2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
kizlar merhaba kizim hala inliyor uyurken ve cok huzursuz kipirdanip duruyor...ates oksuruk hapsuruk yok... dr a gotursrm mi ya baska hastalik belirtisi de yok uyanikken neseli hareketli...ne yapacagimi sasirdim valla..dun annem vardi ust disler sertlesmis 1 ay a cikar dedi...disten midir acaba...?

Canım bizde de var bu bahsettiğin huzursuzluk.
Hastalık ile ilgili bi belirti yok ama 2 gündür huzursuz . Uyanıkken bir müddet neşeli ve keyifli oluyor sonra mızmızlanıp kucakta olmak istiyor. Atak yaklaşıyor bizim,ondanmı acaba bilemedim..
104 günlüğüz..

merhabalar :))
komili bez kullanan var mi?
primayi degistirmek istiyorum da..
prima disinda bez kullanan, memnun olan?

Prima ile ilgili şikayetlerim artınca dün molfix aldık. Dokusu primaya göre daha yumuşak ama biraz daha kalın. 2 gün oldu daha ama memnunum şimdilik.

canim gunlerdir ilk defa girdim
ayni sekilde bende ilk defa kestim ve sonuc ayni
cok uzuldum
kizariklik hafifliyo sende nasil durum
Bir degisiklik olmadi gibi bizde. Biraz daha bekleyeceğim bakalim kendi kendine duzelir mi diye umutluyum :)

Allah yardımcın olsun
İnşallah ayarlarsınız ya ne kaldı şurda bi kaç ay sonra okul vakti geliyor tam bi stres Aslında ama inşallah en güzel şekilde ayarlarız çocuklarımız için en iyisi olur umarım
Ben çalışmayı düşüyorum şimdilik ya bi akrabam var çok güzel bakabileceğini düşünüyorum ama 2 yaşında bi kızı var kabul etmeyebilir emin değilim :))
Bi de karşı komşum var çok tatlı çok ilgili tecrübeli bi kadın ona güvenirim evinde de kimse yok rahat bakar ama işte o da kabul etmeyebilir :))
Bi de bi kaç arkadaşım var 2-3 senedir sürekli görüştüğüm bildiğim insanlar.çalışmıyorlar da onları düşüneceğim en zor ihtimalle.
Zaten profesyonel bi bakıcı bulmam imkansız küçük bi ilçede çalışıyorum
Normalde bakıcılık yapanlar var ama herkese güvenemiyor insan. tanıdığım biri olursa süper olcak.
Hepimiz icin hayirlisi olur insallah.
Bakici konusunda ben de ayni durumdayim, yani oyle profesyonel cocuk bakacak kimse yok. Bir de burda eve gelmek istemiyor kimse, kendi evinde bakmak istiyorlar. Oyle olduktan sonra babannesine baktiririm daha mantikli. Ne anladim cocugu sabah evden cikarttiktan sonra.
Bir de ben senin gibi dogrudan tanidik biri olsun istemiyorum. Yüzüm cok yumusaktir benim, profesyonel iliski kuramam. Hoslanmadigim seyleri dile getiremem mesela kolay kolay. Eve cagirdigim temizlikciler bile 2.gelisten sonra kaytariyorlar yuz bulup.
O yuzden bebek bakimi konusunda referansla tanımadığım birileriyle gorusmek istiyorum. Bakalim artik nasil olur.
Allah gonlune gore versin senin de, insallah icine sinen biriyle anlasirsin.

bence karşı komşun olursa çok iyi olur hem güveniyorsun hemde evlerinizin yakın olması büyük avantaj
Benim karsi komşum bakti ust kattaki komsunun cocuguna. Arkadas kendi ne düşünuyor bilmiyorum ama ben hic memnun kalmadim cocuk bakma seklinden :))
Guya cocugun evinde bakilacakti. Ama ben erken geliyordum, goruyordum kadin hep evine indiriyordu cocugu. Cocugun elinde tablet, kendi ev islerini falan yapiyordu surekli.
Benim esim de diyor teklif edelim bakar diye ama ben istemiyorum. Cok samimiyiz, iyiyken kotu oluruz gibi düşünüyorum.

