- 30 Ocak 2018
- 3.995
- 2.904
- 53
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #21.541
Dusunmek bile istemiyorum:))Aynen bakalım 30 lara gelince ne hale geleceğiz :)
Herkeste farkli olabiliyor canm o zaman arkadsn erkek ama benim gbi basenlerden alms degisiyor hamilelige gore galibagenelde kızlarda bazen genişlet derler ki benim kızımda öyle olmuştu ve karnım yayvan şekilde büyümüştü çok şükür bunda basen büyümedi hatta eşim küçüldugunu söylüyor erkek bebek bekliyorum bu arada
Canım bence bir çoğumuz benzer durumları yaşıyoruz. Çocuğumun olmasını istemiştim evet planli bir gebelik ama hala icimde o anaç tarafi göremiyorum. Bu beni yetersiz olacağım diye zaman zaman korkutuyor. Eşimle aram her zaman çok iyidirbu dönemde de ayni sagolsun çok anlayışlı düşünceli ama mesela gebeligi öğrendiğimizden beri biz hic birlikte olmadik. Sadece ilk 10 hafta doktor yasak demişti ama bizde sonrasinda da olmadı. Hic konusmasi dahi geçmedi geçen ben açtım konuyu eşim tedirgin olduğunu ve benimde bel agrisi sorunum olduğu için hic dile getirmediğini söyledi. Bazen diyorum az kaldi zaten3 ay sonra herşey güzel olur. Sonra diyorum ben çocuk olunca kesin depresyona falan girerim bakamam ya hersey daha kötü olursa. Kısacası düşünceler düşünceler bazen bence çoğumuza böyle oluyor.Çok mutsuzum bu hormonlar beni mafetti hep huzursuz ve her konuya endişeliyim herkes ve herşey gözüme batıyor sırtım belim çok ağrıyor doyduğumu resmen bilmiyorum 54ten 60 olmuş kilom havaların sıcağından nefes alamıyorum bebeğimin olmasını okadar çok isterken böyle bir mutsuzluk yaşayacağımı hiç düşünmezdim
Bebegin başında kabuklanma oluyor canım konak şampuan pişik kremi alicam ben ilk etapta losyon yağ hic kullanmiyorum bursadan hakiki zeytin yağı alıyorum her banyo sonrası onla masaj yapıyorum zararsız en temizi o benim içim öyle daha çok rahat ediyorneler almak lazim cnm ben bi sabun bi bebe yagi alirim yeter diyorum ama ?
sebamed alirim o zmn cnm
konak ne oluyor cnm
Sağol canımBu aralar ben de çabuk acıkıyorum, kiloma bakamadım ama kıyafet konusunda bazen ben de kötü hissediyorum. Bakımsızım tabi bu benim ihmalim. Bugün mağaza gezdim ve o kadar güzel şeyler vardı ki, ama göbeğimle maalesef o kotlar ve tişörtler olmaz. Bi şort bi elbise almıştım hamile olduğumdan beri. Geçen bi kot alayım dedim 36 beden çok iyi oldu ama 38 aldım, onu da dün giydim ama bol geldi biraz. Nasılsa kilo alırım diye 38 aldım eşimin yanında komik kaldım. Tutumlu olayım diyorum ama belki bu kadar çok düşünmemem lazım.
Ama kilonu takma derim aşırı almamışsın ki, 24 veya 30 kilo alanları duydum. Hatta bazen instada kadınlara denk geliyorum hepsi doğumdan kısa bi süre sonra vermişler kilolarını. Seninki kilo bile sayılmaz 6 ay için canım.
Hadi ya herkesin endişeleri gözünde büyüttükleri var demekki bi psikolojik yardım alsak yeridir aslında kadın doğumun yanında ek olarak bunuda zorunlu kılmalıymışlar :) bu kadar hormonla nasıl başedeceğizCanım bence bir çoğumuz benzer durumları yaşıyoruz. Çocuğumun olmasını istemiştim evet planli bir gebelik ama hala icimde o anaç tarafi göremiyorum. Bu beni yetersiz olacağım diye zaman zaman korkutuyor. Eşimle aram her zaman çok iyidirbu dönemde de ayni sagolsun çok anlayışlı düşünceli ama mesela gebeligi öğrendiğimizden beri biz hic birlikte olmadik. Sadece ilk 10 hafta doktor yasak demişti ama bizde sonrasinda da olmadı. Hic konusmasi dahi geçmedi geçen ben açtım konuyu eşim tedirgin olduğunu ve benimde bel agrisi sorunum olduğu için hic dile getirmediğini söyledi. Bazen diyorum az kaldi zaten3 ay sonra herşey güzel olur. Sonra diyorum ben çocuk olunca kesin depresyona falan girerim bakamam ya hersey daha kötü olursa. Kısacası düşünceler düşünceler bazen bence çoğumuza böyle oluyor.
