2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247

Bizde normal baza boyutunda bir yatak var, ona iki tane çekmeceli ünitesini ve korumalarını takınca küçülüp çocuk yatağı oluyor. 2 yaşından sonra ona geçeriz ancak şimdilik oda da boş durmasın diye kurmadık. Annem falan gelirse yatağı büyük halde bıraktım ki o yatar veya ben alacağım beşik vs her neyse onu alır oraya geçerim (bizim yatak odası eşimin çalışma alanı, koca bir bilgisayar var bazen işler yüzünden sabahlıyor ve müziği sesi açması gerekiyor).
Sepet beşikler bana olmaz gibi, çok küçük yani maksimum 6 ay kullanırım.
Mobilya alsam gün içinde taşıyamam ve zaten var sadece kurmak istemedim.
Herhalde yine o çirkin park yataklara kalıcam gibi Bu arada kimisinde sallanma aparatı ile beşik gibi kullanılabilir yazıyor.

bebegin onden gitmesi erken sogum sebebi mi ya cok enteresanmis guzel bisey defil mi sonucta bu
Gelişimi ilerde dedi bende çok kilo aldım böyle devam edersen bebek durmz erken dogum olur dedi bende biraz saglıksz besleniyorum dikkat edicem artık

canım çok şükür ki kızım gazlı ve ağlayan bir bebek değildi o yüzden sallamadım fazla sadece ateşi falan varken isterdi sallanmayi onun dışı da satkerce salladığını bilmem inşallah bu bebeğim de ablası gibi uslu olur .ama cevremde ağlayan bebekleri gazlı bebekleri görüyorum da anne baba ne yapacağını şaşırmış durumda iki battaniye arasında dallardı kuzenim bir türlü susmazdı oğlu da. bilemedim o yüzden yani tabi uyku eğitimi önemli ama eğer bebeğin gazi varsa şancı çekiyor demektir ki sanciliyken uyku eğitiminin ise yaratacağını sanmıyorum ..inşallah saklamanıza gerek kalmaz 2018 aralık bebekleri sakın çocuklar olurlar

Bu sukulentleri ben de gördüm çok hoşlar, örgü işinden vazgeçersem böyle bir şey yapabilirim:)
Ben 53 ile başladım şimdi 56yım ama arada verip aldım, son 1 ay tavan yaptı benim de 2 kilo aldım bir anda. Tatildi bayramdı derken hep dışarıdan ve aşırı beslendim, açlık hissetmeden yemek yedim yedim iyice şiştim
Yalnız 3.5 ayımız mı kalmış ya birden okuyunca ne çabuk geçmiş zaman dedim

Canım bu ağzının tadının bozulması, kusmalar çok zor. Ben ilk zamanlar neredeyse hiç çıkarmadım ama iştahsızlıktan bir şey yiyemedim. Her şey lezzetsiz, tatsız geliyordu. Yemeyi de severim yani hayat enerjim çekilmiş gibiydim, elim kolum kalkmıyordu ve mutsuzdum.Sonra o hal geçince düzene girdim, eski neşem geldi. Bulantıların geçer artık inşallah, o olmasa bu kadar karamsar olmazsın bence

Gelişimi ilerde dedi bende çok kilo aldım böyle devam edersen bebek durmz erken dogum olur dedi bende biraz saglıksz besleniyorum dikkat edicem artık
Ne kadar ilerdeymiş canım, benim baştan beri hep ileride 10 gün kadar ama pek bir şey demediler öyle 3 haftaları bulmadıkça sorun yokmuş ama şeker falan var mı diye düşündüm. Haftaya baktırabilirim ancak o şeker işine.

