2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ilkinde klasik usul gecmistik ek gidaya, meyve suyu, yogurt vs gibi. Ogurme kisminda paniklemem de diş olunca sert verirsem ve koparirsa korkusu var uzerimde. Ama yapacak bir sey yok dedigin gibi deneye deneye alisacagiz mecburen.
Geçenlerde tepkisini merak ettigimden karpuz uzattim agzina hart diye kopariverdi. Bir de sevdi ki esek cirpiniyor vereyim diye :))
Benim aklimda havuc ardindan kabakla baslamak var ama dur bakalim nasil yaparız. Pazara falan mi gitsem ne yapsam heyecanlandim:)))
Bizimkinde diş Yok ona rağmen geçen büyük parça kopardı ben bi heyecan tabi :))
Pazara git en taze sebzeleri al :)
Blw grubunu takip ediyor musun orda listeler var yaz mevsimine uygun ordan kendine göre bi şeyler seçebilirsin

Gecmis bayraminizi kutluyorum arkadaslar.
Ek gidaya biz de haftaya gececegiz artik yavaştan. Ben de BLW yapmak istiyorum ama kafam cok karisik. Bu sebzeleri haslama miktarını nasil ayarlayacagim bilemiyorum. Oglumun 2 disi var ust 2 dis de gorunuyor fazla surmez gelmesi. Nasil yiyecek eline verilen seyi aklim kesmiyor. Ya az haslarsam da hatir hutur koparirsa diye korkuyorum.
canım kids me markasının beslenme emziği var ondan al eğer blw düşünüyorsan çok işe yarıyor

Kucağında oturtmayı denesene bak tepkilerine nasıl tepki verecek. bence seninki artık oturmak istiyormuş doktorlar da bebegi takip etmek gerektiğini 3 aylıkken bile oturmak istediklerini söylüyor
Yurt dışında bir aylık bebekleri oturtuyorlar biz çok korkuyoruz ama

Denedim hemen kendini öne eğdi bildiğin koca adam gibi oturuyor MaşaAllah (:

6.ay aşıları rahatsız etmiş miydi sizi Aslı ? Ateş dışında yan etkisi oldu mu
etti hemde nasıl ateşi 39.3 e yükseldi 2 gün ateş devam etti ama onun haricinde başka birşey olmadı.benim kızlarda hiç böyle aşıdan kaynaklı ateş olduğunu hatırlamıyorum

etti hemde nasıl ateşi 39.3 e yükseldi 2 gün ateş devam etti ama onun haricinde başka birşey olmadı.benim kızlarda hiç böyle aşıdan kaynaklı ateş olduğunu hatırlamıyorum
Biz de bugün 3 ünü olduk sadece ağızdan olan kaldı saglık ocağında yokmuş o cuma günü yapılacak
Haftasonu Doğu Karadeniz turuna çıkıyoruz o yüzden endişelendim açıkcası ama inşallah sıkıntısı olmaz yaa

Biz de bugün 3 ünü olduk sadece ağızdan olan kaldı saglık ocağında yokmuş o cuma günü yapılacak
Haftasonu Doğu Karadeniz turuna çıkıyoruz o yüzden endişelendim açıkcası ama inşallah sıkıntısı olmaz yaa
her bebekte sıkıntı çıkıcak diye birşey yok dedim ya kızlarımda hiç olmadı ama keremde ateş çıktı.umarım sorun olmaz şimdiden iyi tatiller

her bebekte sıkıntı çıkıcak diye birşey yok dedim ya kızlarımda hiç olmadı ama keremde ateş çıktı.umarım sorun olmaz şimdiden iyi tatiller
Teşekkür ederim Aslı
Şimdilik fena degil biraz huzursuz,nazlı biraz vücut ısısı yüksek gibi ama takipteyim bakalım inşallah sorunsuz atlatırız

Ben yeni yeni ötürtmaya başladım ama öne doğru atıyor kendini
Evet ilk başta öne dogru duruyorlar ayaklarını parmaklarını inceliyorlar :) mama sandalyesinde de aynı şekilde öne doğru eğiliyor önceleri. Ama sonra daha düzgün oluyor zamanla oturma şeklini alacaktır

Merhabe kızlar uzun sürenin ardından ek gıda serüveniyle geri döndüm:KK54:

Büyük oğlumda bu işi başaramamış biri olarak biraz tedirginim. 3 yaşında ve hala katı veya pütürlü gıda yemiyor. Çorba ağırlıklı besleniyo.

