Oyy canimm bunlari dusunmeyelim artik bence olmicak sey icin uzulmenin anlami yokk bebeklerimizi kucagimiza alcaz onun heyecanini yasayalim.. Hem normal olsa belki daha zor olurdu bizim icin hayirlisi buymus belkide dayanamazdik bu agriya.. Su anda benim tek dusuncem duam sutum bol bol olsun da yavruma mama vermek zorunda kalmayayim bunun icin neler yapabiliriz onu tartisalim ne yiyelim icelim fln mesela :))Yaaa canım sen neler diyorsun hiç izlemedim sezaryen videosu falan korkudan değil ama üzülürüm çok bebişi alıvericekler işte pat diye
ben de senin gibi çok istiyordum normal doğum ama hayırlısı böyleymiş diyorum nasibimizde bu varmış dönmedi yavrum ne gelir elden keza senin de başka sebeplerden mecburuz
Dr un vereceği bir tarihte mecburen doğum yapma fikri de beni çok üzüyor yalan söyleyemem
son ana kadar dursa sancım gelse öyle başlasa diyorum kendi kendinime amaaa doğum başlamayadabilir oksijensiz kalabilir kakasını yapabilir bu riskler de var yani var da var
gel gör ki o doğum sancısını da deli gibi merak ediyorum :) dediğin gibi sancı vücutta bir çok hormonu da harekete geçiriyor en başta oksitosin süt hormonu aah ah
Şu yazdıklarımı tüm gün düşünüp sonra da Allahım en iyisini sen bilirsin hayırlısını ver diyorum ne günlerden sonra bu günleri görmek nasip oldu sonuçta dimi nankörlük ediyormuş gibi hissediyorum haksız mıyım :)
Veee yine sonuç sağ salim hayırlısı ile kavuşalım hepimiz diye dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden farkındayım anca boşuna konuştum işte bunca şeyi :)))))
Senin süt problemin olmaz cnm haftasında gelecek bebeğin. Düşünme sen. En önemlisi bol bol su içmek elbette. Aslında sezaryen ya da normal Doğumun süt konusunda pek farkı Yok diye biliyorum. Zamanını doldurmuş bir Doğumda sezaryen olsa bile Doğum esnasında oksitosin salgılanıyor ve süt 2-3 saate geliyor. Normal Doğumda hemen geliyor tabi. Bir de bünye çok önemli, kimisi 30 haftalık doğuruyor çatır çatır sağıp veriyor bebeğine, kimisi de olmuyor koca bebek zayıflıyor. Bakalım bizleri ne bekliyor :)Oyy canimm bunlari dusunmeyelim artik bence olmicak sey icin uzulmenin anlami yokk bebeklerimizi kucagimiza alcaz onun heyecanini yasayalim.. Hem normal olsa belki daha zor olurdu bizim icin hayirlisi buymus belkide dayanamazdik bu agriya.. Su anda benim tek dusuncem duam sutum bol bol olsun da yavruma mama vermek zorunda kalmayayim bunun icin neler yapabiliriz onu tartisalim ne yiyelim icelim fln mesela :))
Cnm sen kaçıncı haftadasın?Bakmasın zatende canımm acıyor çünki :) sen benden önce doğurcaksın öyle görünüyor allah yardımcımız olsun hepimizin
Evett yaa insalahh bol bol sutlerii olanlardan oluruz bizdeeSenin süt problemin olmaz cnm haftasında gelecek bebeğin. Düşünme sen. En önemlisi bol bol su içmek elbette. Aslında sezaryen ya da normal Doğumun süt konusunda pek farkı Yok diye biliyorum. Zamanını doldurmuş bir Doğumda sezaryen olsa bile Doğum esnasında oksitosin salgılanıyor ve süt 2-3 saate geliyor. Normal Doğumda hemen geliyor tabi. Bir de bünye çok önemli, kimisi 30 haftalık doğuruyor çatır çatır sağıp veriyor bebeğine, kimisi de olmuyor koca bebek zayıflıyor. Bakalım bizleri ne bekliyor :)
Ah bu annelik Allah sağlık versin artık büyüyecekler ve biz her hallerini özleyeceğiz:)Kızlar ben de çok düşünüyordum ya içerde kakasini yaparsa ya oksijensiz kalirsa vs. Vs. :) bi an önce çıksın istiyordum
