- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #20.481
Canım benim 2. Hamileliğim ve ilkinde beni normal Doğum korkusu çok sarmıştı habire hikaye okuyordum bu yüzden heryerin kızardı ve çok dazla kaşıntım oldu serumla falan ancak geçiyordu ama ısrarla da normal olsun dedim en son ana kadar normaldi ama çok fazla açılmam olmadığı için doktorum sezeryan yaptı çok şükür sorunda yaşamadım ama boşuna korkmuşum şimdiki aklım olsa normal diye zorlamam kurdeşen döktüm resmen tabi senin biraz daha farklı ama düşünmemeye çalış her şey olacağına varıyor inş senin de hakkında hayırlısı olurKızlar sizlere bi endişemi paylaşayım ben yıllardır panik atak hastasıyım çok nadir yılda 1-2 defa ataklarım olur ondada eğer çok sinirli değilsem kendi kendimi telkin ederek sakinleşir nabzımı kontrol altına alırım. Öyle video yazı vs pek okumama rağmen bir kaç gündür sebepsiz bir doğum korkusu sardı eğer uygun olursa normal istiyorum elimde olmadan hayal ediyorum ya doğuramazsam ya beceremezsem ya bebeğe zarar verirsem bir sürü senaryolar yazmaya başladım ve kendimi bu defa telkin edemiyorum nabzım yükselmeye başlıyor. Bu doktora muayene gitsem ne yapsam bilemedim şimdiden daha nerden çıkardım bu endişeyi bende bilemiyorum
İlk çocuğumda da stoklu gitmiştim hiç kurumadı rastlamadım açmadikça pek birşey olmuyor kilodan ziyade bezde bebeğe pişik yapıp yapmaması önemli olanEvet kilosunu bilemediğimiz için bez şimdilik 1 paket yeter galiba. Islak mendil de kurur mu diye tereddüt ettim açıkcası.
Hiç bir şey olmuyor canım benim 2. Hamileliğim ilkinde alıp koymuştum ama bebek bezini her boyundan alarak koy çünkü çabuk büyüyorlar boşuna elinde kalmasın Bir de bez çok koyma bence her bezi her çocuk kullanamıyor pişik falan yapabiliyorkızlar bebek bezi ve ıslak mendili şimdiden alsak bir bozulma olur mu acaba? Islak mendil kurur mu mesela? indirime denk geldikçe almak istiyorum da
Ben İkra koyacağım inşallah Sare de çok güzelkızlar bebişlerinize isim düşünüyor musunuzsanırım bu sefer daha da zor olacak benim için ikinci kız isim zaten eşim zor beğeniyor sara veya sare hoşuma gidiyor ama eşim hemen red etti sıcak gelmiyormuş ve annesinin ismine yakınmış kv ismi saliha =)
hifa
rana
bunlarda hoşuma gidiyor ama ilk kızımda hep eşimden red geldi =)
ikra da güzel canım sağlıkla gelsin bebişlerimiz inşaAllahBen İkra koyacağım inşallah Sare de çok güzel
günde bir kez aç karnına eğer reflu yaparsa yemekle birlikte ya da tokDemir hapını günde kaç kez kullaniyosunuz kızlar
inşallah sorun çıkmaz canım en ufak bir şüphe bile nasıl içimizi yiyip bitiriyor.. güzel haberlerini bekliyoruzKızlar 2 hafta önce detaylıda yoktu öyle bir şey bugün kendi doktoruma kontrole geldim memleketten döndüm. şimdi plasentanin ortasında ip gibi bi bağ doku vardı bir uçtan diğerine. Doktorum normalde daha ayrıntılı bakip yorum yapardı bu kez 5 dk falan durduk sanki. Riskli gebelik uzmani doktor arkadaşıma soracağım sana dönerim dedi numaramı not aldı. içim huzursuz oldu
eşim her zamanki gibi sakin bir şey yoktur yaa dedi ama benim içim huzursuz işte. inşallah önemli bir şey değildir.
düşünüyoruz ama iki isim arasında gidip geliyoruz bakalım kim galip gelecek..sare güzel hifa da çok güzel ve anlamlıkızlar bebişlerinize isim düşünüyor musunuzsanırım bu sefer daha da zor olacak benim için ikinci kız isim zaten eşim zor beğeniyor sara veya sare hoşuma gidiyor ama eşim hemen red etti sıcak gelmiyormuş ve annesinin ismine yakınmış kv ismi saliha =)
hifa
rana
bunlarda hoşuma gidiyor ama ilk kızımda hep eşimden red geldi =)
canım kilosun dan ziyade her bez her bebeğe iyi gelmiyor pişik yapabiliyor mesela kızımdayken annem en iyisi diye prima almış kızıma ama o hiç iyi gelmesi çok kötü pişik yapmıştı molfixe geçmiştik..sen bir paket al baktın bebeğe iyi geliyor ona göre devam edersinEvet kilosunu bilemediğimiz için bez şimdilik 1 paket yeter galiba. Islak mendil de kurur mu diye tereddüt ettim açıkcası.
