2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hayırlı evlat olsun, bir an önce ağrıların geçer inşallah

gozunaydin canimm Allah bagislasin kuzunu cok sukur sende aldin yavrunu kucagina.

Gözün aydın canım benim. Size mutlu, sağlıklı sıhhatli hayat diliyorum

Kizlar dogumdan sonra yanimda sadece eşim olsa yetmez mi.illa ki annem veya bi akrabam veya kayinvalide vs olmasi sart mi? Kendi basima buyutemez miyim acaba
Ben büyütüyorum canım. Sezeryanlı olmama rağmen hem de. Buzluğa bir şeyler at kendin için. Tavuklu çorba filan depola , yumuşak yesen daha iyi. İlk gün hastanede geçti, 2.gün eve geldim, eşim yardım etti ve komşu teyze yemek getirdi. 3.gün öğle yemeğine kalktım sulu yemek yaptım bebiş uyurken. Sonrası daha kolay ilerliyor giderek canım. Artık tatlı, pestil, ütü vs. bütün işlermi yapıyorum

Canim ayni ben gibi fazla duygusalsin. Herkesi kendin gibi saniyor ve beklentiye giriyorsun. Ben olsam yapardim diyorsun. Mesele su ki onlar sen degil iste. Evet sen olsan dusunurdun yapardin ederdin. Bazi insan odun ve bu degismiyor, düşünemiyorlar ya da dusunememis gibu yapmak rahatlarına gidiyor. Bu durumun tek cozumu var, sifir beklenti... yani ben olsaydim boyle yapardim demeyeceksin insanlar da yapsin diye beklemeyeceksin yapmayinca da uzulmeyeceksin. Cunku olan sadece sana oluyor, uzulen sensin ve karsi taraf bundan bi haber belki de oturmus cayini iciyor.
Ben yillarca kv beni dusunmedi bana bunu yapmadi diye bekledim durdum. En son ben 6 aylik hamileyim bana ac misin tok musun diye sormadin bile dedim. Ne dedi biliyor musun? Neden soylemedin? Ben diyorum ki hamileyim bi zahmet dusunsun yapsin. O diyor ki ihtiyaci varsa soylesin. Ben soylemedigim icin o bir sey yapmiyor ben de niye yapmadi diye kendimi yiyorum. Bana dediki diger gelin hep anne sunu yap diyip dururmus ben hic demiyor musum.
Cozum ne oldu, huyunu anladim. Artik yap diyorum, yapayim mi dediginde gerek yok demiyorum, olur diyorum. Sonuc dogumdan beri yanimda bana mutfak yemek bulasik isi birakmadi, bebekle ilgilendi. Duygusal insanlar olarak problemleri kafamizda buyutebiliyoruz ben bunu anladim. Otursan konussan kv ile, her ne kadar beni sevmiyor istemiyor desen de, mesela bebek alisverislerine hic cagirmamis olmana tepki olarak ilgilenmemis olabilir. Bence oturup konusabilseniz yuzyuze cozulemeyecek problem yok gibi. Dogum bir cok hayra vesile olabilir. Sevsen de sevmesen de cocugunu babaanneden, onu da torunundan mahrum etme sakin. Insallah duzelir hersey

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün sağlıklı hayırlı uzun ömrü olsun yavrunun inşallah.

Ay canim benim ya gercekten mi,inan bana da cesaret geldi.annen hic gelmedi mi yanina dogumda bile.hep kendin mi hallettin bugüne kadar.

Tvuklu corbayi yapipbuzluga atayim.baska neler yapip koyayim?

Bende öyle sanki doğmayıp kalacak gibi üçümüz aynıyız sende belirti varmi
Kasılmalarım çok oluyor ama düzensiz. Bir de bu gün belim ağrıdı dinlenince geçti. Aslında kasılmalar olunca korkuyorum ilk gebeliğim acaba gerçek sancı da ben mi anlamıyorum ya bir şey olursa diye kendimi yiyorum aklımdan felaket senaryoları geçiyor. Yok pisliğini yerse anlamazsam yok sancıyı farketmezsem naparım diye.
Sende belirti var mı?

Cok sevindim canim bolca dinlenmeye bak ki vücudun toparlansin
Geceleri oğlumun kokusuyla missler gibi uyuyorum canım bu emzirme yastığı okadar güzel birşeymişki acayip işime yaradı u harfi yapıp oğluşu yanımda zarar vermeden yatırabiliyorum uykumda çok hafif her hareketinde koklayıp tekrar uyuyorum. Allahtan geceleri anne karnındaki gibi uyuyo oğlum

Benim kasılmalar dün çok düzenli oldu hatta hastaneye gittik 90 ila 100 arası sancılar cıktı ama bende tık yok açılmada olmamış bebek kalp atışı ıyiydi eve geldim aynen devam ediyor dünkü kadar düzenli değil ama kasılma devam benim 3. Bebek şancı olunca anlamamak mümkün değil bekliyorum perşembe kontrol var ama dediğim gibi bebege bir şey olurmu evhami bendede var malesef

Kaka rengi ne canım sizde? Rengide önemli mi? Annem renginden dolayı üsütüyorsun diyo
Bizde de renk onemli diyorlar. Bebegin problemi yoksa acik sari yapar. Sancisi varsa yesil yapar derler. Sen usutursen de bebek sancilanir. Sırtını gogsunu ayaklarini sicak tutman lazim derler. Bence vardir bildikleri

Kizlar dogumdan sonra yanimda sadece eşim olsa yetmez mi.illa ki annem veya bi akrabam veya kayinvalide vs olmasi sart mi? Kendi basima buyutemez miyim acaba
Senin ilk bebek oldugu icin yanina birileri gelse iyi olur canim. Sen de kocan da tecrubesizsiniz, bebegi tutmaktan basla emzirmek gazini cikarmak giydirmek hele banyosunu yaptırmak ilk baslarda size zor gelebilir. Heleki sezeryan olursan ve hemen toparlanamazsan kim bakacak bebege. Elbette yapabilenler olabilir ama.biraz tecrube biraz da cesaret isi. Tecruben olmadigina gore kendini bizden daha iyi bilirsin. Cesaretin var mi?
Eger yoksa annen gelmeli canim

Merhaba arkadaşlar, bu sabah 10.30 da kızım dogdu hamdolsun

Epidural sezeryan oldum ama bi ara bayılttılar doktora sordm iyi dedi ameliyt zorladm baya ama niye bayılttılar diye , biraz ugrastırdı dedi

Plesanta ile ilgili sorunum vardı ondan sanrm çok detay vermedi

Ve odaya geldiğimden beri çok aşırı agrım var, rahim toparlanıyo ondan dedi doktor ama bence ameliyt sırasında ekstra benı bayıltarak ne yapıldıysa onla alakalı. Bu saat oldu kaç iğne kaç serum hala kıpırdayamıyorm resmen

Kızım yanımda cok şükür, benım de agrılarım geçerse Allah ın izniyle daha iyi olacagım

Dün gece soğan sürdüm göğüslerime ama bugun daha ikinci emzirmede acımaya başladı malese ilk kızımda da göğüs yarasından çok çekmiştim yine aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…