- 12 Aralık 2017
- 5.050
- 8.757
- 148
- 33
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #69.901
Canım vücudunu bir kontrol et bakalım pişik filan olan bir yeri vardır belki. Hay allah yaa
Uyku yapıyor diye duymuştum canım
Neden uyudu bilmiyorum muÇok şükür 1 saat uyudu ben de uyudum yoksa bayılacaktım .neden uyudu bilmiyorum
Pisige baktım o da yok anlasam derdini keşke
Çok haklısın. Hemde ne sıcak benim ev ayrı bir aıcak. Babası geç gidiyor işe her sabah yaptırayım gecede yaptırırm olmazsa. Mayıştı kaldı yavrumCanim hergun yaptirsan hem gelisir hemde uyur bebis benim oglan banyo yapinca biraksam 4.5 saat uyur imkanin varsa havalar cok serin degilse orada yaptir
Gunde bi kere gunduz yaptir canim iki kez cok olur hem kendine zaman ayiriro islerini yaparsin o uyudukcaÇok haklısın. Hemde ne sıcak benim ev ayrı bir aıcak. Babası geç gidiyor işe her sabah yaptırayım gecede yaptırırm olmazsa. Mayıştı kaldı yavrum
Canim.benim.oglanda her aksam 11 ile 12:30 arasi agliyor huysuz bir sorunuda yok internette arastirdim bazi cocuklar bunu aliskanlik haline getiriyormus bence benim cocuk o saati aliskanlik yapti sendede oyle olabilirmiÇok şükür 1 saat uyudu ben de uyudum yoksa bayılacaktım .neden uyudu bilmiyorum
Pisige baktım o da yok anlasam derdini keşke
Sutu bol olanlarin gogsu hep sert olur diye bir kaide yok canim, ilk zamanlar meme terbiye olana kadar sert olur sonr bebegin ihtiyacina gore uretir sert olmaz. Bebek 1.5 saatte emip bosaltiyorsa meme kendini ona programlar. 1.5 saati gecince dolmaya baslar akitir.. ama gogus ilk zamanlardako gibi her zaman cok sert ve dolu olmaz. Tabi pompayla gogsu surekli uyariyorsan gogus sert olabilir. Memeyi sut deposu olarak dusunme, yani yumusak o zamam ici bos sutum yok deme. Meme üretim yeridir, depo yeri degil. Depo yeri olsa mastit olunur mu hic. Fazlasi akar hasta eder yani... meme uretim yeridir ve bebek emerken de sut uretir o yuzden merak etmeSütü bol olan anneler hepinizin sütü tazyikli mi geliyor? Ve gogsunuz çok mu sert oluyor bir kaç saatte bir?
Benim sütüm damlayarak geliyor ve goguslerim yumuşak bu sütüm az diye mi merak ettiğim için soruyorum
Tatlımm o tarifi bana yazsana
Sabah eşimle banyo yaptırdık bebişe. Maşallah bugün pek güzel uyudu. Tüm işlerimi yaptım yeöek yedim tamizlik yaptım. Bilmiyorum şansmı yoksa suyun rahatlıcı etkisi mi? Ama bence sabahtan yapılan banyo iyice gevsetti bebeğimi. Baya rahattım bugün. Keyif yaptım :)
Benimde salı günü kontrolum var Ogün alıcaklar bandajı bakalım ne diyecek doktorBen de az önce banyo yaptırdım sırtına masaj da yaptım ama hiçbir şey çıkmadı bizde.
Aklım ermedi valla.
Medela calma biberon canım
Anne memesi gibi akış olan biberon
Evet ben de de oldu direk acile gidip pansuman yaptırdım iltihaplanma başlamıştı
Sonra ki gün içim rahat etmedi
Doktora da muayene oldum içinde ödem iltihap olmasın hemen önlem alınsın diye
Doktor dikişler temiz diye bandajı çıkardı rahatladım
İki gün daha sabır edicem o zaman öyle yanınca dedim bişey mi oldu. Peki bandaj çıkınca o şekilde duş alabiliyomuyuzBende de oldu canım geçiyor maalesef yapacak bir şey yok doktor bandaji çıkartınca geçecek çünkü eti biraz gerdiriyorlar bandajlarken
Kaşınma olmuyor ama yanıyor bandajın etrafı sızlıyor kendim çıkarmaya cesaret edemem ben salı gününü bekliycem kontrolde doktor bakıcakBende kaşınıyordu, eşime eczaneden su geçirmez bandajdan aldırdım. Onu mecbur ederek pansuman yaptırdım batikonla ve bebeğin göbeğine kullandığımız alkol solüsyonu ile. Akşama doğru banyo yapmadan da tekrar yeni bndajı taktık. Doktor haftaya gel demişti, bu şekilde iki kere yaptım, dr bişey anlamadı. Ama şu gerçek ki ilk defa açtığımda yaranın üzerindeki pamuklu kısımda lekeler vardı, iltihaptı sanırım. Sonraki ikinci pansumnda gelmiyordu artık. İyiki temizlemişim dedim.