canım doğum eğitimleri var onlara katılabilirsin gerçekten ise yarayanları gördüm..facede ve instegramda denizli doğal doğum var onu takip edebilirsin.eğer yakında katılabilirsin..destek alırsan başarabilirsin diye düşünüyorum..Kızlar sizlere bi endişemi paylaşayım ben yıllardır panik atak hastasıyım çok nadir yılda 1-2 defa ataklarım olur ondada eğer çok sinirli değilsem kendi kendimi telkin ederek sakinleşir nabzımı kontrol altına alırım. Öyle video yazı vs pek okumama rağmen bir kaç gündür sebepsiz bir doğum korkusu sardı eğer uygun olursa normal istiyorum elimde olmadan hayal ediyorum ya doğuramazsam ya beceremezsem ya bebeğe zarar verirsem bir sürü senaryolar yazmaya başladım ve kendimi bu defa telkin edemiyorum nabzım yükselmeye başlıyor. Bu doktora muayene gitsem ne yapsam bilemedim şimdiden daha nerden çıkardım bu endişeyi bende bilemiyorum
İlk aylarda temizleme pamuğu kullanmayı düşünmüyor musun cnm?Ben yavaş yavaş alıyorum ıslak mendili ama bez 1 paket almayı düşünüyorum
Zaten cnm fiyatlari yuksek zaten 300 400 civari vericem parayı napim bilmiyordum randevulu oldugunu en iyisi randevu alym biran once arastrym sen hangi hastaneye gittim istanbul mucnm 22 hafta gayet bakilabilecek bi sure benim bildigim 24.hafta son
kesinlille baktir
benim 21+6 hafta oldu benim 18 haftalikken ayrintilaya bakildi ama icime sinmedi extra bi ucret de odememistim zaten ozel olmasina ragmen 3d falan bakilmadi rapor veriliyomus verilmedi iskillendim icim rahatlasin diye bi daha gidicem.
bugun bi kac hastane aradim ya fiyati bana pahali geldi ya radyolog yokmus bayram dolayisiyla ya da her gun bakilmiyomus gunleri varmis mesela beni yarin aricaklar cumartesiye gelebilirmisim
kesinlikle doktorun onayini bekleme doktor zaten ayrintiliya baktir dicek baktirma diyen doktor olamaz.bayram da gircek araya ona gore mutlaka baktir cnm icinde kalmasin kendi doktorun bakamasa bile bayram var cunku herkes musait degil izinler alinmistir baskasina baktirirsin
arayip randevu almani tavsiye ederim bayrama cok az kaldi gitmekle hic ugrasma cnm
Aynen cnm cok yuksek birde muayene ucretide var dmee cok pahali hersey sigortam yok ben 150 tl muayene ucrefi odedim dr benim cevremde en iyisi oldgu icin gidyrm yani anlcn baya para gidiyeAynen sor mutlaka cnm, olduğun yerde fiyatlar nedir bilmiyorum ama ben 2yerden fiyat almıştım biri 350 diğeri 370 liraydı pek fark yoktu yani, bende ilk yere yani dpktorumun olduğu hastanede yaptırdım. Mesela eltim kastamonuda o 100 lira civari gibi bi fiyata yaptirmş, çok iyi.Fiyatlar biraz makul olmalı yazık günah milletede valla.
Ben yenidoğan ıslak mendili kullandım oğlumda da bunda da öyle yapicam canım inşallah memnunduk yaniİlk aylarda temizleme pamuğu kullanmayı düşünmüyor musun cnm?
çok sevindim canım..dün de ben öyle bir şok yaşadım bana da kalbinde parlama var diye çocuk kardiyolojisine git dedi gittim şimdilik kötü bir şey değil düzelebilir dedi takipte kalacağızPerinatoloğa sormuş doktorum çok şükür ciddi bir şey değilmiş, sadece böyle oluşumda bebek zayıf olabiliyormuş, doktorum da takip edeceğiz artık dedi. Allah'ım hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin inşallah hepimize.
Perinatoloğa sormuş doktorum çok şükür ciddi bir şey değilmiş, sadece böyle oluşumda bebek zayıf olabiliyormuş, doktorum da takip edeceğiz artık dedi. Allah'ım hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin inşallah hepimize.
Ben ıslam mendil kullanmadım hiç. E bebekten alt temizleme mendillerinden aldım kışın yazın uygun sıcaklıkta su ile ıslayıp temizledim çok memnum kaldım. Oğlum hiç pişik olmadı.Oğlum 25aylık oldu hala kullanıyorum o mendilleri. Malesef tuvalet eğitimi verebilecek gücü bulamadım kendimdekızlar bebek bezi ve ıslak mendili şimdiden alsak bir bozulma olur mu acaba? Islak mendil kurur mu mesela? indirime denk geldikçe almak istiyorum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?