2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tebrik ederim canım maşallah size :) çok sanslısın 3 ıkınmayla gelmiş yavrun. Ben 20 ıkınma falan olmustur sanırım. Çok zorldım kendimi. Ikınmaların kendiliğinden mi oldu yoksa içinden mi geldi. Ikınma içinden gelirmiş öyle diyorlar.
 
Canım gözün aydın. Rabbim uzun sağlıklı hayırlı ömür versin...
 
Kızlar bende doğum hikayemi anlatayım size o zaman. Geç oldu ama olsun :) benim salı günü kontrolüm vardı. Doktor basının rahim ağzına yamuk baskı yaptıgını söyledi. Ve eliyle onu düzeltmeye çaliştı ve o hafta içinde doğum başlar dedi akşamına sancılar başladı. Saydım ritmikti 3 e kadar ytakta dayandım somra kalktım annemlerin yanına gittim annem ebe oldugu için anladı gelmiş doğumun dedi. 4 gibi hazırlandık hastaneye gittik. Nst sonucu doktora yollandı ve yatıs verdi doktorum. O saatten sonra odamda sancı çekmeye başladım. Fenaymıs o sancılar yanlız. 5 dalikada bir gelmeye başladı çok canın yandı. Bir yandanda annemle eşim balon şişiriyorlar odayı süslemeye başladılar ben orda acı çekiyorum bir gülme geldi o an :) sabah doktorum geldi yanıma yatagın ucuna geçti ve suyumu patlatacını söyledi. Ve gözlerimi kapamamı söyledi. Başladı anlatmaya ormanda hayal et kendini dedi. Yusufu bir ceylan olarak düşün ve iki ağacın altına sıkışmıs dedi ve sen kurtaracaksın onu dedi. Bunuda ıkınarak yapacaksın dedi. Doğumdada bunu hayal etmemi rica etti bende tamam dedim tabi sözümü yerine getiremedim :) yavaşca suyumu patlattı ve gitti. Ebe geldi suni sancı verdi. O andan itibaren sancılarım çok sıklaştı. Ve doğumhaneye doğru yol aldık. Ebe bana sancım geldikçe ıkınmamı söyledi çok güçlü sekilde. Bende yaptım yaptım yaptım ama bir türlü olmadı yapamayacgımı düşündüm keşke sezeryan olsaydım dedim. Çünkü çok ıkındım ama olmuyordu. Defalarca defalarca denedim ama gelmiyordu bebeğim. Korkmaya başladım. 40 dakika sürdü ama bir türlü sonuca varamıyordum. Doktorum geldi en sonunda ebe üstüme çullandı cok canım yandı gözlerimi kapadım sanırım bayılıcam dedim. Ve o anda bir baktım havada bir harket eden canlı bişi. Doktorun işte oğlun al bak gör bak dedi göğsüme koydular. O an başladım ağlamaya sarıldım ah oğlum ben seni çok bekledim çok istedim seni dedim onları hatırlıyorum. Başladım poz vermeye bir yandan doktor çekiyor bir yandan fotoğrafcım bir o yana bir bu yana o tiple poz vermeye başladım. Annemi çağırdı doktorum ebe oldugu için göbeğini kwsmesi için. Annemde keserken göbek adını Doktorum adını koydu inş sizin gibi doktor olur dedi. Sonra 2 dikiş attı doktorum ve kalktım gittim odama. Herkes çok kolay ve rahat bir doğum geçirdiğimi söyledi ama nedense bana öyle gelmedi. Ya da gelmedi. Sonra oğlum doğarken su yutmuş özel gözetim altında kaldı 3 saat somra kucagıma geldi. O anda çok guzeldi. Herşeye bedel. Canım oğlum şimdi saati geldi küvezden çıkarayım biraz besleyeyim. Ne olur dua edin kızlar yarın sabaha değeri düşsün evimize gidelim.
 

