- 30 Ekim 2013
- 20.587
- 57.197
- 798
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #58.801
Direk ustunde fito yaziyor canim. Internete yazdiginda resmini görürsün yesil pembe bir ambalaji var. Taze yaralarin izinin kalmamasi icin kullaniliyor.Hangi kremi kullandi acaba?
Aslinda "yalanci" iyi bir tabir degil de, iste hazirlik kasilmasi, yani dogum sancisi olmayan rahimin kendini doguma hazirladigi kasilmalar.
Ben seker icin hastaneye kontrole gittigimde, seker hemsiresi bebek hareketlerini takip etmek icin bir alete baglamisti, ustte bebegin kalp atislari altta rahim kasilmalari var. Sizin nst dediginiz alet olsa gerek, orada gostermisti bana kasilma olurken grafikte yukselme oluyor. Ama bunlar dogum sancisi degil tabiki, dedigim gibi hareket edince gecen, duzenli olmayan kasilmalar, agri sizi yapmiyor.
Fito dediginiz liearac phytolastil mi? Ben onun koruyucu kremini kullaniyorum, bi de duzeltme serumu var ona da basladim ama faydasi oldu diyemem.
Bu fito kremin tam adi nedir?
Benim 34e kadar hicbirsey yoktu, sonra 1 taneyle basladi ve giderek arttibu surede hep krem bio-oil kullaniyordum. Basta azken kafaya taktim, sonra biranda cogalinca depresif oldum, sonra bosverdim.
Rahim sag tarafa yatik, kasilmalar bebek hareketleri o tarafta fazla, catlaklar da o tarafta fazla. Ablamin karni fazla buyumemisti, erken dogum oldu 34te, onda catlak yok. Sanirim benim karnim fazla buyudu ve daha 4 hafta var
Depresif olmak da cozum degil tabi, birgun uzuldum sobra topladim, simdi ne yapabilirim ona bakiyorum.
Salla canim ya ne agliyorsun gulumse :)
Takma canım sen bende sorular soruyorum yeri geliyor kimse cevaplamıyor bile :) insan hamileyken daha çok evhamlı oluyor ufacık birşey de meraklanıyor birşey olur mu diye heleki ilk gebelikse daha meraklı oluyor insan acemiyiz çünkü normal de olsa umursamazsın bile kurtlu kiraz yemeyi istediğini sor ne öğrenmek istiyorsan sor burda toplanmanın amacı bu zaten
Canım benım ya niye aglıyosun binbirtürlü insan düşüncesi var işte boşver sen. Heleki burada tanımadan etmeden konusup asıl kendileri dalga geçenlere hiç takma kafayı lütfen
CocoChanelmademoiselle canim hiiiic canini sıkma kimse kimsenin sorusunu mantikli bulmak zorunda degil kendine gore komikte gelebilir ama insanlara saygi duymak zorundayiz boyle kimse kimsenin sordugu soruyla alay etme hakkina sahip degil @Sia mia ya akil vermis gozardi et beni diye ama madem ona sorularin komik veya sacma geliyordu kendi uygulasaydi dedigini ve seni gozardi etseydi ama yok iste kendine kendince eglence bulmus olacak ki böyle bi konu yaratti.
Cok cok tesekkur ederim arkadaslar gercekten eksik olmayın.dün moralim sıfıra indi esimle bile vedalasamadim dogru düzgün.o şahsi da Allaha havale ettim.kimsenin kimseyi bu kadar uzmeye hakkı yok.hele bebegimi de uzmeye hic hakki yok.ben agladikca karnimda dört döndü yavrum.zaten bir daha gelipte bu sekilde hakaret ederek konuşursa mahkemeye basvuracagim.burasi sanal ortam diye düşünerek insanlarin bu denli kalbi kirilmamali.herneyse.Sanci gercek dogum sancısı ise belden başlar kasıklara falan yayılır adette de oldugu gibi
Yazman kimseye sorun yaratmıyor. Hic sikma kasma kendini, istediğini yaz ve sor... bilen cevaplar bilmeyen zaten birsey yazmiyor.
