- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #21.281
Mesela göğüs kalkanı, süt pompası,emzik, göğüs kremi, burun aspiratörü gibi şeylerde markalar belirledim. Bunları hemen almam herhalde ama lazım olunca da araştırıp bakacak vaktim olmaz diye kendimce yazdım, eşim de bakıp gidip alabilir.nelerin markası canım? Benim aklimda neler alicagim olacağı liste yapmadım daha
Ben göğüs kalkanı alırsam avent alacagim goggö kremi lansinoh burun burun aspiratöru otribebe düşünüyorum kuzenim ondan kullanmış memnunmus sen ne düşünüyorsun birde burun aspiratöru ne zaman kullanılmaya başlanır acaba tarak olarak falan hangi marka alacaksinizMesela göğüs kalkanı, süt pompası,emzik, göğüs kremi, burun aspiratörü gibi şeylerde markalar belirledim. Bunları hemen almam herhalde ama lazım olunca da araştırıp bakacak vaktim olmaz diye kendimce yazdım, eşim de bakıp gidip alabilir.
Ben de kalkan avent(aslında silverette almak isterdimd e 300 lira da verememBen göğüs kalkanı alırsam avent alacagim goggö kremi lansinoh burun burun aspiratöru otribebe düşünüyorum kuzenim ondan kullanmış memnunmus sen ne düşünüyorsun birde burun aspiratöru ne zaman kullanılmaya başlanır acaba tarak olarak falan hangi marka alacaksiniz
Dediğin göğüs kremini duydum başlangıcı bir lansinoh ile yapacağim insallah yara olmazsa evet o kalkan pahalı bence acente iş görür bende o kadar para veremem Kalkan'a:) taraktada hepsi dökülüyormus diye bir yorum okumuştum hepsi aynıymış chiccoyu seçmiş birisi banatin fiyatı daha uygun hepsi aynıysa banatin neden olmasın diye düşünüyorum bende Bebek arabasına hiç bakmadım biberon ve süt sağma Makinesi almayı düşünmuyorum bebek bezi Prima düşünüyorum bende ilk başta pamuk kullanacağım birde Primanin yenidoğan ıslak mendilini alırım dışarı çıktığımızda lazım olur diyene resim hiç bakmadım battaniye şimdilik iki tane oldu e bebekten hellobaby 13 TL ye düşmüştü onu aldım çok güzel geldi LCW ye bende bakacağım battaniye icin müslin örtü fiyatları her yerde aynı yazın daha çok lazım olur diye şimdilik bir tane muslin almayı düşünüyorum banyodan sonra altına sererim üzerini giydirirken diye havludan sonra emzirme sütyeni pentide de var hiç bakmadım daha e bebektekinede çok güzel diyorlar bende deppend alacağım mustela alacağım banyo küvetinin katlanır olanları olduğunu bilmiyordum o daha mantıklı öyleyse beşik istediğim model belli fiyatı 1000 TL di dolar artışından sonra ne oldu bilmiyorum ikeadaki istediğimden değil ama uygun olsun dersen ikeadakini alabilirim Ekim gibi magzalari gezip karar verip alacağım kanguru dusunmuyorum oto koltuguda sanırım trawel sistemlerde oluyor eşim bebek arabasını öyle almayı düşünüyor ama hiç bakmadık daha onlara doğumdan önce alıp almama konusunda kararsizizBen de kalkan avent(aslında silverette almak isterdimd e 300 lira da veremem),
göğüs kremi yara olursa garmastan iyi diyorlar bir de Badgar var tamamen doğal, emzirirken silinmesine gerek yok bunları tercih ederim.
Tarak da chicconun fırçası daha iyi gibi geldi banat falan bayağı sentetik duruyor ama başka da bakamadım, bir mağazaya gittiğimde incelerim.
Bebek arabası chicco liteway modellerinin birini alırız.
Biberon; Medela Calma, aventin süt sağma pompasında da biberon var zaten.
Süt pompası; avent.
Burun aspiratörü ben baby vac düşünmüştüm ama herkes otribebe öneriyor.(annem ilk zamanlar sütünden damlat açılıyor dedi ama doktora sorarız tabi)
Bebek bezi sleepy. Bunun ıslaklık gösteren barı var, ilk zamanlar işime yarar diye düşünüyorum. İnternetten de testleri izledim Prima ve sleepy üst sıralarda emicilik ve kuruluk açısından.
Islak mendil 2 aydan sonra kullanırım unibaby yenidoğan olanından alırım. Ondan önce bebek temizleme pamuğu kullanmayı düşünüyorum.
Nevresim lcwdakileri internetten beğendim ama mağazada bulamadım, kalitesi iyiyse oradan alırım battaniyeleri de güzel ve uygundu.
Emzirme sutyeni h&m'de beğendim, penye istemiyorum uçları çok belli ediyor, buradakiler normal ince kaplı sutyendi en azından.
Şampuan mustela baby foam, yenidoğan için konak önleyiciymiş.
Küvet alırsam özellikle katlanırlardan alırım çünkü evim bayağı küçük.
Lohusa külodu depend, lohusa pedi baby & me düşündüm.
