- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #58.381
Bebisin geriden geliyor ama tum olcumleri geri de olsa birbirleriyle uyumlu. Gec dollenme olabilir mi? Ya da rahminde yapisal bir farklilik var miydi? Bebeginin sagliksiz oldugunu düşünmüyorum sadece satla uyumlu degil. Moralini bozma canim.Ultrason hakkında kimse bir şey demeyince bana bende e-nabız dan radyoloji sonucuna baktım. Orda yazan
RENKLI DOPPLER US tetkikine ait sonuç. \line \line Fetüs Prezantasyonu ve Sayısı : Baş ,tek \line Fetal kardiyak aktivite :+ \line Biparyetal çap (BPD) : 31h 5g \line Femur Uzunluğu : 31h 3g \line AC: 31h 2g \line US Gebelik Yaşı : 31h 3g \line Tahmini Fetal Ağırlık : 1770 gr. \line Umblikal Arter:RI , PI değerleri normal sınırlardadır.Uterin arterler :RI ve PI ortalama değerleri normal sınırlardadır. \line Fetal hareketler ve tonus normaldir.Gross Fetal Anomali gözlenmedi. \line Plesenta lokalizasyonu : Korpus sol posterior \line Plesenta Matürasyonu : Grade 1 \line Amniyon Mayi Miktarı (AFI) : Normal sınırlarda (12,3 cm ) \line \line Sonuç:Normal sınırlarda Doppler US incelemesi. {\ul SAT 34 h 0g olan olguda IUGR saptandı.} line \line \line NOT :Yapılan bu ultrasonografi tetkiki ile bazı fetal yapısal bozukluklar saptanamayabilir.
Falan yazmışlar moralim çok bozuldu. Başına daha önce gelip sağlıklı doğum yapanlar oldu mu bebekde bir sorun oldu mu?
Gelisim geriligi sata gore rapor edilmis. Ama kendi olculerinde saglikli bir bebek. Dogum tarihini guncellersen 32 haftada 1770 gr olmasi iyi.. moralini bozma canim.Gelişim geriliği denilince iyicene moralim bozuldu. Ama 32 hafta 1770 gr iyi diyor doktor. Keşke hiç bakmasaydım rapora.
İnşallah hiç bir aksılık olmaz canim.Benimde şu an normal gidiyor herşey doktorum da normal doğum yapmamdan yana bakalım hayırlısı bir aksilik olmazsa normal gözüküyor
Bilmiyordum canın ya doktora sorup öyle iyicem ben öyleyseDoğumu baslatan yiyecek içecekler buna neden olabilirmiş canım
Canım hayırlı olsun inşallah mi avazda kavuşursun bebeğine allah yardımcın olsunUyuyamiyorum ki bu sancıdan :) 5 dkda bir fln gelio terletiyo..haber edicem inşallah en yakın zamanda :)
Az kaldı, hayırlısıyla gelsin kuzun
Bende asıl sezeryanlar girmez zannediyordum canın ama kasılma olurda bebeğin kalp atışlarında sıkıntı olur diye giriyoruz bence biz bana soruyor mesela agrın var mı diye var diyorum ama çıkmıyor nts de diyor zaten yalancı agrıymış diye kendisi sonuca bakınca bide ben 28. Haftada girdiğimde para almışlardı benden bu hafta iki defa girdim para almadılar benim ntsden doktor istedi diye mi ama öncekini de doktor istemiştiMerhaba nasilsin Egepam?uzun zaman oldu.hosgeldin tekrar.
ben normal bekleyenleri niye nstye gonderiyorlar bir turlu anlamiyorum.var mi bir aciklamasi kizlar? acil durum ve sezeeyan olmadikca cok sacma geliyor bana zaman ve para kaybi resmen. dogum baslayinca anlasiliyor zaten sancilarin derecesinden veya diger belirtilerden.