Ama ona öylesine alismisim ki içimde hissetmeyi özledim :) 3 günlük lohusa halimle sezeryanli olarak pek bi şey yapamıyorum haliyle süt de gelmedi ama yine de annelik çok baskaymis inşallah en hayırlı şekilde alacaksiniz yavrularinizi kucağıniza güzel düşünelim burasıni da güzelleştirmek içinmama vaktimiz geldi öptüm sizleri
Soğan kafama yattı sadece kokar da bebiş istemez diye bi düşündüm tam olarak nasıl uygulucaz canım bir kez kesip sürmek yeterli miBen de o yüzden hemen poşete koysun annem istedim, süper lüks bir hastanede her şey çok güzelken odadan yayılan soğan kokusu pek bi abes olmuştu ama sürmediğim meme ucunun acısını ben bilirim. O yüzden bu kez umrumda değil
Haklısın kuzum düşünmek için çok geç artık önümüzdeki maça bakıcez o da sezaryenimizOyy canimm bunlari dusunmeyelim artik bence olmicak sey icin uzulmenin anlami yokk bebeklerimizi kucagimiza alcaz onun heyecanini yasayalim.. Hem normal olsa belki daha zor olurdu bizim icin hayirlisi buymus belkide dayanamazdik bu agriya.. Su anda benim tek dusuncem duam sutum bol bol olsun da yavruma mama vermek zorunda kalmayayim bunun icin neler yapabiliriz onu tartisalim ne yiyelim icelim fln mesela :))
İkiye kesip göğüs ucuma sürmüştü annem. Özellikle yapılması gereken bir şeyi Yok cnm. Kes ve sür. :) tabi bebek emmeden sil ki ağzına soğan suyu kaçmasın :)Soğan kafama yattı sadece kokar da bebiş istemez diye bi düşündüm tam olarak nasıl uygulucaz canım bir kez kesip sürmek yeterli mi
Aklıma geldi bak şimdi. Yeni doğan dr umuz sadece anne değil baba ile ten teması kurşun bebek demişti. Biz de kızımı beziyle babasının gövdesine yatırıyorduk. Eşim mest oluyordu resmen :) böylece bebek sadece annede sakinleşmiyor. Baba da merkez de oluyor ve çok işe yarıyor. Hala gider sokulur babasının koynuna, o kadar muhteşem bir görüntü ki :)Haklısın kuzum düşünmek için çok geç artık önümüzdeki maça bakıcez o da sezaryenimizdün uyku tutmayınca ben de ne yenir ne içilir onları okudum zaten gaz yapan şeylerden uzak durun denmiş hep hatta bir ay baklagil yemeyin denmiş bazı yerlerde
Her yemeğe kimyon koymak gaza iyiymiş çiğ sebzeler ve portakal gaz yapıyormuş ayrıca çok severim ama mercimek çorbası ve bulgur da gaz yapıcı ama bulgur süt yapıyormuş bir kaç hafta sonra yenebilir
Sezaryenden eve dönünce de yoğurt çorbası muhallebi kayısı suyu ya da hoşaf menü belirledim bile kendime bir gün önce hazır edip dolaba koyucam gelince kv den beklersem aç kalırım kendi göbeğimi kesmeliyim :))
Hastaneye kompostoyu götürcem zaten yeme içmeye izin verdiklerinde tüketmek için
Bir de humana still tea aldım çok tavsiye edilmiş
Hastanede duş inkanı var ise dr izin verince ılık duş mutlaka ya da duş alana kadar lavaboda göğüsleri yıkayabiliriz ılık su ile
Göğüs ucumun küçük olduğunu düşünüyorum philips avent kelebek göğüs ucu aldım small beden tabiki :)
Ama en önemlisi de su süt için bunu hepimiz biliyoruz zaten günde en az 3lt
eşler arasındaki sevgi de sütü arttırıyormuş :)) sev beni sev beni moduna geçerim artık kedi gibi
Bebişimizi de kucağımızda bol bol tutalım bence öyle ayrı yatmasın ten teması da önemli
Benim edindiğim bilgiler böyle işte
Şimdi internette okudum cnm bir bayan Doğuma giderken sürdüm yazmış, suyunu da sildim öyle gittim Doğuma demiş. Bu daha mantıklı bence de...Soğan kafama yattı sadece kokar da bebiş istemez diye bi düşündüm tam olarak nasıl uygulucaz canım bir kez kesip sürmek yeterli mi
