2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kilolar ne durumda kızlar bende 5 kilo kaldı ama zaten kilolu hamile kalmıştım 5 te öyle koy on kilo Kardeşim nişanlanacak bayramdan sonra bende kilo saç baş hepsi sıkıntı ( Doğum sonrası saçlarımı kısacık kestirdim ve bir süre boyatmak niyetim Yok ve çok beyazım var)

Iki gundur boyle oldu cok sevindim oyleyse sagol canim. Sen ne yiyip iciyorsun emzirirken daha cok agirlik vermek dogru mu yani ben daha fazla yiyip karbonhidratli yiyecekler tuketmeye calisiyorum
Bol su iciyorum. Hurma ceviz badem yiyorum onun disinda hamilelik oncesi nasilsam beslenmem o sekilde sut icin ozel bir gayretim yok canim.

Hangi bezde var bu çizgi göstergesi, az önce değiştim bezini çiş yapmıştı kaka yapmadığı için anlayabildim ama damla damla çok az kan da vardı normal mi acaba bu
Canim benim bildigim prima premium care i kullaniyorum onda var, sleepy de ablam kullanmisti onda da var. Diger bezleri hic kullanmadigimiz icin bilmiyorum. Ama simdi cogunda var diyorlar bilen arkadaslar varsa digerlerini de yazsinlar.
Gordugun kan degil sanirsam kristal, bebis susuz kalmis yeteri kadar sut alamamis gibi. Endiseye gerek yok, daha cok emzir veya mama veriyorsan arada su da ver. Bizim cocuk doktorlarimiz ki bu 20 gunde 3 farkli doktora goturdum ben kizimi, hepsi su vermemizi soyledi. Hava cok sicak, sut bogazinda balgamlasir onu temizlesin dedi bir tanesi. Digeri de emzirmeden sonra 2 3 damla verki agzindaki sutu temizlesin pamukcuk olmasin dedi. Ben veriyorum su, sapur supur da iciyor. Onun da ihtiyaci var demekki diye dusunuyorum

Son düzenleme:
Gri mavi gibi sanki masmavi degil
Acaba mavi gozler masmavi mi doguyor gri mavi mi? Arkadasimin bebisi gri mavi dogdu, gozunun cevresinde de koyu gri hare vardi. Kesin döner dedik. O goz rengi acildi acildi masmavi oldu. Ama acik mavi degil koyu mavi oldu. Mavi gozler hep boyle gri mavi mi yoksa dogar dogmaz masmavi olan var mi merak ettim ben de

Gunluk kac bez degisiyorsun peki? Hic saydin mi? Her emzirmede olmasa da 2 veya 3 saatte bir kere degisiyorsundur. O sekilde ortalama 8 10 bez yapar. Hepsi kakali ve cisliyse problem yok bence

Çok teşekkürler bilgiler için evet bebeğim susuz kaldı demekki anne sütü alamadığı için havalar da çok sıcak, Doğuma kadar yaptığımız evhamlardan çok daha zormuş bundan sonraki süreç

Bende şuan bunu çok merak ediyorum, benim gözlerim mavi kızımın da şuan mavi gözüküyo ama gri gibi mavi herkes değişir diyo ama bakalım değişecek mi yoksa bendenmi aldı gözleri

Bende şuan bunu çok merak ediyorum, benim gözlerim mavi kızımın da şuan mavi gözüküyo ama gri gibi mavi herkes değişir diyo ama bakalım değişecek mi yoksa bendenmi aldı gözleri
1 yasinda degisen goz rengi bile duydum. Ama renkli gozler renkli kalsin mumkunse nolur... kahve siyaha doneceksen niye renkli gibi olup heyecan yaptiriyorsun diye kizar insan. Kahve siyah goz dogdugundan itibaren belli oluyor baska renge de dönmüyor maalesef. Ana yuregi gozleri lacivert diye seviniyorsun ama o lacivert gozler komur karasi oluyor :)

Saatli emzirme dogru birsey degil bebek her arandiginda emme talebi gosterdiginde yada teklifine yanit verdiginde meme agzinda olmali. Bebegin kaç günlük oldu. Bezleri nasil doluysa endise etme ac degildir. Ben aklima estikce meme veriyorum bırakınca da digerini veriyorum almazsa yatiriyorum yerine kipirdaninca tekrar ayni seyi yapiyorum.