Ben primadan sonra canbebe huggies ve molfix denedim
Huggies hemen kızarıklık yaptı halbuki hassas bi teni de yok
Canbebe de yapısını hiç sevmedim nedense emmiyor gibi geldi kakayı çişi de taşırdı
En çok molfixi beğendim o yüzden molfix kullanıyoruz şu an
Primayi degistirme sebebin neydi?
Sanki herkes primayla baslayip sonra alternatif arıyor gibi geliyor bana ozel bir sebep var da ben mi kacirdim orayi yoksa pisik vs gibi durumlar mi oldu?

Kızlar dün bebeğim gece 1 gibi korkarak bi uyandı bağıra bağıra ağladı çok zor sakinleştirdim
Ne olmuş olabilir ki ya çok korkmuş görünüyordu
Rüya gördüklerini biliyorum ama rüyadan bu kadar korkmuş olabilir mi ?
Yada bi şey oldu ben duymadım ama sonrasında korktu mu acaba
Ağladıklarında çok çaresiz kalınıyor ben de az daha ağlayacaktım valla
Benimkide bazen yapiyor. Ilk agladiginda bende cok korkmustum. Ama simdi tahmin ediyorumki büyüdükçe her sey istedigimiz gibi olsun istiyorlar. Biz emirlerine göre hareket ettiğimiz için artık azicik gec kucagina alsan basiyor feryadi. Şimdiden parmaklarinda oynatmaya basladilar:)

gevezek gevezek sen cocuklardan sikayetcisin.
Benim esim neler yapiyor bir gorsen.
Geçenlerde nevresimi verdim eline hallet sunu diye. Cocugu yere yatirmis. Almis eline çift kisilik yun yorgani, havadan bayrak gibi sallayarak uzerine kapatiyor, cocuk altinda debelenip duruyor bir sure bekledikten sonra kaldiriyor yorganı.
Cok guzel bir sey yapiyormus gibi bir de beni çağırıp bak bak ne guzel oynuyoruz diye gosteriyor
Eyvah eyvah senin.bir cocuk da eşin o zaman :)

İşte o yüzden hafif ve yumuşak çıngıraklar almalıyız ama onlarda peluş gibi tüylüler. Ağzına koyuyorlar.
Ben sozzy in cingirakli aslanim oyuncagini almistim pelus ama tuyleri yok yine de kontrollü oynatıyorum yumusacik eline vermekten cekinmiyrm oyonden

Ben araştırdım çok da istiyorum
Ama dediğin gibi çalışırsak eğer biz bir öğün hazırlayıp versek onu yedirmezler mi ya mama sandalyesine koymasın da yerde sofra üzerinde yesin dağıtarak dökmemiş olur. yerde biraz daha iyi olur gibi
Blw ye bugun brnde okudum biraz ama tadim gunleri,tarifler cok detay var nereden baslasam bilemedim,mesela ilk tadim gunlerinde 6ayda biz yedirecrgz degil mi
Bransin neydi canim senin?
Yalan yok bebegi birakip ise baslanan ilk zamanlar oldukça sancılı oluyor anneler icin.
Belki biraz da şartlar ve zorunluluklarla ilgili.
Bir arkadasimin ard arda iki bebegi oldu. 3 aylıkken ise basladi. O kadar rahat ki birini annesine birini kayinvalidesine baktirdi. Sanirim cpk dirayetli, ne uykusuzluk me huysuzluk ne ozlem, hicbirinden sikayet ettiğini duymadim
Oyle tiplere hayranim hayatta yapamayacagm bisey
merhabalar :))
komili bez kullanan var mi?
primayi degistirmek istiyorum da..
prima disinda bez kullanan, memnun olan?
Sleepy kullaniyrm,prima da gece kullaniyorum ikisi de iyi bence

