- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #41.901
Cevap için teşekkürler bebekNormalmiş gebelikte tansiyon yùkselirse sıkınrı oluyormus canim hareket ediyorsun sıkıntı olmaz dedi
~ay evet bende 79 güne düşmüşüm telaştan az önce gördüm dr 32. Haftaya kadar sabret dedi en kötü onu tamamlarsa sıkıntı olmazmış
Çok geçmiş olsun cnm rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin inşallah bebiste sen de sağlıkla kalınHepinize çok teşekkür ederim kızlar bebeğin kalp atışında kendisinde sıkıntı yok açılmam da yok ancak plesentada kanama var doktor plesanta ayrılmaya başlayabilir dediği için önce üni. Hastanesine gidicem ayrıntılı bakılacak sonra tekrar buraya gelicem inşallah öyle bişey yoktur
İnşallah canım ama artık o kadar korktum o kadar canım yanıyor ki anlatamam. Birçok kişiye göre elhamdülillah iyiyim ama emanetimi bi yerine yetiştirsem dahada rahatlicam. Normalde de deli gibi su içerim artık şu wcye gitmek yüzünden içmek gelmiyor içimden ama mecburen içiyorum.Ben ilk kasılma olayını yaşadığında 27 falandım dahada başıydı sanirim şuan 32 olmuşum sorsan zaman geçmiyor derim ama nasıl geçmiş sen daha ilerisini düşün 32 yi de geciceksin inşallah vaktinde doğsunlar sağlıkla tabi bunarada yorgunluk ve su içmeyi ihmal etme
Çok çok teşekkürler canım hepimiz sağlıklı olalım inşallahÇok geçmiş olsun cnm rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin inşallah bebiste sen de sağlıkla kalın
Canım benim çok zor ve ağır şeyler yaşıyorsun ama şöyle düşün 29 hafta geçti maşallah. 34. Haftaya kadar dayan Allah’ın izniyle o zaman çektiğin tüm sıkıntılar geçip gidecek inşallah. Hamilelikte çekilen tüm ızdırap annelerin sevap hanesine + olarak yazılıyor bebeğim bak yattığın yerde cennet kapılarını açıyor mevlam sanaBende cumadan beri şeker dietine başladım ölçümlerim yüksek çıkıyor ilk başta ekmek değiltirdim pilav patates gibi
Ürünleri kestim dondurma karpuz sıfırlandı eywallah
Dün meyveden mi acaba dediler öğleden sonra yediğim meyveyi vermediler
Saat 7 de akşam yemeği yedim sonra yemedim birşey tokluk ölçtük 2 saat sonra da yattım zaten
Sabah saat 11 de kahvaltıyı bekliyorum tulum peynirini çok severim bebeklere kilo yapsın diye kaşar yiyorum tepsiye bi bktım yağsız peynir alınmış düşmüyormuş şekerim bi de böle deneyeceklermiş
Ben kalkıp biley alıp yemediğim için ne gelirse onu yiyorum ama o peynirin soframdan alınması nasıl koydu bana anlatamam bi yandan ağzıma lokma alıyorum bi yandan gözümden yaş süzülüyor
Çok çok çok yoruldum hamilelik benim psikolojimi mahvetti evden çıkmamak sürekli yatmak tuvaletini başkasına yaptırtmak özellikle kv !! Üzerine şeker ve diyet sinirlerim yıprandı ne kadar dayanabilirim bilmiyorum
İnşallah canım ama artık o kadar korktum o kadar canım yanıyor ki anlatamam. Birçok kişiye göre elhamdülillah iyiyim ama emanetimi bi yerine yetiştirsem dahada rahatlicam. Normalde de deli gibi su içerim artık şu wcye gitmek yüzünden içmek gelmiyor içimden ama mecburen içiyorum.