Bol bol su icmek en onemlisi canim evet bizde kompostu yapup hastaneye goturcez.. mercimek corbasina fln kimyon atmak gazi bayagi onluyor bence. Bulguru bende duydum sut yapar diye. Bir de yesil mercimegin faydali oldugunu biliyorum.. gogus ucum benimde cokk kucuk bir arkadasima sordum oyle oluyor bebek emdikce buyuyor dedi. o kalkana alisirsa bu seferde onu isteyebiliyomus sonrada. Ben almadim ihtiyac olursa alinir artik. Gogus kreminide aldim ama bu kadar erken baslanicani akil edemedim ben hemen catliyormuymus gogusler.. Bir yakinimda ayva cekirdeklerini suya koy o suyu hergun sur gogsune catlaga iyi geliyor dediHaklısın kuzum düşünmek için çok geç artık önümüzdeki maça bakıcez o da sezaryenimizdün uyku tutmayınca ben de ne yenir ne içilir onları okudum zaten gaz yapan şeylerden uzak durun denmiş hep hatta bir ay baklagil yemeyin denmiş bazı yerlerde
Her yemeğe kimyon koymak gaza iyiymiş çiğ sebzeler ve portakal gaz yapıyormuş ayrıca çok severim ama mercimek çorbası ve bulgur da gaz yapıcı ama bulgur süt yapıyormuş bir kaç hafta sonra yenebilir
Sezaryenden eve dönünce de yoğurt çorbası muhallebi kayısı suyu ya da hoşaf menü belirledim bile kendime bir gün önce hazır edip dolaba koyucam gelince kv den beklersem aç kalırım kendi göbeğimi kesmeliyim :))
Hastaneye kompostoyu götürcem zaten yeme içmeye izin verdiklerinde tüketmek için
Bir de humana still tea aldım çok tavsiye edilmiş
Hastanede duş inkanı var ise dr izin verince ılık duş mutlaka ya da duş alana kadar lavaboda göğüsleri yıkayabiliriz ılık su ile
Göğüs ucumun küçük olduğunu düşünüyorum philips avent kelebek göğüs ucu aldım small beden tabiki :)
Ama en önemlisi de su süt için bunu hepimiz biliyoruz zaten günde en az 3lt
eşler arasındaki sevgi de sütü arttırıyormuş :)) sev beni sev beni moduna geçerim artık kedi gibi
Bebişimizi de kucağımızda bol bol tutalım bence öyle ayrı yatmasın ten teması da önemli
Benim edindiğim bilgiler böyle işte
Masallah canım insallah bizimkiler de öyle olur internette ilerleyen dönemde gelisim geriligi oldugunu yazanlar var insanın morali çöküyor insallah bizimkiler öyle olmaz..bu arada sütünü sağıp bir kerede mi veriyorsun gunde tek sefer mi besleniyorlar acaba ?Benimkiler 35+1 de doğdular canım. Doktorum 1 hafta sonra 36da alacaktı zaten ama bebekler aşağı baskı yapıyordu o sebeple 1 hafta önce alındı ama bu kadar etkileyeceğini sanmıyordum 1 haftanın. Kuvezde hicbirsey vermiyorsun devlet karşılıyor herseylerini. Mamalarını ne marka kullanıyorlar bilmiyorum ama bebek bezlerini huggies olduğunu gördüm. 2 gündür benim sütümle besleniyor miniklerim, bize verdiklerinde sütüm yetmezse hangi mamadan alacağımı soracağım doktora. Ama benim yeni dogan hemsiresi kuzenim var onun da bebekleri 36 haftada doğdu mama verdi. Golden goat keçi sütlü bebek mamasının çok iyi olduğunu söyledi o hep onunla besledi prematüre bebekeleri simdi 4 yaşında ve yaşıtlarından daha iyi gelisimleri masallah aklımızda bulunsun
Sevindim senin adına canım hem bebegin son noktasına kadar gelisimini tamamlayacak hem de senin ve esın icin cok heyecanlı bi bekleyiş olacak :) gelsin güzel anılar :) insallah hersey sonuna kadar süper gider hersey gönlünce olur :)))Biz çıktık kızlar. İki hafta bekleyeceğiz kesin dedi. 3800 gr a kadar yolumuz var 3800 ü geçerse sezaryen dedi. Yani iki haftam var Doğum için olmazsa zaten sezaryen.
