2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hic kontrol yapilmasa ne olur bilemiyorum ki canim ama genelde doguma yakin kontrollerde bebegin gelisimi yavaslamis mi rahim agzi kisalmis mi bebek asagi inmis mi plasenta yaslanmasi kordon dolanmasi var mi bunlara bakılıyor. Nst de eger bebegin kalp atimlari 20 dk icinde en az 3 kere tepe yaptiysa, yani bebek hareket ettiğinde kalp atimlari da uyumlu bir sekilde yukseldiyse bebegin durumu iyi keyfi yerinde bir hafta daha anne karninda durabilir diyorlar. Eger sanci cikmissa bu seferde rahim agzini elle kontrol edip acikliga gore tedbir aliyorlar. Agri esigi yuksek olan ve dogum sancisini tanimayan gebeler bilirim 8 9 cm acikliga ulasmis anlamamis mesela. Nerdeyse doguracakmis.
Nadiren uzayan gebeliklerde bebegin kakasini yapip yutmasi soz konusu olabiliyor. Iste bunlarin hepsine kalp atimlari ile bakiyorlar. 36 dan sonra nerdeyse her hafta cagiriyorlar bizi. Ani bir problem olursa tespit etmek icin herhalde.
Yurt dışında tum prosedurler bizden farkli ve ucretli oldugu icin rutine bindirmiyorlar haliyle. Biz de alismisiz surekli kontrolde olmaya, bazen sizler nasil dayaniyorsunuz diye merak ediyorum

Sağol canım iyiki varsınız buda gececek biliyorum ve mis kokuluları alacaz kucagımıza hayırlısıyla.

Bence senin gec dollenme. Simdiye kadar da hep geri gelmemis miydi bebek. Ilk defa bu hafta birdenbire mi olcumleri kucuk cikti. Diyelim ki bir hafta sonra ki olcumlerinde 32 hafta ile uyumlu cikti. Gelisme geriligi denir mi hala. Geriden geliyor ama hafta hafta ilerliyor sonucta.

Canım gözünüz aydın çok şükür kavuşmuşsun yavruna. Analı babası büyüsğn kuzucuk. Darısı başımıza olsun inşallah. Neden spinal tutmadı onu anlamadım?

Bizim gurup maşallah hiçbir guruba benzemiyor :)
Aynen :) :) sayfalar birikiyor okucak vakit yok ama yine de okumak istiyorum ya biri doguma girttiyse kacirdiysam diye ki gercektende gitmis menesali :) son gunler gozden kacirmamak gerek azcik kaciriyoruz hop biri doguruyo :) :)

Günaydın tatlişkolarve onlarin tatli kuzucuklarigyzel ve hayirli bir cuma gúnü olmasi dilegiyle dogum yapacak arkadasları rabbim bir avazda kurtarsin saglikli bebislerini kucaklarina almayai nasip etsin emziren annelerin bol bol sütü olsun benim gibi dogum zamanini bekleyen annişlerede hayirlisiyla zamaninda saglikli dogum yapmayi nasip etsin insallah

Sanirim zamanla sisteme alisiyoruz ve kendimizi ona gore ayarliyoruz.2 haftada 1 ebe kontrollerinde rutin tansiyon, idrar, kalp atimi, mezruyla rahim olcusu, elle bebegin konumu, kanala inip inmedigi kontrol ediliyor 30 haftadan itibaren.sikayetin varsa ebeye soyluyorsun ve o seni yonlendiriyor.acil ve anormal durumlari anlatip nereye nasil ulasacagini soyluyor ve az stresle zaman gecirip doguruyorsun.yani bizim nstmiz, doktorumuz, ultrasonumuz da ebelerimiz.

Gözün aydın, sevdiklerine kavuşuyorsun. Tadını çıkar canım
Teşekkürler canım , hiç bu sene kadar onlardan ayrı kalmamıştım bir doğurayım sağlığımız yerinde olsun arabaya atlayıp atlayıp gideceğim inşallah yanlarına

Sağol canım iyiki varsınız buda gececek biliyorum ve mis kokuluları alacaz kucagımıza hayırlısıyla.
Ya takma canım tabiki paylasacaksin en azından "kurtlu kiraz yedim icimde cogalirda bebek zarar görür mü" "2 aydır cam açmıyorum oksijensizlikten ölür muyum" "o ıslak mendil nasıl bu sagma makinesi nasıl su nasıl temizleme pamuğu ıslak mi olur (aynı soruyu 50 defa sormak ayrı dalga geçme işi) " gibi dalga geçercesine sorular sormuyorsun o yüzden rahat ol

Aslina bakarsan en dogrusu sizinki. Bizdeki uygulamalarin sisteme yuku cok fazla. Ebeler hic aktif degiller bu nedenle dogum tecrubeleri yok. Bizim ebelerimiz doktorlarimiz. Doktordan baskasina guvenip dogum bile yaptiramayiz. Kac tane ebenin dogru duzgun dogum tecrubesi var. Kaci hamileyi dogru duzgun muayene etmis. Bizdeki ebeler aşı yapar. Dogumhanede doktora yardim eder. Ama yanlis olan bizdeki. Dun doktoruma sordum kac hastaniz var diye. Ayda 1200 hastaya bakiyorum dedi. Saka gibi... doktorum devlette degil. Muayene ucreti 110 tl olan medikal park hastanesinde. Ama cok iyi diye talep goruyor. Hastane de gunde en az 40 hasta yaziyor. Resmen sömürü sistemi baska bir sey degil. Bu adamdan nasil ust duzey performans bekleyebilirsin

Adam evlendigimizden beri bi defa bile horlamadı kibar kibar uyur dağları devirir gibi ses çıkarıyorum noldu diyerek can havliyle uyanıyor benimki rezalet ya nasıl bu hale geldik
Ya tam rezalet , başıma gelmeyen kalmadı gebelik diye,adamın yanında altıma bile kaçırdım şimdilerde de en çok yataktan kalkmaya çalışırken panda gibi debeleniyorum onunla dalga geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…