Bu topikte en zor hamileligi sen geciriyorsun canim. Allah yardimcin olsun. Hepimizin sıkıntıları var ben de bazen kasintilardan sekerden 40. Haftayi beklemese iyi olur deme noktasina geliyorum ama sen ayri bir zahmet cekiyorsun. Herseyin hayirlisini isteyip sabredecez canim. Analik iste boyle bir sey daha simdiden ne fedakarliklar yaptiriyor insana.Bende cumadan beri şeker dietine başladım ölçümlerim yüksek çıkıyor ilk başta ekmek değiltirdim pilav patates gibi
Saat 7 de akşam yemeği yedim sonra yemedim birşey tokluk ölçtük 2 saat sonra da yattım zaten
Sabah saat 11 de kahvaltıyı bekliyorum tulum peynirini çok severim bebeklere kilo yapsın diye kaşar yiyorum tepsiye bi bktım yağsız peynir alınmış düşmüyormuş şekerim bi de böle deneyeceklermiş
Ben kalkıp biley alıp yemediğim için ne gelirse onu yiyorum ama o peynirin soframdan alınması nasıl koydu bana anlatamam bi yandan ağzıma lokma alıyorum bi yandan gözümden yaş süzülüyor
Çok çok çok yoruldum hamilelik benim psikolojimi mahvetti evden çıkmamak sürekli yatmak tuvaletini başkasına yaptırtmak özellikle kv !! Üzerine şeker ve diyet sinirlerim yıprandı ne kadar dayanabilirim bilmiyorum
Biliyorum ancak yinede düşünmeden olmuyor buraya takılıyorum ne yapayım bende uatıyorum çünkü oyalanacak bişey bulamıyorumÇok iyi anlıyorum seni cidden büyük yuk bende senin gibiydim ama birşeylerle oyalanmaya çalış düşün düşün kendine zarar
En iyisi toparlanınca evinde yap canım bu şekilde eşinle tartışacak gibisin. Haklısın haksızsın demiyorum malum kvler hep aynı galiba onuda anlamış olduk ama ben evinde yap derim bu arada bizde mevlüt kültürü yok bebek doğunca cahilliğime ver ama belli bi zamanı var mı şu gün vs okunacak diyeKızlar size bir konuda danışmak istiyorum. Eşimle benim herşeyime koşturan annem herşeyimize yardım eden annem bu düğünden bugüne kadar hep böyle oldu ben eşimin ailesinden ne maddi manevi destek görmedim esimde görmedi. Zor günlerimiz de oldu ailesi bize sırt çevirdi benim annem bana hep para veriyordu hamile kaldım düşük tehlikem oldu kayınvalidem oralı bile olmadı ki kayınvalidemle aynı yerde oturuyoruz gelip kapımı bile çalmadı annem bir buçuk saatlik yoldan gelip bana bakıyordu kürtaj oldum hep annem yanımda oldu sonra kayınvalidem benim çocuğumun olmasını istemedi bunuda hep laflarıyla belli ediyordu benim zoruma gidiyodu. İkinci hamileligimde de düşük tehlikem vardı annemde kalıyodum kayınvalidem sürekli düştümü diye soruyordu bana hep laf ediyordu senin birşeyin yok diyodu ben hep uzuluyodum. Oda kürtajla sonlandı annem baktı bana kayınvalidem bende hastayım bakamam dedi. Şimdi üçüncü hamileligim bundada başta düşük tehlikem vardı annem geldi bana yardımcı oldu baktı kayınvalidem birgün gelipte halimi sormadı gezmelere gitti hep Allah'a şükür sıkıntılarımı atlattım iyiyim şu an kayınvalidem bebeğe bişey alma konusunda ben bişey almıycam dedi benim elimden orgude gelmiyor yapamam dedi tamam dedim. Dogum yaptığında sana yardımcı olamam bebeği elime bile alamam dedi tamam dedim. Oğlumun bebeklik eşyaları duruyor onlardan veririm dedi bişey demedim. Benim annem ördüde ördürüyorda baya eşya da aldı beşik bile aldı. Doğum yapınca da annem bana bakıcak benim burda çevrem yok bende annemin orda mevlüt okutmak istiyorum annemde öyle dedi burda bakıcaksam mevlutte burda olur dedi esimde şimdi tutmuş