2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Anladım canım , gelir inşallah annen gelemezse de yavaş yavaş dinlenerek yap istersen , Allah yardım eder inşallah hiç merak etme verir gücünü , yeni evinizde mutlulukla yaşayın inşallah :)

Anladım canım , gelir inşallah annen gelemezse de yavaş yavaş dinlenerek yap istersen , Allah yardım eder inşallah hiç merak etme verir gücünü , yeni evinizde mutlulukla yaşayın inşallah :)
Amin canım sende inşllah yeni evlerimiz daha çok mutluluk huzur sevgi getirsin bizlere inşllah

Arkadaslar birsey soracam ben simdi yarin 28 haftaya girecem nasipse bu bebegin hareketlerini her 2 saatte 10 kere hareket ediyomu diye bakacaz yoksa túm gúnki hareketlerine mi bakacaz bak gene kafamda bir sûrû soru olistu

Ayy kızlar öksürürken altıma kaçırdım bu günleri de mi görecektim hiç olmazsa eşim evde olmasaydı
Ya dün bende yaşadımneyseki kızımdan başka kimse görmedi bacağımda akdı resmen neyseki elbise giymiştim, cok utanc verici bir şey ya ustelik hastayım her anım tehlıke.

Arkadaslar birsey soracam ben simdi yarin 28 haftaya girecem nasipse bu bebegin hareketlerini her 2 saatte 10 kere hareket ediyomu diye bakacaz yoksa túm gúnki hareketlerine mi bakacaz bak gene kafamda bir sûrû soru olistu
Aneysen diye bi site varya orda 30 haftalık gebelik yazısna bakarken gördüm ben şoyle yazıyordu:

30 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri: Bebeğimin Hareketlerini Nasıl Kontrol Edeceğim?

30 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler
arasında bebeğin hareketlerini takip etmek de vardır. Bu haftada bebeğin hıçkırır tarzda hareketler yaptığını hissedebilirsin. Bu hareketler bebeğin dış ortama hazırlandığı nefes alma alıştırmalarıdır.

28.haftadan sonra fetüs hareketlerini, bir kere sabah saatlerinde bir kere de akşam saatlerinde olmak üzere günde 2 kere kontrol etmek akıllıca olabilir. Doktorunun, bebeğin hareketlerini kontrol etmen için önerdiği bir yöntem olabilir. Ya da şunu deneyebilirsin:

Saate bak ve saymaya başla. Tekme, dönme, çırpınma, sürtünme her türlü hareketini say. 10 hareket saydığında dur ve saate bak. Geçen süreyi not et. Çoğu kez 10 dakikada 10 hareket hissedebilirsin. 10 dakikanın biraz altı ya da üstü de olabilir.

Bir saat geçmesine rağmen 10 hareket sayamadıysan, bir şeyler iç, atıştır, yürü veya hafif egzersizler yap. Sonra tekrar uzan, gevşe ve saymaya devam et. Hareketsiz bir gün olması illa bir terslik olduğunu göstermez ama nadiren de olsa bir alarm olabilir. Doğum tarihi ne kadar yakınsa fetüs hareketlerini kontrol etmek o kadar önemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…