2 hafta canım 1 ay sonra tekrar çagırdı yememe dikkat edersem şeker yüklemesi yapmıycakmş ama saglıklı bebek dedi hareketleride iyi şükür bende kilo aldım diye dikkat et dedi birde rahimim kalp şeklindeymiş gebe kalmadan öncede bu doktorum bakmştı normaldi bu gittigimde kalp şeklinde olmuş

Benim bebegm baştan beri çok geriden geliyodu kese etrafında kanama alanımda çoktu zar zor toparlandık şükür çok geri geldigi için geç döllenmedir dedi 2 hafta geriden geliyordu birden öne geçince doktorda şşaırdı ne yediysem bebege yaramış çokda saglıksız besleniyorum dogruyu söylemek gerekirse ama artık dikkat edicem

Benim de sata gore 4 haftalikken 5+larda cikiyordu hep de oyle gitti. Genelde 10 gun kimi zaman 1 hafta ileride gorunuyor erken dollenme oldu herhalde benim de.
Ben aslinda aralik basi dogurmayi istiyorum icten ice, izne ayrilir ayrilmaz dogursam da 3 hafta bosuna evde yatmasam ama bakalim.
Artik son trimestere girmek uzereyiz beslenme konusunda salmamak lazim, ben de cok dikkat etmedim evde olmadigim icin ama dikkat edicem insallah.
Rahim kalp seklinde olunca ne oluyormus erken dogum sebebifalan mi yoksa iyi bir sey mi?

Nette okudum erken dogum sebebi yazıyor ama doktorum bir sorun yok dedi normal dedi banada gösterdi tam kalp degil bebegin alanı var hareketleride iyi sınkıntı yok dedi bebegm aşagıdaydı şükür yukarı çıkmş heryerde hareket ediyor onada sevindim.
Ben hala progestan da kullanıyorum vajinal evlatlarımz allaha emanet olsun duayla sabırla bekliyorum

sol gogsunuzun hemen altinda bazen hafif agrilar oluyor mu sizlerde de ??
ve kalcanizda kramp oluyor mu benim hafif var ama bende fitik var normalde de olurdu
Evet benim var üstelik kuyruk sokumu kemiğimde sanki darbe almış gibi çok acıyor sol göğsümün altıda genellikle yemeklerden sonra ağrısı oluyor dr miden sıkışıyor normal demişti yemekleri yavaş ve çok çiğneyerek ye demişti

kızlar bugün doktora gittim çok şükür herşey yolunda tam günümüzdeyiz 23+6 18.8 cm ve 661 gr =) ama yüzünü kapattı nazlı kızım =) pek iyi beslenemediğim için ve dişim pazar günden beri ağrıdığı için kalsiyum takviyesi istedim ve verdi birde balık yağına başladım. inşaAllah diş ağrım geçer çok berbat birşey bu diş ağrısı. kalsiyum takviyesi alan var mı aranızda?

ayyy birde dönüşte e-bebek e uğradım ve dayanamadım prematüre alt üst aldım, hazır kundak, body, hırka, göğüs pedi kızıma çorap paranın değeri yok. kendime alacaktım yine sıpalara aldım iyi mi =)

Geçmiş olsun canım balık yağı ne verdi doktorun

Ya kızlar benim bebeğim nezaman hareket edecek okadar belirsizlik varki güçlü değil hareketler hala gazmı bebekmi diyorum sizin gibi tekme yada dışarıdan gözükecek kadar bir hareket hissedemedim çok korkuyorum her yemekten sonra yatıyorum hep elim karnımda bekliyorum benim gibi olan kalmadı deme artık herkes net hissediyor

Ya nebileyim bende dikkat edeyim dedikçe iştahım artıyo iyice acıkıyorum, psikolojikmi bilemedim. Eşime sanki içimden çeken var diyip gülüyorum

Benimde aklımda max.11 kg alma niyeti vardı ama evdeki hesap çarşıya uymuyo misali oldu. Ekmek konusundada bitek kahvaltida yiyorum ama tatlı börek ve benzeri şeylerde malesef dikkat etmiyorum.dediğin gibi benimde oğlum tatli istio eşim şunumu yapsan derken ister istemez yiyorum birazda mide konusunda ara ara hafif bulantı dvm ettiği için midem boş kalıp iyice kötü olmayayım die yiyorum tabi dengesiz oluo orası ayrı.

Sen gayet düşük kiloda hamile kalıp bide az almışın maşallah. Ben 68.5 la hamile kaldım 66.5 kiloya düştüm şuanda 72 kilo çıktım
Buarada evet aşağı yukarı 3.5 ay gibi bi zamanımız kaldı, inş bu zamanımızıda sorunsuz atlatıp pıtırcıkları kucaklarımıza alırız

canım neden premature aldın, yenidoğan takımlar büyük mü geliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…