Anaaamm gormeden inanmayin, biletini gostersin kestirdiyse. Yalan malan çıkmasın yine. Hayir oyle bir durum yoksa da ciksin da bir zahmet pazari beklemeye gerek yok, odanizi hazirlarsiniz...
Hayirli olsun canim gözün aydin. Allah saglikla buyutmek nasip etsin
Çok da güzel yapmış gelmekle :) ben de geçen sene büyük konuşanlardanımZamanını kendi seçti kuzum. Benim anca bu zaman olması normal. İlk 2 sene eşim 3 büyük ameliyat geçirdi. Aklımıza gelmedi çocuk falan. Sonra da iş güç vs derken ne ara 5 yıl oldu anlamadım. Hep o ay bu ay diye erteliyodum bi baktım süprizyavrum anamın becereceği yok geliyorum ben dedi galiba
Gözünüz Aydın hayırlı olsun :) Allah bebişi sizlere bağışlasın mutlu sağlıklı ömrü olsun16.23te kızımı kucağıma aldım çok şükür kızlar :) normal doğum oldu.kanala girmemisti sancıyla bir indi.epidrl sayesinde anlamadim bile dogurdugumu ..darısı tüm bekleyenlerin başına :)
Ayy cok tatlis hikaye masallah size ♡♡♡Herkese çok teşekkür ederim kızlar dualarınız içinde çok teşekkürler..Becerebildiğim kadar doğum hikayemi yazıyım :)
Gece 2 gibi aniden karnım kasıldı sertleşti herzamanki kasilma diye düşündüm ama yumuşamıyodu.1 saat gecti hala taş gibi saga sola dönemiyorum oturup kalkamıyorumm..biraz evde turladım 3 gibi zorla uyudum.4te pat diye bi ses yankılandı sanki içimde kasıktan gelen noluyo derken birden şarıl şarıl su gelmeye başladı banyoya koştum.1 hafta öncesi kahve lekem gelmişti..suyum alt sınırdaydı.o kadar su aktığını görünce bir de hastane uzak olunca biraz stress oldum.banyodan toparlanıp cıkmam yarım saatimi aldi.suyla bir o kanlı sümüksü nişan dedikleri şeyden geldi.apar topar çıktık evden yolda sancılarım başladı.5 dk da bir geliyo yavas yavas siddetleniyodu..hastaneye vardigimizda 2 cm acilmam vardı.sancilarim nst de yuksekti bende zaten o sekilde hissettim baya zorladı beni..suni sanciya gerek yok dediler.5 saat kendi sancimi cektim acilmam ilerlemedi bebegim kanalda değildi.suni sancı verelim dediler..ben epidurl istememistim.suni sanciya 15 dk zor dayandım.hic aralıksız gelen bi ağrıydı nefesimi kesiyodu resmen.epidrl oldum.1 saat sonra 4 cm oldu açıklık 1 saat sonra 6 derken doktor kanala indigini bebegin kulagini tuttugunu söyledi :) kalp atışı normal diye extra bişey verdiler sancimi arttirip bebegin hizla inmesini saglarmiş.2 5 saat sonra epidrl etkisi gecmisti yenilediler.ona ragmen altta baskı hissetmeye başladım belli aralıklarla.ebeyi çağırdik muayne sırasında saçlarını goruyorum hemen dogumhaneye dedi ben sok oldum tabi..dogumhaneye nobetci doktor geldi ama cok tatliydi doktorsuz kaldim diye endiselenirken daha iyi oldugunu dusundum..muhabbet sohbet ederek doğum yaptım.baskı hissi geldikce guclu sekilde ıkın dedi.sancisiz ikinmak zor gelmedi.3.ıkınmamda geldi kizim :) kesi olmadi ama kizim ultrasondaki gibi eli yuzunde geldigi icin 1 dikişlik yırtık oldu :) dogumum epidurlden sonra çok rahattı şükür.doğumdan sonra da oyle siddetli bi agrim olmadı.sadece 24 saattir ayaktayim kizim uyumuyoooooooo :)
