2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Anne Kan grubu negatif, baba Kan Grubu pozitifken, gebeliğin 28. Haftasında indirekt coombs testi bakılıyor ( kabaca anne kanı ile bebeğin kanı karşılaşmış mı ve bebeğin kanına karşı antikor üretilmiş mi diye bakılan bir test) eğer test sonucu negatifse kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor(karşılaşma durumunda antikor üretilmesin diye ). Bebek doğduktan sonra bebeğin kan grubuna bakılıyor , eğer anne gibi o da negatifse tekrar iğne yapılmıyor ama pozitifse ilk 3 günde tekrar kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor. Eğer 28. Haftadaki test pozitifse yani anne kanında bebeğin kanına karşı reaksiyon oluşmuşsa bu sefer bebeğin etkilenip etkilenmediği ne kadar etkilendiği gibi durumlar araştırılıp tedavi sürecine geçiliyor kabaca onu en iyi kendi doktorunuz bilgilendirir. Bu normal standardı ama daha önce kanamalarda ve başka bir çok durumda farklı şekilde uygulamalar farklı zamanda uyuşmazlık iğnesi falan gerekebiliyor ama kabaca böyle diyebilirim

Çok teşekkürler gayet açıklayıcı olmuş. İnşallah sıkıntısız atlatırız.

Ben hamile oldugumu öğrendıgımde dıyetısyene gıdıyordum ve hamile oldugumu soyledıgımde bana chıa tohumunu hemen bırakmamı soyledı. Neden oldugunu sormadım ama onlem amaclı herhalde
Yani bu tarz seylerin adini bile yeni yeni duyuyoruz. Ben zaten chia kullanilsin diye tavsiye etmedim. @Smartanne tavsiye etmisti ben de cok siskinlik yaptığı icin mide problemi yasayanlar miktara dikkat etsin dedim. Kullanmadigim icin hamilelikte zarari var mi yok mu acikcasi arastirmadim. Ama dedigim gibi surekli kullandigimiz seyler olmadigi icin temkinli olmakta fayda var gibi

Ciğerlere de baskı alıyoruz ya canım. Bende de oluyor derin derin nefes alıyorum balkona çıkıyorum sonra geçiyor.

Allah bize sabrını versin canım benim içinde çok zor geçiyor bebiş aşağıda şimdiden kendimden geçtim son aylarda napıcaz acaba
Ayni durumdayız cnm karnın düşmüş diyorlar aslında hic çıkmadı hep asagidaydi. Ben artik net te baglaniyorum bu yüzden tedbir amaçlı. İnşallah vaktinde gelirler.

Bugúnde ben bi tanidikla karsilastim kadinin beni gòrúr gòrmez verdigi tepki karnin asagi inmis dogumun yakindir benim verdigim cevap benim bastan beri assagida kadini bir tùrlú inandiramadim piskolokimi bozdu ayak ústú

Ayni durumdayız cnm karnın düşmüş diyorlar aslında hic çıkmadı hep asagidaydi. Ben artik net te baglaniyorum bu yüzden tedbir amaçlı. İnşallah vaktinde gelirler.
Amin canım benim ağrılarımda biraz azaldı ama halen var alt tarafa baskı yapıyor epey bişey çıkıyor mu peki nstde. Dr erken doğum riski vs dedi ama 34. Haftadan önce doğum yapan okumadım epey araştırdım bu konuyu

Erken doğum riskim yok şükür ama ufak oğlum erken doğdu diye korkuyorum. Net de çıkmıyor ama ben rahatliyorum en azından.

Bugúnde ben bi tanidikla karsilastim kadinin beni gòrúr gòrmez verdigi tepki karnin asagi inmis dogumun yakindir benim verdigim cevap benim bastan beri assagida kadini bir tùrlú inandiramadim piskolokimi bozdu ayak ústú
Boşver canım kendiler kafasında mı taşımış anlamıyorum açıkçası bebek göbekta olur zaten iki karışlık yer yani benim karnım o kadar aşağıda değil normal hamile karnı ama bebek aşağıda göbekle bi alakası yok

Erken doğum riskim yok şükür ama ufak oğlum erken doğdu diye korkuyorum. Net de çıkmıyor ama ben rahatliyorum en azından.
Aman canım çıkmasın az daha beklesin yavru. Ne kadar erken doğdu oğlunuz bazı yerlerde kötü şeyler yazıyor erken doğumla ilgili o yüzden baya bi korkuyorum ben.

Aman canım çıkmasın az daha beklesin yavru. Ne kadar erken doğdu oğlunuz bazı yerlerde kötü şeyler yazıyor erken doğumla ilgili o yüzden baya bi korkuyorum ben.
36 da doğdu ama şükür kuveze vs girmedi 4 kilo doğdu. Aslında gelişimini tamamlamış o. Yüzden erken geldi haylazim. Ama mesela Komşum 29 da doğurdu 3 hafta kucez sonu eve geldiler. Simdi 3 aylık maşallah var. 34 sen sonra doğabilir çünkü ciğer gelişimi tamamlanıyor.

Canim doktorumunda bana dedigi o gòbegin assagida olup olmamasi ònemli degil bebegin durumu ònemli benim bebiste asavida degilmis zaten cogu zaman gòbek deligimin yukarisinda hissediyorum hareketlerini

Maşallah oğluna annesi iyi bakmış oda çıkmış gelmiş. İnşallah öyledir ki ben sanmıyorum erken doğum olacağını kendim için ama epey çektirir gibi geliyor sadece evden bile çıkmıyorum yemek bulaşık halledip dinleniyorum ufak tefek işleri yapıp bırakıyorum ama kötü hikayeler okudım erken doğumla ilgli o yüzden korkum var inşallah gelmezler yaramazlar.

Canim doktorumunda bana dedigi o gòbegin assagida olup olmamasi ònemli degil bebegin durumu ònemli benim bebiste asavida degilmis zaten cogu zaman gòbek deligimin yukarisinda hissediyorum hareketlerini
Yani canım dr dediyse bitmiştir mesela benim bebiş çok aşağıda oynuyor en yukarda hissettiğim hareket göbek hizamda öyle söyleyeyim ama karnım öyle çok aşağıda değil sadece mideme baskı yapacak derecede yukarsa değil. İyiki göebeğin yukarda değil benim ilk gebelikte çok yukardaydı ve midemi mahvediyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…