- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #21.601
Merhabalar. Sanırım park yatak harici pratik toplanıp kurulan bir yatak yok. Biz sallanan mobilya beşik aldık. Bebek odasına kurdurduk. Mobilyasını uygun aldım yatağını kraft by yataş aldık. Bir tane de uygun fiyatlı anne yanı hem sallanan hem sabit duran beşik aldık. Araştırmalarım sonucu bir sefer alınıp uzun vadede kullanan kişi çok az. En mantıklısı bizim için ilk 1 sene işimizi görsün ayaklanıp beşik tehlikeli gelince montesorri yatak almak oldu.
taşınabilir olmasını istiyorsan evet park yatak harici uzun vadede kullanabileceğin bir yatak yok..ben kızıma mobilya beşik almıştım 3.5 yaşına kadar onda yattı sonra da yatak aldım şimdi o beşiği kardeşinde kullanacağız inşallah ben mobilyadan memnun kalmıştım. sallanan beşik alırsan daha iyi olur çünkü bebeğin nasıl olacağını bilmiyoruz çok zorlamayan sakin bebeği sallamaya gerek yok ama ya çok gazlı ve ağlayan bir bebek olursa ki inşallah olmaz o zaman sallamak ihtiyaç oluyor.sallanan özelliği olan beşik daha kullanışlı olur bu yüzden diye düşünüyorum
Ben sonunda ikeadan aşağıdaki beşiği almaya karar verdim. 0-2 yaş arası kullanılıyor yanı açılıyor. ilk etapta oda yapmayacağım ama yaparsam da beyaz ve klasik olduğu için her şeye uyar diye düşünüyorum. Daha ucuz ve pahalısı da var ikea da belki şifoniyer de alabilirim.
https://m.ikea.com.tr/urun-katalogu...runleri/00248567/sundvik-bebek-karyolasi.aspx
Evet oyleymis canim belki ilaclari birakirim diye dusunuyorum heralde agir geldiler. Hayirlisiyla dogum yapip kurtulalim insallahOnlarda karaciğerle ilgili Bi değer canm. Neyse pazartesi gösterirsin zaten.
Gelişimi ilerde dedi bende çok kilo aldım böyle devam edersen bebek durmz erken dogum olur dedi bende biraz saglıksz besleniyorum dikkat edicem artıkbebegin onden gitmesi erken sogum sebebi mi ya cok enteresanmis guzel bisey defil mi sonucta bu
canım çok şükür ki kızım gazlı ve ağlayan bir bebek değildi o yüzden sallamadım fazla sadece ateşi falan varken isterdi sallanmayi onun dışı da satkerce salladığını bilmem inşallah bu bebeğim de ablası gibi uslu olur .ama cevremde ağlayan bebekleri gazlı bebekleri görüyorum da anne baba ne yapacağını şaşırmış durumda iki battaniye arasında dallardı kuzenim bir türlü susmazdı oğlu da. bilemedim o yüzden yani tabi uyku eğitimi önemli ama eğer bebeğin gazi varsa şancı çekiyor demektir ki sanciliyken uyku eğitiminin ise yaratacağını sanmıyorum ..inşallah saklamanıza gerek kalmaz 2018 aralık bebekleri sakın çocuklar olurlarcnm bilmedigimden soruyorum ben de nolur nolmaz diye sallanan sepet besik aldim ama bebek gazli olursa illa ki sallamamiz sart mi ?
yani sallamadan da bas edemezmiyiz
uyku egitimleriyle masajlarla falan ?
dogar dogmaz sallamaya alistirmamiz ne kadar dogru olur ?
