Herkese gunaydin,
exixizimm
doktorun en dogrusunu yapacaktir, onemli olan bebegine kavusmak, hazirliklar olmasa da olur.
Dun konusulan yalanci kasilma ilgili olarak: Benim ilk gebeligim. Kaynaklarda yalanci kasilma ya da hazirlik kasilmasi (Braxton-Hicks) denen seyi okumustum ama dune kadar hissetmemistim, merak ediyordum nasil bir sey diye. Dun gece yasadigimi dusunuyorum, nacizane sizinle paylasayim.
Gece yatmadan bolca su icmistim susadigim icin, genelde oyle yapinca saat 4 civari tuvalete kalkiyorum. Bu gece karnimda yalanci kasilmayi hissederek uyandim. Bebek hareketlerinden oldukca farkli. Karnimda yukselti ve sertlik oldugunda, saga sola hareket ettiginde, ben dokundukca tepki verdiginde fln hep bebegin hareketleri oldugunu biliyordum. Son bir haftadir artti baya sanirim ters dondu ve karnimin ust kisminda bacaklarini, ayaklarini hissediyorum. Yalanci kasilma ise, tamamen bir kas kasilmasi seklinde hissediliyor. Rahim kaslari kendiliginden toptan kasilip, bir kac saniye sonra gevsiyor, nasilki kendiniz karin kaslarini sikip bir sure sonra birakirsiniz onun gibi. Daha sistematik bir sey, bebegin vurmasi gibi ani veya hareket etmesi gibi bolgesel degil. Ayaga kalkinca gecti, zaten tuvaletimi yapinca da bir daha olmadi.
Deneyimli arkadaslar yorum yapabilir ama benim hissettigim boyleydi.