diyor ki bizim orada da yaparız niye dedim daha masraf yapıyorsun annem küser dedi ben deliye döndüm ya dedim annen bize ne yapıyor ki bide onun gönlünü mu yapacam diyorum sen onlardan ne istiyorsun diyor ne bekliyorsun diyor o zaman onlarda benden beklemesin diyorum kızıyor ya o zaman dedim annen de evinde mevlüt yapsn madem çevresi var niye mevlutu annen yapsn dedim diye bana kızıyor niye ondan bekliyormuşum biz yapacakmışız. Ya böyle bir dünya varmı ya siz bi akıl verin bana kusura bakmayın uzun oldu
Mevlüt dedigin 40 mevludu degil mi canim. 40 ini annemde okuturuz diş mevlüdunu bizde okuturuz diyip ara yolu bulmaya çalış. Kv nin derdi nedir bilemiyorum ama var böyle uyuz tipler. Hicbirsey yapmaz yapmaz sen de mesafe koyarsin sonra niye ben dışlaniyorum diye oglunu doldurmaya baslar. Annenin sunlari yapmasi lazim ya da yapmasini istiyorum diyip yaptirma sansin var miKızlar size bir konuda danışmak istiyorum. Eşimle benim herşeyime koşturan annem herşeyimize yardım eden annem bu düğünden bugüne kadar hep böyle oldu ben eşimin ailesinden ne maddi manevi destek görmedim esimde görmedi. Zor günlerimiz de oldu ailesi bize sırt çevirdi benim annem bana hep para veriyordu hamile kaldım düşük tehlikem oldu kayınvalidem oralı bile olmadı ki kayınvalidemle aynı yerde oturuyoruz gelip kapımı bile çalmadı annem bir buçuk saatlik yoldan gelip bana bakıyordu kürtaj oldum hep annem yanımda oldu sonra kayınvalidem benim çocuğumun olmasını istemedi bunuda hep laflarıyla belli ediyordu benim zoruma gidiyodu. İkinci hamileligimde de düşük tehlikem vardı annemde kalıyodum kayınvalidem sürekli düştümü diye soruyordu bana hep laf ediyordu senin birşeyin yok diyodu ben hep uzuluyodum. Oda kürtajla sonlandı annem baktı bana kayınvalidem bende hastayım bakamam dedi. Şimdi üçüncü hamileligim bundada başta düşük tehlikem vardı annem geldi bana yardımcı oldu baktı kayınvalidem birgün gelipte halimi sormadı gezmelere gitti hep Allah'a şükür sıkıntılarımı atlattım iyiyim şu an kayınvalidem bebeğe bişey alma konusunda ben bişey almıycam dedi benim elimden orgude gelmiyor yapamam dedi tamam dedim. Dogum yaptığında sana yardımcı olamam bebeği elime bile alamam dedi tamam dedim. Oğlumun bebeklik eşyaları duruyor onlardan veririm dedi bişey demedim. Benim annem ördüde ördürüyorda baya eşya da aldı beşik bile aldı. Doğum yapınca da annem bana bakıcak benim burda çevrem yok bende annemin orda mevlüt okutmak istiyorum annemde öyle dedi burda bakıcaksam mevlutte burda olur dedi esimde şimdi tutmuş diyor ki bizim orada da yaparız niye dedim daha masraf yapıyorsun annem küser dedi ben deliye döndüm ya dedim annen bize ne yapıyor ki bide onun gönlünü mu yapacam diyorum sen onlardan ne istiyorsun diyor ne bekliyorsun diyor o zaman onlarda benden beklemesin diyorum kızıyor ya o zaman dedim annen de evinde mevlüt yapsn madem çevresi var niye mevlutu annen yapsn dedim diye bana kızıyor niye ondan bekliyormuşum biz yapacakmışız. Ya böyle bir dünya varmı ya siz bi akıl verin bana kusura bakmayın uzun oldu
Gerçekten çok zor bir süreç bu, zor bir sınav.. Allah sabır, kolaylık, iç huzuru versin inşallah. Çok az kaldı Allah’ın izniyle sağlıkla oğluşları kucaklamaya, tecrübem yok ama her şeyi unutturur diyorlar ya hayali bile her şeyi unutturuyor...Bende cumadan beri şeker dietine başladım ölçümlerim yüksek çıkıyor ilk başta ekmek değiltirdim pilav patates gibi