benim bi tecrubem yok ilk bebegim olvak nasipse netten okuduguma gore ilk 3 ay bebege gore hareket etmeli sonrasinda egitime baslamaliymisiz ve bende fitik var ayagimda da 2 3 yasina kadar sallamak istemiyorum direnicem bu konuda
ama bi yandan da dogar dogmaz bebek sallamaya alisirsa sonu gelmezmis gibi geliyor nedense
Bu sukulentleri ben de gördüm çok hoşlar, örgü işinden vazgeçersem böyle bir şey yapabilirim:)Benim ve eşimin bütün akrabalarımız arkadaşlarımız Ankara’da olduğu için hastaneye çok kişi gelir. Bir de sezeryan olacağından tarih önceden belli olur. Ben ufak bir masa yapacağım hastaneye ama öyle pastalı börekli değil. Şeker çikolata standı gibi bişey yapıcam. Musluklu şişede de lohusa şerbeti olur. Bir de hediyelik yaptırıcam. Şekerleri ve hediyeliği şunlardan düşünüyorum.
Eki Görüntüle 2184083 Eki Görüntüle 2184084 Eki Görüntüle 2184086 Eki Görüntüle 2184085
Ben 53 ile başladım şimdi 56yım ama arada verip aldım, son 1 ay tavan yaptı benim de 2 kilo aldım bir anda. Tatildi bayramdı derken hep dışarıdan ve aşırı beslendim, açlık hissetmeden yemek yedim yedim iyice şiştimSlm kızlar, kilo durumlarınız nasıl. 5.5 ayda 5.5kg almışım1ay öncesine kadar gayet iyi gidiodum ama buson ay nolduysa iştahım tavan yaptı heleki son bikaç haftadr çok sık acikıyorum. İlk gebeliğimde 14kg ile kapamıştım inş busefer o kiloyu geçmem. Dikkat edeyim diyrm ama pek mümkün olmuyo, ev icindede çok hareketliyim ayakta kalıyorum bütün işler bana bakıyo, en erken akşam dokuzda anca işim bitio ondan sonrada yürüyüşe falan çıkamıyorum zaten şişlikte oluo, ayaklarımın belimin ve kalçamın ağrılarindn kıpırdamak bile zor benim için.
Son 3.5 ay inş daha iyi geçer:/
Canım bu ağzının tadının bozulması, kusmalar çok zor. Ben ilk zamanlar neredeyse hiç çıkarmadım ama iştahsızlıktan bir şey yiyemedim. Her şey lezzetsiz, tatsız geliyordu. Yemeyi de severim yani hayat enerjim çekilmiş gibiydim, elim kolum kalkmıyordu ve mutsuzdum.Sonra o hal geçince düzene girdim, eski neşem geldi. Bulantıların geçer artık inşallah, o olmasa bu kadar karamsar olmazsın bencebende de hat safhada bi karamsarlik var hala zofer kullandigim icin hem vicdan azabi cekiyorum hem de benim bulantim yuzunden bebegim sagliksiz olcak diye korkuyorum.
ve de sanki bebek dogunca hani sonradan görme olcam gibi geliyo cok pimpirikliyim simdiden bebegimi pamuklara sarip sarmalicakmisim kimseye elletmicekmisim geliyo cok zor bi hamilelik geciriyorum o yuzden mi acaba hassaslastim.insallah bu sarip sarmalama olayini cok abartmam sakinan goze cop batar misali.ama sakincam tabi ki o kadar cektim bebek benim bebegim diyorum bi yandan.