Bunda blw usulü yapıcam bakalım kolay gelsin artık bana ve tüm annelere...

Az önce cocuumu içerde uyuturken babam komşumuza benim psikolojik sorunlarım olduğunu söyledi :)) şaka gibi. Sebep ise 6. Aydan itibaren ek gıdaya geçmek isteyisim. Uykusuz bebek olduğu ve geceleri on kere uyanıp ağladığı için uyku ilacı vermeyisim . Kısacası onlarin dediği şeyleri yapmayisim. Kv kp olsa neyse. Herkes uzsyliymisim gaddar anneymisim gibi davranıyor. Büyüklerin yakınında çocuk büyütmek ne zormus. Insanların genel olarak yaptıklarını yapmıyormuşum. Benim çocuğum ya ... her mesakkatini ben cekiyorum akıl veren bitmiyor .. sen komşuya böyle dersen geldiğinde bana söylemeden çileği ağzına dayar tabi. Sonra ben anormal .. çocuk değil insanlar yoruyormuş.. :KK43:

Az önce cocuumu içerde uyuturken babam komşumuza benim psikolojik sorunlarım olduğunu söyledi :)) şaka gibi. Sebep ise 6. Aydan itibaren ek gıdaya geçmek isteyisim. Uykusuz bebek olduğu ve geceleri on kere uyanıp ağladığı için uyku ilacı vermeyisim . Kısacası onlarin dediği şeyleri yapmayisim. Kv kp olsa neyse. Herkes uzsyliymisim gaddar anneymisim gibi davranıyor. Büyüklerin yakınında çocuk büyütmek ne zormus. Insanların genel olarak yaptıklarını yapmıyormuşum. Benim çocuğum ya ... her mesakkatini ben cekiyorum akıl veren bitmiyor .. sen komşuya böyle dersen geldiğinde bana söylemeden çileği ağzına dayar tabi. Sonra ben anormal .. çocuk değil insanlar yoruyormuş.. :KK43:
Allah Allah bunlar pwk erkekleri ilgilendiren konular degil ama baban bir de komsuyla mi bunun muhabbetini yapiyor cok ilginc.
Boşver sen onlari kendi bildigini yap.

Bugun oglum 6.ayni doldurdu cok şükür .
Ek gidaya gecmeyi henuz dusunmuyordum ama benim memesel sorunlar malumunuz, yavas yavas alisip alternetif beslenme sekilleri olsun istiyorum artik.
Zamanlamam biraz yanlis oldu sanirim, cocugun uykusu gelmisti biraz huzursuzdu. Ama hazirlamisken denemek istedim.
Kabak haslayip koydum onune, eliyle mincikladi sadece. Eline vermek icin ben aldigimda atildi uzerine. Pek fena degildi emdi biraz. Hatta cektigimde tekrar istedigini gosteren hareketler yapti. Tadini almistir sanirim bir miktar. Bir kac emme denemesinden sonra kendini geri cekince ben de uzatmadim yeniden.
Yarin uykusu gelmeden deneyecegim, kendi eline alip agzina goturur belki :)

Allah Allah bunlar pwk erkekleri ilgilendiren konular degil ama baban bir de komsuyla mi bunun muhabbetini yapiyor cok ilginc.
Boşver sen onlari kendi bildigini yap.

Asm den kan tahlil sonuclarimi getirmek icin gelmisti. Aile hekimi de hala baslamadi mi ek gidaya vs demis . 6 ay prosedurunun doguda kaliteli beslenme imkani olmayan kisilerde desteklendigini vs soylemis. Meyve suyu yigurt versin falan demis.Çocuk da huzursuzlasinca lafı acildi. Ama bence de dahil olmaması gereken bir konu. Gerilince insan paylaşmak istiyor. Dırdırcı bir anneye dönüşmeden büyütsem super olacak :) bu arada senin tiroidlerinle ilgili bir sorun olmuştu. Yükselmiş miydi? Ilaç vs kullandım mi? Tahlil sonuçlarımda Tsh düşük T3 ve T4 yüksek çıkmış. Bir endokrin uzmanına gideceğim. Senin ne durumda?

