigim zamanlar hic aramazdim ben yedi mi icti mi diye sormak icin,huzursuz etmek istemezdim ama eve gelince merdivenleri kosarak cikardim geldim anneeemmm geldim kuzummm seklinde :)))

Kızlar
dün kına gecesine gittik yakın arkadaşımdı başından sonuna kadar yanında olmak istedim ama bizim oğlan sağolsun hiç sevmedi
Müzik başladığı andan itibaren bi ürktü bi korktu ağlamaya başladı hemen salondan çıkarmak zorunda kaldık normalde de ürküyor Zaten kalın ve ani seslerden. bir anda aniden yapılan hareketlerden falan. Çok mu ürkek bu çocuk diyorm ama Bebek daha sonuçta normaldir heralde :)
Allah tan annem vardı onlar başka bi odada takıldı. ben de azıcık göbek attım :))
Iyi yapmissin stres atmissindir.
Korkmasi normal daha cok minik.
Ben kizimi Haluk Levent konserine goturmustum 1,5 yasinda falandi:)
Salon da kucuktu biraz huzursuz oldu asiri sesten. Konseri bitiremesek de yarisina kadar kalabilmistik:)

Sen de normal doğumu istiyordun degil mi
Ben de çok istemiştim ama nasip olmadı suyumuz bitti diye doktor suni sancıyı önermemişti erken dogdu o yüzden birazcık
Evet cok istemistim ama kismet boyleymis. Baya etkilenmiştim ben sezaryen oldu diye. Saglikli olsunlar da nasil oldugu cok onemli degil artık.

Evet cok istemistim ama kismet boyleymis. Baya etkilenmiştim ben sezaryen oldu diye. Saglikli olsunlar da nasil oldugu cok onemli degil artık.
Bende son ana kadar cok istedim ama kucuk hanim donmedi malesef 37.haftada nisanim gelip dogum baslamasina ragmen sezeryana alindim. Ilk zamanlar uzuldum ama hayirlisi böyleymiş onlar iyi olsunlarda sorun degil. Ama diger kizlarda durum ne bilmiyorum sezeryan yerim hic iyilesmedi hala kabarik ve kirmizi duruyor daha erkenmi bilmiyorum ama anlayamadim.

Bende son ana kadar cok istedim ama kucuk hanim donmedi malesef 37.haftada nisanim gelip dogum baslamasina ragmen sezeryana alindim. Ilk zamanlar uzuldum ama hayirlisi böyleymiş onlar iyi olsunlarda sorun degil. Ama diger kizlarda durum ne bilmiyorum sezeryan yerim hic iyilesmedi hala kabarik ve kirmizi duruyor daha erkenmi bilmiyorum ama anlayamadim.
Canım benimki normal doğumdu ama çok dikişim oldu doktorum contractubex verdi izler çabuk iyileşsin diye benim baya geçti kullandın mı bilmiyorum ama çok geç değilse bi dene istersen

gevezek gevezek canım bu kadar korkma onları Allah koruyor.mesela dün ablamdaydım oğlu var 1,5 yaşında keremde anakucağındaydı.bi baktım keremin üstüne abanmış sarılmaya çalışıyor hemde kucaklamaya çalışıyor.olabilir öyle şeyler öyle hemen aklına en kötüsünü getirme.

Back
X