Çokmuş ya ben 7.5 ödedim oda bi defa bu hafta hiç almadılar ücretsiz girdim hepBen ekstra 50 tl ödüyorum canım
Dogum aninda burda da nstye baglaniliyor ve dedigin gibi gerekli ama okudugum kadariyla 30 kusurden sonra nstye baglaniliyor Turkiye'de haftalik kontrol seklinde.ben onu anlamiyorum.yani sezeryan olacaksa ona bakilip -aa duzenli sancilar baslamis hadi normal dogurmadan biz alalim diyorlardir diye dusunuyorum.peki normal dogum bekleyen birinii niye haftalik takip ettiklerini anlamiyorum.Merhaba canim. Hosbulduk sagolasin. Hazirliklar bitti geri sayimi hep beraber yapalim dedim.
Nst de bebegin kalp atislarini daha cok takip ediyorlar zannimca. Ozellikle uzun suren dogumlarda bebek strese girdi mi, ya da kanalda kaldi anne doğuramıyor oksijensiz kalip kalbi etkilendi mi diye bakiyorlar. Benim dogumumda oyle olmustu. Hatta catalda dogum yaparken ikinmaktan yorulmustum sanci geldigini farkettirmek istemedim. Yanimdaki gereksiz nstden sancisi vaaar diye bagirinca ikindirmislardi. Bi sekilde ihtiyac duyuluyor demekki. Bir de nst ucretli bir hizmet degil cogu yerde. Ya da ben hic ekstra ucret odemedim
Adam evlendigimizden beri bi defa bile horlamadı kibar kibar uyur dağları devirir gibi ses çıkarıyorum noldu diyerek can havliyle uyanıyor benimki rezalet ya nasıl bu hale geldikGeçmiş olsun. Benim de burnum tıkanmış, horul horul uyurken sesime uyandım, bir baktım eşim de bana bakıyor ne güzel horluyorsun diye
Canim cok guzelsiniz masallah sizee Allah size bagislasin yavrulariniTeyzelerimizz
Ya canim sacmalama nolur hicte sıkmıyorsun aksine kedke elimizden bir sey gelse de senin o kp bi kovalayabilseydik hepimizin sıkıntıları oluyor ve gercekten bu kadar iyi kalpli insan var ki bence cok samimi bir sekilde hic sıkılmadan destek olmaya calisiyorlar lutfen bir de boyle düşünüp buna da uzme kendini kp yeter sanaNesrinay86 doktora gittinmi canım? Ben kp yüzünden sizide derdimle bunalttım biraz izlicem girmicem sorayım dedim.
Yaaaa cok cok sevindimmmm@Gnrcnn masallah üçünüze de
exixizimm ben 5 yıllık evliyim hiç mevlit okutmadım evde o yüzden istiyorum okutmak
Ama senin cok kimse yokmuş okutmasan da olur bence
interiorarchitect benim zilli dönmüş darısı basınıza
Canimmm bebisin annesinin kollarini istemis saglikla kavus insallah kolay bir dogumun olurKIZLAR SUYUM PATLADI HASTANEYE GIDIYORUZ.DUA EDIN NOLUR.kanalda degildi bebegim suyumda sınırdaydı
Canimmm gozunaydiiin kavustun kuzunaGunaydin kızlar mesajlarınızı okuyamadim henüz k.bkmayin.ben dun 17:00 gibi kucagima aldim yavrumu sukur iyiyiz.emip uyuyorz.bas agrim ense agrim var.spinal tutmadi bna genel anestezi verdiler..
Bize dua edin hersey yolunda gtsin toparlanalim..sizler de vakti gldgnde ksvusun yavrulariniza insallah.