Gözün aydin canim. Ne guzel atlattin bebisin sag salim kucaginda. Darisi basimiza insallah. Normal dogum hikayeleri herkeste farkli oluyor hepsini de heyecanla okuyorum. Bakalim bize ne nasip olacak. Tekrardan gozun aydin. Adini ne koydunuz? Ne zaman taburcu olacaksiniz?Herkese çok teşekkür ederim kızlar dualarınız içinde çok teşekkürler..Becerebildiğim kadar doğum hikayemi yazıyım :)
Gece 2 gibi aniden karnım kasıldı sertleşti herzamanki kasilma diye düşündüm ama yumuşamıyodu.1 saat gecti hala taş gibi saga sola dönemiyorum oturup kalkamıyorumm..biraz evde turladım 3 gibi zorla uyudum.4te pat diye bi ses yankılandı sanki içimde kasıktan gelen noluyo derken birden şarıl şarıl su gelmeye başladı banyoya koştum.1 hafta öncesi kahve lekem gelmişti..suyum alt sınırdaydı.o kadar su aktığını görünce bir de hastane uzak olunca biraz stress oldum.banyodan toparlanıp cıkmam yarım saatimi aldi.suyla bir o kanlı sümüksü nişan dedikleri şeyden geldi.apar topar çıktık evden yolda sancılarım başladı.5 dk da bir geliyo yavas yavas siddetleniyodu..hastaneye vardigimizda 2 cm acilmam vardı.sancilarim nst de yuksekti bende zaten o sekilde hissettim baya zorladı beni..suni sanciya gerek yok dediler.5 saat kendi sancimi cektim acilmam ilerlemedi bebegim kanalda değildi.suni sancı verelim dediler..ben epidurl istememistim.suni sanciya 15 dk zor dayandım.hic aralıksız gelen bi ağrıydı nefesimi kesiyodu resmen.epidrl oldum.1 saat sonra 4 cm oldu açıklık 1 saat sonra 6 derken doktor kanala indigini bebegin kulagini tuttugunu söyledi :) kalp atışı normal diye extra bişey verdiler sancimi arttirip bebegin hizla inmesini saglarmiş.2 5 saat sonra epidrl etkisi gecmisti yenilediler.ona ragmen altta baskı hissetmeye başladım belli aralıklarla.ebeyi çağırdik muayne sırasında saçlarını goruyorum hemen dogumhaneye dedi ben sok oldum tabi..dogumhaneye nobetci doktor geldi ama cok tatliydi doktorsuz kaldim diye endiselenirken daha iyi oldugunu dusundum..muhabbet sohbet ederek doğum yaptım.baskı hissi geldikce guclu sekilde ıkın dedi.sancisiz ikinmak zor gelmedi.3.ıkınmamda geldi kizim :) kesi olmadi ama kizim ultrasondaki gibi eli yuzunde geldigi icin 1 dikişlik yırtık oldu :) dogumum epidurlden sonra çok rahattı şükür.doğumdan sonra da oyle siddetli bi agrim olmadı.sadece 24 saattir ayaktayim kizim uyumuyoooooooo :)
2 yasinda canimYa ne kadarlık oğlun canım
Naptin canim sancilarin artti mi nasilsin simdiİlk doğum 41 di ama bunda beklemicem canım belli oldu surekls tuvalete gitme isteği geliyor kasiklarimda bir ağırlık vallaagrilarda baslayinca sogani surdum goguslere eger beş dakika ya duserse dus alip giderim hastaneye
Canim dogumda bile donme ihtimali varmis insallah ikiniz icin hayirli bir dogum olur tmm biz cok istiyoruz normal olsun ama belki diger yontem daha hayirlidir o yuzden sen bekle son ana kadar bi baktin döndüKızlar benim de dönmedi. Büyüdükçe dönme olasılığı ve kanala inme oranı azalıyormuş Salı randevum var. Normal doğum istiyorum . Ama başını hep yukarıda hissediyorum . Ufaktan sitrese girmeye başladım.