Karar veremediklerim
Beşik/yatak:
Ana kucağı:
Müslin örtü ve ağız bezleri: Marka çok önemli değil indirimde nerede bulursam alırım bunları
Oto koltuğu:
Gerekli olursa mama:
Sling veya Kanguru:
Şimdilik yazdıklarım bunlar kıyafeti falan yetecek kadar alındı, hediye gelen olursa üzerine eklerim öyle aman aman çok almadım çünkü.
Himm bunları soyledigin iyi oldu caimc bizimkiler kış bebeği olunca acaba tıkanıklik olurmu diye dusundum ateş ölcerde de kararsızım kimisi dijital olan yeterli temassiza gerek yok diyor kimisi kulaktan ölçen iyi diyor onuda netlige kavusturursam süper olacak:)Ben tarak hic kullanmamistim. Almadim o yuzden. Burun tikanikligi icin serum fizyolojik damlatiliyo burun aspiratorunu ben nerdeyse 2 yaşından sonra kullandim.
1. Saat mi 143 2. Saat miKızlar 50 gr şeker yüklemesinde sonuç ne olmalı? Benim 143 çıktı sınır 140’mış sizce sıkıntı yaratır mı? Doktorumdan gizli yaptırdığım için gösteremiyorum :)
Braun kulaktan olcer al canim pisman olmazsinHimm bunları soyledigin iyi oldu caimc bizimkiler kış bebeği olunca acaba tıkanıklik olurmu diye dusundum ateş ölcerde de kararsızım kimisi dijital olan yeterli temassiza gerek yok diyor kimisi kulaktan ölçen iyi diyor onuda netlige kavusturursam süper olacak:)
Anladım canım Braun da çok pahalı geliyorBraun kulaktan olcer al canim pisman olmazsin
Öyle dr çok niye bu saate kadar gelmedin diyen ama sıkıntı yaratmayan da var tamamen şans işi...inş inş hepimizin bundan sonrası için herşey yolunda gider de Yavrularımıza zamanında kavuşuruz :du:aa oyle kabul de mi etmiyorlar cok sacma degil mi ya ?
yani doktorsun sonucta ve her gelen hastaya bakmak zorundasin oyle degil mi ilk kez duydum bunu da
amin amin insallah gecmez o kadar zor gunleri atlatmissin gecmemis insallah simdi de ve simdiden sonra da gecmez bebise enfeksiyon cnm dua edicrz baska caremiz yok ilac alsak bi turlu almasak bi turlu iki canliyiz cidden zor
Kızlar 50 gr şeker yüklemesinde sonuç ne olmalı? Benim 143 çıktı sınır 140’mış sizce sıkıntı yaratır mı? Doktorumdan gizli yaptırdığım için gösteremiyorum :)
amin amin insallah cnmÖyle dr çok niye bu saate kadar gelmedin diyen ama sıkıntı yaratmayan da var tamamen şans işi...inş inş hepimizin bundan sonrası için herşey yolunda gider de Yavrularımıza zamanında kavuşuruz :du:
1. Saat mi 143 2. Saat mi
BaZı doktorlar 140 ın üzerine çıkınca diyetisyene gönderip diyet yaptırıyormuş.Kimisi de 75 lik yüklemeye gönderiyormuş.Eğer ki doktorun en başta yaptırmana gerek yok dediyse bir kez daha şeker yükletme.Biraz diyet yap unlu şekerli vs tüketme sonra hastaneden açlık tokluk baktır.Benim 132 çıktı .sınıra yakın ben de tatlıyı kesmeyi düşünüyorum
Dünden beridir aşırı kasık ağrım var banyo yaptıktan sonra oldu üşüttüm mü ne anlamadım zaten kontrolüm vardı doktora gidecem birazdan yeşil akıntı için de bakalım ne verecek umarım enfeksiyon değildiramin amin insallah cnm
Hiç sıkıntı Yok canım hemde hiç korkmaCAnm 50gr yükleme yapıldığı için sadece 1.saatte bakılıyor. Şeker yüklemesini yaptırdığım hastanedeki kadın doğumcuya sordum normal değerin sıkıntı yok dedi.
Şeker yüklemesini yaptırdığım hastanedeki doktora sordum sıkıntı yok dedi canım. Ama ben de biraz dikkat edeceğim şeker tüketimine.
Ekmek tam buğday olmalı canım ozaman sıkıntı olmuyor her öğün incecik dilinmiş 3 dilim ekmek yeniliyor çok doğru yapıyorsun pilav varsa ekmek Yok bende ayran ve yoğurt sevmiyorum sadece iki bardak süt içiyorum inşallah eksik olmuyordur sabahda beyaz peynir yiyorum işteKızlar şeker için sadece tatlıyı değil, bence ekmeği de azaltın derim. Tabi çok yemiyorsanız sorun olmaz. Ben her öğün iki dilim maksimum 3 dilim yiyorum. Tabi yemekte pilav varsa daha az yiyorum . Kilo alımım da yavaşladı o yüzden ama bebiş iyiydi çok şükür. Süt, kaşar peyniri, ceviz, yumurta bunlara dikkat ediyorum. Süt ü de günde 2 veya 1 buçuk bardak içiyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?