2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah çok güzel gecmıs :) bebiş nasıl kaç kilo doğdu ben bıraz kılodan korkuyorum suan 3700 cıvarı. Daha oncekı kontrolde kanala gırmısmıydı bebegın basi
Bebegim ultrason kilosundan 400 gr daha az yani 3,5 kilo dogdu ki, tahminimiz de bu yondeydi. Dogum yaptigim gun bebegin basi dogum kanalina yaklasmis ve 1 cm aciklik vardi :)

Benimkinin ablasida ilk gunler besigin etrafında köpek baliği gibi geziyordu valla :)) son günlerde biraz daha alışmaya basladi oğlanda gün içinde çok uyurdu ama 2 gundur gundüz uykulari bayagi azaldi iki uyuyo hemen aglamalar baslio gazida oluo biraz Allah tan geceleri sadece emmeye uyanıp tekrar uyumaya dvm ediyo

Selamlar kizlar, cok taze lohusa olarak bildiriyorum, hamilelik sonrasi daha zormus :)
Normal, sezeryan ne olursa olsun merak etmeyin sutunuz gelecek. Muhakkak sut sagma pompaniz olsun. Sutunuz ilk baslarda yetersiz olabilir, dr kontrolunde mama vermekten cekinmeyin. Bebeginiz agliyorsa bilin ki doymuyordur, gazdir, bebektir aglar demeyin, doymuyordur.
Dogduktan sonra 2. Ya da 3. Gun doktor kontrolune goturun, sarilik olabiliyorlar. Sutunuzu sagin duzenli olarak, arttigini goreceksiniz. Hastahaneden nasil emzireceginizi ogrenerek ayrilin , bu cok cok cok onemli. Yoksa evde bebekle aglayip durursunuz.
Gogusunuz yara oluyor ve cok ilerlemeden, ertelemeden krem ve korucu meme sapkasi, surtunmeyi onleyici aparat kullanin.
Yenidogan bebeklerin cene kaslari cok gelismedigi icin ilk baslarda zor emer, yorulur. Onlari zorlamayin , 15 dk dan fazla memede tutmayin .
Simdilik bu kadar, sevgiler selamlar :)

En geç yarın kucağına alırsın bebeği canım Allah'ın izniyle

Hay maşallah boylu boslu bir oğlan olmuş sağlık sıhhatle büyüsün inşallah.
D-E bebisin hayirli olsun canim. Bebisin boyunu nasil ölctuler. Biliyorum komik bir soru oldu ama benim dogum yaptigim hastane bebegin bacaklarini uzatmak kalca cikigina sebep oldugu icin boyunu olcmuyoruz. Kilosuna gore tahmini bir boy yaziyoruz dedi. Simdi senin bebis cok kilolu da degil ki ona gore 55 yazsinlar diyecem. Bebegin bacaklarini uzatip olcmusler mi acaba?
Bizimki olculmedi ve boy olcumu icin ilk 1 ay sonunu bekliyoruz.

Ayni durum bizde de mevcut :) kizimin adini kirmizi baslikli kiz koydu annem cinarada kurt:) sifrelesiyoruz :) cinar bebegin yanina gidince ya da tek kalacagi zaman kosuuuun kurt kirmizi baslikli kizi kapacak diyoruz :) :)

Bizim yarın sarılık için kontrol yapılacak, ilk yapılan sınırda çıkmıştı. Özellikle geceleri çok zor uyandırıyorum , uyandırmak için neler yapıyorsunuz
O uyandirma kismi benim icin de iskenceydi. Sarilik uykusu sanki nrmal uykusuna gore derin oluyor. Altini actim olmadi, üstünü degistim olmadi, elimi islattim yuzune dokundum olmadi. Sadece topugunu sıkınca uyandi. Ona da sen dayanabilirsen tabi. Aglayarak uyandiginda ben ondan daha cok gozyasi döktüm. Ama sagliklari icin mecburuz napalim

Kızlar dogumum başlamış bebek ters 1 santim açılma var bana dua edin başka hastaneye sevk ettiler kan sulandırıcı iğne yaptığım için burda alamayız kanama durmaz dediler korkuyorum
İnşallah rahat bir doğum geçirir yavrunu sağlıkla kucağına alırsın canım. Habersiz bırakma

Benim minnoşun doğum raporunda 52 cm yazıyor ama annemin aile hekimine gittiğimde boy ölçümü yapmıyoruz kalça çıkığına sebep oluyor dediler. Hastanede nasıl olctuler kafamda türlü türlü sorular...

Ayni durum bizde de mevcut :) kizimin adini kirmizi baslikli kiz koydu annem cinarada kurt:) sifrelesiyoruz :) cinar bebegin yanina gidince ya da tek kalacagi zaman kosuuuun kurt kirmizi baslikli kizi kapacak diyoruz :) :)
Oda cok iyiymis :) alisacaklar bir sekilde simdi ilk gune nazaran cok cok daha iyi durumda bunada sukur.

Çok iyiymiş bu
Ben de ki pamuk prenses de gelecek olan kül kedisini kapacak sanırım

Ben olculurken ameliyathanede gordum :) dizlerini gerdirmeden dizleri kirik vaziyette olctuler tahmini 47.5cm dediler. Bende kendimi avutttum uzundur daha dizlerini kirmisti diye ama kiyafetler cuval gibi. Ctesi sarilik dusuncesi ve idrarda pembelik gorunce goturduk dr uzatip olctu 47.5 bucur benim oglan:) yani yaklasik olcumleri bizde tuttu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…