Hormonlardan hepsi, doğumdan sonra da lohusalık olacak, sonra rahatız inşallahÇok mutsuzum bu hormonlar beni mafetti hep huzursuz ve her konuya endişeliyim herkes ve herşey gözüme batıyor sırtım belim çok ağrıyor doyduğumu resmen bilmiyorum 54ten 60 olmuş kilom havaların sıcağından nefes alamıyorum bebeğimin olmasını okadar çok isterken böyle bir mutsuzluk yaşayacağımı hiç düşünmezdim
Öyle düşünme, gece yorgunluğu olabilir, ciddi bir şey olmamış ya ona dua et.Kızlar ya bugün akşam eşimle telefonda konuşurken bi an bana yalan söylediğini hissettim, garip bi histi. Saat kaçta geleceksin dedim, 12 de dedi, hani 10 da gittin niye 12 de döneceksin, O da ben kendi isteğimle 10 da gittim dedi önce ama bama sabah işten 10 da çağırdılar demişti. Ben de sabah onlar çağırdı dedin şimdi kendi isteğim diyorsun dedim, işte bi an kötü his girdi içime.
Ben de ona bi an kötü bi şey olsa diye içimden geçirdim kızgınlıkla. Gece dönerken arabayla kaldırıma çıkmış yol yardımı falan bekliyor 1 saattir. Şimdi de acaba benim ahım mi tuttu yoksa onun sakarlığı mı bilemedim. Çünkü normalde de aşırı sakar ve dikkatsizdir. bi an size yazasım geldi
çok şükür bende mide sıkıntısı yok ama işte herkesin farklı bıkıntıları var rabbim sag salım atlatmayı nasıp etsın bızlere ikinci cocugu ben zor duşunurum bundan snra cok zorlandm :)))hem calisip hem hamile olmak eminimki cok zordur cnm allah yardimcin olsun
ben de mide sıkıntılarimdan dolayi biktim cnm
hepimiz aynı durumdayız sanırım bnde bu cocugu o kadar cok ıstedım kı anlatamam suan hamılelıgımde ya bısey olursa kızımı alamazsam kucagıma korkusu var sırt agrılarımdan bazen bıktım yeter dıorum ıs yapamıorum calısmk ıstemıorum artk ıse gelmk oyle zor kı aynaya bakmak ıstemıorum cırkınım cok dıe allahım bı an once hamılelık bıtse dıorum bu sefer ben kesın lohusa depresyonuna gırerım dıorum napcam bılmıorum ıyıkı bu sıte var konusup paylasabılıyoruz ve tek ben mıyım boyle demıyoruzÇok mutsuzum bu hormonlar beni mafetti hep huzursuz ve her konuya endişeliyim herkes ve herşey gözüme batıyor sırtım belim çok ağrıyor doyduğumu resmen bilmiyorum 54ten 60 olmuş kilom havaların sıcağından nefes alamıyorum bebeğimin olmasını okadar çok isterken böyle bir mutsuzluk yaşayacağımı hiç düşünmezdim
Benide 9 ekimde çagırdıkar 1 doz olucak çok mu geç olur acabaBen hala tetanoz aşısı olmadım bu arada, bugün gideyim bi sağlık ocaağına çok ihmal ettim.
Bu aslında bayağıdır gündemde ama ücretsiz olması da pek iyi değil. Biz devlete niye gitmiyoruz ana baba günü, yer yok, sıra yok, kalabalık, hijyen yok, aynı şeyler özellere de sıçramasın. Bir de doğum ücreti almıyorlar ama konaklama adı altında o ücreti sana yine ödetiyorlar diye biliyorum.Kızlar dün haberlerde gördüm özel hastanelerde doğumlar artık ücretsiz olacak dediler inşallah bizim zamana denk gelir
YOk geç değildir, 1 ekimde ikinci doza çağırdı beni de. 20. haftadan sonra istediğin zaman yaptırabilirmişsin. Toplam 5 dozda doğurganlık boyunca koruma sağlıyor dedi.Benide 9 ekimde çagırdıkar 1 doz olucak çok mu geç olur acaba
Canım benim en son doz 5.yi vurulcam ekimde gel dedi bana ebe doktorun çok geç en geç eylül de yaptır dediBenide 9 ekimde çagırdıkar 1 doz olucak çok mu geç olur acaba
Çarşamba günü kontrolüm vardı doktorum tetenoz aşısını yaptırabilirsin dedi saglık ocagıda 9 ekimde aşı yazmş kagıda pazartesi tsh için kan vericem saglık ocagında tekrar sorarım geç olmaz mı diyeCanım benim en son doz 5.yi vurulcam ekimde gel dedi bana ebe doktorun çok geç en geç eylül de yaptır dedi
hmm bende oyle yapiyim o zmn hic sabun almayim cnmSabun kuruluk yapar bence bebeğe canm. Ben unibaby şampuan kullanmayı düşünüyorum. Vücudunu da onunla yıkarım zaten. Banyo sonrası da bebek yağı.
anladim cnm almam o zmn ben kundak arti battaniye ortcemUykuda giydirmeyeceksen alma canm. Ben üzerini çok ince bişeyle örteceğim için bunu aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?