2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Haklısın Doğum yapanların hepsi aynı şeyi söylüyor sancılar başladığında hissetmemek gibi bir şey olmaz anlarsın diye. Bakalım inş bayram tatilinde olmaz da rahat rahat yaparız doğumu.

Canım benim çok çok geçmiş olsun
Bir an önce toparlanırsın inşallah
Rabbim Şafii ismiyle şifa versin
Kuzu nasıl annesi?
Hayırlı evlat olsun inşallah

Bizde de renk onemli diyorlar. Bebegin problemi yoksa acik sari yapar. Sancisi varsa yesil yapar derler. Sen usutursen de bebek sancilanir. Sırtını gogsunu ayaklarini sicak tutman lazim derler. Bence vardir bildikleri
Ama üşüncek havada yok ki, evler çok sıcak. Anneme kalsa üstüme hep kalın bir seyler al ayagıma çorap.e ama terliyorum. Ne yapacam bilemedim

Valla ben bayramda olmasına bile razıyım çok bunaldım
Ben geçen kurban bayramında bir düşğk yaptım doktor izin olduğundan kadın Doğum hastanesine sevk ettiler. Belki inanmıcaksınız ama kantinde düşük yaptım. Orada Doğum için de gelenleri görünce korkuyorum. Bir kadın vardı hiç unutmuyorum doğuruyorum nolur muayeneye alın diye ağlıyordu. O yüzden bayram geçsin istiyorum. :)

Canim öncelikle gozunuz aydin Allah saglikla büyütmek nasip etsin.
Agrilarin icin rabbim kolaylik versin gercekten zor cok iyi bilirim..
Biraz narkoz verilmistr belki sana.
Agrilarin nerende?

Canim buyuten var benim arkadasim buyuttu ama ben annemle ancak yapiyorum
kızlar açıkçası benim şöyle bi sıkıntım var.annemin bazı huylari var.yani biraz psikolojisi bozuk maalesef.mesela çeşmenin başına geçip 1 saat gargara yapar.agzina kil tüy kacmistir diye.yillardir bu huyundan vazgeciremedik.dalagindan ameliyat olmustu yillar once.kist çıkmıştı dalaginda.doktor kuş ve kedi tuyunden olmus demis.o gunden bu yana gargara yapmadan asla yemek yemez.saatlerce cesmeden su akitip boğazıni calkalar durur.veya ne bilim anne bi yemek yap desen,o yemek 2 saatte olacaksa 7 saatte hazir olur.mesela anne şunu yapma desen illa kendi bildigini yapar.yillardir babam da delirtti kadını.cok kaygisiz.10 yasinda bi kardesim var onun bile nere gittiginden naptigindan habersiz.simdi annemi getirsem aklim kardesimde kalacak.babam fuhus yapan serefsiz insanin teki.kardeşime bakabilecegi mechul.kardesimle annem gelse desem okulu acilacak cocugun.15 20 gun devamsizlik olmaz.yukarda bahsettigim annemin huylari beni cok delirtiyo.muhtemelen dogumdan sonra da delirticek.kendi evimde bağırmak,esimin yaninda küçük düşürmekten korkuyorum annemi.bilmiyorum kafam allak bullak.evet acemiyim hic birsey bilmiyorum.ama Allah yardim eder diye düşünüyorum.eder diymi?zaten annemin kalacagi anca 15 gun olur kardesimden ötürü.yani sonra yine bana kalacak bebeğim.of bilmiyorum valla sapittim

