- 26 Kasım 2017
- 3.445
- 2.911
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #20.841
Ben belki yarın veya hafta içinde alacağım canım. Karar verdim markalarda.Bebek bakım ürnleri alan var mı?
Annem şampuan kullanma bildiğin hacı şakir kullan dedi ama o sabunu ben bile kullanamıyorum, hem göz yakar hem kurutur.
herkes 50 kilo olacak diye bir şey yok vücutta fazla yağ birikimi yoksa vücut kitle indeksin normalse sağlığın da yerindeyse rakamın pek önemi yok diye düşünüyorum..bir de asıl şimdiden sonra kilo alacağız toplam 8 kiloyla tamamlaman çok zor sen yemene içmene dikkat et sağlıklı beslen zaten aşırı almazsın ki su anda da gayet iyi 4 kilo almışsın çok normalBenim de kilomu duyan sok oluyor-pek bilen yok zaten :) kendimi bildigim en zayif halim 75 kiloydu universitedeyken onda da kemiklerim sayilacak derecede zayıftim.ama tum degerlerim normal cok sukur ne tansiyon var ne kolestrol ne basla bisey.. tabi doktorlar pek bu kiloyla hamile kalinmasina aliskin olmadiklari icin max 8 kilo alarak fln tamamlamami oneriyorlar. Ama cok zor :/
hamilelikte en tehlikelisi anne yemekleri hızla kilo aldırıyor hele bir de adanamizin o güzel yemekleri olunca almamak mümkün değil ..şimdi ben gitseydim adanaya hele de kurban bayramında değil 3 kilo 5 kilo bile alırdım yine iyi kurtarmışsın sen 3 kiloylaEkmek yemeyi azaltınca kilo alımım yavaşlıyor benim, ama cidden az yiyorum, sabah 2 dilim, diğer öğünlerde de pilav varsa 1 er dilim yiyorum artık. Karnım şiştikçe yemem de duruldu gibi. ama temmuz ayında 3 kilo almıştım, tabi ekmeği götürüyordum ve sürekli yatıyordum annemin evinde. hiçbir iş yapma, yürüme derken kilo almışım :)
sabun konak yapar ama canım sonra bir de onunla uğraşacaksın.ben kızımda dalın kullandım tam bebek kokusu çok hoşuma gidiyordu hala da kullanıyorum bunda da şampuan olarak dali ne devam edeceğim. pişik küremi de sudokrem üstüne tanımam çünkü bir keresinde fena pişik olmuştu yavrum bezden dolayı diğerleri hiç fayda etmemişti sudokrem hemen geçirmişti..bebek yağı da zaten kullanmadım zararlı diye..ıslak mendil de uni baby saf sulu olanı kullandım onu da dışardayken kullandım evde olduğum zamanlar yıkadım hep yine üni baby alırım bunda daBebek bakım ürnleri alan var mı?
Annem şampuan kullanma bildiğin hacı şakir kullan dedi ama o sabunu ben bile kullanamıyorum, hem göz yakar hem kurutur.
kırmızı kırmızırenk değişimi var damardan biraz daha kalın ağ gibi bir yapıda. göbekte değil de pubik bölgenin yukarısında olmuş tam, göbeğimden göremiyorum bile orayı
evet gördüm o ürünü de ambalajı beyazdı galiba. sen bir şişe ürünü bitirdin mi? acaba az mı kullandım
Şampuan ben de mustela, ıslak mendil unibaby, bez prima premium care alıcam. Pişik kremi sudocrem kullanıcam. Deterjan olarak da dalan roxyi çok öneriyorlar. Sanırım ondan deneceğim ilk olarak. Memnun kalırsam devam ederim.Ben belki yarın veya hafta içinde alacağım canım. Karar verdim markalarda.
Şampuan ve bebe yağı için mustela
Pişik kremi için sebamed
Islak pamuk için de unibaby
Bebek bezi prima alacağım
Kıyafetleri için görümcem roxy dalan sabun tozu almış ama ben bunu araştırmadım henüz. Kendim farklı bir şey bakabilirim. Kaynanam vermedi kıyafetleri onunla yıkayacak ütüleyecek. Pek istemiyorum ama bakalım olmazsa isteyeceğim ben yapmak istiyorum diye :/
Onu arada bende izliyorum resmen yemek bağımlıları öleceklerini bildikleri halde yemeğe devam ediyorlar çok fenakızlar 3-4 gündür TLC kanalında yayınlanan ağır yaşamlar programına kafayı takmış durumdayım obezite ile yatağa bağımlı insanların hayatını konu alıyor mücadelelerini gösteriyor ..ne zor şartlar Allah korusun bir yandan da istahimi kesiyor tam da bu saatlerde akşam yemeğimi vaktinde iyi oluyor
Bende 53-54le başladım 55 oldum mide bulantılarıyla alım durdu şimdi 60 oldum göbeğimde kocaman oldu ama sadece göbek ver görüntüde öyle çok kilolu görünmüyorum dr 15 le tamamla doğumda kolay olur diyordu ama bulantılardan sonra sofrayı görünce kalkamaz oldum ben zaten yemek yemeyi çok seven biriyim ve yiyip yiyip kilo almayandım ilk defa 60oldum :))yok artıkben 53 ile başladım şimdi 55im ama 50ye düşmüştüm, bana kilo alımın gayet iyi ne eksk ne fazla dedi doktor, ne yapıyorsan devam et dedi seninki tuhafmış