Son düzenleme:
Yok hala geçemedik sarı kakaya hala siyah koyu yeşil gibi bi renk 2 gün oldu çokta iyi beslenemedi ondan geçemedik galiba
O pembe yada kiremit rengide olabilir kan olarak gordugun sey beslenemediginin gostergesi canim. Benim sutum olmasina ragmen oglumda 3 gunlukken cocuk cocuk dr uma goturduk cunku meme basini alip emiyordu sutu indiremeden yoruluyordu memeyi yanlis tuttugu icin ac kaldi. Nedenini ogrenincede sagip biberonla verdim sutumu iki uc gun 3-4 kez tabiki aralarda surekli memeyede tuttum hemen sari kaka yapmaya basladi. Hic yapmamisti 3. Gune kadar hep mekonyum cikisi oldu. Simdi guclendi ve sadece memeye devam ediyoruz.

Oy maşallah bu kuzularaaa .
Çok geçmiş olsun canım

Canim gozun aydin allah anali babali buyutsun. Kan sekeri cok dusmus canim. Kan sekeri dusuk olunca cok uyurlar. Hipoglisemi olur cocuk. Aman cocuk akilli uslu sanmayasin, bir sekilde surekli karnini doyurman lazim dikkat et olur mu...
Gecmis olsun simdiden

Merhaba, ben dün spinal sezeryan oldum. Bebeğin ilk çıkışını gördüm ve anında yaptığı çişini :) çok güzeldi. Daha önce genel anestezi ile başka bir ameliyat olmuştum uyanması ve kendine gelmesi zaman almıştı. Evet spinalde birazcık iğne yakıyor ama anlık ve dayanılmayacak gibi değil. Spinal öneririm. Sevgiler.

Deniz Arel in tırnaklarını keserken elini kestik annem hüngür hüngür ağladı. Ben metanetli kalmak durumunda kaldım. Çok kanamadı umarım mikrop filan kapmaz çok üzgünüm
Ayyyy yavrum kiz nasil oldu oyle. Neyle kestiniz ki... bebekler icin makas seklinde tirnak makaslari var, cok pratik cok kolay. Eger almadiysan chicco nunkini kullaniyorum ben memnunum. Tirnagi cok guzel kavriyor. Gecmis olsun tekrar olmaz insallah

Ayyyy yavrum kiz nasil oldu oyle. Neyle kestiniz ki... bebekler icin makas seklinde tirnak makaslari var, cok pratik cok kolay. Eger almadiysan chicco nunkini kullaniyorum ben memnunum. Tirnagi cok guzel kavriyor. Gecmis olsun tekrar olmaz insallah
Chicconun seti vardı kuzum bende de elimiz tırnak makasına gitti işte törpü filanda vardı halbuki olacağı varmış

Cati muayenesi dogumu tetiklemis olabilir, artik zamani zaten. Hadi bakalim seni de yavastan analar kervanina alalim

Iki gundur boyle oldu cok sevindim oyleyse sagol canim. Sen ne yiyip iciyorsun emzirirken daha cok agirlik vermek dogru mu yani ben daha fazla yiyip karbonhidratli yiyecekler tuketmeye calisiyorum
Bu arada daha cok yemen sadece aldigin dogum kilolarinin uzerine yapismasina sebep olur. Daha cok cok degil dengeli ve kaliteli seyler tuketmelisin. Misal kahvaltida yagda degilde haslama yumurta bebegede sanada daha faydali. Agzina atacagin bir kasik tahin pekmez, bir bardak sut oldukca guzel sut kaynagi. Gun icinde bir kase ayakta corba iciyorum. Bir kucuk cerez kasesine kuruuzum ceviz badem koyuyorum azar azar yiyorum ara ogun olarak. Hergun bir muz yemeye devam ediyorum. Aksamda ne yemek varsa az az yiyorum. Beslenmem asagi yukari bu sekilde. Ama hergun bir adet omega3 kapsul ve birde imom vitamin destegi aliyorum. İki cocuk emzirmek icin bunlar sart :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…