Valla abi oluyor kucuk adamim kocaman yatak aldik bocek gibi kaldi yavrum içinde minnak :) yanina korumalik taktirdik dusmesin diye diger tarafida duvar az once bi agladi firladim yataktan düştü sandım esim kostu gitti ben arkasina kostum duvara vurmus kendini onu hesap edemedim :) bi de esim kizdi ne kosuyorsun sen diye kuzu kuzu döndüm uzandim :)Oyy tam bir abimi oluyor çınar maşallahah bu hormonlar insanı bi ağlatıyori.
Tamam canim etiketlicem insallah ahududu cayimi senin serefine kaldircam donmusse :) :)Insaallahh canım pazartesi etiketle beni haber verirken he :)
Yaaaaaaa canimmmm bende cok heyecan yaptim simdiii hayirli haberlerinizi alalim insallahhhKızlar bir anda sancım başladı ve sonrasında suyum geldi. Simdi hastanedeyim. Bebosla dualarinizi bekliyoruz. Nst ye bağlandık kalp atışlarını duyuyorum. Çok heyecanliiiiii
Canim naptin nst cektirdin mi biEvet belim yariliyor gibi karnim toplaniyor yalanci kasilmada olabilir ama benim oglan kanala inmeye zorluyor kendini
Bende senin gibi canim diger yarismaci arkadaslara başarılar diliyorum jubilemi yapiyorum :)Sonuncuyu dogurimda ben pes ettim bu kez ilkini ne cabuk unuttuysam ikinciyi bu kadar cabuk yaptim bilmiyorum ana unumu eledim elegimi asicam artik
Oy canim benim cok cektin sende ama insallah yavrucugu kucagina alinca hepsi gececek.kacina demisti doktor gormustum ama unuttumAgri sanci gobek adim oldu ama acisada oldurmez modundayim artik. Dönmüstür insallah bebisin benimde haftaya cuma kontrolum gunum belli son kintrol olacak insallah
Canim Allah sifalar versin insallah bebisine de sana da hic bir sey olmadan atlatirsinizMerhaba kızlar bende yeni anneyim 10 haftalık hamileyim fakat hastanedeyim şuan malesef trombositlerim 28 lere kadar düşmüş acil gel dediler ve kortizon vermeye başladılarkadın dogumcumu aradım bebege bişey olursa diye almazsan iç kanama g3çirebilirsin git mutlaka dedi geldim ama korkuyorum lütfen dua edin bana hamilelerin duası kabul olur derler ihtiyacımız var şuan çok
Ayy canım çok tatlı hikayen. Sancı kısmı biraz zor olmuş ama çok şükür önemli olan doğum sonrası kısmı iyi. Gözün aydın canımHerkese çok teşekkür ederim kızlar dualarınız içinde çok teşekkürler..Becerebildiğim kadar doğum hikayemi yazıyım :)
Hadi bakalim hayatinin en guzel camasir yikama utulemesi olacak bu hic bi sey dusunme tadini cikar :) Allah kavustursun esine de canimCok cok tesekkur ederim arkadaslar gercekten eksik olmayın.dün moralim sıfıra indi esimle bile vedalasamadim dogru düzgün.o şahsi da Allaha havale ettim.kimsenin kimseyi bu kadar uzmeye hakkı yok.hele bebegimi de uzmeye hic hakki yok.ben agladikca karnimda dört döndü yavrum.zaten bir daha gelipte bu sekilde hakaret ederek konuşursa mahkemeye basvuracagim.burasi sanal ortam diye düşünerek insanlarin bu denli kalbi kirilmamali.herneyse.