Hadi hayirlisii canimm en hayirli olan hamgisiyse o nasip olur insallahBiz çıktık kızlar. İki hafta bekleyeceğiz kesin dedi. 3800 gr a kadar yolumuz var 3800 ü geçerse sezaryen dedi. Yani iki haftam var Doğum için olmazsa zaten sezaryen.
Çevremdeki tüm analar lansinoh sürmeye başla dedi ısrarla e öyle olunca ben bir ay önceden başladım biraz da kuruydu uçlar şimdi yeni muşak böyle şekil alacak gibi :) geç kalmış değilsin sen de sürebilirsin şimdidenBol bol su icmek en onemlisi canim evet bizde kompostu yapup hastaneye goturcez.. mercimek corbasina fln kimyon atmak gazi bayagi onluyor bence. Bulguru bende duydum sut yapar diye. Bir de yesil mercimegin faydali oldugunu biliyorum.. gogus ucum benimde cokk kucuk bir arkadasima sordum oyle oluyor bebek emdikce buyuyor dedi. o kalkana alisirsa bu seferde onu isteyebiliyomus sonrada. Ben almadim ihtiyac olursa alinir artik. Gogus kreminide aldim ama bu kadar erken baslanicani akil edemedim ben hemen catliyormuymus gogusler.. Bir yakinimda ayva cekirdeklerini suya koy o suyu hergun sur gogsune catlaga iyi geliyor dedi
neden şimdiden kullanıyorsunuz ki. benim göğsüm herzamankinden farklı değil. azcık karardı sadece. akıntı falan da yok. acaba olması mı lazımBen lansinoh kullanmaya başladım tatlım ciddi anlamda yumuşatıyor :)
ben normal doğumu bebeğin sağlığı için istedim ama olmadı tabi. acı çekmeyi hiç merak etmiyorum çünkü benim adetlerim ağrılıydı hatta bi kaç sefer ağrıdan tansiyonum düşmüştü bayılıyordum.Yaaa canım sen neler diyorsun hiç izlemedim sezaryen videosu falan korkudan değil ama üzülürüm çok bebişi alıvericekler işte pat diye
ben de senin gibi çok istiyordum normal doğum ama hayırlısı böyleymiş diyorum nasibimizde bu varmış dönmedi yavrum ne gelir elden keza senin de başka sebeplerden mecburuz
Dr un vereceği bir tarihte mecburen doğum yapma fikri de beni çok üzüyor yalan söyleyemem
son ana kadar dursa sancım gelse öyle başlasa diyorum kendi kendinime amaaa doğum başlamayadabilir oksijensiz kalabilir kakasını yapabilir bu riskler de var yani var da var
gel gör ki o doğum sancısını da deli gibi merak ediyorum :) dediğin gibi sancı vücutta bir çok hormonu da harekete geçiriyor en başta oksitosin süt hormonu aah ah
Şu yazdıklarımı tüm gün düşünüp sonra da Allahım en iyisini sen bilirsin hayırlısını ver diyorum ne günlerden sonra bu günleri görmek nasip oldu sonuçta dimi nankörlük ediyormuş gibi hissediyorum haksız mıyım :)
Veee yine sonuç sağ salim hayırlısı ile kavuşalım hepimiz diye dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden farkındayım anca boşuna konuştum işte bunca şeyi :)))))
Canım o tarihte normal doğum olması zor diye biliyorum genelde 40. Hafta bittikten sonra normal doğum başlıyor.Biz çıktık kızlar. İki hafta bekleyeceğiz kesin dedi. 3800 gr a kadar yolumuz var 3800 ü geçerse sezaryen dedi. Yani iki haftam var Doğum için olmazsa zaten sezaryen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?