Hayirli olsun canim insallah biran once iyilesirsin

Haklisin coco ne desem bilemedim Allah uardimcin olsun

Evet bende duygusalım insanlara karşı beklenti içine girmiyorum çünkü hayatta hep ayaklarımın üstünde durmak zorunda kaldım kendi işimi kendim hallettim öyle yaşayınca beklentide kalmıyor ama KV. Ben ondan birşey bekliycem istiycem diye ödü koptuğu için hiç aklıma gelmeyen şeylerin lafını soktuğu için bu duruma geldik mesela hamileliğimin ilk ayları düşük riskim vardı ne çağırdım ne bekledim duyar duymaz bende hastayım ben yapamam dedi sonra benden o halimle iş bekledi laf soktu gezmeye giderken beni çağırdı dedim benim durumum belli nasıl geleyim dedim diye küstü yani kendi sorunu yaratıyor hiçbirşey yapmasına gerek yok ama böyle kötü tavırda sergilemese sorun olmayacak bebeğin cinsiyetini öğrendik gittik onlara da haber vermeye benim o anki düşüncem oğlum olacağı nasıl olacağı falan mutluyum görüyor ya konuyu getirdi bebek alışverişine ben anlamam öyle şeylerden paramda yok zaten ben birşey alamam hele bir dogsunda bakarız artık dedi bende dedim ki zaten kimseden bir beklentim yok eşimle hallederiz dedim aynen siz alırsınız dedi sizin paranız vardır zaten dedi ve birde dedi ki sürekli ben anlamam zaten böyle şeyleri anneanneler yapar bunu annemin yüzüne de söylediler bende madem bu şekil söyleniyor bizde kafamıza göre mobilyamızı alırız alışverişimizi yaparız onun birseyden haberdar olmasına gerek yok dedim o yüzden onu goturmedim çünkü kendi de dedi zaten annenle halledersin ben anlamam diye ama yapınca da bu sefer hasetlendi zaten ne oluyorsa bu içinde ki fesatlıgından oluyor benim eşimle mutlu olmamı oglumuzun olucagını kıskanıyor ondan yapıyor hatta daha bak ben hiçbirsey demeden ben torun falan bakamam senin annen baksın o anlar ben çocuk bakmaktan anlamam dedi ben kucağıma bile almam dedi tamam dedim yapma zaten çocuk benim ben bakarım senden istiyen yok diyorum hala daha ben söyliyimde bana güvenme diyor işte bende bu sefer diyorum ki kaynanam almam dedi yapmam dedi bakmam dedi hani sanki ben bekliyorum da o yapmıyormus gibi oldu ama inan ki ortada öyle birşey yok ben beklemiyorum o beklemedigim halde gelip gidip yapmam etmem karışmam banane dediğinden oldu bu sorunlar baştan bunları söylemesinin tek sebebi ondan birşey istenmesin eli cebine gitmesin rahatı bozulmasın bu yüzden yapıyor yani onunla oturup konuşulacak bi durum yok huyu böyle

Bir 37+3te benim :) cumartesi günü kontrolümüz var ogün alabılırim belki dedi doktor. Dayanabılcek gibi görursemde 27agustos pazartesi sabah 9a yazıcam doğumu dedi :)
Hadi hayırlısı olsun canım cumartesi benimde kontorulum var nts ye bağlıyacak doktor sancı falan varmı diye tabi benim normal doğum olucagı için artık ne zaman gelirse bakalım :)

Inşallah canim sürekli kasılma oluyor ama şancı yok sende belirti ne var
Benim bı kaç gündür belime bir ağrı saplanıyor sonra kasıklarıma vuruyor ama geri geçiyor bir iki dakikalık birşey yani sonra bakıyorum hiçbirşey yok tek rahatsız eden bebeğin aşağı doğru baskı yapması oramı tutuyorum bazen bir baskı oluyor sanki birşey çıkacak gibi diyorum ne oluyor ayağa kalkıyorum o an oturamıyorum sonra geçiyor tabi ama bu bebek hareket ettiği için oluyor herhalde

Aa o nasıl bir hastane ya ama gerçi bende öyle birşeye şahit olduğum geçen sene kürtaj olmaya gittiğim hastanede kadın sancıyla gelmiş saatlerce acilde bekletmisler doğum başlamış kadın bir bağırmış bebek geliyor diye acil sedyeye almışlar baktm sedyede kadın yarı çıplak sedyenin üstünde hemşire kadının orasını tutuyor çünkü bebeğin kafası çıkmış o şekilde dogumhaneye koşturdular insan canı ne kadar ucuz dedim bu kadın doğum Hastanesi'nde oldu devlet hastanesi yanı ve normal mesai saatlerindeydi öyle tatil gunu falanda degildi. Benim gittiğim hastane de 7 24 kadın doğum doktoru var o yüzden bayram da da olsa nöbetçi doktor olucak ama tabi yine içimden geçen kendi doktorumun olması :)

Umarım bu yazıyı yeni hamile olup düşük tehlikesi olanlar okumaz zira ben bile tırstım

Canım ilk çocuğun olucagı için istersen bir haftalığına da olsa annen yanında dursun bir hafta sabır et annene sonra bebeginle başbaşa kalırsın. Benim ilk cocugum olucak ama kardesimden tecrübeliyim yinede annemi istiyorum yanımda benim annemde dik baslıdır ama olsun bi şekilde anlaşıyoruz gerçi benim annemin o tür huyları yok mutfakta çok hamarat ne istesem iki dakikada pişirir getirir Allah razı olsun. Sen yinede bir düşün ne kadar anlasamasanda annen bir hafta idare edebilirsin bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…