cok karman cormanim ilk bebek ilk heyecan insan bi salaklasiyo afalliyo ya
ben mesela en cok uykuya dayanamadigim icin bu konuda cok zorlancam derdim.simdi dogsun da sag salim uykusuzluga raziyim diyorum. zaten gecem gunduzum karisti.minigim gece yataga girince basliyor tekmelere gunduz az tekmeliyor.midemden dolayi da zaten 4 lere kadar uyuyamiyorum yatakta debeleniyorum.esim de fosur fosur uyuyor bazen sinir geliyo onu uyurken gorunce
bi de bu sene kislik yapamadim ben ya seneye ne halt etcem bebekle bilmiyorum offf
ya kizlar nolur dua edin de bulantim bitsin 9 ay surmesin bariya da zofer bebegime etki etmesin Allah im lutfen
Ne kadar ilerdeymiş canım, benim baştan beri hep ileride 10 gün kadar ama pek bir şey demediler öyle 3 haftaları bulmadıkça sorun yokmuş ama şeker falan var mı diye düşündüm. Haftaya baktırabilirim ancak o şeker işine.Gelişimi ilerde dedi bende çok kilo aldım böyle devam edersen bebek durmz erken dogum olur dedi bende biraz saglıksz besleniyorum dikkat edicem artık
2 hafta canım 1 ay sonra tekrar çagırdı yememe dikkat edersem şeker yüklemesi yapmıycakmş ama saglıklı bebek dedi hareketleride iyi şükür bende kilo aldım diye dikkat et dedi birde rahimim kalp şeklindeymiş gebe kalmadan öncede bu doktorum bakmştı normaldi bu gittigimde kalp şeklinde olmuşNe kadar ilerdeymiş canım, benim baştan beri hep ileride 10 gün kadar ama pek bir şey demediler öyle 3 haftaları bulmadıkça sorun yokmuş ama şeker falan var mı diye düşündüm. Haftaya baktırabilirim ancak o şeker işine.
Benim bebegm baştan beri çok geriden geliyodu kese etrafında kanama alanımda çoktu zar zor toparlandık şükür çok geri geldigi için geç döllenmedir dedi 2 hafta geriden geliyordu birden öne geçince doktorda şşaırdı ne yediysem bebege yaramış çokda saglıksız besleniyorum dogruyu söylemek gerekirse ama artık dikkat edicemNe kadar ilerdeymiş canım, benim baştan beri hep ileride 10 gün kadar ama pek bir şey demediler öyle 3 haftaları bulmadıkça sorun yokmuş ama şeker falan var mı diye düşündüm. Haftaya baktırabilirim ancak o şeker işine.
2 hafta canım 1 ay sonra tekrar çagırdı yememe dikkat edersem şeker yüklemesi yapmıycakmş ama saglıklı bebek dedi hareketleride iyi şükür bende kilo aldım diye dikkat et dedi birde rahimim kalp şeklindeymiş gebe kalmadan öncede bu doktorum bakmştı normaldi bu gittigimde kalp şeklinde olmuş
Benim de sata gore 4 haftalikken 5+larda cikiyordu hep de oyle gitti. Genelde 10 gun kimi zaman 1 hafta ileride gorunuyor erken dollenme oldu herhalde benim de.Benim bebegm baştan beri çok geriden geliyodu kese etrafında kanama alanımda çoktu zar zor toparlandık şükür çok geri geldigi için geç döllenmedir dedi 2 hafta geriden geliyordu birden öne geçince doktorda şşaırdı ne yediysem bebege yaramış çokda saglıksız besleniyorum dogruyu söylemek gerekirse ama artık dikkat edicem
Nette okudum erken dogum sebebi yazıyor ama doktorum bir sorun yok dedi normal dedi banada gösterdi tam kalp degil bebegin alanı var hareketleride iyi sınkıntı yok dedi bebegm aşagıdaydı şükür yukarı çıkmş heryerde hareket ediyor onada sevindim.Benim de sata gore 4 haftalikken 5+larda cikiyordu hep de oyle gitti. Genelde 10 gun kimi zaman 1 hafta ileride gorunuyor erken dollenme oldu herhalde benim de.
Ben aslinda aralik basi dogurmayi istiyorum icten ice, izne ayrilir ayrilmaz dogursam da 3 hafta bosuna evde yatmasam ama bakalim.
Artik son trimestere girmek uzereyiz beslenme konusunda salmamak lazim, ben de cok dikkat etmedim evde olmadigim icin ama dikkat edicem insallah.
Rahim kalp seklinde olunca ne oluyormus erken dogum sebebifalan mi yoksa iyi bir sey mi?
