- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #21.301
silverette ben de istiyorum ama çok pahalı ya o kadar veremem o yüzden avent alacağım..ama kucağı da baby&plus 6 fonksiyonlu ana kucağını çok beğendim onu düşünüyorum.Ben de kalkan avent(aslında silverette almak isterdimd e 300 lira da veremem),
göğüs kremi yara olursa garmastan iyi diyorlar bir de Badgar var tamamen doğal, emzirirken silinmesine gerek yok bunları tercih ederim.
Tarak da chicconun fırçası daha iyi gibi geldi banat falan bayağı sentetik duruyor ama başka da bakamadım, bir mağazaya gittiğimde incelerim.
Bebek arabası chicco liteway modellerinin birini alırız.
Biberon; Medela Calma, aventin süt sağma pompasında da biberon var zaten.
Süt pompası; avent.
Burun aspiratörü ben baby vac düşünmüştüm ama herkes otribebe öneriyor.(annem ilk zamanlar sütünden damlat açılıyor dedi ama doktora sorarız tabi)
Bebek bezi sleepy. Bunun ıslaklık gösteren barı var, ilk zamanlar işime yarar diye düşünüyorum. İnternetten de testleri izledim Prima ve sleepy üst sıralarda emicilik ve kuruluk açısından.
Islak mendil 2 aydan sonra kullanırım unibaby yenidoğan olanından alırım. Ondan önce bebek temizleme pamuğu kullanmayı düşünüyorum.
Nevresim lcwdakileri internetten beğendim ama mağazada bulamadım, kalitesi iyiyse oradan alırım battaniyeleri de güzel ve uygundu.
Emzirme sutyeni h&m'de beğendim, penye istemiyorum uçları çok belli ediyor, buradakiler normal ince kaplı sutyendi en azından.
Şampuan mustela baby foam, yenidoğan için konak önleyiciymiş.
Küvet alırsam özellikle katlanırlardan alırım çünkü evim bayağı küçük.
Lohusa külodu depend, lohusa pedi baby & me düşündüm.
Karar veremediklerim
Beşik/yatak:
Ana kucağı:
Müslin örtü ve ağız bezleri: Marka çok önemli değil indirimde nerede bulursam alırım bunları
Oto koltuğu:
Gerekli olursa mama:
Sling veya Kanguru:
Şimdilik yazdıklarım bunlar kıyafeti falan yetecek kadar alındı, hediye gelen olursa üzerine eklerim öyle aman aman çok almadım çünkü.
ordaki kadın doğumcu normal demişse sıkıntı yok canımKızlar 50 gr şeker yüklemesinde sonuç ne olmalı? Benim 143 çıktı sınır 140’mış sizce sıkıntı yaratır mı? Doktorumdan gizli yaptırdığım için gösteremiyorum :)
her zaman aynı olmuyorlar bazen önde bazen geride olabiliyor takılma bir şey olsaydı doktorun söylerdi zaten çok şükür sağlığı yerinde annesiKızlar bende şeker yüklemesi testını yaptırdım sonuc beklıyorum sonuuc yarım saate kadar cıkar inş temizdir.
Bebiş 2.5 haftada 200 gr almış şuan 990 gr masaallah 26 haftalığız. Ama öncesinde 1.5 2 haftada 200 gr dan fazla almıştı bi rahatsızlık geçirdim acaba ondan mı etkilendi 10 gun falan önde giderken simdi 5-6 gun kadar önden gidiyo doktor herşey yolunda dediği icin cok didiklemedim ama telaşlanmam gereken bısy yok seğil mi
akıntından kaynaklanıyor olabilir enfeksiyon varsa o kasik ağrısı yaparDünden beridir aşırı kasık ağrım var banyo yaptıktan sonra oldu üşüttüm mü ne anlamadım zaten kontrolüm vardı doktora gidecem birazdan yeşil akıntı için de bakalım ne verecek umarım enfeksiyon değildir
ben de 69 ile hamile kaldım son 10 güne kadar 2 kilo almıştım son 10 gün içinde hatta 3-4 gün içinde 2 kilo daha almış görünüyorum buna inanasim gelmiyor yani nasıl olur 3 günde iki kilo ödem mi oldu acaba diyorumkızlar kaç kilo aldınız şimdiye kadar. 63 kiloyla hamile kaldım. 1,5 ay öncesine kadar 64 olarak devam ettim. Dün doktora gittim tartıldım 69 kiloyum. yani toplamda 5 aylık gebelik 6kilo almısım? 2.bebegim oldugu icin biliyorum son aylar daha ck alınıyor maalesefiştahımda acıldı bu sıralar. sanırım ekmek yememem gerekiyor ama ekmeksizde doymayangillerdenim
canım 30.haftalarda olup suan ki gramında olan bi sürü bebek biliyorum. gayette iyi masallah. zaten süreki hızlı kilo alsalar olmaz ki. dönem dönem bazen yavas bazen hızlı alıcaklar. kafana takılcak hicbirşey yk masallah iyi gidiyorsunKızlar bende şeker yüklemesi testını yaptırdım sonuc beklıyorum sonuuc yarım saate kadar cıkar inş temizdir.