@etka31112 ya cok guldum ya... neden uyudu bilmiyorum demis... canim benimİki tavuk göğsünü haşladım didikledim
Bir orta boy kavanoz pancar turşusu rendeledim
Bir bağ dereotu ekledim
Yoğurt ile karıştırdım istersen iki kaşık mayonez de ekleyebilirsin
Hem lezzetli bir salata hem de süt oldu bebişe
Aksi gibi benim kızım yıkandıkça uyumuyor
Bugun öğlen yıkadım o saatten beri uyumadı sürekli memede
@etka31112 gibi oldum şaşırdım artık ne yapsam
Memede yapışık 6 saattir
Neden uyudu bilmiyorum mu
Ne hale getirmis kiz seni... :)
Canim.benim.oglanda her aksam 11 ile 12:30 arasi agliyor huysuz bir sorunuda yok internette arastirdim bazi cocuklar bunu aliskanlik haline getiriyormus bence benim cocuk o saati aliskanlik yapti sendede oyle olabilirmi
Sutu bol olanlarin gogsu hep sert olur diye bir kaide yok canim, ilk zamanlar meme terbiye olana kadar sert olur sonr bebegin ihtiyacina gore uretir sert olmaz. Bebek 1.5 saatte emip bosaltiyorsa meme kendini ona programlar. 1.5 saati gecince dolmaya baslar akitir.. ama gogus ilk zamanlardako gibi her zaman cok sert ve dolu olmaz. Tabi pompayla gogsu surekli uyariyorsan gogus sert olabilir. Memeyi sut deposu olarak dusunme, yani yumusak o zamam ici bos sutum yok deme. Meme üretim yeridir, depo yeri degil. Depo yeri olsa mastit olunur mu hic. Fazlasi akar hasta eder yani... meme uretim yeridir ve bebek emerken de sut uretir o yuzden merak etme
@etka31112 canim bebegi ne sıkliķta emziriyorsun mesela yarim saatte 1 ise goguslerin sert olmaz ama 2 saati falan buluyorsa sertlesir ve agrir ki buda hic guzel bi durum degil bugun cok huysuzdu sanirim senin bebis ve surekli meme verdin galiba bubyuzden yumusak olmasi normal diye dusunuyorum
İki gün daha sabır edicem o zaman öyle yanınca dedim bişey mi oldu. Peki bandaj çıkınca o şekilde duş alabiliyomuyuz
Gündüz uyudu ya gece uyumazsa diye dedim.Gunde bi kere gunduz yaptir canim iki kez cok olur hem kendine zaman ayiriro islerini yaparsin o uyudukca
Niye koparıyorsun ki?Hissettimi bilmiyorum canım masaj ve banyodan dolayı mayışmıştı. Daha tsm bitirmedim aklıma geldikçe koparıyorum
Sağol bidenem. Pancar hariç geri kalanını deneyeceğimİki tavuk göğsünü haşladım didikledim
Bir orta boy kavanoz pancar turşusu rendeledim
Bir bağ dereotu ekledim
Yoğurt ile karıştırdım istersen iki kaşık mayonez de ekleyebilirsin
Hem lezzetli bir salata hem de süt oldu bebişe
Aksi gibi benim kızım yıkandıkça uyumuyor
Bugun öğlen yıkadım o saatten beri uyumadı sürekli memede
@etka31112 gibi oldum şaşırdım artık ne yapsam
Memede yapışık 6 saattir
Aynen bir müddet sabır edicez artıkAynen canim ya halada duzelmedi ama yinede hic surmemekten daha iyi
Tamam canım teşekkür ederimKız demek istediğim yani sabah 6.30dan beri değişen bir şey olmadi zaten karnı toktu altı kuruydu kakasini taaa 12de yapmıştı uyumuyordu ağlıyordu birden uyudu 5 gibineden uyudu ya da gün boyu neden uyumadi bunu anlasam bir daha böyle olunca onu yapicam
Canım seninki 1 saatmis benim tam 11 saat ağladı uyumadi falan insallah böyle bir huy haline getirmez
Canım benim göğüsler hep yumuşak istersem 4 saat emzirmeyeyim hiç taş gibi olmuyor. Kız emmeye başladıktan 2 dk sonra sertleşiyor o emdikce tekrar yumuşuyor .Bir de 1 delikten tazyikli ama diğerleri hep damla damla geliyor bu sütün azlığından mı acaba :/ ben zaten bu bebegimde hep mamayla besliyorum aralarda emdiği bir ogun olabilecek kadar olmadi hiç ama 2 saatte bir muhakkak emziriyorum. Bakalım ilk cocukta süt kanallari ilk kez açıldığı için ikinci ve sonrakilerde süt yeterli gelebilirmis insallah öyle olur en azından ikincide eger Allah nasip ederse süt sorunum olmaz
Canım benim 4 saat emzirmesem de sertlesmiyor bebis emmeye başladıktan sonra sertleşiyor o emdikce tekrar yumuşuyor
Çıkartınca bir sprey siktilar bana o da su gecirmemesini sagliyormus alabildim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?