Günaydın arkadaşlar. Geçmişi hiç okuyamadım. Fırsat buldukça bakacağım
Destekleriniz için çooook teşekkür ederiz :)
Kısaca son durumumuzdan bahsedeyim.
Kendi doktorum ile görüştüm ve o da suyumun azaldığını söyledi. Beboş %100 erken gelir dedi. Takibimin yapıldığı hastanein yenidoğan servisinin bu haftalarda doğan bebekler için yeterli ekipmana sahip olmadığını söyleyerek beni Üniversite hastanesine yönlendirdi. Benim zaten orada da takibim yapıldığı için sorun olmayacak. Bundan sonra haftada bir o hastande kontrole gideceğim. Eğer oradaki doktorum bu bir hafta içinde suyun azaldığını fark ederse beboş sezaryen ile dünyaya gelecek :)
Beboş gelmekten vazgeçip en az 2 hafta daha içeride kalmayı başarırsa en baştan beni takip eden doktorum beboş için en güvenilir doğum şeklini belirleyecek ve ona göre bir yol izleyeceğiz. Benim böcük kendini prenses zannetti galiba bir doktor ile yetinmeyecek gibi
Bebeğin hareketlerinde düzensizlik ve yavaşlama hissettiğimde mutlaka NST ye girmem gerektiği söylendi. Bu yüzden tatlı annişler çok panik olmadan beboşunuzun hareketlerini düzenli takip edin.
Suyun azalmasının nedenlerine gelince çok net bir şey söylemiyorlar. Beboşta bir problem var ise doğumdan sonra anlaşılacak. Annenin fizyolojisinden kaynaklanıyorsa o da doğumdan sonra anlaşılacak. Enfeksiyon için gerekli tetkikler 3 hastanede de yapıldı enfeksiyon da yok. O yüzden kötü senaryoları bir kenara bıraktık, kalan günlerimizin tadını çıkarmaya başladık :)