2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Daha dur sen dua etde kapi calinca memeler fora acacak kafaya gelme :) vardi yapan cunku ocak grubunda kizim zamaninda :)

Aynen zaten sinirlerin bozuk bide acemi hemşireyle uğraştım sonrasında eve hemşire yollayalım yardıma ihtiyacınız olur dediler kabul etmedim istemez çocuğuma ben bakarım dedim

Lohusayken bir de böyle sacmaliklarla uğraşmak çok can sıkıcı gerçekten

Topuk kanını hastanede de alıyorlar canım hem ilk doğduğunda sonra da 1 hafta kontrolünde. Tekrar sağlık ocağında vermene gerek yok kuzum zaten topuk kanında çok agliyorlar

Doğumda hastane alıyor 7. Gün de sağlık ocağı alıyor tekrar
Yani 2 kere kan alıyor topuktan biri hastane biri sağlık ocağı
3.5 sene önce öyleydi yani
Sağlık ocağı bebek takibini kendi yapacağı için ve bakanlık onlardan da istediği için aldıklarını söylemişti bana

İyi akşamlar sevgili anneler,
Hamilelikten önce kendim için sağlık ocağına gittiğimde çalışanların tutum ve davranışlarını beğenmediğimden hamilelik sürecinde hiç gitmedim. Bebek takibi sağlık ocağında mı yapılıyor. Ben Doğum yapacağım hastaneye giderim diye düşünüyordum.

Canim bende kesinlikle böyle düşünüyorum.yani mama zehir değil sonucta gelmeyen sute ne yapabiliriz ki.keske gelse de emse her anne bunu ister.ama olmayınca olmuyor bebegimiz ac kalmasın yeter ki.yinede her yolu denemekten vazgeçme.incir kuru mutlaka dene.birde memelerini sagma makinen varsa her gun sagmaya calis.bebise emzirmeye calis.ben batıda olsaydim iyi bir hastaneye sezeryan olmak isterdim korkmazdim.ama burda normal dogumu delicesine istiyorum.bebegim iyi olsun yeterki sezeryan da olurum ama,hastaneler cok steril değil.doktorlarin ise yeni gorev yerleri cok tecrubeli değil çoğu.tecrubeli olanlar ise biraz bastan savma.o yuzden sezeryan korkutuyor beni.nasibimizde ne varsa o.napalim hayirlisini versin rabbim

İyi akşamlar herkese. Dünden beri sancı çekiyorum ama açılmam 1 cm olduğu için eve geri geldim. Hala devam ediyor ama şiddeti artmıyor. Nst de düzenli kasılmalarım çıktı. Zaten aşırı sancılar değil ama bir şeyi merak ediyorum.
Doğum sancısını yaşamış ve bilen annelere soruyorum;
Gaz sancısına mı benziyordu? Sanki gazım var da çıkartsam rahatlayacakmışım gibi... tabi gazım falan yok. Ve sancı hiç karnımda değil, hep aşağılarda kasıklarda ve belimde. Aynı zamanda sürekli idrara sıkışıyorum. Ve aşırı baskı hissi.
Bir de nişanı gelenlere sorum var, illa kanlı mı olmak zorunda? Teşekkürler şimdiden cevaplayanlara. :)

Ben ilk bebegimi düşürürken seninkine benzer cok siddetli sanci çekmiştim.belden ve kasiktan cok vuruyordu.ama karnimda agriyordu.herhalde dogum sancisida boyle birşeydir.dogum yapan annisler daha iyi bilir tabi :)) sag salim kavusursun insallah

Ayy icim gitti valla ben olsam napardim bilemiyorum iyi dayanmissin Allahim kötü oldum

Amin inşallah tüm bekleyenler sağ salim kavuşur bebeklerine. Önceki kaybın için çok geçmiş olsun. Bilenler yaşayanlar biraz ayrıntılı anlatsa da aydınlansak

Kesik süt gibi canım az önce gene kustu oda sapsarıydı kustuktan hemen sonra emiyo tekrar
Sevgili ONTK dun katıldığım emzirme eğitiminde hemşire eğer bebek midesinin alacağından fazla emiyorsa kusar dedi. Kusma fazla beslemenin işaretiymiş. Bebiş ağzını oyalamak için mi emiyor acaba? Oda fazla gelip kusuyor olmasın

Valla ben sağlık ocağına sadece tetanoz aşısı icin ve tansiyon ölçümü icin gittim.hala tansiyon icin gidiyorum.aşıyı ve tansiyon olcumunu hastanede de yaptirabilirsin.cok ta sart değil bildigime göre

Ay kiyamam aglamaz mi yaa kim bilir canı nasıl aciyordur minnos onlar yazık kanları mi var sanki.üzüldüm simdi.her anne ve bebeği bu acıyı yasayacak yani
Benim zaten doktor korkum var kan tutuyor malum. Topuk kanı almaya gittiğimizde yanımda kız kardeşim ve babam vardı. Kız kardeşim anestezi hekimi. Emin ellere emanet etmeme rağmen Topuk kanı alınırken yanında olamadım. O ağladıkça ben ağladım.. Ben ağladım, bana bakıp babam ağladı.. Ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna... böyle bir döngü işte :)

Kiyamam yaaa Allahim gözlerim doldu gercekten evlat sahibi olmak bambaşka birsey.daha kucagima alamadim ama insallah sag salim alıp bende annelik duygularimi en derininden yasarim.simdiden bile yasiyorum ödüm kopuyor.topuk kanından kaciririm ben belki yavrumu korktum suan
Sonrasında hemen susuyormu peki

İşin en iyi kısmı memeyi görünce hemennn susuyorlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…