Bebiş 2.5 haftada 200 gr almış şuan 990 gr masaallah 26 haftalığız. Ama öncesinde 1.5 2 haftada 200 gr dan fazla almıştı bi rahatsızlık geçirdim acaba ondan mı etkilendi 10 gun falan önde giderken simdi 5-6 gun kadar önden gidiyo doktor herşey yolunda dediği icin cok didiklemedim ama telaşlanmam gereken bısy yok seğil mi
aynn bende biranda aldım cnm ya. kıyafetlerimden anlıyorum çünkü resmen :/ tartıda görünce 69 u şok oldumben de 69 ile hamile kaldım son 10 güne kadar 2 kilo almıştım son 10 gün içinde hatta 3-4 gün içinde 2 kilo daha almış görünüyorum buna inanasim gelmiyor yani nasıl olur 3 günde iki kilo ödem mi oldu acaba diyorum
bende dün yaptırdım ayrıntılı cnm 510 gram olmus benim oglumda. bende toplamda 6 kilo almısım dikkat edicem artık :/Kızlar bugun ayrıntılı ultrasonum vardı çok şükür bir sıkıntı yokmuş içim rahatladı.
Ogluşum 500 gr. Olmuş bacak boyu 2 hafta ileride uzun olucak dedi bende eşimde uzunuz zaten.
8 kilo almışım doktorum boydan kurtarıyosun dedi ama paketli ürünleri sakın yeme dedi kızdı ara ögün olarak çig fındık çig ceviz kayısı üzüm ye dedi pporsiyonlarıda küçült dedi eger dinlemezsen şeker yüklemesi yapıcam sana dedi dikkat etmeye çalışıcam inşallah.
Renkli görüntüde versi cd de verdi ogluşum çok yakışıklıydı :)
maşallah canım sağlıkla ilerlesin inşallah böyle..bu arada kiloya dikkat etmek lazım ama insan hamileyken de başka bir iştahlı oluyor malesefKızlar bugun ayrıntılı ultrasonum vardı çok şükür bir sıkıntı yokmuş içim rahatladı.
Ogluşum 500 gr. Olmuş bacak boyu 2 hafta ileride uzun olucak dedi bende eşimde uzunuz zaten.
8 kilo almışım doktorum boydan kurtarıyosun dedi ama paketli ürünleri sakın yeme dedi kızdı ara ögün olarak çig fındık çig ceviz kayısı üzüm ye dedi pporsiyonlarıda küçült dedi eger dinlemezsen şeker yüklemesi yapıcam sana dedi dikkat etmeye çalışıcam inşallah.
Renkli görüntüde versi cd de verdi ogluşum çok yakışıklıydı :)
ben de son 3-4 günde aldığım o iki kiloyu görünce tam buğday ekmeği alıyorum artık iki ya da 3 dilimi gecmemeye çalışıyorum ama meyveyi çok yiyesim geliyor o da kilo yapıyor tabi özellikle üzüm ve incir ..ilk hamileliğimde 14 kilo almıştım bunda geçen haftaya kadar 2 kilo alınca 10 kiloyla tamamlayım diyordum ama hayal gibi geliyor artıkaynn bende biranda aldım cnm ya. kıyafetlerimden anlıyorum çünkü resmen :/ tartıda görünce 69 u şok oldumiyi gidiyorum diyordum al sana iyi gitmek. ekmegi iyice azaltıcam böle olmıcak cnkü. ilk hamilelimde 24 kilo almıstım bunda olmasın öle ya
cnm ilk gebeligimde 59 60 arasında bişeydimben de son 3-4 günde aldığım o iki kiloyu görünce tam buğday ekmeği alıyorum artık iki ya da 3 dilimi gecmemeye çalışıyorum ama meyveyi çok yiyesim geliyor o da kilo yapıyor tabi özellikle üzüm ve incir ..ilk hamileliğimde 14 kilo almıştım bunda geçen haftaya kadar 2 kilo alınca 10 kiloyla tamamlayım diyordum ama hayal gibi geliyor artık
annem de diyor biz eskiden yok ödem olmuş yok çok kilo almış hiç bilmezdik doğum yapar giderdik işte bu diyor şimdi siz her şeyi takıyorsunuz diyor ..biraz da haklı ya çevre de yok çok almışsın yok az almışsın gibi yorum yapıyor etki ediyor insanacnm ilk gebeligimde 59 60 arasında bişeydim84 le doguma girdim gerci toparladım şişman şişman gezmedim sen güzel 14 kiloyla tamamlamışsın ya. bende dikkat edicem artık, ekmege paydos cnkü bünyem üst üste hamilelik kilolar fln derken kaldırmıyor artık maalesef
