2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sabahtan beri çok az hissettim kızımın hareketlerini, saatlerce sessiz kalıyo sonra bi iki kıpırtı o kadar

Ya kızlar bebeğim sürekli alt tarafta hareket ediyor ve canım çok yanıyor. Bagırmamak için kendimi zor tutuyorum. Tuvalete koşuyorum bazen ama idrar falan yok. Doğum yakın mı acaba ? Ayakta durdugum an alt tarafım yırtılıyor gibi. 40 ı beklemiycek mı

Benimde öyleydi dün İnan vücut temizliği yapamadım öyle bi baskı yortıyormuş gibi altımı çok acıyor

Canım iğneyi bilmiyorum topuk kanı alıcaz Dedi ebe
Topuk kanını hastanede de alıyorlar canım hem ilk doğduğunda sonra da 1 hafta kontrolünde. Tekrar sağlık ocağında vermene gerek yok kuzum zaten topuk kanında çok agliyorlar

Ben emziğe hiç alıştırmadım canım şimdilik gayet iyi ilerliyoruz emzik yok bol bol meme var :) yalnız benim oğlan 2 gündür kusuyo neden acaba kustuktan sonra tekrardan emiyor Allahtan
Kusmugu nasil canim su gibimi yoksa kesik süt gibi puturlu mu?

Sutu pompayla bosaltirsan kısır bir dongu icine girersin sutun artar amacina hizmet etmez. Sadece elinle buraz sag rahatlayacak kadar ve bebegi emzir. Pompa bile kullanacaksanda tamamini bosaltmaman lazim.

Ben ebebekten tek tarafli elektrikli pompa aldim canim ònce kiza emziriyorum sonra pompayla boşaltiyorum sagdigimida buzluga koyuyorum 6 ay buzlukta saklayabilirmišiz şuanda sút var ama daha sonra olurda azalirsa onlari kullanmayi düşünüyorum sende òyle yapabilirsin

Topuk kanını hastanede de alıyorlar canım hem ilk doğduğunda sonra da 1 hafta kontrolünde. Tekrar sağlık ocağında vermene gerek yok kuzum zaten topuk kanında çok agliyorlar
Bu topuk kanını almaları sart mi canım neden aliyorlar ki bunu.aldirmasak olmuyor mu neye bakiyorlar topuk kanindan?

Kizlar battaniyenin üstünde bi kac tane böcek gördüm hemen toplayıp cirptim.karnim biraz gerildi galiba cirparken.suanda gobek deligimin orda agri var.bebis plesentasindan falan ayrilmaz diymi Allah korusun

Bunu stoklamak icin kac tane süt poseti aldin canim?

Gúnlûk temizligini nasil yapiyorsun canim birde paşa nasıl
Canım gazlı bez ve kaynamış su ile gözlerini, yüzünü, kulak arkasını Ve burnunu tek sefer silerek temizleme göstermişlerdi hastanede o şekilde yapıyoruz. Burnunu silerken eğer tıkanmış ise hafif burnunu sıktıktan sonra gazlı bezin ucunu kıvırıp burnundakini almaya çalışıyoruz bir iki hamle ile.

Sutu pompayla bosaltirsan kısır bir dongu icine girersin sutun artar amacina hizmet etmez. Sadece elinle buraz sag rahatlayacak kadar ve bebegi emzir. Pompa bile kullanacaksanda tamamini bosaltmaman lazim.

Okuduğum kadarıyla acının sebebi süt kanallarıymış, emzirirken acımasa pompa ile filan uğraşmam ama emzirmek acı veriyor şu anda .

Ben de hastanedeyken medela elektrikli kullanmıştım sorun yoktu, ya manuel olan bana uymadı ya da şişlik olduğundan sagamadim. Yarin kontrolde sorucam en azindqn bir kez denemek istiyorum elektrikliyi. Sizde agri sizi var mi emzirirken veya sagarken?

Kesik süt gibi canım az önce gene kustu oda sapsarıydı kustuktan hemen sonra emiyo tekrar
Ohh mis o zaman :) kesik sut midesinde islem goren sut. Sut yariyor derler. Hee kusmayaninki yaramiyor mu yariyor tabi ama bu şekilde kusmasinda sorun yok. Kusup emmek istiyorsa fazlasini kusuyor demektir. Masallah meme duskunu senin oglan birak emmek istedigi surece emsin. Ben bu sorunla dr a gittigimde cok emiyor kusuyor emzik ver oyalansin demisti dr istemedim emzik vermek belli bir aydan sonra kusmasi kesildi zaten. Suan uzulecegin bir durum yok rahat ol.

Son düzenleme:
Ben nedensensut uretiminin artmasindan rahatsizsin diye algilayip az sag dedim :) duzelteyim durumu. Dusa girip sicak su altinda biraz ov goguslerini. Sicak su akarken tarakla tarama hareketi yap asagiya dogru kanallarin acilir. Biraz dus altinda sag. Akabinde bebegini uzerine egilerek emzirmeyi dene. inek gibi dusun ellerin dizin uzerinde uzerinde durup bebeği altinda tutacaksin memeyi oyle vereceksin. Dogum cok yeniyse ve sezeryansa yapamayabilirsin bu durumdada emzirirken sertlik olusmus olan yerin cenesine gelmesine ozen gostererek emzirmeyi dene. Ben elektrikli pompa kullanıyorum. Ve cok memnunum manueller can acitiyor ve verimli bulmadim ilk kullandigimda. Onemli olan mastit olmaman o daha sikintili surec. Gogusler terbiye olana kadar bu sorunla sık sık malesef karsilasiliyor bebek guclenip emis gucu arttikca sorun yasamazsin bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…