Hepimiz icin hayirlisi olur insallah.
Bakici konusunda ben de ayni durumdayim, yani oyle profesyonel cocuk bakacak kimse yok. Bir de burda eve gelmek istemiyor kimse, kendi evinde bakmak istiyorlar. Oyle olduktan sonra babannesine baktiririm daha mantikli. Ne anladim cocugu sabah evden cikarttiktan sonra.
Bir de ben senin gibi dogrudan tanidik biri olsun istemiyorum. Yüzüm cok yumusaktir benim, profesyonel iliski kuramam. Hoslanmadigim seyleri dile getiremem mesela kolay kolay. Eve cagirdigim temizlikciler bile 2.gelisten sonra kaytariyorlar yuz bulup.
O yuzden bebek bakimi konusunda referansla tanımadığım birileriyle gorusmek istiyorum. Bakalim artik nasil olur.
Allah gonlune gore versin senin de, insallah icine sinen biriyle anlasirsin.
Canım benim de yüzüm yumuşak dediğin gibi eve temizliğe gelen kadınları ikinci kez çağırmıyorum daha 1. Seferde salıyorlar kendilerini :))
ama kendi akrabam ve karşı komşum karışmayı gerektirecek insanlar degil iyi tanıyorum
Ama bi kaç arkadaşım var demiştim ya onlara dediğin gibi bi şey söylerken çekinirm iyiyken kötü oluruz hiç gerek yok
Bizim de öyle işte kendi evinde bakmak istiyorlar
Çok iyi Bebek bakan bi kaç kişi var onlara da sıraya giriyor millet :))) karar verip elimi çabuk tutmak lazım yabi :))

Primayi degistirme sebebin neydi?
Sanki herkes primayla baslayip sonra alternatif arıyor gibi geliyor bana ozel bir sebep var da ben mi kacirdim orayi yoksa pisik vs gibi durumlar mi oldu?
Canım hiç bi özel sebebim Yok memnundum gayet ama benimki tamamen merak :))

Benimkide bazen yapiyor. Ilk agladiginda bende cok korkmustum. Ama simdi tahmin ediyorumki büyüdükçe her sey istedigimiz gibi olsun istiyorlar. Biz emirlerine göre hareket ettiğimiz için artık azicik gec kucagina alsan basiyor feryadi. Şimdiden parmaklarinda oynatmaya basladilar:)
Ay bilmiyorm ya dün gece beni çok korkuttu minik adam

Eyvah eyvah senin.bir cocuk da eşin o zaman :)

Ben sozzy in cingirakli aslanim oyuncagini almistim pelus ama tuyleri yok yine de kontrollü oynatıyorum yumusacik eline vermekten cekinmiyrm oyonden

Blw ye bugun brnde okudum biraz ama tadim gunleri,tarifler cok detay var nereden baslasam bilemedim,mesela ilk tadim gunlerinde 6ayda biz yedirecrgz degil mi

Oyle tiplere hayranim hayatta yapamayacagm bisey

Sleepy kullaniyrm,prima da gece kullaniyorum ikisi de iyi bence
Hayır benim anladığım kendi eline vereceğiz
Sebzeleri meyveleri
Buharda başlayacağız ama kıvamını çok iyi ayarlamak gerekiyor elindeyken parçalanmayacak ısırdığında da püre gibi ezilecek bogazına kaçmayacak
Zaten bizimkiler şimdiden eline alabildiklerini agzına götürme çabasında :)

Ellerine çok saldırıyor diye benim kuzuşun damaklarını kontrol ettimde bugün. Birkaç tanesinin beyaz diş görünüyor,diş çıkarması yakınmı yoksa herkeste aynı şekilde mi

Ellerine çok saldırıyor diye benim kuzuşun damaklarını kontrol ettimde bugün. Birkaç tanesinin beyaz diş görünüyor,diş çıkarması yakınmı yoksa herkeste aynı şekilde mi
Biizmki de eller komple ağızda ama beyazlık Yok henüz
Beyazlık varsa bence yakındır

Bizim de nokta nokta delik gibi beyazliklar görünüyor. Dr disler sürmeye baslamis dedi. Cikmasi yakin anlaminda herhalde :)
Umarim gec cikar bizimkinin disleri zira ben hala memeleri iyilestiremedim bir de dislenirse bu sipa halim ne olur bilmiyorum :(

Kizlar demir damlası olarak Ferro Sanol piyasada yokmus su an. Hicbir depoda görünmüyor demis bizim eczaci.
Bulup alaniniz var mi?
Ya da alternatif dusundunuz mu?
Beyninizi yemeye karar verdim ilac konusunda :))

Back
X