Asm den kan tahlil sonuclarimi getirmek icin gelmisti. Aile hekimi de hala baslamadi mi ek gidaya vs demis . 6 ay prosedurunun doguda kaliteli beslenme imkani olmayan kisilerde desteklendigini vs soylemis. Meyve suyu yigurt versin falan demis.Çocuk da huzursuzlasinca lafı acildi. Ama bence de dahil olmaması gereken bir konu. Gerilince insan paylaşmak istiyor. Dırdırcı bir anneye dönüşmeden büyütsem super olacak :) bu arada senin tiroidlerinle ilgili bir sorun olmuştu. Yükselmiş miydi? Ilaç vs kullandım mi? Tahlil sonuçlarımda Tsh düşük T3 ve T4 yüksek çıkmış. Bir endokrin uzmanına gideceğim. Senin ne durumda?
Hepsi de ne çok biliyorlar şu ek gıda konusunu doğudaki insanlar içinmiş o yüzden mi reklamların hepsinde 6 ay sadece anne sütü diyorlar bana da görümcem ben 4,5 aylık başladım en azından tattır filan dedi ama onun oğlu mama da yiyordu günde 5-6 kere ben kızıma su bile vermedim daha Kayınvalidem de bi kere söyledi deneyelim istersen diye 15 gün kaldı bu kadar bekledik dedim Allahtan anlayışlıdır uzatmadı

Bazi seyleri gormeyeceksin duymayacaksin basarabilirsen en guzeli o.
Benim de ayni senin gibi tsh dusuk t3 t4 yuksek cikiyordu.
3.ayda ogrendim ben, ilac kullanmadim ama surekli kontrole gittim. Haftalik, 10 günlük, 15 günlük seklinde.
En son 10 gun kadar once gittim duzelmeye baslamis. Hala normal degil ama normal sinirlars dogru gidiyor. 2 ay sonra cagirdi simdi beni tekrar. Umarim sonrasında gerek kalmaz bir daha. Sen de ihmal etme gorun endokrine mutlaka.

Merhabalar heskese, uzun zamandır hem takip edemedim hem de yazamadım, tek başına çocuk büyütmek gerçekten zor. Hem de ilk annelik olunca herşeyi on kere düşünüp 10 kere araştırmaya çalışıyorsun.

Benim sizlere bir kaç sorum olacak;

Doğduğundan beri bebeklerinizn kaka düzenlerinde bir değişiklik oldu mu?

Benim oğlum 1 ay öncesine kadar her gün günde 1 ya da 2 kez kaka yaparken şimdi kakası 2 günde bire indi.

Sorum çok saçma olabilir, diğer bebekleri bilmediğim için ama bebeğiniz kaka yaparken kaka yapmaya konsantre oluyor mu? Yani şunu sormak istiyorum benim bebeğim özellikle emzirirken kaka yapmaya çalışıyor ve ben onun kaka yapmaya çalıştığını yüz ifadesinden anlıyorum. Zorlanıyor demiyim ama ittiğini görebiliyorum.

Başka bir sorum da bugün oğlum ilk kez diğer zamanlara istinaden katı gibi kaka yaptı. Yani kıvamı o tüm beze yayılanlar şeklinde değildi. Bu ek gıda ile olabilir mi? Benim bebeğim ek gıdaya tadım düzeyinde başladı ve dün 2 dilim kadar elma püresi yedi.

Başka bir sorum da, ateşle ilgli, bugün bebeğim biraz huysuzdu, ateşini ölçtüğümde 37.5 çıktı 1 saat sonra kendiliğinden 36.9 a düştü. Yalnız hiçbir neden göremiyorum bunun için. Soğuk almış olamaz ya da aşırı bir terleme olmadı. Bebeğim huysuzdu dedim ama sadece biraz daha kucak istedi, ağlaması filan yoktu. Yani bir ağrısı olduğunu düşünmüyorum. Başınıza böyle bir şey geldi mi?

Yasak mı bilmiyorum ama (yasaksa söylemeyin lütfen) kullandığınız ve memnun olduğunuz appler var mı? Ben “the wonder weeks” diye bir app kullanıyorum. Türkçesi yok ama çocuğun gelişimini çok ayrıntılı ve güzel anlatan bir app tavsiye ederim. Aslında başka sorularım da vardı ama unuttum :)

Back
X