Sizleri cok seviyorum :)) bende hazırliycam bugün hastane çantamı.30 uncu haftaya girince cok heyecanlandim.Allah hepimizi bi avazda kurtarsın insallah ❤❤
Teşekkür ederim teyzesi, inşallahGùzelce gör asabi bòcügünûhayirli ve guzel.haberler bekliyoruz dualarim senin ve böcûgúnle
Kolay gelsin canım Yine de dikkatli yap :) onların bir hesabı var bizi parmaklarında oynatıp yine bildiğini okuyacaklarEvet senle.ben yatarak gecirdik hamileligi zaten bana misin demiyor simdi de ev temizligine baslicamdaha da dogurmazsam kendimden umudu keserim artik yani. Cidden ne uyku var ne rahatim var kasılmıs bi haldeyim artik psikolojik mi bilemedim
37 doldu 38 den gün aldın. Çok şükürKizlar simdi bugún 37+0 olduk 37 hafta dolmusmu oluyo
Canım ben dün gördüm de birileriyle dalga geçtiğini kim olduğunu anlamamıştım, hatta kola içen varmı diye sordum diye üstüme bile alınmıştım acaba benim sorumla mı dalga geçiyo diye :) ne takıyosun ya boşversene böyle insanlar hep var malesef, iğne ucu kadar önemli bişey olsa dahi pimpirikleniyoruz her soruyu sormak hakkımız. Dün kendimi zor tutmuştum o şahısa karşılık vermemek için, bazı arkadaşlar güzel cevap vermişler yüreklerine sağlık.Cok cok tesekkur ederim arkadaslar gercekten eksik olmayın.dün moralim sıfıra indi esimle bile vedalasamadim dogru düzgün.o şahsi da Allaha havale ettim.kimsenin kimseyi bu kadar uzmeye hakkı yok.hele bebegimi de uzmeye hic hakki yok.ben agladikca karnimda dört döndü yavrum.zaten bir daha gelipte bu sekilde hakaret ederek konuşursa mahkemeye basvuracagim.burasi sanal ortam diye düşünerek insanlarin bu denli kalbi kirilmamali.herneyse.
Sizleri cok seviyorum :)) bende hazırliycam bugün hastane çantamı.30 uncu haftaya girince cok heyecanlandim.Allah hepimizi bi avazda kurtarsın insallah ❤❤
Gercekten bizinle alay ediyorlar yaramazlar onu anladim veee kendimi rahat biraktim ben elimi bi ise surmedim dogru duzgun sipada gelmek bilmedi simdide mecburen yapicam bakalim ayni yolda devam edecek miKolay gelsin canım Yine de dikkatli yap :) onların bir hesabı var bizi parmaklarında oynatıp yine bildiğini okuyacaklareminim içerden gülüyorlardır
Allah razi olsun canim insallah cok sağol ❤Hadi bakalim hayatinin en guzel camasir yikama utulemesi olacak bu hic bi sey dusunme tadini cikar :) Allah kavustursun esine de canim
aynen canim cok tesekkur ederim.hherkese tekrar tesekkur ederim.dedigin gibi yureklerine saglik. ❤Canım ben dün gördüm de birileriyle dalga geçtiğini kim olduğunu anlamamıştım, hatta kola içen varmı diye sordum diye üstüme bile alınmıştım acaba benim sorumla mı dalga geçiyo diye :) ne takıyosun ya boşversene böyle insanlar hep var malesef, iğne ucu kadar önemli bişey olsa dahi pimpirikleniyoruz her soruyu sormak hakkımız. Dün kendimi zor tutmuştum o şahısa karşılık vermemek için, bazı arkadaşlar güzel cevap vermişler yüreklerine sağlık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?