2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim doktor da normal doğurabilecek misin diyordu doğurdum ama hem anne hemde bebek için en iyisi normal doğum kendi korkularımız yüzünden bebeğin bu hakkını elinden almamız gerektiğini düşünüyorum

Canim beyaz ekmek kizartma tatli meyveyi az ye makarna pirinc pilavi yeme ben boyle dúzelttim senin isinede yarar bu diyet

Normal doğumun bebeğe faydaları:
- Normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerde solunum sıkıntısı gelişme riski daha azdır. Bunun nedeni bebeğin doğum kanalından geçerken uğradığı baskıdan dolayı akciğerlerindeki amnion suyunun atılması olarak düşünülmektedir.
- Bebeğin normal doğum sırasında doğum kanalından geçerken ağzı ile temas ettiği bakterilerin bağışıklık sisteminin gelişmesinde faydalı rol oynadığı düşünülmektedir.
- Normal doğumun ilerlemesi sırasında bebekte meydana gelen hormonal dalgalanmaların bebeğin doğumdan sonra anne ile bağlantı kırmasında faydalı olduğu düşünülmektedir. Normal doğum sırasında bebekte salgılanan endorfin hormonu (mutluluk hormonu ) bebeğin kordon kanında tespit edilmiştir. Bu hormonlar bebeği dış ortama hazırlar.
- Normal doğum ile doğan bebeklerin anne memesini emme, memeye masaj yapma gibi becerilerinin daha iyi olduğu gözlemlenmiştir.
- Normal doğum sonrası anne ile bebek arasında cilt teması daha hızlı ve kolay gerçekleşir. Bu temas bebeğin anneye bağlanması ve gelişimi açısından çok önemlidir.
- Normal doğumla dünyaya gelen bebekler sezaryen ile doğanlara göre yoğun bakıma daha az alınırlar. (Genellikle riskli doğumların sezaryenle gerçekleşmesinden kaynaklanabilir.)

Normal doğumun anneye faydaları:
- Normal doğumdan sonra annenin iyileşmesi ve günlük hayata dönme süresi çok kısadır.
- Normal doğum yapan anneler hastaneden daha kısa sürede taburcu edilirler. Bu hem sağlık açısından hem parasal açıdan anneye fayda sağlar.
- Normal doğum yapan bir anne büyük bir güven ve başarma duygusu hisseder.
- Normal doğumda sezaryene göre "doğum sırasında anne ölüm oranı" daha azdır.
- Normal doğum yapan annenin rahminde bir kesi veya hasar oluşmadığı için sonraki doğumlarını da normal yolla yapma şansı vardır. İleriki hayatında geçirebileceği karın ameliyatları için bir risk taşımaz.
- Normal doğumda doğum sonrası enfeksiyon ve kanama benzeri komplikasyonlar daha azdır.
- Normal vajinal doğum yapan annenin doğum sonrasında ağrı şikayeti sezaryene göre çok azdır.

[QUO canim bende telas ediyordum ama inanbir gynde bitiyo benim jalilarim yeni geldi besigide biz yarina gelmesini istedik ev temizligi falan bitsin diye telas yapma yani bitiyoTE="Doga27, post: 56574763, member: 870974"]Ya bende geçen haftadan beri mobilya gelicek diye bekliyorum bi getiremediler daha evde çok iş var perdeler yıkanacak mutfak dolapları silinecek camlar silinecek ben yapamıyorum onları bende annemi bekliyorum o gelicek halıları vercem yıkamaya oda yerlesicek bana iş çok gibi geliyor annem diyor bi günde hallederiz diyom bitmez bir günde ben zaten karnımdan özgürce hareket edemiyorum oda beni yavaşlatıyor anca ağır ağır iş yapıyorum[/QUOTE]

Canim beyaz ekmek kizartma tatli meyveyi az ye makarna pirinc pilavi yeme ben boyle dúzelttim senin isinede yarar bu diyet
3 senelik evli olucam beyaz ekmek tüketmiyorum pilav ve makarnayı çok nadir yiyiyorum. Bu akşam üstü şeftali ve yemekte kavun yedim o yaptı galiba

İnşallah hakkında hayırlısı ne ise öyle olsun. Yeter ki emeklerimiz boşa çıkmasın. Ben kpssye çalışırken bekardım, annemlerin yanında rahat olmama rağmen dünyanın stresini yaptım. Ondan bu şartlarda olanları görünce daha fazla dua ediyorum.

Nişanın gelmiş canım doktoruna söyle

Hayırlı uğurlu olsun canım

Hayırlı olsun canım. İnşallah işe yarasın. Nasıl cesaret ettin denemeye? Ben görümcemin kızına taktırdım baktım. Doğumdan önce aynı bedendik. Ona oldu, tamam dedim çantaya koydum :)

Yok canım denemek gibi olmadı ki sadece 1 tane kanca taktım alt kısım tamamen açık :) zaten istesem de kapanmaz mümkün değil :)

Sagol canim iyiyim cok sukur riskli olanlardan korkmayin yavrum sessiz duranlardan korkun bi doguramadik gitti ama herkes patir patir doguruyor masallah
:) sizin bebeler hizli kostu tez yoruldu csnim :) ondan gelmiyorlar aman gelmesin beklesinler biraz daha artik :)

Benim doktor da normal doğurabilecek misin diyordu doğurdum ama hem anne hemde bebek için en iyisi normal doğum kendi korkularımız yüzünden bebeğin bu hakkını elinden almamız gerektiğini düşünüyorum
Doktor niye öyle diyordu sana. Beni korkutmasalar bişey olmayacak bende normal doğum düşünüyorum ama boyle diyolar korkuyorum senin direncin yok masada kalırsın çocuğu doguramazsın doğum kolay değil o sancıyı çekmek kolay değil diyolar bende gün yaklaştıkça strese girmeye basladım

Cnm kaça çıktı şekerin. Benimde tokluk 1. Saat 170 çılto 2. Saate 130 arada bu kadar fark olur mu kafam karıştı moralim bozulsu
Buranın şeker ölçümü farklı açlık 5.3 altında olması lazım tokluk ise 8.0 altı olması lazım. Benimki açlık 6.4 çıktı sınırın baya üstünde tokluk ise dün akşam 8.9 çıktı yani oda sınırın üstünde ve inmedi insülün başlattılar hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…