2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim hic ihtiyacim olmadi ben aventin tekli elektrikli pompasini kullandim cok memnunum. Hani sut hemen gelsin diye dusunuyorsanda ben sezeryan oldum tam anlamiyla sütüm 3. Gun indi ama bebegimin emme refleksi iyiydi ve kolostrum ilk gunden geliyordu pompayla denedigimde epey ugrasla mercimek kadar getirince parmagimla agzina tikmistim ziyan olmasin diyede pompayi birakip kendisinin emmesini sagladim cunku cunku bebegin cenesi en guzel pompadan bile daha guclu. Hic mama vermedim. Her firsatta memeye yapistirip saat tutmadan emzirmek hem sütü arttiriyor hemde bebegin cenesini guclendirip dogru ve verimli emmesini sagliyor.

Nacizane birseyler yazmak istiyorum hazir aylagim vaktimde var :) emzirmeyle sutle ilgili endiseniz olmasin. Hastane cantaniza mama biberon koymayin mümkünse almayin. Eskiden bunlar yoktu her annenin sutu cocuguna yeter vucudumuz buna programli bebekler zaten dogduklarinda onlara yaklasik 1 gun yetecek stokla doguyorlar yani emmek istemesi aglamasi acliktan degil adapte olma calismasindan. Ac kalir sarilik olur şekeei düşer korkusuda yasamayin her bebek sarilik olur bu kaçınılmazdır onemli olan buradaki deger. Yani mamada verseniz sarilik olacaktir. Saat tutmadan bıkmadan usanmadan surekli emzirmek ileriye dönük çok büyük yatirimdir burada emzirirken memeyi dogru pozisyonda ve bebegide doğru sekilde tutarak vermek lazimki meme yaralariyla cebellesilmesin. Bunun icin nette pozisyonlara bakabilirsiniz. Tas gibi sertlesmis sismis meme dogru olan degil cunku memeleri surekli bosaltmalisiniz bu beyine sut lazim msjini verip daha cok sut uretimini saglar bos yumusak meme yagli, verimli,sut uretimi anlamina gelir. Bilhassa gece en az 2 satte bir emzirmelisiniz prolaktin yani sut hormonu gece daha cok salgilaniyor ve gece sutu sutu daha yagli oluyor. Uyuyor demeyin uyandirin olmadı uyurken memeyi aliyorsa uyudken verin. Kizim uyurken kabul ederdi saat kurup 40 cikana kadar 2 saatte bir memeyi agzina tiktim :)) daha var emzirme telaşına ama simdiden beyninize benim sütüm olacak bol bol emzirecegim msjini verin.

Bayağı kullanışlı görünüyor belki başka rengine bakabilirsin lavivert biraz okul çantası tarzında duruyor gold falan olsa sanki daha iyi olmazmı

Çok güzel açıklamışsın canım bende süt Makinesi falan almayı düşünmüyorum oğlumda biberon bile almamıştım ama bunda önlem olarak alacağım bazı bebekler obur oluyor meme de doymayıp gece bir kere mama veriyorlar Özaman uyuyor bu konu hakkında ne düşünüyorsun yanlışmı öyle yapmak gece sadece mama vermek

Canım ne zorluklar yasamissin çok şükür bebeğin iyiymiş okumaya başlayınca sonu kotu bitecek sandım ama yüzümüzü güldürdün ins sağ salim bebeğine kavusursun Rabbim bir daha böyle korku yaşatmasın size

Mama dongusune bir kez girdinmi zamanla verdigin sayiyi ve cc yi arttirsin ve bir kisir donguye girersin bi bure sonrada sutum azaldi sutum yetmiyor bebegim bebegim doymuyor dersin. Cunku mama sindirimi yavas ve zor oldugu icin daha uzun sure tok tutuyor ve emme araligi sayisi uzuyor. Heleki gece emmesi sutu arttirirken sen emzirmeyip mamayla bebegi uyutursan kacinilmaz sona ilerlersin. Ben gece kizim her emdikten sonra bir tur goguslerimi sagardim. İhtiyac olursa o sutu siringa yada kaşıkla vermek en mantiklisi.

Bu arada mama karsiti değilim sadece sut yetebilecekken ve hic ihtiyac duyulmayacakken baska telaslarla mamaya bulasmamak adina yaziyorum elbette mecbur durumlarda verilecektir.

Haklısın canım bende annemler teyzemler kuzenler hep öyle yaparsın dediler ama sanırım onlar ben tekim bebeksen çok beni düşündüler sanırım ama tamamen bu işini kafamdan atıyorum Göğüslerim Okaner büyütüki süt olmazsa görüntü var ses yok olacak:)

Benim.goguslerim daha buyumedi ya neden acaba

Bende tektim kizimda sezeryandan 1 hafta sonra yalniz kalmaya basladim ama tek gayem emzirmekti hep ona odakliydim cok cok uykusuz kaldim ama degdi. Birde gogus büyüklüğünün sut uretimiyle inan zerre alakasi yok :)

Al bendende o kadar bazen sızım sızım sızlıyor acaba süt mü oluyor yoksa büyüyüp gerildiğinden mi

Samimi soyluyorum cok sanslisin :)) ben dogum sonrasi kizimi emzirirken görümcem resmimizi cekmis kizim gozukmuyordu iyiki bogmamisim cocugu :) buyuk meme cok sut demek degil endiselenme.
içimi rahatlattın gerçekten ilk zamanlar bıraz dolgunlastı ama hala o halde bıde krnım buyudukce daha kucuk gelmeye basladı :)

içimi rahatlattın gerçekten ilk zamanlar bıraz dolgunlastı ama hala o halde bıde krnım buyudukce daha kucuk gelmeye basladı :)
Kiz kardesimin dogum sonrasi gogusleri resmen mandalina kadardi :) ama 2 yasina kadar mama desteksiz emzirdi oglunu takilma :) sonucta goguslerin depo degil orada sutu biriktirmeyeceksin surekli sirkulasyon olacagi icin her daim sutun olacak yeterki saat tutmadan emzir.

Bayağı kullanışlı görünüyor belki başka rengine bakabilirsin lavivert biraz okul çantası tarzında duruyor gold falan olsa sanki daha iyi olmazmı
Ya hic sorma. Bir sekilde icime sinmeyen hep bu okul cantasi goruntusu. Tum bebek cantalarinda var. Ebebekte baktim amannn cok kotu. Kumaslar cok ince cok sacma gidip onlari almak. Dedim daha alacaksam adam akilli birsey alayim nedir bu. Normal sirt cantalarindan zaten evde var. En son gittim sunu aldim. Indirimli buldum normalde 400 civari oluyordu bu canta. Kullananlardan yorum aldim. Hem omuz hem sirt cantasi oluyor. Cok memnunlar. Ben 269 a buldum aldim gittigidiyordan. Gelince yorum yazarim

Eklentiler

• SmartSelect_20180414-124036_Chrome.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 85
Herkese merhaba bugün çok mutluyum yaklaşık 2 yildir beni yıpratan bir derdim vardı çok sukurki dün nihayete erdi ve artık o dertten kurtuldum bugun bebisimle çok neseliyiz kalkıp biraz daginikligi toplayayim dedin ama hemen yoruldum basım dondu geri yattım bu halsizlik yorgunluk banami özel bu haftalarda sizlerde varmı resmen yattığım yerden yoruluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…