Kızlar bunlardan sipariş vericem kullanışlılarmı sizce yoksa gereksiz ben bullandım dedikleriniz varmı bez gibi olanlar müslin :)
Kusurabakma ama senin kayin valide mevlúdú birak obebege torununum demeyi bile haketmiyo bòyle bi sacmalik varmi sen hicbirsey yapma bakma herseyi her zorlugu sen ve annen cejsin mevlùdú kayin valide alinir diye onun ordada yap sús gibi otursun bi kòsede sinir oluyorum bòyle insanlaraKızlar size bir konuda danışmak istiyorum. Eşimle benim herşeyime koşturan annem herşeyimize yardım eden annem bu düğünden bugüne kadar hep böyle oldu ben eşimin ailesinden ne maddi manevi destek görmedim esimde görmedi. Zor günlerimiz de oldu ailesi bize sırt çevirdi benim annem bana hep para veriyordu hamile kaldım düşük tehlikem oldu kayınvalidem oralı bile olmadı ki kayınvalidemle aynı yerde oturuyoruz gelip kapımı bile çalmadı annem bir buçuk saatlik yoldan gelip bana bakıyordu kürtaj oldum hep annem yanımda oldu sonra kayınvalidem benim çocuğumun olmasını istemedi bunuda hep laflarıyla belli ediyordu benim zoruma gidiyodu. İkinci hamileligimde de düşük tehlikem vardı annemde kalıyodum kayınvalidem sürekli düştümü diye soruyordu bana hep laf ediyordu senin birşeyin yok diyodu ben hep uzuluyodum. Oda kürtajla sonlandı annem baktı bana kayınvalidem bende hastayım bakamam dedi. Şimdi üçüncü hamileligim bundada başta düşük tehlikem vardı annem geldi bana yardımcı oldu baktı kayınvalidem birgün gelipte halimi sormadı gezmelere gitti hep Allah'a şükür sıkıntılarımı atlattım iyiyim şu an kayınvalidem bebeğe bişey alma konusunda ben bişey almıycam dedi benim elimden orgude gelmiyor yapamam dedi tamam dedim. Dogum yaptığında sana yardımcı olamam bebeği elime bile alamam dedi tamam dedim. Oğlumun bebeklik eşyaları duruyor onlardan veririm dedi bişey demedim. Benim annem ördüde ördürüyorda baya eşya da aldı beşik bile aldı. Doğum yapınca da annem bana bakıcak benim burda çevrem yok bende annemin orda mevlüt okutmak istiyorum annemde öyle dedi burda bakıcaksam mevlutte burda olur dedi esimde şimdi tutmuş diyor ki bizim orada da yaparız niye dedim daha masraf yapıyorsun annem küser dedi ben deliye döndüm ya dedim annen bize ne yapıyor ki bide onun gönlünü mu yapacam diyorum sen onlardan ne istiyorsun diyor ne bekliyorsun diyor o zaman onlarda benden beklemesin diyorum kızıyor ya o zaman dedim annen de evinde mevlüt yapsn madem çevresi var niye mevlutu annen yapsn dedim diye bana kızıyor niye ondan bekliyormuşum biz yapacakmışız. Ya böyle bir dünya varmı ya siz bi akıl verin bana kusura bakmayın uzun oldu
Cevapların için saol kuzum illk bebek olcak inşallah deneyimsizim o yüzden ne lazım ne değil anlayamıyorummüslin bez ağız bezi hasta bezi lazım
en baştaki battaniye mi anlaamadım ama o da gerekli
şampuan şart
bebek yağı yerine saf zeytinyağı önerdiler bana ama tercih senin tabii
benim evde normal bebek yağım var lazım olursa onu kullanıcam
emzirme yastığı önlüğü tamamen kişisel zevkine kalmış ilk zamanlar kullanamasan da zamanla illa işine yarar herhalde önlük
yastık sonra saklayacak yerin varsa al bence
kafa yastığını da buradaki kızlardan biri demişti genetiği neyse er geç düzeliyor diye bence gereksiz gibi ama tecrübeli anneler daha iyi bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?