Evet benim var üstelik kuyruk sokumu kemiğimde sanki darbe almış gibi çok acıyor sol göğsümün altıda genellikle yemeklerden sonra ağrısı oluyor dr miden sıkışıyor normal demişti yemekleri yavaş ve çok çiğneyerek ye demiştisol gogsunuzun hemen altinda bazen hafif agrilar oluyor mu sizlerde de ??
ve kalcanizda kramp oluyor mu benim hafif var ama bende fitik var normalde de olurdu
Geçmiş olsun canım balık yağı ne verdi doktorunkızlar bugün doktora gittim çok şükür herşey yolunda tam günümüzdeyiz 23+6 18.8 cm ve 661 gr =) ama yüzünü kapattı nazlı kızım =) pek iyi beslenemediğim için ve dişim pazar günden beri ağrıdığı için kalsiyum takviyesi istedim ve verdi birde balık yağına başladım. inşaAllah diş ağrım geçer çok berbat birşey bu diş ağrısı. kalsiyum takviyesi alan var mı aranızda?
sağol canım ocean plus verdi ama eczane de yokmuş birde gebelik için biz imom veriyoruz dedi ondan aldım artıkGeçmiş olsun canım balık yağı ne verdi doktorun
Ya nebileyim bende dikkat edeyim dedikçe iştahım artıyo iyice acıkıyorum, psikolojikmi bilemedim. Eşime sanki içimden çeken var diyip gülüyorumSen yine iyisin ben 8 kilo almışm
Doktor herşeyi yasakladı bebek önde gidiyor bende kilo aldım diye erken dogum olur dedi paketli ürünleri yasakladı herşey yasak oldu diye iyice yemek istiyorum canım sürekli yemek istiyo
Benimde aklımda max.11 kg alma niyeti vardı ama evdeki hesap çarşıya uymuyo misali oldu. Ekmek konusundada bitek kahvaltida yiyorum ama tatlı börek ve benzeri şeylerde malesef dikkat etmiyorum.dediğin gibi benimde oğlum tatli istio eşim şunumu yapsan derken ister istemez yiyorumilk gebelikte ben de 14 kilo almıştım bunda hedef im 10 kilo ama mümkün değil galiba 1 haftadır çok acıkıyorum çok aşırı kilo almadım 3 kilo aldım ama bunun 1 kilosunu 1 haftada aldım o yüzden o beni tedirgin etmeye başladı dikkat etmeye başladım güya ama şimdi 2 dilim kek yedim.kızım istedi yapmıştım keki sabah da eşim börek istedi of ya ben dikkatnedeyim dedikce bunların canı bir şeyler istiyor..beyaz ekmek yeniyorum artık tam buğday alıyorum her öğün iki dilim ondan yiyorum bakalım inşallah bundan sonra çok almayız
Sen gayet düşük kiloda hamile kalıp bide az almışın maşallah. Ben 68.5 la hamile kaldım 66.5 kiloya düştüm şuanda 72 kilo çıktımBu sukulentleri ben de gördüm çok hoşlar, örgü işinden vazgeçersem böyle bir şey yapabilirim:)
Ben 53 ile başladım şimdi 56yım ama arada verip aldım, son 1 ay tavan yaptı benim de 2 kilo aldım bir anda. Tatildi bayramdı derken hep dışarıdan ve aşırı beslendim, açlık hissetmeden yemek yedim yedim iyice şiştim
Yalnız 3.5 ayımız mı kalmış ya birden okuyunca ne çabuk geçmiş zaman dedim
Canım bu ağzının tadının bozulması, kusmalar çok zor. Ben ilk zamanlar neredeyse hiç çıkarmadım ama iştahsızlıktan bir şey yiyemedim. Her şey lezzetsiz, tatsız geliyordu. Yemeyi de severim yani hayat enerjim çekilmiş gibiydim, elim kolum kalkmıyordu ve mutsuzdum.Sonra o hal geçince düzene girdim, eski neşem geldi. Bulantıların geçer artık inşallah, o olmasa bu kadar karamsar olmazsın bence
canım neden premature aldın, yenidoğan takımlar büyük mü geliyor?ayyy birde dönüşte e-bebek e uğradım ve dayanamadım prematüre alt üst aldım, hazır kundak, body, hırka, göğüs pedi kızıma çorapparanın değeri yok. kendime alacaktım yine sıpalara aldım iyi mi =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?