2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben saatli emzirme de yaptım ama onun dışında her istediğinde de memeyi verdim canım

Sut cabuk sindirildigi icin cabuk uyanir, mama mideye cokuyor resmen sindirimi zor ve midede cok kaliyor. Haliyle bebek acikmiyor.
Emzirme kampi 3 gun boyunca anne bebegi her istediginde istedigi kadar emzirecek, yeme icme disinda baska hicbirseyle ilgilenmeyecek, bebek her uyuduğunda anne de uyuyacak seklinde bir kamp. Bol su, bol uyku, bol emzirme baska birsey yok. 3 gun devam edip bebegin kilo artimina bakiliyor. Bu arada anne sutu talepden dolayı artiyor. Eger kilo alimi da yeterli ise sadece emzirmeye devam... dinlenme sart ama, yemegin bile ayagina gelecek, hicbirseyle ilgilenmeyeceksin

Canim belki hala dogum sonrasi kanaman var, kac gun gecti dogumundan? Benim 27 gun hala hafif kanamam oluyor.
36. Gün canım bugün. Kanama şeklinde olmuyordu sarı akinti oluyordu bu baya regl kanı gibi insaallah regl değildir. Bugün yeni bir pompa kirladim ve eds'ye başladım regl olmamaliyim

Depply egepam çok güzel anlatmış. Bence bir denemelisin. Yardım edebilecek biri varsa hiç düşünme

Sütün az olduğu kanısına nasıl vardın?
Pompayla 5 ml geliyor ve sutum 8. Gun memeye indiği için mecbur mamaya başlamıştık süt gelince inat ettim emzirmeye ama 4 Günde 40 gram verdi bebeğim ve benim sütüm sizinkiler gibi tazyikli de hiç olmadi sadece damlıyor

Canim emin misin sutun olmadigina, cisi ve kakasi nasil? Mesela bende bazen sutum olmadiginj dusunuyorum, ama bezleri cok yas oluyor ve kakasini da 5-6 kez yapiyor. Doktorum iyi dedi boyle devam edin. Bebeginin kilosu kac?
Kilosu 3700 dü geçen hafta. Kaka çok yapıyor bez yetiştiremiyoruz. Çişte öyle. Ama ben sarılık geçirmişti mecburen mama takviyesi yaptım. Günde 3 yada 4 sefer 40 cl veriyorum. Az evvel emzirdim emzirdim uykuya dalamadı mama verdim geçti uykuya

Depply egepam çok güzel anlatmış. Bence bir denemelisin. Yardım edebilecek biri varsa hiç düşünme

Hastane tipi pompa kiraladim 1 damla gelmiyor bazen ama inatla sagiyorum düzenli. Ve bebeğim ne zaman istese meme veriyorum eger kendisi istemezse max. 3 saatte bir meme veriyorum. Bugün eds sistemine de başladım mamayi da memeden kataterle veriyorum ne kadar çok emse kar

Canım yaparım bu kampı ama ayağıma kim getirecek yemeğimi. Tek basınayım ben. Cuma günü kilo alımı yeterli gelirse mamayı keserim olmazsa. Ama azsa devam ettrir heralde doktor. Sen uyguluyormusun bunu

Yok be canım evde ikimiz varız. Ayağıma yemek gelmez. Ev işi yemek çamasır vs bunları benden başka biri yapmaz. Eşim yogun çalişiyor kendi işi izinde alamaz.

Canım yaparım bu kampı ama ayağıma kim getirecek yemeğimi. Tek basınayım ben. Cuma günü kilo alımı yeterli gelirse mamayı keserim olmazsa. Ama azsa devam ettrir heralde doktor. Sen uyguluyormusun bunu
Canim ilk 20 gun benim boyle gecti zaten. Bunu bildigimden degil de zaten ablam ve kv yanimdaydi. Ev isleri ile hic ugrasmadim, sadece emzirdim ve dinlendim. Surekli yapmaya gerek yok zaten. Ama senin gibi mama destekli giden annelerin sütünü artirmak icin uygulanan bir yontem. Haftasonu mesela esin sana destek olsun, oturun tomrisin emzirme notlarini birlikte okuyun. Beraber karar verin 3 olmasa da 2 gun uygulayin.. ama o notlari muhakkak oku cok faydasini gorursun. Olaya bakis acin degisir

Canım aynısını ben de yaptım. Mama verince derin uyuyor bu çocuk aç dedim. Bana doktorlar da mama ver dedi. Sonra kafaya koydum emzirme kampi yaptım. Süt miktarım arttı. Emerken yutkunma sesleri arttı. Meme çok yumuşak olsa da bir bakıyorum ağzında süt var ve hatta kusmus. Şunu fark ettim ki ben emzirme işini bir görev olarak algilamisim. Rahat degilmisim. Süt miktarı hesaplamaktan kızımla bağ kuramamisim. Tek sebep bu değil tabi ki bebeğin 40 i çıkana kadar çok şey yaşadık. Kafamı bulandiran çok insan vardı etrafimda. Tek kalınca kızımla aradaki bağ emzirmek ile farklilasti. Fizyolojik bir sorun yok ise sütun az olması beslenme ve Psikoloji ile doğru orantılı. Bu benim deneyimlerimden ulastigim sonuç.

Eşim pazar dahil çalişıyor. Biraz okudum sürekli emzirmek emzirmek diyor. Bende öyle yapıyorum inan. Tabi bazen yeri geliyor doğru beslenemiyorum kaçırdıgım öğünler oluyor belkide o yüzden böyle

Tekmisin evde herhangi bir yardımcın var mı sana ev işlerinde yardım eden. Yoksa sadece emzirmeyemi yoğunlaştın? Benim kuzu memeye aşık çıldırıyor memeye gelene kadar. Ağzına aldıgı an susuyor. Susturucu diye lakap taktık hatta bizde mememe:) su anda mama veriyormusun? Yoksa kestinmi

Cikdirmak üzereyim vucudumun her yeri amaaaa her yeri kabardi kalkti kipkirmizi oldu acayipte büyükluk ve kabarik dayanamayio aglicam kasintidsn mahvoldmm

Eşim pazar dahil çalişıyor. Biraz okudum sürekli emzirmek emzirmek diyor. Bende öyle yapıyorum inan. Tabi bazen yeri geliyor doğru beslenemiyorum kaçırdıgım öğünler oluyor belkide o yüzden böyle
Emzirmek ve dinlenmek canim bir de bol sivi. Bebegi gunduz uyuttugunda sen de uyu bazen. Birak evde bir kac is eksik kalsin. Kadin al haftalık gelsin silsin supursun utu yapsin. Sen sadece aksam ustu yemegine bak. Gunduz bebis uyudugunda muhakkak uyu. Emzirmek uyumak ve beslenmek. 3 gun yap farkedecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…