Yaaa canimmm oyle duygulandirdi ki bu mesajin beniiiiicanım aklım sürekli sende zaten günlerimiz de aynı durumumuzda aynı derken kader ortağı gördüm seni inşallah sende çok güzel gönlüne göre bi doğumla yavrunu kucağına alırsın
Moralinizi bozmayim da ben 61 kiloyla hamile.kalup 66 ile doguma girdim.simdi 59 um buraya kadar hersey guzel ama gobek var ve ben korse giyemem gecen aldirdim annemlere 1 ay oldu dikislerin acisi gecti giyeyim diye mumkun degil hrle bi sicakta giyememGeçen sene 60 kg ı gördüm diye diyetisyene gidip 5 kg vermiştim. Bu sene 60la hamile kaldım
Hiç sevmiyorum kiloyu, vermemiz şart. Daha ben ikinciyi doğurucam hem
Evet son sat 24 kasım ama öncesindeki sat belli değil düşük üstüne gebe kaldım ve pcos vardı.Insallah bi sorun cikmaz kendini uzup bebegine yansimasina izin verme bak sen diyosun sat belli degil diye hani kesin olsa evet denebilir ama.oda muamma lutfen uzme kendini bi sorun yoksada sorunu sen yaratma iyi olacak Allahin izniyle
Kürtajsız Düşük yaptım 2 ay sonra klomen kullanarak hamile kaldım. Yumurtlama tarihi belli değil. Yumurtalar Büyümemiş demişti doktor. Sonra adet olmayınca hamile olduğumu anladım.Bebisin geriden geliyor ama tum olcumleri geri de olsa birbirleriyle uyumlu. Gec dollenme olabilir mi? Ya da rahminde yapisal bir farklilik var miydi? Bebeginin sagliksiz oldugunu düşünmüyorum sadece satla uyumlu degil. Moralini bozma canim.
Bende ilk öyle düşünmüştüm ama doktor da olumsuz konuşunca moralim bozuldu.Gelisim geriligi sata gore rapor edilmis. Ama kendi olculerinde saglikli bir bebek. Dogum tarihini guncellersen 32 haftada 1770 gr olmasi iyi.. moralini bozma canim.
Burada da ayni mantikla NST uygulamiyorlar. Hatta hemsire o dogum aninda kullanilan bir sey demisti.Dogum aninda burda da nstye baglaniliyor ve dedigin gibi gerekli ama okudugum kadariyla 30 kusurden sonra nstye baglaniliyor Turkiye'de haftalik kontrol seklinde.ben onu anlamiyorum.yani sezeryan olacaksa ona bakilip -aa duzenli sancilar baslamis hadi normal dogurmadan biz alalim diyorlardir diye dusunuyorum.peki normal dogum bekleyen birinii niye haftalik takip ettiklerini anlamiyorum.
Kotu dusunmeyi bi yana birak herkesin bebegi ayni olmuyor maalesef benim bebiste 2500 gr 15 gun sonra dogumum ilki gibi kolosu olmayacak bak drda soyledi beslenmemissin diye halbuki ilkinde vitamin dahi kullanmadim bu bebektede aksatmadim olmayinca olmuyor demekki saglikli olsun zayif olsun bak sen diyosun gunu belli degil diye mutlaka onunla ilgilidir en.kisa zamanda kendi doktoruna gorunde icin rahatlasin insallahEvet son sat 24 kasım ama öncesindeki sat belli değil düşük üstüne gebe kaldım ve pcos vardı.
Kürtajsız Düşük yaptım 2 ay sonra klomen kullanarak hamile kaldım. Yumurtlama tarihi belli değil. Yumurtalar Büyümemiş demişti doktor. Sonra adet olmayınca hamile olduğumu anladım.
Bende ilk öyle düşünmüştüm ama doktor da olumsuz konuşunca moralim bozuldu.
Bilmiyorum ince balon gibi bizim plasentalar galiba bebişlerin ayakları iğne gibi tepikleyince patlayıveriyo :) ben agustosta doğuracam gurubumuzun ismi agustos anneleri kalsın diyeBu sular zamaninda niye patlamiyor ugustos degil temmuz anneleri oldu burasi
Doğru söylüyorsun tatilden gelsin ilk ilk gitmek olacak.Kotu dusunmeyi bi yana birak herkesin bebegi ayni olmuyor maalesef benim bebiste 2500 gr 15 gun sonra dogumum ilki gibi kolosu olmayacak bak drda soyledi beslenmemissin diye halbuki ilkinde vitamin dahi kullanmadim bu bebektede aksatmadim olmayinca olmuyor demekki saglikli olsun zayif olsun bak sen diyosun gunu belli degil diye mutlaka onunla ilgilidir en.kisa zamanda kendi doktoruna gorunde icin rahatlasin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?