Rabbim Şafii ismiyle şifa versin inşallah
Mevlam dermansız dert vermesin bunu her bebek yaşıyor ve atlatıyor
 
Günaydınkızlar hepinizi tek tek etiket yapamadım kusura bakmayın dün gece 23.00 da oğlum mahmut onuru sağ salim kucağıma aldım çok şükür.Hafif ağrım var onun dışında iyiyiz.Doğum hikayem ise şöyle sabah kontrole gittim gün almak için nstde sancım çıktı doktor git vajinel muayene ol dedi gittim 2 cm açıklık vardı. Kan sulandırıcı iğne yaptığım için kendi doktorum risk alamam dedi doğum evine sevk etti.Sezeryan a alındım ve oğlum doğdu çok şükür. Burdaki doktorlar kendi doktoruma çok kızdılar neden iğneyi biraktirmamis seni ve bebeği tehlikeye atmış sonrada seni kabul etmemiş diye.Neyse onu allaha havale ediyorum şimdilik bu kadar görüşmek üzere öptüm sizi
 
Karnı yumuşak canım kakasınıda yapıyor bir problem görünmüyor aslında emzirdikten sonra gazınıda çıkarıyorum hep. Senin oğlan neden huysuz kuzum gaz sancısımı var?
Yok dövülmelik de işte ele gelmiyor daha )))) gündüzü uyudu geceyi de ilgi isteyesi tuttu.
 
Ohhh cok şükür sonunda kavustunuz
Gözün gonlun aydın canim
Ee uykusuz geceler kervanina hos geldin
 
Gecmis olsun canim okuyamadim tum mesajlari ama sarilikmi oldu kuzun insallah gecer cabucak
 
Hayirli olsun canim ❤❤
 

Gozhn aydin, hiksyeni bekliyoruz.

@duygusuzcanlar Onur_hira_ela ,

G Gurmes , tebrikler, bundan sonrasi icin kolayliklar.
 
Doğum boyu ile ilerideki boyu arasında anlamlı bir ilişki olduğunu düşünmüyorum canım. Böyle bir araştırma var mı bilgim yok ama etrafımdan gördüğümle yazıyorum. Ben 52 cm doğmuşum 169 cm şimdi boyum, eşim de 52 cm doğmuş 187cm şimdi. Kız kardeşim 48 cm doğmuş ama benden uzun 172 şimdi.
 
Günaydın kızlar dün gecesen beri okuyorum konuşulanları tek tek alıntılamayı unutttum ama doğum yapan bütün arkadaşlarımı tebrik ederim. Benimde Perşembe günü kontrolüm var son duruma göre ya cuma ya cumartesi sezeryan olucam sanırım.
Size bir soru normal doğum yapan arkadaşlrım kaçıncı haftada ve kaç kg doğum yaptınız acaba?
Birde ilk doğumum erken doğum olmuştu benim 26 haftalık normal doğum yapmıştım,ikinci doğum için yine de çatı darlığından söz edilebilir mi? Dr umdan şüphe duymaya başladım sanırım
 
Her işte vardır bir hayır iyi ki de kontrol gününmüs dün ve iyi ki seni sevk etmiş ona kalsan belki basına başka birşey daha getirirdi boşver üzülme. Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün.
 
Bayramda muhakkak doğum yaptıracak bir dr olur canım. Mesela benim doğum bayram tatilinde görünüyor. Benim gibi de bir sürü insan vardır. Doğum başlasa tatilin bitmesini bekleyin diyecek halleri yok. Ben de teyzen gibi düşünüyorum. Bebek hareketlerinde azalma sonlara doğru olağan bir durummuş yerleri daraldığı için. Bebeğinin sağlık göstergeleri iyiyken sunni sancıyı zorlamaya gerek var mı bilmiyorum. 42. haftaya kadar beklemekte bebek için tehlike oluşmadığı sürece bir sorun yok ki. Biraz fazlaca streslisin, ondan gözünde büyüyor olabilir şu an yaşadıkların
 
Hayırlı olsun Allah sizlere bağışlasın :) sarı oğluşu öpüyorum çok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…