Ablam in evi sobalı olduğu halde tek kat giydirdik zaten ince battaniye ile sarıyorduk gece de onun üstüne pamuklu biraz kalın battaniye örttük. iki kat giydirmedik diye hatirliyorum altına. zibin üstüne normal çıtçıtlı uzun kollu alt üst takîmlardan giydirdik. Ayaklı da giyse ekstra çorap giydirdik ama. Birkaç ayaklı var kıyafet olarak ama artık ayaksız alacağım ben yeni alacaklarımı.Ya kızlar e bebekten patikli altlara bakıyordum kadının biri dedi ki patikli alt hiç önermem alma ben hiç giydiremedim hepsi kaldı ayak kısmı çok küçük oluyor bebek çabuk büyüyor kasma oluyormuş kafamı karıştırdı birde annemle tartışmadayız her alışverişe gittiğimizde bebeğe evdeyken alt üst pijama bide yelek giydirmek yeterli olur diyor bende kış günü çok üşür pijamanın içine ince uzun kollu tulum gibi içlik görevini görecek bişeyler alalım diyorum üşümezmiş ev doğalgazlı alıştırma kat kat giydirmeye diyor ben normalde çok üşüyen biriyim tek pijama yelekle donar sanki çocuk hasta edicez diyorum saçmalama diyor bana siz ne düşünüyorsunuz
Kilosuna şimdilik bu kadar takılma canım benimm 20.haftada 430 gr 23 cm dedi doktor ve gayet iyi dedi20.haftada 416 ölçülmüştü. Göbeğim de büyük olunca acaba şeker falan mı dedim. çünkü minyonum yani açıkçası biraz minyon bir bebek bekliyordum
Yanıma bu beşiği almaya karar verdim hafif tekerlekli çok pratik odadan odaya rahat geçer ama yatağı incecik bir sünger gibi bişeyi alez gibi içi naylonlu bişeyle kaplamışlar o da süngeri çok sertleştirmiş ben özel beşiğe uygun yorgan yaptırıcam çarşaf diktiricem sizce sert yatak daha mı iyi bebeğin vücudunun şeklini almaz diye düşünüyorum acaba yorganla birlikte yatakta mı yaptırsam ? Birde yastık kullanacakmısınız? Boğulmayı önleyici yastık vardı ama o da çok sert geldi bana üstelik yüksek gibiydi hiç yastıksızmı yatıracaksınız ? Fikir verin kafam çok karıştı
Reflü yatakları içine oluyorsa düşünebilirsin bence ebebekte vardı.Yanıma bu beşiği almaya karar verdim hafif tekerlekli çok pratik odadan odaya rahat geçer ama yatağı incecik bir sünger gibi bişeyi alez gibi içi naylonlu bişeyle kaplamışlar o da süngeri çok sertleştirmiş ben özel beşiğe uygun yorgan yaptırıcam çarşaf diktiricem sizce sert yatak daha mı iyi bebeğin vücudunun şeklini almaz diye düşünüyorum acaba yorganla birlikte yatakta mı yaptırsam ? Birde yastık kullanacakmısınız? Boğulmayı önleyici yastık vardı ama o da çok sert geldi bana üstelik yüksek gibiydi hiç yastıksızmı yatıracaksınız ? Fikir verin kafam çok karıştı
annen haklı kat kat giyinen bebek hasta oluyor.ben de kızıma hep tek kat giydirdim zaten ilk aylar penye battaniyeye satılı tutuyordum tutması daha kolay oluyordu evler de doğalgazlı olunca iki katta çocuk pişer terler bronşit olur aman dikkatYa kızlar e bebekten patikli altlara bakıyordum kadının biri dedi ki patikli alt hiç önermem alma ben hiç giydiremedim hepsi kaldı ayak kısmı çok küçük oluyor bebek çabuk büyüyor kasma oluyormuş kafamı karıştırdı birde annemle tartışmadayız her alışverişe gittiğimizde bebeğe evdeyken alt üst pijama bide yelek giydirmek yeterli olur diyor bende kış günü çok üşür pijamanın içine ince uzun kollu tulum gibi içlik görevini görecek bişeyler alalım diyorum üşümezmiş ev doğalgazlı alıştırma kat kat giydirmeye diyor ben normalde çok üşüyen biriyim tek pijama yelekle donar sanki çocuk hasta edicez diyorum saçmalama diyor bana siz ne düşünüyorsunuz
1 yaşından önce yorgan kullanamazsın boşuna o beşiğe göre yorgan yaptırma derim.çünkü yorganin ister istemez bir ağırlığı var o da bebeğe fazla gelirYanıma bu beşiği almaya karar verdim hafif tekerlekli çok pratik odadan odaya rahat geçer ama yatağı incecik bir sünger gibi bişeyi alez gibi içi naylonlu bişeyle kaplamışlar o da süngeri çok sertleştirmiş ben özel beşiğe uygun yorgan yaptırıcam çarşaf diktiricem sizce sert yatak daha mı iyi bebeğin vücudunun şeklini almaz diye düşünüyorum acaba yorganla birlikte yatakta mı yaptırsam ? Birde yastık kullanacakmısınız? Boğulmayı önleyici yastık vardı ama o da çok sert geldi bana üstelik yüksek gibiydi hiç yastıksızmı yatıracaksınız ? Fikir verin kafam çok karıştı
Tamam canım çok teşekkürler fikrini değerlendirelimannen haklı kat kat giyinen bebek hasta oluyor.ben de kızıma hep tek kat giydirdim zaten ilk aylar penye battaniyeye satılı tutuyordum tutması daha kolay oluyordu evler de doğalgazlı olunca iki katta çocuk pişer terler bronşit olur aman dikkat
1 yaşından önce yorgan kullanamazsın boşuna o beşiğe göre yorgan yaptırma derim.çünkü yorganin ister istemez bir ağırlığı var o da bebeğe fazla gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?