Merhabalar heskese, uzun zamandır hem takip edemedim hem de yazamadım, tek başına çocuk büyütmek gerçekten zor. Hem de ilk annelik olunca herşeyi on kere düşünüp 10 kere araştırmaya çalışıyorsun.
Benim sizlere bir kaç sorum olacak;
Doğduğundan beri bebeklerinizn kaka düzenlerinde bir değişiklik oldu mu?
Benim oğlum 1 ay öncesine kadar her gün günde 1 ya da 2 kez kaka yaparken şimdi kakası 2 günde bire indi.
Sorum çok saçma olabilir, diğer bebekleri bilmediğim için ama bebeğiniz kaka yaparken kaka yapmaya konsantre oluyor mu? Yani şunu sormak istiyorum benim bebeğim özellikle emzirirken kaka yapmaya çalışıyor ve ben onun kaka yapmaya çalıştığını yüz ifadesinden anlıyorum. Zorlanıyor demiyim ama ittiğini görebiliyorum.
Başka bir sorum da bugün oğlum ilk kez diğer zamanlara istinaden katı gibi kaka yaptı. Yani kıvamı o tüm beze yayılanlar şeklinde değildi. Bu ek gıda ile olabilir mi? Benim bebeğim ek gıdaya tadım düzeyinde başladı ve dün 2 dilim kadar elma püresi yedi.
Başka bir sorum da, ateşle ilgli, bugün bebeğim biraz huysuzdu, ateşini ölçtüğümde 37.5 çıktı 1 saat sonra kendiliğinden 36.9 a düştü. Yalnız hiçbir neden göremiyorum bunun için. Soğuk almış olamaz ya da aşırı bir terleme olmadı. Bebeğim huysuzdu dedim ama sadece biraz daha kucak istedi, ağlaması filan yoktu. Yani bir ağrısı olduğunu düşünmüyorum. Başınıza böyle bir şey geldi mi?
Yasak mı bilmiyorum ama (yasaksa söylemeyin lütfen) kullandığınız ve memnun olduğunuz appler var mı? Ben “the wonder weeks” diye bir app kullanıyorum. Türkçesi yok ama çocuğun gelişimini çok ayrıntılı ve güzel anlatan bir app tavsiye ederim. Aslında başka sorularım da vardı ama unuttum :)