aslında aldım diye diye dikkat edicem diye diye mi alıyoruz aslında :/ annen vallahi doğru sölemiş cnm, ekim annesiydim ck ödem vardı ayak bileklerim, ayaklarım çok şişmişti maalesef :/ şimdi kıs ayı o kadar olmaz sanırım :)annem de diyor biz eskiden yok ödem olmuş yok çok kilo almış hiç bilmezdik doğum yapar giderdik işte bu diyor şimdi siz her şeyi takıyorsunuz diyor ..biraz da haklı ya çevre de yok çok almışsın yok az almışsın gibi yorum yapıyor etki ediyor insana
Olmaz canım, ben de pek yoğurt yiyemiyorum ev yoğurdu seviyorum memlekette annem yapıyordu yiyordum şimdi ben yapayim dedim bi türlü nasip olmadı.Ekmek tam buğday olmalı canım ozaman sıkıntı olmuyor her öğün incecik dilinmiş 3 dilim ekmek yeniliyor çok doğru yapıyorsun pilav varsa ekmek Yok bende ayran ve yoğurt sevmiyorum sadece iki bardak süt içiyorum inşallah eksik olmuyordur sabahda beyaz peynir yiyorum işte
Ekim ortası gibi izne ayrılıyoruz zaten çocuklara yazık olmasın bölünmesinler bana 9-10 verin dersiniz olabilir belki:)arkadaşlar sizlere bir soru özellikle öğretmen arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz.şimdi 2 yıldır dersine girdiğim bir sınıf var 2 yıldır bana kök söktürdüler 20 kişilik sınıfta hiç abartmıyorum sadece 1 kişi ders dinliyor diğerleri terbiyesizlik peşinde hiç dersle alakaları yok.hamileliğimin o bulantıları dönemlerinde bunlar beni iyice deli etti şahsi saygisizliklari oldu ..bu yıl bu sınıfı hiç çekemem valla gereksiz stres olacak su halimle çünkü inanılmaz saygısızlar. şimdi sorun su bu sınıfı istemiyorum desem idareye acaba nasıl olur etik olmaz gibi ama inanın hiç çekemeyeceğim.rüyalarıma giriyor abartmıyorum.meslek lisesinde branş öğretmeniyim bu arada
benim de kızım ekim doğumlu 2013 ekim annesiyim.sen hangi yılaslında aldım diye diye dikkat edicem diye diye mi alıyoruz aslında :/ annen vallahi doğru sölemiş cnm, ekim annesiydim ck ödem vardı ayak bileklerim, ayaklarım çok şişmişti maalesef :/ şimdi kıs ayı o kadar olmaz sanırım :)
ekim ortasında ayrılmam kasımda ayrılırım 37ye kadar çalışırım inşallah sağlık durumum el verir de..sen 32de mi ayrılacaksınEkim ortası gibi izne ayrılıyoruz zaten çocuklara yazık olmasın bölünmesinler bana 9-10 verin dersiniz olabilir belki:)
İçim rahat etmedi gittim doktora yeşil akıntı enfeksiyon bağlı olmaz herzaman dedi ve Doğuma kadar bir şekilde en masum fitillerle geçiştirmeye çalışacaz dedi idrar tahlili yeni yapmıştım birşey yoktu fitil verdi yine kasık ağırısı için de hamile kadınların %80 nedeni pek belli olmayan kas ağırlarıdır önemli olan ağrıyla birlikte kan su gelmesi ağrının her 10 dk bir artış göstermesi doğruşamıyacak dereceye gelmesi durumları kötüye işarettir onun haricinde genellikle kas ağrısıdır rahim uzunluğuna baktı fitil verdi geldik inan kendim sağlıkçıyım ama çok aşırı tepki verir oldum korkudan konu bebek olunca soğuk kanlı olamıyorum rabbim yavrularımızı korusunsilverette ben de istiyorum ama çok pahalı ya o kadar veremem o yüzden avent alacağım..ama kucağı da baby&plus 6 fonksiyonlu ana kucağını çok beğendim onu düşünüyorum.Eki Görüntüle 2183511
işte bu model hem sallanan sandalye olarak kullanırım hem de tam yatar pozisyonda portatif beşik gibi oluyor
ordaki kadın doğumcu normal demişse sıkıntı yok canım
her zaman aynı olmuyorlar bazen önde bazen geride olabiliyor takılma bir şey olsaydı doktorun söylerdi zaten çok şükür sağlığı yerinde annesi
akıntından kaynaklanıyor olabilir enfeksiyon varsa o kasik ağrısı yapar
Ben de 37.haftada izne ayrılmayı düşünüyorum. kalan 5 haftayı doğum sonrası kullanıcam. İnşallah sağlık durumumuz el verir ya.ekim ortasında ayrılmam kasımda ayrılırım 37ye kadar çalışırım inşallah sağlık durumum el verir de..sen 32de mi ayrılacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?